Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Re: stroški

Napisal/-a Matjazy Ne feb 19, 2012 12:55 pm

fare je napisal/-a:Elou,
mene zanima koliko kaj odštejete na mesec za vse položnice in koliko še imate stroškov z avtom(odplačevanje,servis,zavarovanje)?
lp.hvala.

Z avtom imam minimalne stroške. 220€ letno zavarovanje, odplačevanja kredita za avto ni, 2x letno menjava olja (olje iz leclerca 20€, filter olja 10€ in enkrat letno filter nafte 15€.). Izrednih stroškov ni kaj dosti,recimo 1x letno kak končnik stabilizatorja ali pa kaj podobnega za par €. Enkrat na 2 leti dobre rabljene gume za 100€. Poraba je nekaj čez 5l/100km (lancia lybra JTD). Poleg tega je to trenutno edini avto, z ženo še nimava otrok in popolnoma zadostuje.

Sicer pa položnice: Elektrika nekaj pod 50€ pozimi (v tem je že komplet ogrevanje, skupaj z vodo - ogrvanje s klimo je očitno skoraj zastonj :) ), 50€ ostalih stroškov s stanovanjem - voda, skupna elektrika, komunala.., 33€ t2, gsm je služben, tako da je nekako to to.

Se da poceni živet pri nas zaenkrat :)

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Ne feb 19, 2012 1:42 pm

sašo5 je napisal/-a:
rhino je napisal/-a:
Se strinjam,peleti. Pri nas smo prešaltali na pelete.Prej 3000l olja,zdaj 6t pelet(1t=cca 250€,da se dobit tudi ceneje). Cena investicije pribl. 5000€ (3leta nazaj).Pa vzameš takšno peč,ki jo lahko kuriš tudi na drva pa si zmagal.
Če pa finance dopuščajo,pa toplotna črpalka.

aha, potem so mi prav povedali; če je dnevna poraba kurilca cca 15 litrov, potem rabiš 30 kg peletov, na sezono v mojem primeru rec. 4 tone x 220 eur (Merkur) =cca 1000 eur - dejansko prepolovljeni stroški....Bega me ta investicija, napisal si namreč 5000 eur :shock: "Mihaing" je pa napisal:
@sašo5: Če imaš sedaj peč na kurilca jo samo predelaj na palete. Imaš tisoč in eno podjetje ki se ukvarja z tem. Cena predelave cca 1000EUR in verjemi, da bo to daleč najboljša opcija.

PS. peč imam Ferotermovo letnik 1992 vratca gor in dol)

Pred 3 leti še ni bilo ponujene takšne možnosti, da zamenjaš samo gorilec.Pa takrat je bila cena 5000€ še kar ugodna,danes so pa te zadeve še ugodnejše (govorim za celotno peč). Ampak ni mi pa jasno kako dela gorilec za pelete na peči za olje, saj peleti ne zgorijo 100% in je potrebno čiščenje.Poleg tega so tu saje in pri peletih slabše kakovosti ustvari malo več žlindre.
Emm praviš,da so v Merkurju 220€?Je to mešan les ali samo smreka?Mešane se da dobit tudi že pod 200€.Ker na strani imajo napisano za 15kg ceno 3,95€ kar znese 260€ za 1t (dejansko je 990kg,66vreč).

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Ne feb 19, 2012 7:33 pm

Slika

Najbolj se splača met to zraven hiše :D :D pa te ogrevanje pride tistih 10 litrov bencina, ki ga skuriš v motorki

Trenutno so tile plaeti kar poceni da, ker so sestavljeni iz žaganja, ki ga je zaenkrat še v izobilju. (Ne pozabimo, tudi zemeljski plin je bil dolgo nazaj strasnski produkt pri proizvodnji nafte, pa poglejte kje smo sedaj)

Drugače pa imamo doma Nafto+drva+sončne koletorje(letoss na novo), letna poraba nafte cca 1000litrov(ocenjena za letos) , letos verjetno še kaki liter manj

Od začetka kurilne sezone do danes smo porabili 650 litrov nafte, je pa res, da nimamo kamina za okras, ampak zato da se hiša nanj ogreva., pa tudi sama peč ima odličen izkoristek.

glede na to da je zgleda hujši mraz mimo, in da čez dan sončni koletkroji že grejejo vodo, mislim da nad 800 litrov nebomo prišli.

Je pa tudi dejavnik, na kak temperaturo si navajen v hiši, jaz osebno letos v sobi še nisem ptižgal radioatorja, pa tudi po hiši je v povprčju 21-22 stopinj, je pa zmeraj smešno ko pridejo kolegi iz blokov, jih zmeraj zebe, jaz pa ko pridem knjim, mislim da sem v savni :D :D
Slika

boogle
Nov uporabnik

Napisal/-a boogle Ne feb 19, 2012 8:42 pm

PogachnyK je napisal/-a:...Je pa tudi dejavnik, na kak temperaturo si navajen v hiši, jaz osebno letos v sobi še nisem ptižgal radioatorja, pa tudi po hiši je v povprčju 21-22 stopinj, je pa zmeraj smešno ko pridejo kolegi iz blokov, jih zmeraj zebe, jaz pa ko pridem knjim, mislim da sem v savni :D :D

Pri nas je tako, da sva se z ženo pred dvema letoma vselila v svoje stanovanje ...ona je zrasla gor v stanovanju ogrevanem od toplarne in so sredi zime ponoči odpirali okna, da so lahko spali ...jaz sem pa skoraj tri desetletja nosil vedra polen v tretji štuk ...sedaj imava etažno centralno in ogrevava na 21-22'C - ona hodi po stanovanju v flisu jaz pa v gatah :D
Zadnjič spremenil boogle, dne Ne feb 19, 2012 8:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Ne feb 19, 2012 8:43 pm

Najbolj se splača met to zraven hiše

Na tole se bo kvečjemu tvoj otrok ogreval.
Sex turns gay people into Mexicans.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 19, 2012 8:52 pm

PogachnyK je napisal/-a:...Je pa tudi dejavnik, na kak temperaturo si navajen v hiši, jaz osebno letos v sobi še nisem ptižgal radioatorja, pa tudi po hiši je v povprčju 21-22 stopinj, je pa zmeraj smešno ko pridejo kolegi iz blokov, jih zmeraj zebe, jaz pa ko pridem knjim, mislim da sem v savni :D :D

Ja to je res, eni imajo v hiši 25 stopinj, tudi več, dejansko savna :huh:
To je enako pretiravanje, kot da imaš poleti klimo nastavljeno na 18 pri zunanji temperaturi 35+ :roll:

Pri nas doma imamo tudi ogrevanje nastavljeno na ca. 21-22 in je dovolj.

primozek68 je napisal/-a:
Najbolj se splača met to zraven hiše

Na tole se bo kvečjemu tvoj otrok ogreval.

Je pozabil napisat, da je slika simbolična =P Ker tisto res še za podkurit ni oops

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne feb 19, 2012 10:25 pm

Pri nas je skoraj 400.000 m2 bogatega gozda.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po feb 20, 2012 7:48 am

haha :D

@:branee: stari moj ce bi jaz mel tako placo bi bil jaz gospod :P

jaz tudi mam visoko izobrazbo pa morem delat za minimalca. Kredita itak ne dobim tako da nimam kaj sanjat o cem vecjem.

mam pa:
300€ stroskov za stanovanja (28m2) brez najemnine ker je moje.
tam 100-150€ hrana
gorivo tam 70€.

potem pa se letno kaj gre stran
-250€ drva
-800€ reg. avta
-kaksa popravila, menjava dotrajanih delov avta recmo okoli 200-300€.....

ce potegnemo crto mam na koncu mesca mogoce 20€ viska ce se temu lahko tako rece.

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Po feb 20, 2012 11:07 am

sory za off: rpdany, 300€ samo stroškov za 28kvadratov??? :shock:

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany Po feb 20, 2012 12:08 pm

ja ded racunaj tu notri je od elektrika,voda, tel+mobitel,vzdrzevanje, smetja, rtv,kablska,mojo zavarovanje.... doro skupaj z kletjo mam 32 :D
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po feb 20, 2012 12:40 pm

montezemolo je napisal/-a: sicer mam pa national geographic in vidim kako je tam :)

Najbolj debilen/seljački stavek v tej temi :roll:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po feb 20, 2012 12:49 pm

Ne vem kdo je seljak, ampak jaz vidim smeškota na koncu stavka, se pravi, je to mišljeno kot šala in ne gre preveč resno jemati tega stavka. In če ga ne jemlješ resno, potem tudi replika nanj ne more biti resna. Seveda je pa stvar drugačna, če pač nekdo išče neargumetniran povod za prerekanje. Še bolj zanimivo je pa to, da se bo potem taisti uporabnik v drugi temi zgražal, kako bo tema zašla zaradi neumesnih komentarjev. Nekako imam občutek, da bi rad uporabnik @nevermind nekoga drugega prepričal v svoj prav in ker mu to ne uspeva, se poslužuje takih prijemov, da leči občutek nemoči. Sedaj bi še enkrat vprašal, kdo je tu seljak?
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po feb 20, 2012 1:06 pm

RpDany je napisal/-a:ja ded racunaj tu notri je od elektrika,voda, tel+mobitel,vzdrzevanje, smetja, rtv,kablska,mojo zavarovanje.... doro skupaj z kletjo mam 32 :D

No, to niso ravno stroški stanovanja...to so položnice. ;) Ogrevaš sanitarno vodo samo na drva? 250€...to je ~5 kubikov...malce veliko se mi zdi za 28m2...

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore Po feb 20, 2012 1:08 pm

Imam hišo ca. 350 kvadratov + 80 kvadratov drugih prostorov, katerih ne ogrevam. Porabim pa nekje 35 m3 drv, ki me ne stanejo nič (če izvzamem stroške nakupa traktorja, prikolice, vitla, Husquarna 372XP, Husquarna 137, pa še kaj bi se našlo :P). Drugače pa na mesec pride še za enih 160€ položnic (Siol, komunala, RTV, elektrika). Na leto gre še približno 10.000€ za vzdržavanje hiše, da o vzdrževanju vozil sploh ne govorimo :mrgreen: .

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po feb 20, 2012 2:17 pm

nevermind je napisal/-a:
montezemolo je napisal/-a: sicer mam pa national geographic in vidim kako je tam :)

Najbolj debilen/seljački stavek v tej temi :roll:

Sicer se mi ponavadi ne da odgovarjati na take provokacije, ampak če že potem bi ti napisal popolnoma enak odgovor kot ti je napisal uporabnik @primozek68:

"Ne vem kdo je seljak, ampak jaz vidim smeškota na koncu stavka, se pravi, je to mišljeno kot šala in ne gre preveč resno jemati tega stavka. In če ga ne jemlješ resno, potem tudi replika nanj ne more biti resna. Seveda je pa stvar drugačna, če pač nekdo išče neargumetniran povod za prerekanje. Še bolj zanimivo je pa to, da se bo potem taisti uporabnik v drugi temi zgražal, kako bo tema zašla zaradi neumesnih komentarjev. Nekako imam občutek, da bi rad uporabnik @nevermind nekoga drugega prepričal v svoj prav in ker mu to ne uspeva, se poslužuje takih prijemov, da leči občutek nemoči. Sedaj bi še enkrat vprašal, kdo je tu seljak?"

avtor teme - sorry za off topic

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po feb 20, 2012 2:55 pm

mmikolj je napisal/-a:Imam hišo ca. 350 kvadratov + 80 kvadratov drugih prostorov, katerih ne ogrevam. Porabim pa nekje 35 m3 drv, ki me ne stanejo nič (če izvzamem stroške nakupa traktorja, prikolice, vitla, Husquarna 372XP, Husquarna 137, pa še kaj bi se našlo :P). Drugače pa na mesec pride še za enih 160€ položnic (Siol, komunala, RTV, elektrika). Na leto gre še približno 10.000€ za vzdržavanje hiše, da o vzdrževanju vozil sploh ne govorimo :mrgreen: .

Je hiša potrebna postopnega dokončanja ali...? :o

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po feb 20, 2012 3:45 pm

Se opravičujem za besedo seljak.

Še enkrat bom napisal. Jaz si recimo komot privoščim nov/boljši avto. In namesto da imam super duper avto grem raje na potovanja, se zdravo prehranjujem, si kupim kaj več za obleč, ipd. takšni so moji pogledi... in v prvem mojem postu je bilo mišljeno to, da gre veliko ljudi v SLO čez svoje zmožnosti. Pač raje ima nov avto in gre komaj skozi mesec z ostalimi položnicami. Itak je znano, da je avto statusni simbol pri nas. No zato sem napisal, da je to žalostno, ker vemo kakšne so plače pri nas.
Kaj je to tako prekleto težko razumet al me rabi spet trikrat citirat?

Zato je po mojem mnenju slaba naložba. Je pa nujno zlo. Če bi jaz živel v milionskem mestu sploh ne bi imel avta.
Da se ne bodo iceman, pero, montezemolo spet spotikali ob besedo nov avto pa da provociram pa ne vem kaj.
Itak so me samo citirali tisti kateri ne razumejo, da jim je avto na zadnjem mestu na življenski lestvici.
Razumem takšne ljudi, imam tudi nekaj takšnih prijateljev kateri imajo raje nov avto in ne gredo nikamor al pa gredo 1× na leto na HR na morje.

Evo še nekaj ne razumem (itak me boste spet citirali :) ). Zakaj nekdo potrebuje hišo z 170 kvadrati, al pa 350 kvadratov in potem jamra glede ogrevanja :shock: Tako kot je nekumu brezveze/nesmiselno dat 2 jurija za it v azijo je meni brezveze/nesmiselno imet hišo z 200 kvadrati in živet pri starcih (ane montezemolo). In se zdi bolano da več družim živi v eni hiši cel lajf. Jaz si ne predstavljam, da imam 40 let in živim pri starših.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 20, 2012 3:54 pm

Če ima nekdo boljši avto od tebe, še ne pomeni, da je na vseh ostalih področjih prikrajšan! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Po feb 20, 2012 3:58 pm

nevermind je napisal/-a:Se opravičujem za besedo seljak.

Še enkrat bom napisal. Jaz si recimo komot privoščim nov/boljši avto. In namesto da imam super duper avto grem raje na potovanja, se zdravo prehranjujem, si kupim kaj več za obleč, ipd. takšni so moji pogledi... in v prvem mojem postu je bilo mišljeno to, da gre veliko ljudi v SLO čez svoje zmožnosti. Pač raje ima nov avto in gre komaj skozi mesec z ostalimi položnicami. Itak je znano, da je avto statusni simbol pri nas. No zato sem napisal, da je to žalostno, ker vemo kakšne so plače pri nas. Kaj je to tako prekleto težko razumet al me rabi spet trikrat citirat?

Zato je po mojem mnenju slaba naložba. Je pa nujno zlo. Če bi jaz živel v milionskem mestu sploh ne bi imel avta.
Da se ne bodo iceman, pero, montezemolo spet spotikali ob besedo nov avto pa da provociram pa ne vem kaj.
Itak so me samo citirali tisti kateri ne razumejo, da jim je avto na zadnjem mestu na življenski lestvici.
Razumem takšne ljudi, imam tudi nekaj takšnih prijateljev kateri imajo raje nov avto in ne gredo nikamor al pa gredo 1× na leto na HR na morje.

Evo še nekaj ne razumem (itak me boste spet citirali :) ). Zakaj nekdo potrebuje hišo z 170 kvadrati, al pa 350 kvadratov in potem jamra glede ogrevanja :shock: Tako kot je nekumu brezveze/nesmiselno dat 2 jurija za it v azijo je meni brezveze/nesmiselno imet hišo z 200 kvadrati in živet pri starcih (ane montezemolo). In se zdi bolano da več družim živi v eni hiši cel lajf. Jaz si ne predstavljam, da imam 40 let in živim pri starših.

se popolnom strinjam s 1. delom.

btw, jaz sem star 25 let in se bom v kratkem odselil, tako da ta tvoj očitek odpade...

lp

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Po feb 20, 2012 5:04 pm

nevermind je napisal/-a:Se opravičujem za besedo seljak.

Še enkrat bom napisal. Jaz si recimo komot privoščim nov/boljši avto. In namesto da imam super duper avto grem raje na potovanja, se zdravo prehranjujem, si kupim kaj več za obleč, ipd. takšni so moji pogledi... in v prvem mojem postu je bilo mišljeno to, da gre veliko ljudi v SLO čez svoje zmožnosti. Pač raje ima nov avto in gre komaj skozi mesec z ostalimi položnicami. Itak je znano, da je avto statusni simbol pri nas. No zato sem napisal, da je to žalostno, ker vemo kakšne so plače pri nas.
Kaj je to tako prekleto težko razumet al me rabi spet trikrat citirat?

Jaz tebe res ne razumem. Ok tisto, da ti je vseeno kakšen avto imaš še. Ne razumem pa zakaj ne razmišljaš pri hiši enako kot pri avtomobilu. Zame je hiša ravno tako samo neka funkcionalna stvar, kot avto, da lih prespiš. Važno je, da imaš dovolj prostora zase, da je čista, topla in to je to. Tisti, ki ima hišo npr. 250m2 lahko komot pusti svojim otrokom, da živijo z njim. Saj bi bilo bedasto, da je hiša prazna, otroci pa v kakšnih najemnih prostorih kjer se še obrnt ne morejo. Taka hiška ima dva nadstropja in pritličje, ki se lahko lepo razdelijo na tri stanovanja.

Praviš tudi, da nekateri dajo veliko na avto in potem šparajo drugje. Kako naj si potem ti sploh še privoščijo npr. stanovanje, če še avta ne morejo plačati. Pač ljudje so si različni in drugače gledajo na stvari. Jaz se enako dobro počutim v 10 let stari kuhinji ali pa v 1 leto stari. Enako se počutim v svojem stanovanju ali pa v hiši štaršev neglede na starost. Če gledamo po tvoje se delat lahko začne že pri 15 letih in po tem takem si lahko pri 20 letih že na svojem. Zakaj bi čakal na izobrazbo in prejemal pomoč staršev do 25 leta, ko nekje diplomirajo slovenski študentje. Pa še potem traja nekaj časa, da se dobi primerna služba, kje je še lastna hiša ali stanovanje. Meni se zdi bolj dvoumno to, ko se nekateri lepo osamosvojijo na račun staršev. Starši jim kupijo avto, poiščejo stanovanje, zrihtajo kredit in še druge stvari. Raje bi živel pri starših, prispeval svoj delež za stroške in si vse sam priskrbel (avto, hišo, obleke, potovanja). To je zame osamosvojitev od staršev. Da za vse stvari, ki si jih želiš priskrbiš s svojim denarjem (narediš izpit za avto-kupiš avto, greš na potovanje s šolo, društvom- sam plačaš ne glede na starost od 15 let naprej pa tja do 65. itd.
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov