Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Malo delo?

Da
59
42%
Ne
83
58%

Skupaj glasov : 142

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr maj 19, 2010 4:45 pm

Sramota za vse študente in cel narod. Drugega kot gamad neumna študentska nemorem rečt.
Slika

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide Sr maj 19, 2010 4:58 pm

Kar sram me je, da sem študent :shock:

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack Sr maj 19, 2010 5:46 pm

Zanimivo, pred kratkim sem vsepovsod bral, kako je treba it na ulice, požgat kak avto,... Zdaj, ko je to dejansko nekdo naredil pa hude obtožbe z vseh strani.

Sam nisem za malo delo (omejitve, obdavčitev), prav tako pa nisem za ŠOS in študentske servise.
Mislim, da bi tu morali nekaj narediti, se pravi zapret razne študentske organizacije, ki samo vlečejo denar in zadevo postaviti na nekem drugem principu.
Slika

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Sr maj 19, 2010 6:34 pm

Vsec mi je bila prej izjava na dnevniku, da bi morali studenti enakovredno protestirati tako proti vladi kot tudi studentskim servisom in studentskim organizacijam. Dobro povedano. Sicer se pa nisem udelezil protestov, ker jih ne podpiram in mi je malo oops da sem student.
Sicer je pa vse posneto in poslikano, tako da ne bi smel imet problemov z identifikacijo vandalov.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr maj 19, 2010 6:39 pm

matej_jack je napisal/-a:Zanimivo, pred kratkim sem vsepovsod bral, kako je treba it na ulice, požgat kak avto,... Zdaj, ko je to dejansko nekdo naredil pa hude obtožbe z vseh strani.

Tega sem se tudi jaz prvo spomnil. Vsekakor pa ne podpiram nasilja.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Re: Študentsko oz. Malo delo(Mnenje?)

Napisal/-a eclipse_R Sr maj 19, 2010 6:45 pm

BraaZ je napisal/-a:Omejitev na 728 ur letno, kar je 14 ur TEDENSKO oz. 2 uri dnevno.

To je tok neumen izračun. Omejitev 728 ur letno prinese nekaj dni manj kot 6 mesecev dela, če bi delal vsak delavni dan po 8 ur na dan. En delovni mesec ima v povprečju 176 ur. Oz redno zaposlen delavec, ki dela po 8 ur na dan, naredi v kakem tednu manj kot 6 mesecih toliko ur, kot je omejitev po tem zakonu. KAR JE ČISTO SPREJEMLJIVO!!

O študentskih servisih in organizacijah sploh ne bi spregovoril, ker se takoj vidi, kdo bo s tem zakonom dejansko nasrkal. Točno tisti, ki sedaj najbolj na glas piskajo. Ne poznam nobenega študenta, ki ne bi bil povezan z organizacijami, ki je šel na proteste ali ki je dejansko proti zakonu. Še tisti, ki delajo toliko ur, da jim nanese dosti več, kot bo nova omejitev se strinjajo z zakonom. Skratka zopet vsi, za katere naj bi bil ta zakon slab.

Zakaj je treba dajat več prispevkov tudi od študentskega dela? Ker je blagajna ZPIZ-a tako suha kot še nikoli. In če se ne bodo sprejeli ukrepi, da se vsaj nekako opomore, bomo vsi tenko piskali, ko bomo stari. Malo delo je eden izmed ukrepov.

Študent danes ko diplomira ne more dobiti zaposlitve. Zakaj? Ker na mestu, kjer bi moral biti zaposlen sedi študent 3. letnika istega faksa in opravlja to delo za pol manj stroškov. Ali pa mogoče opravljata to delo, kar dva študenta za ceno enega rednega. ZATO! S tem zakonom bodo diplomanti dosti bolj konkurenčni napram študentom. Tudi brezposelni bodo dosti bolj konkurenčni.

Zopet, s tem zakonom se zmanjša brezposelnost, saj bo podjetje sedaj vsaj razmišljalo, da bi raje za 15% višje stroške vzelo nekoga redno, kot pa da ima študenta.

Teče ti delovna doba, sicer minimalna, samo nekaj je pa je.

Edina slaba stran tega zakona je ta, da boš pač plačal 15% več za stroške, kot si sedaj. To je pa to. Pa aja, da bodo vsi lastniki študentskih servisov, ki imajo v lasti pol Ljubljane in ki so si nagrabili OGROMNE denarje pač dobili zaprto pipco lahkega denarja. Isto velja za študentske organizacije, vendar v manjši, a še vedno dovolj veliki meri..

To je približno 3% mojega mnenja o tem zakonu

lp
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr maj 19, 2010 8:09 pm

eclipse_R je napisal/-a:
BraaZ je napisal/-a:Omejitev na 728 ur letno, kar je 14 ur TEDENSKO oz. 2 uri dnevno.

To je tok neumen izračun. Omejitev 728 ur letno prinese nekaj dni manj kot 6 mesecev dela, če bi delal vsak delavni dan po 8 ur na dan. En delovni mesec ima v povprečju 176 ur. Oz redno zaposlen delavec, ki dela po 8 ur na dan, naredi v kakem tednu manj kot 6 mesecih toliko ur, kot je omejitev po tem zakonu. KAR JE ČISTO SPREJEMLJIVO!!

O študentskih servisih in organizacijah sploh ne bi spregovoril, ker se takoj vidi, kdo bo s tem zakonom dejansko nasrkal. Točno tisti, ki sedaj najbolj na glas piskajo. Ne poznam nobenega študenta, ki ne bi bil povezan z organizacijami, ki je šel na proteste ali ki je dejansko proti zakonu. Še tisti, ki delajo toliko ur, da jim nanese dosti več, kot bo nova omejitev se strinjajo z zakonom. Skratka zopet vsi, za katere naj bi bil ta zakon slab.

Zakaj je treba dajat več prispevkov tudi od študentskega dela? Ker je blagajna ZPIZ-a tako suha kot še nikoli. In če se ne bodo sprejeli ukrepi, da se vsaj nekako opomore, bomo vsi tenko piskali, ko bomo stari. Malo delo je eden izmed ukrepov.

Študent danes ko diplomira ne more dobiti zaposlitve. Zakaj? Ker na mestu, kjer bi moral biti zaposlen sedi študent 3. letnika istega faksa in opravlja to delo za pol manj stroškov. Ali pa mogoče opravljata to delo, kar dva študenta za ceno enega rednega. ZATO! S tem zakonom bodo diplomanti dosti bolj konkurenčni napram študentom. Tudi brezposelni bodo dosti bolj konkurenčni.

Zopet, s tem zakonom se zmanjša brezposelnost, saj bo podjetje sedaj vsaj razmišljalo, da bi raje za 15% višje stroške vzelo nekoga redno, kot pa da ima študenta.

Edina slaba stran tega zakona je ta, da boš pač plačal 15% več za stroške, kot si sedaj. To je pa to. Pa aja, da bodo vsi lastniki študentskih servisov, ki imajo v lasti pol Ljubljane in ki so si nagrabili OGROMNE denarje pač dobili zaprto pipco lahkega denarja. Isto velja za študentske organizacije, vendar v manjši, a še vedno dovolj veliki meri..

lp

+1!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 19, 2010 8:15 pm

hvala bogu da je vsaj nekdo to naredil, tem kurcom v parlamentu bi še morala kaka granitna kocka v glavo priletet.

sem sam tudi proti temu ,da bo lahko študent ali pa dijak delal samo par ur na teden. ker je folk ki lenuhari, še povrhu dobi štipendijo in je folk,ki rad gre delat da ima neki svoj denar in si potem tudi lahko kaj privošči in ni odvisni od drugih . najbolj glasni so itak od privatnikov froci,ali pa tisti ki dobijo štipendijo zato da si pol rit doma čohajo. totalnoma podpiram da vsak ki želi naj dela, obdavčijo pa naj raje koga drugega kot pa mlade ljudi, ki itak še za sebe ma premalo denarja, kaj šele za smrdljivo državo
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr maj 19, 2010 8:21 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:hvala bogu da je vsaj nekdo to naredil, tem kurcom v parlamentu bi še morala kaka granitna kocka v glavo priletet.

sem sam tudi proti temu ,da bo lahko študent ali pa dijak delal samo par ur na teden. ker je folk ki lenuhari, še povrhu dobi štipendijo in je folk,ki rad gre delat da ima neki svoj denar in si potem tudi lahko kaj privošči in ni odvisni od drugih . najbolj glasni so itak od privatnikov froci,ali pa tisti ki dobijo štipendijo zato da si pol rit doma čohajo. totalnoma podpiram da vsak ki želi naj dela, obdavčijo pa naj raje koga drugega kot pa mlade ljudi, ki itak še za sebe ma premalo denarja, kaj šele za smrdljivo državo

Če ti je tak težko v tej smrdljivi državi spakiraj kufre pa čao ;)

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr maj 19, 2010 8:52 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:hvala bogu da je vsaj nekdo to naredil, tem kurcom v parlamentu bi še morala kaka granitna kocka v glavo priletet.

Sej ti noben ne brani dela? Kdo pa pravi da ne smeš delat? Spokaj s faksa pa pejt s trebuhom za kruhom.

Kaj študentom manjka? NIČ! Subvencionirana prehrana, zastonj šolstvo. A zdaj pa bi rad še delal, prispevkakov in davkov ne bi plačeval, delo bi odžiral brezposelnim, podpiraš delo na črno. Res smrdljiva država. Pejt v Nemčijo, te bodo švabi takoj na realna tla postavli. Takšne privilegije, kot imajo študentje v Sloveniji, nimaš nikjer!

Res katastrofa, da vam ne kapne, kako ŠOS in ŠS služijo milijone na tvoj račun. Ti milijone pa se lepo stekajo v njihove žepe pa jamrajo, kako je slovenski študent brez štipendij in bla bla bla.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr maj 19, 2010 9:21 pm

airmike je napisal/-a:Če ti je tak težko v tej smrdljivi državi spakiraj kufre pa čao ;)

off: V kolikor ne znas dati normalnega komentarja brez primesi nadaljnjega provociranje se raje zadrzi, ker s tem samo pokazes enak nivo kot ga je podal uporabnik katerega si citiral. Lepo prosim.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr maj 19, 2010 10:01 pm

Na željo mactrona:

Jaz recimo uporabljam svoje možgane in vidim to zadevo tak:

V Sloveniji je že skoraj toliko penzionistov kot je aktivnega prebivalstva. In naš pokojninski sistem funkcionira tak da aktivno prebivalstvo prispeva v pokojninsko blagajno ki izplača pokojnine upokojencem. Če je razmerje med upokojenci in aktivnimi 1:1 je torej evidentno da ZIPS dela miljonske izgube.

Vlada ima 3 možnosti da to reši:

- Ukine pokojnino (bi to rad?)
- Še bolj obdavči plače (bi to rad?)
- Poveča število aktivnega prebivalstva.

Odločli so se za zadnjo opcijo. Če mene vprašaš še premalo rigorozno. Treba bi blo povečat nadzor nad vpisi ker eni so vpisani zarad statusa in da lahk pol delajo. Tu bi blo treba nardit nekaj takega kot je z prejemanjem štipendije. Če ne končaš moraš vrnit. Torej to kar so zaslužili med časom študija (ki ga niso končali) bi morali vrnit. Ali pa vsaj en del tega. Vsekakor pa je treba prebuditi gospodarstvo da se ustvarijo nova delovna mesta.

Drugač pa vsak ki hoče delat bo dobil delo. Jaz sem bil 2 meseca na borzi pa so me v 3 službe napotili (eno sem tudi sprejel). Eni so pa na borzi 6 let pol pa grejo na TV jokat kak so bogi pa kažejo prazne hladilnike. Ne razumem.

Treba je vedet da študentsko delo je v osnovi to kar so nameravajo sedaj z zakonom uvest. Torej delo ob vikendih in počitniško. Ne pa kot je sedaj ker študenti dejansko odvzemajo delovna mesta ljudem ki so šolani za določen poklic. Recimo poklic natakarja bo počasi izumrl ker so ga prevzeli študenti. Ne vem če je še kje lokal ki ima več kot enega natakarja zaposlenega redno. Zato je pravilno da se količina študentskega dela omeji in tudi obdavči tako da tudi študent nekako postane del aktivnega prebivalstva.

Še nekaj. Trenutno je pokojnina okoli 70% od plače v najboljših 18 zaporednih letih (Nominalno. Realno je manj). Ta procent pada od 0.5-1% na leto. Zračunajte si. Jaz sem star 24, če grem čez 40 let v penzijo bom dobo ven tolk da bom lahk mobitel plačal (glede na to kakšna inflacija je ;) )

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Sr maj 19, 2010 10:28 pm

ta stvar se že uvaja v nekaterih državah-zaenkrat baje na švedskem.

zadeva gre tako, da je treba študij PLAČAT (kot npr. izredni študent). nepremožnim družinam se omogoči kredit (s strani države), ki je izključno namenjen za študij. (tako je vsaj neko zagotovilo, da študent študira in konča študij čimprej). tist ko si je vzel kredit, poišče delo, ki je podobno izobrazbi (tukaj nastopi kakšen "študenski servis"). tako lahko vsak študent študira, poleg tega, se izvaja praksa in odplačevanja kredita (tri muhe na en mah). študent pa dobi iz plače dovolj za preživnino (recimo 250€), ostalo pa gre za odplačevanja kredita.

tako bi lahko tudi ukinali del davka, ki gre za šolstvo in bi bile plače za navedne delavce nekoliko višje.

torej se zagotovi, da študent čimprej doštudira. če nardi ali ne, kredit more odplačat.
baje tudi nekatere firme celo pokličejo študente, ko končajo študij (so imeli pozitivne izkušnje z študentom) .

kar se pa slike tiče, se pa točno vidi, kaj rata, ko mački na rep stopiš
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr maj 19, 2010 11:17 pm

eclipse_R je napisal/-a:

lp

respekt. to je to.

sram me je, da smo slovenci tok neumni, 99,9% folka danes sploh ni vedlo zakaj se demonstrira. Glede uničevanja tuje lastnine in kulturnih zadev pa sploh ne bom zgubljal besed.

Ljudje, ki mečejo j***a ne morejo biti lačni.

airmike: se strinjam. Kot sem zgoraj že napisal 99,9% ljudi sploh ne pozna celotne plati osnutka zakona in dejstev.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr maj 19, 2010 11:29 pm

DaDek je napisal/-a:airmike: se strinjam. Kot sem zgoraj že napisal 99,9% ljudi sploh ne pozna celotne plati osnutka zakona in dejstev.

Dijaki so šli zato ker so mel opravičen izostanek od pouka študenti pa seveda ne izpustijo priložnosti za druženje ob kapljici rujnega. Baje so pa vse skupi začel neki pijani dijaki potem pa se je zgodil čredni nagon pa še Semulič jih je malo nahujskal pa je rezultat zgornja slika.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Če maj 20, 2010 7:17 am

Tista dva linka do blogov, ki naj bi bila pokazatelja realne slike, se vidi, da sta propaganda s strani vlade oz. nekoga, ki je zelo naklonjen malemu delu.

Zakaj sem proti malemu delu:
1. Ali veste, da se bodo za malo delo lahko potegovali dijaki, študentje, brezposelni in upokojenci? To pomeni okrog 500,000 ljudi. Ali veste, da bo manj delovnih mest za te ljudi, ker bo vsako podjetje imelo omejitev, koliko malih delavcev lahko zaposli? Posledično se spremeni razmerje med ponudbo in povpraševanjem kar pomeni nižje urne postavke...

2. Zakaj naj študent, dijak, brezposelni ali upokojenec 2x plačuje zdr. zavarovanje? Za mene (sem študent) ga plačuje že oče...

3. A vam ni očitno, da je to le namenjeno polnjenju drž. blagajne? Vsi kritizirajo štud. servise in organizacije, ker se bogatijo na račun študentov. Zakaj nihče ne kritizira vlade, ki se bogati na račun državljanov? Zakaj morajo letno zapraviti 300,000€ za rože v parlamentu? Zakaj mora Turk za polet v Sarajevo dati 80.000€? Zakaj potrebujemo patrie za 240,000,000 €? Zakaj mora vsak poslanec imeti spremstvo kamorkoli gre? Zakaj imamo še vedno Falcona, ki samo stane?

4. Štud. servisi in organizacije niso edini, ki se bogatijo na tuj račun. Kaj je z Bavčarjem, Šrotom, Zidarjem, Jankovičem,...? Pa pri tajkunih govorimo o veliko večjih vsotah kot pri štud. organizacijah. Zakaj vlada njim ne stopi na prste? Aja, verjetno zato, ker dobiva delež od javnih naročil... Po čem to sklepam? Nemci, ki imajo najboljše avtoceste, so za km njihovih avtocest plačali manj kot pa smo mi plačali za km naših avtocest. Vse normalno? Pustim vam v premislek.

5. Kdo ima pravico študentom določat, koliko so sposobni delati ur na teden? Pa poglejmo povprečen študij: 30 šolskih ur na teden, to pomeni 6 šolskih ur na dan = 5 ur. od 7h do 12h si na faksu. Zakaj ne bi mogel popoldne delati še 4 ure, in tako celo leto, poleti pa še več. In pač tak študent ne pije, ne kadi, ampak si lahko privošči avto, morje,... A to pomeni, da ni resen študent?
Drug primer: Študent se vstane ob 3h in raznaša časopis do 7h. Potem gre na faks in je z vsem konec do 16h popoldan. Ob 20h gre spat. A tak študent ni resen?

6. Raje dam 15% zaslužka kot pa 35%, saj meni več ostane. Enostavna računica, a ne? Enostavno povedano: jaz najbolje vem, kaj narediti z mojim denarjem in nihče me ne bo prepričal, da bo država bolje ravnala z mojim denarjem.

7. Se je kdo vprašal, koliko podjetij bo propadlo, ker ne bo več študentskega dela?

8. Vsi tisti, ki pravite, da na Švedskem, v Nemčiji in drugod štud. dela ni. A ste kdaj pomislili, kakšno plačo ima navaden delavec v Nemčiji, na Švedskem...? Povprečna slov. starša s prilivom 1500€ in povpr. nem. starša s prilivom 2500€ se ne morejo primerjati. Nemci veliko lažje fin. podpirajo svoje otroke. A sedaj razumete, zakaj se štud. delu reče socialni korektiv?
Poleg tega imajo v nekaterih teh državah študenti brezplačen javni prevoz.

9. Malo delo ne bo prineslo več štipendij, več študentskih domov ali kakršnihkoli drugih ugodnosti študentom.

10. Delovna doba je larifari, saj bo čez 40 let ukinjena pokojnina in je itak ne bo nobeden dočakal...

11. Ali veste, koliko denarja pobere država od trošarin za alkohol, cigarete in bencin? Jaz tega podatka nikjer ne najdem. Zelo transparentno mi dela ta vlada...

Kar hočem povedati: panika je za štud. servise in štud. organizacije za tistih 20,000,000 € letno, vlada pa teh 20,000,000 € spiska v enem dnevu ampak nihče o tem ne dvomi niti ne sprašuje. In sedaj naj študentje mirno gledamo, ko nam hočejo vzeti tisto malo olašav, kar jih imamo? In zakaj? Zato, da bo vlada lahko še naprej delala negospodarno z našim denarjem?

Treba je korenite spremembe naredit, ampak ne na škodo delavcev in študentov ter upokojencev. Najbolj je treba omejiti vladno razsipništvo pa se bo veliko lepše živelo v Sloveniji, še celo nižje davke bi si lahko privoščili potem...

Pa da se še dotaknem včerajšnjih demostracij in nasilja: Nasilje obsojam in verjamem, da se tako ne reši problemov. Ampak a mi lahko nekdo razloži, kaj so najvišji davki na svetu in ogromne trošarine drugega kot teror (nasilje) vlade nad ljudmi? In ljudje pričakujejo, da se bo to mirno prenašalo? Študentje in dijaki so edini, ki si upajo to izrazit. Se grem pa stavit, da je marsikdo izmed nas želel že kaj takega naredit (vreč kaj v parlament). Pa da ne bo pomote, nisem nič razbijal včeraj, ampak razumem, zakaj je prišlo do tega...

LP

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če maj 20, 2010 7:32 am

Oprosti, če delaš, plačaj dajatve tako kot vsi ostali. Študij ni izgovor. Si delal in zato plačaj davke. Nekateri delamo fakse in magisterije ob delu (prej jih nismo mogli, ker starši niso imeli dovolj denarja za podporo študentu), pa zato nimamo nobenih olajšav. Še v davčno in dohodninsko napoved ne moreš dati šolnine v olajšavo, ker sploh ni te možnosti. In tako gre 2700 evrov za letnik vsako leto.

Osebno bi študentom nabil šolnino, kdor je ne more plačat, bi mu odobril sredstva iz proračuna, ki bi jih moral potem vrniti (brezobrestno). Kdor redno dela šolo, dobi po končanem faksu nazaj ves denar z obrestmi (vsaj 20% v vseh letih šolanja), kdor ne dela izgubi ta denar in ta denar gre potem za štipendije ostalim, ki redno delajo fakulteto.
S tem bi odpadli vsi, ki so luzerji, tisti, ki bi pa končali, pa bi imeli denar za začetek življenja. (če recimo plačuješ 4 leta po 2000 evrov, pa dobiš potem 10.000 evrov ven(z obrestmi), s tem lahko nekaj začneš, pa magari svojo firmo (država pa da za novoodprti SP še 7500 evrov, tako da nekaj za začetek je), danes pa študent z diplomo ne more nikakor začeti življenja, ker nima nič za začetek.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 20, 2010 7:33 am

airmike je napisal/-a:

Če ti je tak težko v tej smrdljivi državi spakiraj kufre pa čao ;)

če se bo tak nadaljevalo v naši preljubi deželci, nebi bil edini. ker očitno ti ne veš, kam gre vse tvoj zaslužen denar,od trošarin in davkov, za kakšne bedarije,da se potem v parlamentu lepo smehljajo in so razigrani. sej so lahko, ko pa so takšni kot si ti,ki še podpirajo take stvari. najboljše da ta mesec greš v parlament,po kolenih,ter jih prosiš če bi lahko sprejeli oz. bi jim doniral celotno tvojo mesečno plačo, da si bodo privoščili kosilo.

ne podpiram da mora mladina te seronje v parlamentu podpirat, pa podpirat njihove "izjemne " ideje , katere še nam do danes niso nič dobrega prinesle. no če pa so,pa te prosim da mi poveš, katero dobro stvar je naredila država za nas, kar bi nam omogočilo lažjo preživetje iz dneva v dan? pa ne zaj rečt da mi nudi dom, ker je država za vsak cigl,ki se je položo za zid,vzela svoj davek!!

preračunaj si,koliko vsak dan daš državi za davke, od katerih ti žal nimaš nobene koristi.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Če maj 20, 2010 7:59 am

@ nebivedu

OK, to se pa strinjam, nekaj davka naj se nabije na štud. delo. Recimo ene 15%. Oz. trenutno kar se pobere pri davku je treba malo preusmerit. Ostalo, kar je za del. dobo, pokojninsko, zavarovanje pa ni treba, ker zavarovan sem že, del. doba se mi ne šteje in zato tudi ne dajem za pokojnine...

Pa če se vam zdi nesmisel, da štud. delo ni obdavčeno, pomislite malo na tole: kakšen nesmisel je pa to, da prav vse imamo obdavčeno. S kakšno pravico ti vlada pobere davek na zaslužek? Od vsakega evra, ki ga zaslužimo vlada pobere sebi denar... Zakaj? Ker smo pač delali znotraj nekih političnih meja? Kam gre denar za trošarine? Ali gre denar od tobačnih izdelkov za raziskave zdravljenja raka? Denar od bencina za čistilne naprave, okolje? Denar od alkohola za zdravljenje odvisnosti,... Denar od štud. dela pa gre za štud. organizacije, ki jih je pa treba bolje nadzorovat, prevetrit, poštimat...

Vam povem skrivnost: z davki, dajatvami, trošarina se naša vlada razmetava, ravna totalno negospodarno...

Ali je neumnost ne plačati davkov ali je neumnost plačati davke?

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Če maj 20, 2010 8:07 am

@rnisan, pri tvoji 2. točki sem se že ustavil, ker se mi preprosto ne da brat tvojih bedarij. Preprosto nimaš pojma o pojmu!
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov