Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Re: Fitnes,Vaje,športna prehrana

Napisal/-a MaLiNoVc Pe feb 18, 2011 6:57 pm

DeNiŠ je napisal/-a:U čem je fora tabelt BCAA??
Kakšen je njihov učinek ?
Lp

Regenaraciji mišic.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Pe feb 18, 2011 9:11 pm

Lp

bcaa imaš tudi v prašku.

zdj tko.nisamo za regeneracijo...BCAA namreč spodbujajo izločanje anabolnih hormonov. zmanjšujejo katabolizem mišic in pripomorejo k hitrejši regeneraciji. Ko se zaloge glikogena v jetrih in mišicah porabijo, BCAA predstavljajo vir energije za telo, in tako ne pride do razgradnje lastnih proteinov.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Pe feb 18, 2011 10:19 pm

HaMzO je napisal/-a:
more je napisal/-a:Mdriver lepo si napisal :con
Hamzo je kr obetaven in lepo napreduje, vendar mu pa manjka še ena doba na fitnesu - kvaliteta pride z leti.
Sam delam v trgovini s športno prehrano in moram rečt da je nevednost oziroma dezinformiranost ljudi o tem športu katastrofalna. Potem pa pridejo ven taki komentarji kot jih tukaj beremo...

PS: Če kdo rabi karkoli od športne prehrane ali trening planov naj me kontaktira na privat da ne bo reklame;)

more = rocky balboa?? :DD

drugače pa valda, tudi čas je potrebn za rezultate, ne da se v kratkem roku na legaln način :)

kar se tice bodybilderjev in dodatok zakaj jih nejemljejo...tudi jaz jih nebi jemal in bi se basal samo z hrano ampak te hrane je treba ogromno pojest in to tut ni pocen šport :) tako da z temi dodatki za nas so čist ok...
moj cilj ni biti bodybilder in iti na tekmovanja, ker to je men grdo.... :DDD

Mogoče ste slabo razumeli moj stil obrazložitve med prehranjevanjem in steroidi...

Takole bom povedal tisti kateri želi trenirati na naraven način "hvalabogu" da ima proteine ,amino kisline kreatin bcaa , eaa itd itd.. za regeneracijo in hitrejšo rast sej to PRIPOMORE do ene meje maximuma posameznika !!

Če pa je nekdo na steroidih v kombinaciji itd.... skoraj da ne rabi dodatkov (pa kljub temu jih uživajo za še večji učinek) ....hotel sem povedati da je dovolj samo pravilno prehranjevanje ker to so močna sredstva ki delujejo HORMONSKO ....in kar je hormonsko je neustavljivo oziroma telo nenormalno raste ter se regenerira 3x več od normale...pa moč se povzdigne 3x več itd itd..

Upam da ste tokrat razumeli POINT !

L.p.

ManIAK je napisal/-a:Zgleda ja. Po xy operacijah srca in bogve kako uničenimi jetrami.

Res je dovgoletno bildanje napori lahko povzročijo ohlapnost srca to pa zato ker srce raste skupaj z telesom in večje je srce manj je krčno zato lahko pride do infarktov...
Kar se pa tiče jeter so itak filter telesa tako da danes je malo boljše kot je bilo pred leti z oralnimi steroidi...danes se vbrizga zaščito jetra se ovijejo v neko zaščitno ovojnico in preko intermuskolarnega vbrizganja se izogneš bombardiranju jeter....

ninjeti je napisal/-a:Če spiješ dovolj količine vode (s tem ne mislim 10 litrov na dan) so jetra čisto ok kljub večjemu vnosu beljakovin :) Pretiravati pa itak ni normalno - doseči nek optimalen izgled brez tega da si ko neki švarceNigger.

Hja več tekočine bolje je...jetra pa so edini organ kljub 80% poskodbah se lahko regenerira 100% po končani nekem zdravljenju itd.. vsekakor če že jemljete škodljive dodatke svetujem zaščito (liverin) vsaj dobiš v lekarni brez recepta..

L.p.

HaMzO je napisal/-a:
Lp

bcaa imaš tudi v prašku.

zdj tko.nisamo za regeneracijo...BCAA namreč spodbujajo izločanje anabolnih hormonov. zmanjšujejo katabolizem mišic in pripomorejo k hitrejši regeneraciji. Ko se zaloge glikogena v jetrih in mišicah porabijo, BCAA predstavljajo vir energije za telo, in tako ne pride do razgradnje lastnih proteinov.

BCAA imaš že v vseh oblikag kapsule,tableta,prah,tekočina itd.....BCAjAke so namenjene regeneraciji TAKO da zadržuje beljakovino v sami mišici in tudi ostalo kar je napisal "HaMzO"..

L.p.
Zadnjič spremenil Mdriver, dne Pe feb 18, 2011 11:07 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Pe feb 18, 2011 10:42 pm

vsa ta kemija men čist nč ne diši, in močno dvomim da je kaj od teh zadev zdravo ali kakorkoli že. kolega je pil kar nekaj časa od muscletecha nek nitrotech hardcore shit in je mel hude težave z prebavo in trebušno slinavko, ko je zadevo pustil je telo še dolgo nucalo da si je opomoglo. sedaj je zadeva že dokaj stabilna ampak še vedno ne kod bi mogla bit. so pa ugotovil da naj bi bil ta preparat kriv (predoziranje). sam se pa ne spoznam na te zadeve, lahko pa nekaj povem, moj oče je upokojen rudar in zdaj aktivni gozdar. zadnjič je v gostilni naletu na skupino zagretih športnikov (fitnes), ki so se v šali vžigali in "prcali" stare "knape". in če nebi sam vidu nebi vrjel, saj so bili vsi dokaj masivni, ampak stare rudarske roke mojga očeta ni noben mogu položit na mizo (lomljenje rok). malce sem zašel iz teme ampak sem samo hotel povdarit da ni vse v teh preparatih. sam teh zadev ne uporabljam in jih ne mislim. pa da nebo kdo mislil da obsojam uporabnike teh preparatov ampak mislim da se da marsikej uštimat tudi brez njih... ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe feb 18, 2011 10:53 pm

@Mdriver: prosil bi, če bi lahko uporabljal gumb "citiraj" saj bo le tako post bolj pregleden.

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver Pe feb 18, 2011 10:59 pm

Jerch_ je napisal/-a:mdriver vem, da ti je bilo smešno prebrati kako sem sam treniral. pač vsak stremi k svojim ciljem. To o čemer pišeš je izključno namenjeno bodybuilderjem ali pa pač rekreativcem z željo po čimvečji masi. Popolnoma razumem, da se nekdo odloči za to. Sam do sedaj nisem imel možnosti in s takim načinom dela nebi bil ustrezno pripravljen, zato sem pisal o delu v fitnesu nasplošno, ki je podlaga veliki večini tudi vrhunskih športnikov. Vidim, da se na stvari spoznaš, tako da opiši podrobno še treninge in bo mogoče začetnikom lažje.

Če koga zanima trening in način dela ter prehrane za bolj aerobne (vzdržljivostne) vadbe, lahko sam še kaj dodam. Meni osebno ta način vadbe ni smešen, ker je verjetno bolj zdrav. Je lahko dobra osnova za življenje na splošno. Končni cilj je kombinacija boljšega izkoristka kisika (kondicija) ter sproščenost. Zakaj? Med treningom vzdržljivosti se centralni živčni sistem prilagaja specifičnim zahtevam treninga, ki povzroči stres s tem pa zahtevo za dobro povezavo živčnih poti. Njihova naloga je dobro koordinirano delo med organi in sistemi, ki omogočajo energetsko ravnovesje v telesu. Tako se lahko pozabi na trenutne težave in probleme. O tej temi in o izpuščanju določenih vaj v fitnesu sem se razpisal zato, ker je manj priljubljen del fizičnih aktivnosti.

Kar se pa tiče kreatina in ostalih dodatkov za katere pišete, da ni stranskih učinkov.. Kreatin je pogojno uporaben za tiste, ki želijo razviti eksplozivnost. Pa poglejmo zakaj; citiram...
"Kreatin fosfat se pretvori v kreatin in fosfat, energija, ki nastane pri tem se izkoristi za ponovno sintezo ATPja. Vendar je tudi sistem Creatin fosfata omejen in sodeluje pri maksimalnih mišičnih kontrakcijah (šprint 100m, dviganje uteži…), ki niso daljše od 10 sekund"
Pri vseh ostalih panogah ni zaželjen. Še več; povzroča krče v mišicah pri dolgotrajnih statičnih silah na mišico ter nabiranje vode, kar na dolgi rok upočasni telo ter z povečanim volumnom mišic zmanjša raztegljivost. Vsak športnik, ki nekaj časa preživi na limitu ve, da je tako bodybuilding kot skrajno vzdržljivostni šport v resnici zelo nezdravo. vse preparate pa so v resnici začeli uporabljati športniki zaradi potrebe po uravnovešeni prehrani, ki je omogočala več treninga in hitrejšo regeneracijo. In ravno ta hiter instant napredek iz vrečke je nezdrav in nekvaliteten. Kar hitro pride, pač hitro gre...

Mal sem pretiraval nisem mislil dat vse skupaj v en koš pa še najmanj tebe ko sem bral post....se opravičujem če sem te užalil podcenjeval !!!

Kar si rekel se strinjam popolno to sta dva totalno različne zadeve (bodybuilding pa rekreacisko športanje) vsekakor priporočam vsem tvojo verzijo ker je bolj zdrava .... :D
Zadnje čase sem itak še bolj zaprt v fitnessu kot prej....če me žena razpizdi odletim takoj na trening in sem miren in sproščen (magija) :lol:
Kar se patiče dodatkov si povedal z zelo zdravo pametjo in razumom :tomidelej:

L.p.

adis je napisal/-a:
Mdriver je napisal/-a:Vglavnem če že pijete kreatin obvezno pred treningom...in ne mešajte ga z kofeinom ,ker se enden z drugim uničita in ni efekta !!!!!
Če pijete BCAA obvezno pred treningom , vmes treninga in po treningu...
Whey protein so hitre predelane beljakovine zato pijte samo po treningu ko je telo še v kataboličnem stanju ...to pomeni (+-15 - 20) min čas po treningu....
Navadne proteine (počasne) nepredelane lahko 3x na dan (zjutraj+ popoldan+ zvečer) ali pa namesto obroka....
Aminokisline po treningu.....lahko se tudi uživa pred spanjem.....

Toliko na kratko za začetnike...

L.p.

kreatin se pije ( sam sem ga tako pil) 3-4x na dan....torej 1x zjutraj, 1x pred treningom, 1x med treningom in 1x po treningu in da se razume se pije po malo večkrat, ker je večji efekt je pa odvisno kakšen kreatin se pije ( ali vsebuje še kakšno mešanico sladkorjev, npr. ribozo)

Jaz se raje izogibam monohidratov in kreatina ker me preveč zaliva z vodo....pol pa ne moreš neko definicijo natrenirat če to uživaš....priporočljivo jemanje čez zimo...drugače osebno ne jemljem.
Kar se tiče zgornjega posta pa je bilo napisano za začetnike.. kreatin moraš začeti pit 1x na dan pol z tedni - privajanjem dodajaš pa tudi do 5x na dan zavisi pa tudi od same teže posameznika nad 100kg lahko zaužiješ tudi večkart dnevno (6x 7x 8x) za isti efekt pa tudi več časa ko ga jemlješ vse več ga potrebuješ...priporočljivo jemanje je maximalno 3 mesece pol pa vsaj 3 mesece pavza ....

L.p.

adis je napisal/-a:@Mdriver: prosil bi, če bi lahko uporabljal gumb "citiraj" saj bo le tako post bolj pregleden.

Hvala za opozorilo se trudim čim bolje :roll:
Zadnjič spremenil Mdriver, dne So feb 19, 2011 12:18 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So feb 19, 2011 12:26 pm

Js grem na fitnes če sm slabe volje, ker vem da bo tm vedno kkšna taka pojava od tipa da bom dol padla od smeha :lol:
En je bil enkrat zravn mene na tekaču in je napizdevu kolega zakaj bo jedu k bo domov pršu, da to ne sme ker se bo spet nazaj zredil, da on bo šou domov in jedu kuhan brokoli in take..

Taki fitnes friki se, žal, najdejo v velikem številu in večinoma med tipi. Ta model o katerem sm govorila, ma čez 190 centi zihr, v hrbet je ko je*en triglav, noge mam pa js dvakrat močnejše.. Moški velikrat pozabjo (pozabte) na tisto najbl bistveno komponento vadne za mišice - uravnoteženost. Ne morš delat po 400 trebušnjakov na dan če jih za hrbet nč ne nrdiš. In se mi zdi da če gre tip v fitnes sam zato da se v roke pa v hrbet bilda (kar jih večina pride, js si komi priborim kkšno napravo za zgornji del telesa ponavad) je to pač.. neumno. Sploh če v igro pridejo še steroidi in podobne pizdarije, s katerimi se vse preveč ukvarjate. Js osebno bl spoštujem tipa k ga zgleda dvakrat mn k enga napumpanca zravn, dvigne pa dvakrat več. Also, če ma tip mn mišičaste noge k js pa da ga je v hrbet dvakrat več k mene ga pač ne morm jemat resno :D

Moj recept je - uravnotežena vadba za vse mišice, zmernost, dnevi za počitek, kardio pa za tiste k bi se radi kkšnga kilogramčka znebil (vidm ljudi, tipe in ženske, k delajo po eno uro samo trebušnjake z odmori vmes ker se hočjo trebuščka znebit - tuki pomaga sam kardio, pa če maš ti nevemkok trebušnih mišic). In mislim da je za eno zdravo življenje in zdravo, lepo telo čist dovolj navadna uravnotežena hrana. :D

Razen če hočeš zgledat tko ;) :
Slika
Living on the edge

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So feb 19, 2011 2:40 pm

zdrava uravnotezena hrana nebo nikol dovolj za zvit telo..al kar kol
clovek se more ukvarjat z nekim sportom kakrsnim kol.nc ne pomaga ce zdravo je pa uravnotezeno.tak cloven nebo nikol v formi,bo brez kondicije.treba se je gibat
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So feb 19, 2011 2:58 pm

abbe je napisal/-a:zdrava uravnotezena hrana nebo nikol dovolj za zvit telo..al kar kol
clovek se more ukvarjat z nekim sportom kakrsnim kol.nc ne pomaga ce zdravo je pa uravnotezeno.tak cloven nebo nikol v formi,bo brez kondicije.treba se je gibat

ja ja, to ti dam čist prov - to se je nanašal na to da OB TEM da se človek ukvarja s športom ne potrebuje nobenih dodatkov (proteinov, tablet..) če pravilno je :]
Living on the edge

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So feb 19, 2011 3:04 pm

Baileyz je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:zdrava uravnotezena hrana nebo nikol dovolj za zvit telo..al kar kol

ja ja, to ti dam čist prov - to se je nanašal na to da OB TEM da se človek ukvarja s športom ne potrebuje nobenih dodatkov (proteinov, tablet..) če pravilno je :]

ja no pa to tut ni cist res,je res da ne rab recmo temu sportnih prehranskih dodatkou,sam z uravnotezeno prehrano nebo dosegu napredka.bo moral mal podret ravnotezje pa zauzit vec beljakovin pa hidratou...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
more
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a more So feb 19, 2011 3:10 pm

Vse je odvisno od posameznikovih ciljev in želja. Nekomu je neka postava idealna, spet drugemu pa daleč od tega. Če se želi doseči nekaj nadpovprečnega je potrebno vložiti tudi nekaj več truda, denarja in znanja. Fitnes je šport o katerem nikoli noben ne bo vedel vsega ;) Ni nekega recepta in vsako posploševanje je nesmiselno.

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So feb 19, 2011 3:28 pm

abbe je napisal/-a:ja no pa to tut ni cist res,je res da ne rab recmo temu sportnih prehranskih dodatkou,sam z uravnotezeno prehrano nebo dosegu napredka.bo moral mal podret ravnotezje pa zauzit vec beljakovin pa hidratou...

Ki jih načeloma lahko zaužije če si prehrano spremeni na ta način.. Mi tekači na primer, nikoli ne jemo nič iz običajnega. Še za treninge ne. Dan pred kakšnim pomembnim tekom se lepo nafilamo s tekočino, cukri in ogljikovini hidrati in to je to.. Moja mami teče maratone in vse kar jemlje je včasih (ne vedno) železo, ker ga ma v krvi premalo.. Vse ostalo, mišična moč in vzdržljivost se nadgrajuje z običajno dieto in poslušanju lastnega telesa. Vem, da je pri tekačih druga stvar kot pri tistih, ki hodijo v fitnes.. Pa kakšen proteinski šejk sem pa tja ne škodi, ampak ne da to postane tvoj zajtrk, kosilo in večerja (tut take poznamo). In razne tablete in tko.. iz psihološkega vidika pa mislm da za velik osebkov to tut svojevrstna zasvojenost postane.

Poleg tega, men niso všeč nabildani tipi - to, da je mal definiran je po mojem mnenju še najbl seksi od vsega. Če bi hotla balone šlatat bi lahko tut svoje :lol:
Living on the edge

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver So feb 19, 2011 3:37 pm

abbe je napisal/-a:
Baileyz je napisal/-a:

ja no pa to tut ni cist res,je res da ne rab recmo temu sportnih prehranskih dodatkou,sam z uravnotezeno prehrano nebo dosegu napredka.bo moral mal podret ravnotezje pa zauzit vec beljakovin pa hidratou...

Takole bom povedal čisto enostavno sej "abbe" je že nekaj povedal o tem....poznam ljudi kateri hodijo z mano od samega začetka 15 in več let in zadeva je taka:

-1.) Fant trenira več kot 15 let in je tudi inštruktor za fitness je pa bio oz. trenira na naravni način...ta tip zgleda tako kot da se ukvarja z plavanjem brez definicije skoz je zalit okoli pasu itd...

-2.) Poznam tudi druzga fanta kateri trenira 10+ let je pa vegetarjanec in trenira naravno....zgleda pa isto kot prvi dan ko je vstopil v fitness pred 10 leti

-3.) Večina jih jemlje dodatke kot so proteine itd... ter že po 1 letu dni je boljši od vegetarjanca pa inštruktorja ...(torej mišica dobi kar rabi za regeneracijo in rast)

-4.) Pol pa mamo spet ožjo skupino kateri so na (proteinih itd..) ter občasno na kurah (steroidih 2x letno po 2 do 3 meseca itd..) so pa že orjaki lepo obdelani zdefinirani tamle od 115kg pa do 130kg brez maščobic pa zelo zelo močni..(res lepo jih je videti)...

Je pa tudi res da nismo vsi enaki ...tudi sama GENETIKA in STRUKTURA ter METABOLIZEM posameznika se razlikuje....nekateri se hitro privajamo okolju nekateri se sploh ne...

L.p.

fantom je napisal/-a:vsa ta kemija men čist nč ne diši, in močno dvomim da je kaj od teh zadev zdravo ali kakorkoli že. kolega je pil kar nekaj časa od muscletecha nek nitrotech hardcore shit in je mel hude težave z prebavo in trebušno slinavko, ko je zadevo pustil je telo še dolgo nucalo da si je opomoglo. sedaj je zadeva že dokaj stabilna ampak še vedno ne kod bi mogla bit. so pa ugotovil da naj bi bil ta preparat kriv (predoziranje). sam se pa ne spoznam na te zadeve, lahko pa nekaj povem, moj oče je upokojen rudar in zdaj aktivni gozdar. zadnjič je v gostilni naletu na skupino zagretih športnikov (fitnes), ki so se v šali vžigali in "prcali" stare "knape". in če nebi sam vidu nebi vrjel, saj so bili vsi dokaj masivni, ampak stare rudarske roke mojga očeta ni noben mogu položit na mizo (lomljenje rok). malce sem zašel iz teme ampak sem samo hotel povdarit da ni vse v teh preparatih. sam teh zadev ne uporabljam in jih ne mislim. pa da nebo kdo mislil da obsojam uporabnike teh preparatov ampak mislim da se da marsikej uštimat tudi brez njih... ;)

Vso spoštovanje do tvojega očeta kapo dol...kar se pa tiče (bracio di ferro) al (lomlenje rok) je štos v močnih prstih in še posebej ZAPESTJU...za fair play se položi zapestja na vzkriž in zveže z špago tako da delujeta samo roka kot celota brez zapestij...pol bi pa bil nekoliko v dvomih kdo bi zmagal....govorim iz izkušenj ko mi je tip nekako zgornjo roko zvil pa nisem mogel uporabljati niti pol moči...ko pa sva se šla brez zapestja z špago ni mogel čisto nič in sem ga butnil dol zlahka....

Hotel sem reči da (bracio di ferro) ni merilo moči ampak predvsem TRIK...

l.p.
Zadnjič spremenil Mdriver, dne So feb 19, 2011 3:47 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO So feb 19, 2011 3:47 pm

čez poletje na kako gradbišče tm cementne vreče,cegle prelagat pa boste zdefenirani in nabildani + gratis zapečeni od sonca = solarij (delno tudi kuri maščobo) :D :D

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver So feb 19, 2011 3:54 pm

HaMzO je napisal/-a:čez poletje na kako gradbišče tm cementne vreče,cegle prelagat pa boste zdefenirani in nabildani + gratis zapečeni od sonca = solarij (delno tudi kuri maščobo) :D :D

Se jst ne delam v pisarni imam pa podobno službo katera ni lahka......ampak to ni pomembno.. hotel sem samo povedati da HaMzO pozna vse trike :lol: :lol: :lol: ...je pa res da sama barva kože oziroma nasončenost pa zarjavelost pomaga optično izboljšati videz samih mišič....zato se tudi bilderji na tekmovanjih mažejo z temno rjavo svetlečo barvo ter pod reflektorjo pojača oz. zasenči ter poglobi zdefinirast mišic...

Kar se patiče delo čez poletje raje bi pazil na svoj "križ" pa brez pasu tudi ne... ;)

HaMzO je itak že cel profi.. :con :tomidelej:
Zadnjič spremenil Mdriver, dne So feb 19, 2011 3:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy So feb 19, 2011 3:57 pm

Zanimiva tema :) Sam se ukvarjam z šprintom, ki združuje hitrost, moč, tehniko pa tudi kondicijo in še kaj. Tisti taglanvi faktor je pa centralni živčni sistem. Ameriški športniki niso toliko hitrejši in močnejši sami po sebi, ampak je to plod pravega treninga. Ker je moj brat dlje časa treniral košarko vem da je trening hitrosti, eksplozivnosti in kar pač paše zraven ena prava mala katastrofa. Namreč, delovanje t.i. fast twitch muscles sproža CŽS, glavna značilnost tega pa je, da potrebuje po serijih visoko intenzivnih akcij vsaj 48 ur počitka. Ta high intensity workout pa so šprinti, poskoki in vse kompleksne vaje (clean&jerk, snatch, clean, bench do maksimuma, recimo klasični 5×5@80% itd.) Trening šprinterja deluje po sistemu HI-LOW-HI-LOW itd. Na HI dneve so glavni del šprinti, zraven pa se nalaga ostale komponente (predvsem uteži in medicinko, manj poskoke), na LOW dneve se dela vse vaje pod 75 % obremenitve, da CŽS počiva, npr. tempo teki, trebušnjaki, sklece, razne gume in to. Žal evropskim trenerjem predvsem v veliki meri še ni uspelo pogruntat tega, še celo v atletiki ne. Tak sistem so vpeljali kanadčani in američani glavni za to pa je bil Charlie Francis, verjetno najbolj osovražen trener ever. Od takrat (konec 70ih), ko je naprimer Pietro Manea tekel 10.01s na 100m so američani in jamajčani, ki uporabljajo zelo podoben sistem treninga napredovali za 0.3s+ evropejci pa tiščimo glavo v pesek in smo na nivoju izpred 40ih let.

Če pa koga zanima več na to temo nej pogleda na http://www.charliefrancis.com, kjer je na 1000 strani študijskega materiala in forum z več kot 200.000 prispevki o razvoju hitrosti, moči itd.

Tako malo za kritično razmišljanje in pogled v šport :)

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So feb 19, 2011 4:00 pm

@MadIggy: a si mogoče na DIFu?
Living on the edge

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy So feb 19, 2011 4:01 pm

ne ne, preveč prostega časa mam :)

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Napisal/-a Mdriver So feb 19, 2011 4:05 pm

MadIggy je napisal/-a:Zanimiva tema :) Sam se ukvarjam z šprintom, ki združuje hitrost, moč, tehniko pa tudi kondicijo in še kaj. Tisti taglanvi faktor je pa centralni živčni sistem. Ameriški športniki niso toliko hitrejši in močnejši sami po sebi, ampak je to plod pravega treninga. Ker je moj brat dlje časa treniral košarko vem da je trening hitrosti, eksplozivnosti in kar pač paše zraven ena prava mala katastrofa. Namreč, delovanje t.i. fast twitch muscles sproža CŽS, glavna značilnost tega pa je, da potrebuje po serijih visoko intenzivnih akcij vsaj 48 ur počitka. Ta high intensity workout pa so šprinti, poskoki in vse kompleksne vaje (clean&jerk, snatch, clean, bench do maksimuma, recimo klasični 5×5@80% itd.) Trening šprinterja deluje po sistemu HI-LOW-HI-LOW itd. Na HI dneve so glavni del šprinti, zraven pa se nalaga ostale komponente (predvsem uteži in medicinko, manj poskoke), na LOW dneve se dela vse vaje pod 75 % obremenitve, da CŽS počiva, npr. tempo teki, trebušnjaki, sklece, razne gume in to. Žal evropskim trenerjem predvsem v veliki meri še ni uspelo pogruntat tega, še celo v atletiki ne. Tak sistem so vpeljali kanadčani in američani glavni za to pa je bil Charlie Francis, verjetno najbolj osovražen trener ever. Od takrat (konec 70ih), ko je naprimer Pietro Manea tekel 10.01s na 100m so američani in jamajčani, ki uporabljajo zelo podoben sistem treninga napredovali za 0.3s+ evropejci pa tiščimo glavo v pesek in smo na nivoju izpred 40ih let.

Če pa koga zanima več na to temo nej pogleda na http://www.charliefrancis.com, kjer je na 1000 strani študijskega materiala in forum z več kot 200.000 prispevki o razvoju hitrosti, moči itd.

Tako malo za kritično razmišljanje in pogled v šport :)

V tem področju nisem nek ekspert poznam pa treninge kako povečati eksplozivnost v kombinacijo z močjo...ampak se zelo razlikuje od prejšnjih treningov omenjenih tem... ;)

Baileyz je napisal/-a:@MadIggy: a si mogoče na DIFu?

Če smem vprašat... @Baileyz a si ti ženska :?: oops

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO So feb 19, 2011 4:09 pm

Mdriver je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:čez poletje na kako gradbišče tm cementne vreče,cegle prelagat pa boste zdefenirani in nabildani + gratis zapečeni od sonca = solarij (delno tudi kuri maščobo) :D :D

Se jst ne delam v pisarni imam pa podobno službo katera ni lahka......ampak to ni pomembno.. hotel sem samo povedati da HaMzO pozna vse trike :lol: :lol: :lol: ...je pa res da sama barva kože oziroma nasončenost pa zarjavelost pomaga optično izboljšati videz samih mišič....zato se tudi bilderji na tekmovanjih mažejo z temno rjavo svetlečo barvo ter pod reflektorjo pojača oz. zasenči ter poglobi zdefinirast mišic...

Kar se patiče delo čez poletje raje bi pazil na svoj "križ" pa brez pasu tudi ne... ;)

HaMzO je itak že cel profi.. :con :tomidelej:

jah če sm pa v krogu ljudi ko trenirajo in tekmujejo 5-15let + fitnesa :)
drugače sm pa zelo firbčen in zelo veliko sprašujem kaj je boljše glede vaj in same hrane (tudi dodatkov) in vedno znova se še učim, vidim slišim, ker tega je veliko nemoreš se usega naučit naekrat. je potreben kr dobr čas za dobre rezultate. temna barva res pride bolj do izraza, zato jaz če se slikam da vidm rezultate dam v črno negativni način trenutno sm še bel kr polar bear :D hehehe

glede križa je pa zelo treba paziti in nepretiravat sploh na začetu, ker to nemorš naenkrat ojačat. sam sm mel probleme ko sm brez in z pasom delal počepe (takrat tudi nepravilno)...mel sm take muke nism mogu niti sedet niti ležat :)

mene zanima kje kej trenirate in kako ste kej zadovoljni z fitnesom?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov