sixtoo je napisal/-a:Vsem, "ki tako dobro rišete"...

Umrl bom od smeha

Če komu ponazorim... lahko ti/vam fotografiram ulico, pa jo narišete sami ali pa greste ven, sedite na pločniku par ur in rišete. Da vidimo rezultate vseh, ki ste skoraj tako risali že v osnovni šoli
Tomicart, tebi pa pohvale za tvoje delo. Vem, kako tole izgleda, ker je v mojem fohu, da tako rečem, da prostoročno rišem in tud vem, koliko truda je potrebno za eno takšno "prerisovanje". Če pa koga zanima kako tole (prostoročno risanje) izgleda, pa se lahko v času študijskega leta zglasite na Fakulteti za arhitekturo, boste sami vidli, kako je še tako enostaven predmet težko narisat. Da o tem, da smo na sprejemnih risali spojko za gradbeni oder, šilčke, pancarje...
Veš kaj so težki sprejemci

ko nam dajo vsakemu ogromno sončnico, en meter drota, pa ta majhno šalčko za kavo da izdelaš prvo vazico, zraven tega pa en a3 papir da izdelaš vazico iz papirja (brez lepila, traku ipd.) , pa rečejo časa je 45 min da naredite dve LEPI!!!! in predvsem uporabni vazici:), da ne omenim kolk časa porabiš da se sploh česa spomneš pa da ni enako kot ima sosed:) aja pa sončnica mora obvezno stat, brez vode v lončku

no prvič sem zletel, sem poskusil drugič...takrat pa ti dajo dva a3 lista, in lepilo (bognedaj salotejp) pa naredi v 45 min mišolovko iz papirja ki ne ubije miške ampak jo samo ujame...in spet ista finta da porabiš veliko časa da se spomneš česa.
(to dobiš na FH Joanneum - Graz )
to so sprejemni

da neboš reko da če veš risat pa so že zadovoljni, pa da se ti morjo vsi klanjat (glede tega risanja predmetov, pa smo šli v drugo sobo za 10 min (prvič nek mikser, ta drugič pa nek zaf...an sesalc), pol pa prideš nazaj in morš po spominu narisat - no če si ugotovil da je težko narisat če gledaš, te veš kak je če ne gleadaš + tega naj se na slikci vidi tudi pricip delovanja oz. kake fukcije ima

to delaš prvi dan, drugi dan pa te finte z vazicami, mišolovkami...tako da risanje še zdaleč ni dovolj za biti dober oblikovalc da bi delal maseratije tak kot misli ta da vse ve

s tem se začne + tega pa če hočeš oblikovat škatlo za j***a je treba presneto dobro poznat j***a iz vseh vidikov, da lahko oblikuješ temu primerno škatlo