Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Po smrti od vas zahteva država vrnitev prejete socialne

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 09, 2011 6:39 pm

se pravi da bomo morali otroci vračat za starše ?

primer

oče ki živi skupaj s starimi starši umre pri 60h, prejemal pomoč (sam nima nič premoženja) se pravi otroci nič ne podedujejo, komu bodo rubili ? - starim staršem ali otrokom ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe dec 09, 2011 7:35 pm

Nobenmu, ker nič ni zapustil.

Še tole dodajam:
Slika

Slika

Slika
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 09, 2011 9:37 pm

tiguan je napisal/-a:Nobenmu, ker nič ni zapustil.

Še tole dodajam:
Slika

Slika

Slika

si prepričan ? če oče umre in ni imel premoženja, prejemal pa je socialno pomoč, bo sin moral vrniti znesek, tako sem jaz razbral
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe dec 09, 2011 10:08 pm

Ne, nič ne bo sin vračal, ker oče ni imel nobene nepremičnine.

Po novem kdor bo dobival socialno pomoč, bo država dala plombo na nepremičnino, že v času življenja, ampak terjala bo, ko bo lastnik umru, takrat bodo dediči dedoval in, če bodo pristal na tem, da se poplača socialna pomoč bo država dobila nazaj soc.pomoč, potem pa bodo dediči še dedoval preostanek premoženja.
Četudi sedaj nimaš pa dobivaš soc.pomoč boš pa enkrat v življenju kupil nepremičnino in takrat bo država menda dala plombo na nepremičnino.

Varstveni dodatek se bo tudi vračal, tega dobivajo upokojenci in velja ista zgodba, kot za soc.pomoč, po smrti bo država zahtevala povračilo, zato pazite na vaše starše, kaj počnejo.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe dec 09, 2011 10:40 pm

če oče nima premoženja niti nepremičnine pa je dobival pomoč, praviš če oče ni imel nepremičnine potem sinu ne bo treba vračati tega "dolga" tudi če ima sin svojo nepremičnino

ta je bosa.... potem bodo vsi to počeli in otrokom ne bo treba vračati premoženja.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe dec 09, 2011 11:53 pm

V tej ˝bedi˝se lahko znajde vsak, tud tisti, ki so zaposlen, čez 1 leto pa na socialni, ker pač na začetku dobivaš nadomestilo (to je čist drugo, kot sociala) a le za 3-6-9...mesecev, socialna pomoč pa lahko leta.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol So dec 10, 2011 12:05 am

mrtwelvetrees je napisal/-a:če oče nima premoženja niti nepremičnine pa je dobival pomoč, praviš če oče ni imel nepremičnine potem sinu ne bo treba vračati tega "dolga" tudi če ima sin svojo nepremičnino

ta je bosa.... potem bodo vsi to počeli in otrokom ne bo treba vračati premoženja.

Tako je že do sedaj bilo in nič bosa.

Če imajo tvoji starši nek dolg in po njihovi smrti podeduješ naprimer hišo, podeduješ tudi dolg, če se odrečeš hiši nerabiš "podedovat" tudi dolga.

Ampak ja, slovenčki smo pač taki da vidimo samo kako bomo morali vračati dolg za starši, ne vidimo pa tega da smo dobili tudi nepremičnine.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So dec 10, 2011 12:11 am

Mene nekaj vseeno moti:

Nekdo, ki bo dobival socialno in si kupi, čez 5 let zazidljivo parcelo ali bo država, kar takoj dala plombo na to nepremičnino, kaj če se lastnik odloči prodat parcelo, potemtakem bo moral nekdo vračat soc.pomoč še v času življenja.

Odgovor dobil:

Prepoved odtujitve nepremičnine

Vlagatelj za denarno socialno pomoč, ki je lastnik nepremičnine in je v zadnjih 18 mesecih več kot dvanajstkrat prejel denarno socialno pomoč, je (pod pogoji, ki se nanašajo na velikost in vrednost njegove nepremičnine) upravičen do denarne socialne pomoči le, če dovoli vpis prepovedi odtujitve (prodaje, prepisa,…) in obremenitve svoje nepremičnine v zemljiški knjigi v korist Republike Slovenije, ki zagotavlja sredstva.

Vir:
http://www.mddsz.gov.si/si/delovna_podr ... lna_pomoc/
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So dec 10, 2011 2:28 am

Hehehe, ok, ni smešno. Ampak me niti ne preseneča od te naše države, ki se tako ali tako ves čas trudi delati proti lastnim ljudem in potem laže, da gre za pozitivna dejanja.

Torej, če se postavim v kožo tistih, katerih starši so prejemali pomoč, nevede, da jo bodo morali potomci vračat, je tole totalna katastrofa. Prvič je to težka obremenitev za starše, drugič pa bodo otroci še ob edino tisto, kar bi sploh podedovali od svojih staršev.

Tole je vse skupaj, po mojem mnenju, uperjeno ravno proti že tako revnemu prebivalstvu v najrevnejših delih Slovenije, kjer so zaposlitvene možnosti še toliko slabše in vse kar ljudje imajo, je zemlja, zdaj pa bo država to zemljo vzela, prodala, denar pa bo šel nekim drugim ljudem. Še bolj žalostno je to, če pomislim, da bo šlo v nekaterih primerih za zemljo, ki se je dedovala iz roda v rod. Ok, tukaj pa ne vidim nobene zdrave pameti več...

In to se je začelo dogajati ravno pod najbolj nesposobno vlado, ki je na svojih zaprtih sejah, ki so pricurljale v javnost, kar sama sebi to nesposobnost priznavala. Če bi bili vsaj dosledni z izvrševanjem zakonodaje, ne pa da so se na ljudi spravili ravno zdaj, ko je stiska nekaterih že tako zelo velika.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees So dec 10, 2011 11:36 am

crxdelsol je napisal/-a:
mrtwelvetrees je napisal/-a:če oče nima premoženja niti nepremičnine pa je dobival pomoč, praviš če oče ni imel nepremičnine potem sinu ne bo treba vračati tega "dolga" tudi če ima sin svojo nepremičnino

Tako je že do sedaj bilo in nič bosa.

Če imajo tvoji starši nek dolg in po njihovi smrti podeduješ naprimer hišo, podeduješ tudi dolg, če se odrečeš hiši nerabiš "podedovat" tudi dolga.

Ampak ja, slovenčki smo pač taki da vidimo samo kako bomo morali vračati dolg za starši, ne vidimo pa tega da smo dobili tudi nepremičnine.

ja, če pa NE podeduješ nič, niti dolga nič... oče pa je prejemal socilano pomoč, sinu ne bo treba vračati nič (če ni zapuščine)
temu ne verjamem, po moje se vseeno obesijo na otroke da vrnejo denar

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So dec 10, 2011 11:54 am

Sem vse pomembne informacije nalimal sem, preberi še enkrat.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So dec 10, 2011 1:41 pm

Edit (mod): VSAKA nestrpna izjava bo brisana!

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan So dec 10, 2011 2:35 pm

To je res velika ci*anija, kar so lahko naredili v tej samostojni Sloveniji, ne gledam na sebe, ampak na vse ljudi, torej 2 milijona.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris So dec 10, 2011 4:30 pm

ChuckNorris je napisal/-a:Edit (mod): VSAKA nestrpna izjava bo brisana!

prosim povej mi kaj je bilo v moji izjavi nestrpnega? Če dobim en argument, preneham z debato.Je blo opisano realno stanje al ne? Edino popravil bi lahko post, in namesto ''cigani'' napisal romi..pa ko sem nazadnje preverjal beseda cigani ne spada glih med zbadljivke

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So dec 10, 2011 4:52 pm

ChuckNorris je napisal/-a:
ChuckNorris je napisal/-a:Edit (mod): VSAKA nestrpna izjava bo brisana!

prosim povej mi kaj je bilo v moji izjavi nestrpnega? Če dobim en argument, preneham z debato.Je blo opisano realno stanje al ne? Edino popravil bi lahko post, in namesto ''cigani'' napisal romi..pa ko sem nazadnje preverjal beseda cigani ne spada glih med zbadljivke

Pravilnik točno določa:

OPOZORILA.
1.5 - prepovedana je tudi spolna, narodna, rasna in verska nestrpnost

Debata v takšni ali drugačni smeri stigmatizacije katerekoli manjšine je zatorej prepovedana!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Napisal/-a ChuckNorris So dec 10, 2011 8:16 pm

cigàn -ána m (ȁ á) 1. pripadnik iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega bivališča:

Kdo jim je kriv za njihovo ekspanzijo? Lahko bi doli ostali, al pa se pravilno asimilirali ne pa na tak način kot so se, pa še več bi za naše mlade družine ostalo, in seveda ostale ki rabijo pomoč; Pol se pa vsi jočejo ko jim kdo reče da so cigani? Torej se sramujejo svojega porekla, in to jemljejo kot narodno nestrpnost? Pol bi lahko ti tud bil užaljen če ti kdo reče da si Slovenec. Saj jih niti ne zmerjaš, prvo si preberi kaj ti piše v slovarju, pa pusti enkrat neke stereotipe za sabo če se že gremo igro po pravilih ;) torej v čem je problem?

ps. itak se mi neda s tabo prerekat na forumu, ker je očitno kdo je v podrejenem položaju :) Kot neki Naj pisec bi pa skorajda že moral iz mojega zbrisanega CELEGA posta znat razbrat da ni bil namen žalit ciganov pa čeprav si nekateri ne zaslužijo nevem kake hvale, ampak približat dejansko stanje

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan So dec 10, 2011 9:08 pm

Se enkrat - dano je bilo opozorilo!

Če ni razumljeno, kaj pomeni nestrpnost, oziroma delanje zelo povrsnih zaključkov na podlagi predsodkov ter na povsem neosnovanih dejstvih, kar vse prerado vodi v tzv "hate speach", je tvoj problem. Kar pa je v nadaljevanju se podkrepljeno.

Btw, tudi termin Žid je v vseh svetovnih slovarjih povsem nezaljiv, pa so na podlagi predsodkov in pretirane nesamozavesti predvsem Evropejcev bili glavni "krivci" vseh tegob.

Tema je sicer dovolj zanimiva, ob nadaljevanju debate v povsem napacno smer, pa gre v TAKOJSEN ZAKLEP!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne dec 11, 2011 12:23 am

Ali bo po teh novicah sploh še kdo zaprosil za socialno pomoč?
Vrjetno polovica ne. S tem se dela samo v korist države, denar pa bo romal v druge strani.
Skoraj ni nič drugače, razen, d aje sedaj amlo bolj jasno napisano in to na vlogi. Tko, da folk brez panike, če rabte nujno vzameš, iščeš in upaš, da dobiš delo.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po dec 12, 2011 3:49 pm

Dobil odgovore iz ministrstva za delo, ne kopiram direkt, ampak bom pojasnil po svoje:

Glede plombe, pazljivo berite moj odgovor, če ste v zadnjih 18 mesecih prijeli 12x soc.pomoč se vam bo 1x v življenju, ko boste postali lastnik nepremičnine, takoj dalo plombo na nepremičnino (če pa ste že bili v času prijemanja soc.pomoči lastniki nepremičnine pa takoj da država plombo), prodaja BO NEMOGOČA, če se boste tako odločili, potrebno bo poplačat dolg, torej vrniti celotno soc.pomoč, šele nato se lahko proda nepremičnino, če pač bo nekdo hotel se preseliti.

Plomba se ne da na nepremičnino, ki je prijemnik dobil manj, kot 12x soc.pomoč v zadnjih 18 mesecih, ali pa v zadnjih 3 letih 24x.

Vrača pa se po smrti soc.pomoč ter varstveni dodatek ne glede nato, da je bilo samo 1 ali 2 ali izplačil.

NEPRIPOROČAM DOLGOTRAJNO VISENJE NA SOCIALNI POMOČI !!!
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Pe dec 23, 2011 6:21 pm

To sem pa jest, k si vsak po svoje tolmač zakone, glede plombe popravljam.

Če si 2-3 leta na socialni in, čez 10 let kupiš bajto, stanovanje, nedobiš plombe, kot sem napisal zgoraj.

Zapomnite si rok 3 leta ter 24x pomoč, v zadnjih 3 letih kljub nepremičnin ni dobro dobit več kot 24x pomoč.

Se pa vrača vse po smrti, pred smrtjo je možno prodat bajto, če ni plombe in se potem nič ne vrača.

Dolg soc.pomoči lahko vrnete v času življenja, ampak kdo bo to storil je pa :o

Pa sej itak vse tu piše:
http://www.mddsz.gov.si/si/zakonodaja_in_dokumenti/
Član od leta 2004
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov