adis je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:V večini primerov imajo vsi celo isti vhod v hišo ali pa celo vsi uporabljajo nekatere iste bivalne prostore. Rečte kar hočete, ampak meni je to "sick" .
![]()
ta del teksta jaz razumem kot, da se sramuješ svojih staršev pa čeprav ti bodo pomagali z vso svojo pomočjo, ki jo premorejo ( tako psihično kot finančno).
Zelo narobe razumeš. Sploh mi ni jasno kako lahko to tako razumeš?? Ne sramujem se staršev in se dobro razumemo. Ampak živeti v isti hiši s starši je zame milo rečeno, čudaško. Seveda je dobro, če ti pomagajo, ker nimaš druge možnosti, ampak jaz bom vedno zagovornik čimprejšne odselitve od staršev! Če ne razumeš zakaj, ti ni pomoči.
adis je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:slovenska družba je navajena graditi ogromne hiše za več generacij. To je pa meni totalno trapasto.
zato, da bi svojim otrokom omogočili, vsaj dostojen začetek samostojne poti brez večjih "pufov" in prav je tako.
po drugi strani si pa ne predstavljam, da bi živel v bloku.
Jaz razumem zakaj se gradi velike hiše. Moji starši so zgradili res ogromno hišo z dobrim namenom. Hočem pa povedati, da mi tak sistem ni všeč. Država bi morala nekako poskrbeti, da bi bilo mladim lažje priti do stanovanja ali pa do manjše hiše. Družbi pa manjka majhen premik v glavi, da čimprejšna odselitev otrok postane nekaj normalnega in da biti najemnik stanovanja ni nekaj sramotnega.
Tudi jaz sem si težko predstavljal življenje v bloku, razvajen zaradi veliko prostora, ki sem ga imel v hiši. Imel sem več bivalnega prostora, vrt, garažo... vendar sem se takoj navadil na majhno stanovanje in nikoli v treh letih nisem niti za trenutek pogrešal hišo ali kraja kjer je hiša. Je pa res, da je to, kot že omenjeno odvisno od posameznika, meni mestno življenje odgovarja in to mi ne more nadomestiti nobena hiša.
FFST je napisal/-a:Star 31 let; 3,5 let s punco v stanovanju v Lj.
Ne vem, zakaj si nekateri ne predstavljate življenja v bloku? Sam sem šel iz ogromne hiše iz predmestja Ljubljane (živel s stariši) v "majhno" stanovanje (60 m2) v centru Ljubljane. Glede na službo, ki jo imam, mi stanovanje predstavlja večinoma prostor za spanje. Vzdrževanje je poceni... ni se mi treba ukvarjat s kurjavo, vzdrževanjem okolice, vzdrževanjem hiše... Ko pospravljam, je vse pospravljeno v 2 urah.
V službo se peljem s kolesom. V okolici imam vso potrebno infrastrukturo za šport, zabavo, kulturo (kolikor mi čas dopušča). Na srečo pa imam tudi naravo (Golovec) 3 minute stran... če pa hočem kaj več, se moram pa kam zapeljat.
Se strinjam, da je "luksuz" imet svojo hišo, ampak v danem trenutku teh prednosti ne bi mogel izkoristiti.
LP U
Se strinjam! Imam zelo podobno zgodbo. In res je užitek, da lahko za večino opravkov uporabljaš kolo. To sem v hiši najbolj sovražil!! Za vsak malenkost sem se moral vsesti v avto!
Še vedno se lahko preselim nazaj v hišo staršev (imam celo svoj vhod