DeNiŠ je napisal/-a:U čem je fora tabelt BCAA??
Kakšen je njihov učinek ?
Lp
Regenaraciji mišic.
Lp
Lp
HaMzO je napisal/-a:more je napisal/-a:Mdriver lepo si napisal![]()
Hamzo je kr obetaven in lepo napreduje, vendar mu pa manjka še ena doba na fitnesu - kvaliteta pride z leti.
Sam delam v trgovini s športno prehrano in moram rečt da je nevednost oziroma dezinformiranost ljudi o tem športu katastrofalna. Potem pa pridejo ven taki komentarji kot jih tukaj beremo...
PS: Če kdo rabi karkoli od športne prehrane ali trening planov naj me kontaktira na privat da ne bo reklame;)
more = rocky balboa??D
drugače pa valda, tudi čas je potrebn za rezultate, ne da se v kratkem roku na legaln način
kar se tice bodybilderjev in dodatok zakaj jih nejemljejo...tudi jaz jih nebi jemal in bi se basal samo z hrano ampak te hrane je treba ogromno pojest in to tut ni pocen športtako da z temi dodatki za nas so čist ok...
moj cilj ni biti bodybilder in iti na tekmovanja, ker to je men grdo....
ManIAK je napisal/-a:Zgleda ja. Po xy operacijah srca in bogve kako uničenimi jetrami.
ninjeti je napisal/-a:Če spiješ dovolj količine vode (s tem ne mislim 10 litrov na dan) so jetra čisto ok kljub večjemu vnosu beljakovinPretiravati pa itak ni normalno - doseči nek optimalen izgled brez tega da si ko neki švarceNigger.
HaMzO je napisal/-a:DeNiŠ je napisal/-a:U čem je fora tabelt BCAA??
Lp
bcaa imaš tudi v prašku.
zdj tko.nisamo za regeneracijo...BCAA namreč spodbujajo izločanje anabolnih hormonov. zmanjšujejo katabolizem mišic in pripomorejo k hitrejši regeneraciji. Ko se zaloge glikogena v jetrih in mišicah porabijo, BCAA predstavljajo vir energije za telo, in tako ne pride do razgradnje lastnih proteinov.
Jerch_ je napisal/-a:mdriver vem, da ti je bilo smešno prebrati kako sem sam treniral. pač vsak stremi k svojim ciljem. To o čemer pišeš je izključno namenjeno bodybuilderjem ali pa pač rekreativcem z željo po čimvečji masi. Popolnoma razumem, da se nekdo odloči za to. Sam do sedaj nisem imel možnosti in s takim načinom dela nebi bil ustrezno pripravljen, zato sem pisal o delu v fitnesu nasplošno, ki je podlaga veliki večini tudi vrhunskih športnikov. Vidim, da se na stvari spoznaš, tako da opiši podrobno še treninge in bo mogoče začetnikom lažje.
Če koga zanima trening in način dela ter prehrane za bolj aerobne (vzdržljivostne) vadbe, lahko sam še kaj dodam. Meni osebno ta način vadbe ni smešen, ker je verjetno bolj zdrav. Je lahko dobra osnova za življenje na splošno. Končni cilj je kombinacija boljšega izkoristka kisika (kondicija) ter sproščenost. Zakaj? Med treningom vzdržljivosti se centralni živčni sistem prilagaja specifičnim zahtevam treninga, ki povzroči stres s tem pa zahtevo za dobro povezavo živčnih poti. Njihova naloga je dobro koordinirano delo med organi in sistemi, ki omogočajo energetsko ravnovesje v telesu. Tako se lahko pozabi na trenutne težave in probleme. O tej temi in o izpuščanju določenih vaj v fitnesu sem se razpisal zato, ker je manj priljubljen del fizičnih aktivnosti.
Kar se pa tiče kreatina in ostalih dodatkov za katere pišete, da ni stranskih učinkov.. Kreatin je pogojno uporaben za tiste, ki želijo razviti eksplozivnost. Pa poglejmo zakaj; citiram...
"Kreatin fosfat se pretvori v kreatin in fosfat, energija, ki nastane pri tem se izkoristi za ponovno sintezo ATPja. Vendar je tudi sistem Creatin fosfata omejen in sodeluje pri maksimalnih mišičnih kontrakcijah (šprint 100m, dviganje uteži…), ki niso daljše od 10 sekund"
Pri vseh ostalih panogah ni zaželjen. Še več; povzroča krče v mišicah pri dolgotrajnih statičnih silah na mišico ter nabiranje vode, kar na dolgi rok upočasni telo ter z povečanim volumnom mišic zmanjša raztegljivost. Vsak športnik, ki nekaj časa preživi na limitu ve, da je tako bodybuilding kot skrajno vzdržljivostni šport v resnici zelo nezdravo. vse preparate pa so v resnici začeli uporabljati športniki zaradi potrebe po uravnovešeni prehrani, ki je omogočala več treninga in hitrejšo regeneracijo. In ravno ta hiter instant napredek iz vrečke je nezdrav in nekvaliteten. Kar hitro pride, pač hitro gre...
adis je napisal/-a:Mdriver je napisal/-a:Vglavnem če že pijete kreatin obvezno pred treningom...in ne mešajte ga z kofeinom ,ker se enden z drugim uničita in ni efekta !!!!!
Če pijete BCAA obvezno pred treningom , vmes treninga in po treningu...
Whey protein so hitre predelane beljakovine zato pijte samo po treningu ko je telo še v kataboličnem stanju ...to pomeni (+-15 - 20) min čas po treningu....
Navadne proteine (počasne) nepredelane lahko 3x na dan (zjutraj+ popoldan+ zvečer) ali pa namesto obroka....
Aminokisline po treningu.....lahko se tudi uživa pred spanjem.....
Toliko na kratko za začetnike...
L.p.
kreatin se pije ( sam sem ga tako pil) 3-4x na dan....torej 1x zjutraj, 1x pred treningom, 1x med treningom in 1x po treningu in da se razume se pije po malo večkrat, ker je večji efekt je pa odvisno kakšen kreatin se pije ( ali vsebuje še kakšno mešanico sladkorjev, npr. ribozo)
adis je napisal/-a:@Mdriver: prosil bi, če bi lahko uporabljal gumb "citiraj" saj bo le tako post bolj pregleden.
abbe je napisal/-a:zdrava uravnotezena hrana nebo nikol dovolj za zvit telo..al kar kol
clovek se more ukvarjat z nekim sportom kakrsnim kol.nc ne pomaga ce zdravo je pa uravnotezeno.tak cloven nebo nikol v formi,bo brez kondicije.treba se je gibat
Baileyz je napisal/-a:abbe je napisal/-a:zdrava uravnotezena hrana nebo nikol dovolj za zvit telo..al kar kol
clovek se more ukvarjat z nekim sportom kakrsnim kol.nc ne pomaga ce zdravo je pa uravnotezeno.tak cloven nebo nikol v formi,bo brez kondicije.treba se je gibat
ja ja, to ti dam čist prov - to se je nanašal na to da OB TEM da se človek ukvarja s športom ne potrebuje nobenih dodatkov (proteinov, tablet..) če pravilno je
abbe je napisal/-a:ja no pa to tut ni cist res,je res da ne rab recmo temu sportnih prehranskih dodatkou,sam z uravnotezeno prehrano nebo dosegu napredka.bo moral mal podret ravnotezje pa zauzit vec beljakovin pa hidratou...
abbe je napisal/-a:Baileyz je napisal/-a:abbe je napisal/-a:zdrava uravnotezena hrana nebo nikol dovolj za zvit telo..al kar kol
ja ja, to ti dam čist prov - to se je nanašal na to da OB TEM da se človek ukvarja s športom ne potrebuje nobenih dodatkov (proteinov, tablet..) če pravilno je
ja no pa to tut ni cist res,je res da ne rab recmo temu sportnih prehranskih dodatkou,sam z uravnotezeno prehrano nebo dosegu napredka.bo moral mal podret ravnotezje pa zauzit vec beljakovin pa hidratou...
fantom je napisal/-a:vsa ta kemija men čist nč ne diši, in močno dvomim da je kaj od teh zadev zdravo ali kakorkoli že. kolega je pil kar nekaj časa od muscletecha nek nitrotech hardcore shit in je mel hude težave z prebavo in trebušno slinavko, ko je zadevo pustil je telo še dolgo nucalo da si je opomoglo. sedaj je zadeva že dokaj stabilna ampak še vedno ne kod bi mogla bit. so pa ugotovil da naj bi bil ta preparat kriv (predoziranje). sam se pa ne spoznam na te zadeve, lahko pa nekaj povem, moj oče je upokojen rudar in zdaj aktivni gozdar. zadnjič je v gostilni naletu na skupino zagretih športnikov (fitnes), ki so se v šali vžigali in "prcali" stare "knape". in če nebi sam vidu nebi vrjel, saj so bili vsi dokaj masivni, ampak stare rudarske roke mojga očeta ni noben mogu položit na mizo (lomljenje rok). malce sem zašel iz teme ampak sem samo hotel povdarit da ni vse v teh preparatih. sam teh zadev ne uporabljam in jih ne mislim. pa da nebo kdo mislil da obsojam uporabnike teh preparatov ampak mislim da se da marsikej uštimat tudi brez njih...
HaMzO je napisal/-a:čez poletje na kako gradbišče tm cementne vreče,cegle prelagat pa boste zdefenirani in nabildani + gratis zapečeni od sonca = solarij (delno tudi kuri maščobo)![]()
MadIggy je napisal/-a:Zanimiva temaSam se ukvarjam z šprintom, ki združuje hitrost, moč, tehniko pa tudi kondicijo in še kaj. Tisti taglanvi faktor je pa centralni živčni sistem. Ameriški športniki niso toliko hitrejši in močnejši sami po sebi, ampak je to plod pravega treninga. Ker je moj brat dlje časa treniral košarko vem da je trening hitrosti, eksplozivnosti in kar pač paše zraven ena prava mala katastrofa. Namreč, delovanje t.i. fast twitch muscles sproža CŽS, glavna značilnost tega pa je, da potrebuje po serijih visoko intenzivnih akcij vsaj 48 ur počitka. Ta high intensity workout pa so šprinti, poskoki in vse kompleksne vaje (clean&jerk, snatch, clean, bench do maksimuma, recimo klasični 5×5@80% itd.) Trening šprinterja deluje po sistemu HI-LOW-HI-LOW itd. Na HI dneve so glavni del šprinti, zraven pa se nalaga ostale komponente (predvsem uteži in medicinko, manj poskoke), na LOW dneve se dela vse vaje pod 75 % obremenitve, da CŽS počiva, npr. tempo teki, trebušnjaki, sklece, razne gume in to. Žal evropskim trenerjem predvsem v veliki meri še ni uspelo pogruntat tega, še celo v atletiki ne. Tak sistem so vpeljali kanadčani in američani glavni za to pa je bil Charlie Francis, verjetno najbolj osovražen trener ever. Od takrat (konec 70ih), ko je naprimer Pietro Manea tekel 10.01s na 100m so američani in jamajčani, ki uporabljajo zelo podoben sistem treninga napredovali za 0.3s+ evropejci pa tiščimo glavo v pesek in smo na nivoju izpred 40ih let.
Če pa koga zanima več na to temo nej pogleda na http://www.charliefrancis.com, kjer je na 1000 strani študijskega materiala in forum z več kot 200.000 prispevki o razvoju hitrosti, moči itd.
Tako malo za kritično razmišljanje in pogled v šport
Baileyz je napisal/-a:@MadIggy: a si mogoče na DIFu?
Mdriver je napisal/-a:HaMzO je napisal/-a:čez poletje na kako gradbišče tm cementne vreče,cegle prelagat pa boste zdefenirani in nabildani + gratis zapečeni od sonca = solarij (delno tudi kuri maščobo)![]()
Se jst ne delam v pisarni imam pa podobno službo katera ni lahka......ampak to ni pomembno.. hotel sem samo povedati da HaMzO pozna vse trike![]()
![]()
...je pa res da sama barva kože oziroma nasončenost pa zarjavelost pomaga optično izboljšati videz samih mišič....zato se tudi bilderji na tekmovanjih mažejo z temno rjavo svetlečo barvo ter pod reflektorjo pojača oz. zasenči ter poglobi zdefinirast mišic...
Kar se patiče delo čez poletje raje bi pazil na svoj "križ" pa brez pasu tudi ne...![]()
HaMzO je itak že cel profi..![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov