Gosic je napisal/-a:Udariti po učiteljih je vsaj meni zelo slaba odločitev. Že tako je stanje slabo. Srednje šole in pa gimnazijo zdela že vsak lulek, bi po domače lahko rekli. Da ne omenjam srednjih šol, katero opravijo če se tam prikažejo 2krat na mesec.
Gosic je napisal/-a:Ostalo:
-najvišja možna plača 5000€( kar bi bilo višje, avtomatsko trganje in v državno blagajno)
-trdo delo bolje plačano ( kvaliteta gradbenih objektov bi se dvignila, če bi delavec dobil kar si zasluži. Je pa res da bi bilo potrebno malo bolj nadzirati delo, da se nebi kdo 'vlekel'!)
LinuxFuter je napisal/-a:Gosic je napisal/-a:Udariti po učiteljih je vsaj meni zelo slaba odločitev. Že tako je stanje slabo. Srednje šole in pa gimnazijo zdela že vsak lulek, bi po domače lahko rekli. Da ne omenjam srednjih šol, katero opravijo če se tam prikažejo 2krat na mesec.
Plače naj jim pustijo res take kot so, ampak naj se uvedejo enotni normativi za znanje (nažalost to baje obstaja, ampak si ne zasluži tega naziva) in enotni preizkusi za to. In od povprečja na enotnih preizkusih naj bo odvisna ocena šole in plača profesorjev/učiteljev. Seveda se bodo oglasili japiji ki bodo jokali o preveliki obremenitvi otrok.
chan je napisal/-a:Bistveno večji problem kažejo razni priveski ministrstev, v obliki raznih direktoratov, ki so namenjeni najverjetneje le sami sebi in ...
MRV je napisal/-a:ni ravno tako. če že zabluziš 4,5,6 let zato da si naredil fax, a na koncu delaš delo kot bi ga lahko še pred temi leti, je malo vija. jaz pravim, če si že dovolj pameten da narediš fax, potem si tudi dovolj pameten da nisi odvisen od ostalih ljudi.
ban je napisal/-a:
tukaj so neto plače 2.000 EUR +
Kael je napisal/-a:
obdavčit VSO premoževanje cerkve
Kael je napisal/-a:Varčevalni ukrepi so neverjeten nateg ljudi in čisto nič drugega. Nekaj zanimivosti:
-> zakaj zaboga valimo pedofilski organizaciji milijone? Ko pa je to največji nepremičninski lastnik v Sloveniji, ki je neobdavčen. Ukinit vse izdatke za verstva in obdavčit VSO premoževanje cerkve z izjemo samih verskih objektov (samostan naj bo, cerkev naj bo, pastoralni objekt naj bo), ostalo lepo pobrat davke.
-> zakaj zaboga valimo miljene € v obliki raznih subvencij, nad katerimi je zelo pomankljiv nadzor (javni razpisi)? Npr. razpis za šolanje kadrov, ki potem poteka tako, da se dve firmi dogovorita za organizacijo fiktivnega seminarja X in seminarja Y, katerega se "udeležijo" zaposleni firm in si izdata račune (zaposleni pa na seminarju sedijo in pravijo štose)... podobnih primerov še pa još. Da o tem prijavah na razpise, ki so tako zamotani, da potem firme pobirajo 10-20% subvencije, zato da drugo firmo prijavijo na razpis.
-> zakaj zaboga javne uslužbence sploh plačujemo, če jih pa samo polovica dela? Kolega informatik, v službi 2x šalje enter, sicer pa dela na črno za firmo - vleče stotine €. Učiteljčki: boščki: 4 urice pol pa domov, policajčki (vedno isti grm, udobno sedim v avtu in slikam tiste ki se mimo vozijo). Zraven seveda pa imamo nekaj učiteljev, ki se res pripravljajo in policajev, ki res delajo in so ljudje - in opravljajo delo tistih, ki so tam na dopustu. Ob tem pa imamo toliko direktorjev, direktorijatov, pomočnikov direktorjev, da bi lahko brez težav sami sebe nadzirali.Da o obisku kakšnega CSD ali občine, kjer itak nobeden nič ne ve, ne zgubljam besed.
-> o tujih vlagateljih poslušamo že 10 let, pa se še vedno ni nič spremenilo... ti bedaki se res norce delajo iz samih sebe (zakonodaja in birokracija je še vedno ista). Večina t.i. sodobnih direktorjev, ima v glavi samo to, da bodo vozl BMW, mel iPhone pa reklc,o ostalem pa nimajo pojma.
-> izredno slabi pogoji za mlade: cene stanovanj, prihodki, pridobitev služb, ipd zadeve -> kdo bo financiral upokojence čez 30 let, sedaj bi pa še te prispevke nižali. APPLAUSE APPLAUSE APPLAUSE
-> ukradeš ŽEMLJO - arest, ukradeš miljone -> 1.5 leta pogojno, spraviš na kant celo regijo - 1.5 leta pa 10.000 €
Če preberete vse točke, a se ven kaj vidi? Družbi manjka red in pošteno plačilo za pošteno opravljeno delo. Ali drugače, dokler bo folk hodil spat v službo kolikor se le da (namesto pošteno delat in s tem ustvarjal dodano vrednost [ta je lahko v obliki inovacij, izboljšav ali boljših rezultatov - da nehajo policaji stat vedno v istem grmu, ampak enkrat res merijo hitrost, drugič rdečo luč, tretjič krožišče, četrtič ustavljanje pred prehodom), dokler bo večina delodajalcel v delavcih videla samo strošek, namesto kapitala podjetja ter državo, kot kravo nategovanje (neplačila davkov) in cuzanje (fiktivne udeležbe na razpisih) tako dolgo bodo slovenska podjetja taka kot so. Seveda pa k temu sodi tudi urejena zakonodaja in dražava (od zakonodaje do sodstva), kar pomeni, da se ljudi tipa Zidar zapre za vrsto let ob PRVEM takem nategu, ne da spravijo celo regijo na kolena. Do takrat bo Banastan, banastan.
MRV je napisal/-a:ni ravno tako. če že zabluziš 4,5,6 let zato da si naredil fax, a na koncu delaš delo kot bi ga lahko še pred temi leti, je malo vija. jaz pravim, če si že dovolj pameten da narediš fax, potem si tudi dovolj pameten da nisi odvisen od ostalih ljudi.
nebivedu je napisal/-a:MRV je napisal/-a:ni ravno tako. če že zabluziš 4,5,6 let zato da si naredil fax, a na koncu delaš delo kot bi ga lahko še pred temi leti, je malo vija. jaz pravim, če si že dovolj pameten da narediš fax, potem si tudi dovolj pameten da nisi odvisen od ostalih ljudi.
Ko narediš faks si brez delovnih izkušenj. Te pa lahko dobiš z delom. Samo če misliš, da mora biti delo šoli primerno se motiš. Vsako delo je častno in če trenutno tvojega profila nikjer ne rabijo primeš za delo, kjer boš nekaj zaslužil in boš imel za sproti, dokler se kje ne najde delo tvoji šoli primerno. Pa če je ta čas 10 let, pa je, kaj češ. Uglavnem večina ki danes naredi faks, misli da mu bo krona padal iz glave, če bo prijel za metlo v delavnici.
nebivedu je napisal/-a:Napaka, službe so, samo ljudje mislijo, da če imajo faks narejen, jim bo pa krona padla iz glave, če bodo začeli delat na mestu, kjer zahtevajo 5 stopnjo izobrazbe.
Večini študiranim ljudem je izpod časti prijet za vsako delo. Mislijo da mora biti delo njihovi šoli primerno. Pa to ni res. Če bi imel firmo bi vsakega delavca na začetku postavil za metlo in bi delavnico pometal, pa ni važno kok šol ima, potem pa počasi naprej leze po stopničkah. In to bi bil tudi pravilen pristop, ker drugače z viška gledajo delavce, ki se matrajo na šihtu, tako pa če so oni začeli iz nule spoznajo da svet ni tako rožnat in da se je treba tudi orenk pomatrat, da prideš do neke pozicije. Večina bi jih pa kar iz šole prišla tja in pametovala - in to se na žalost dogaja v večini slovenskih podjetij. Zato pa gospodarstvo ne more laufat.
adis je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:MRV je napisal/-a:
glavna težava je, da država katera bi morala delat za ljudi in ne kontra, skubi. posldica skubljenja je da država bo imela itk zmeraj manj, saj mi ne bomo imeli nič več. nakratko tako, če mi nimamo denarja za porabljati, se ne kupuje. če se ne kupuje se nič ne nabavlja, prevaža in proizvaja. posledica tega je da se ustavi ekonomski ciklus. če bi želela država rešit zadevo, bi morala vse poceniti in zmanjšat davke. poleg tega spodbujat gospodarstvo da se lažje odpre podjetja (zdaj je v pi**) pa tudi da vsi in vse plačuje manj davkov. sej, država lahko nabija davke, samo kaj ji pomaga če ji nobeden ne plačuje (grčija) in gre potem vse v maloro. v končni fazi smo ljudje država in ona ni nad nami. na žalost se ovca zaveda da je ovca šele pred odprto toplo pečico. dokler je bila na pašniku se je brigala samo za svojo travco in kožušček.
zadel si bistvo..........samoooooo![]()
![]()
Ste slišali najnovejšo BOLANO izjavo: če varčevalni ukrepi ne grejo skoz, bomo pa dvignili DDV za 5%........ skratka katastrofa...
PS. ob prvi priliki, ko srečam Vizjaka bo veselo.....mislim, da tudi te ja lahko pošteno
![]()
![]()
kajti lotili so se problema na čisto naroben način
moja ocena je:
vlada je rekla dvig davka za 5%....ok...temu sledi protest ljudi, nakar vlada reče "uredu, dvignili bomo davek za 2.5%" nakar ljudje rečejo "super dosegli smo vsaj nekaj". Nihče pa ne ve, da je prvotna ocena vlade bila, da dvignejo davek za 2.5% in ne za 5%
nebivedu je napisal/-a:Cefizelj
Ko sem iskal službo (nekje 20 let nazaj), sem naletel na možaka, ki mi je pokazal nekaj, kar vsak dan ne vidiš v sloveniji. Ta možak ima firmo, ki kr dobro stoji že mnogo let. Ko je iskal svojo tajnico, je ženskam ki so prišle na razgovor povedal, da bodo prvo morale delat pol leta v proizvodnji. Ker se možak ukvarja z lesom, je potem tisto "izbranko" poslal resnično v obrat za pol leta. Ko je pa spoznala vse procese in vse s čimer se firma ukvarja, je pa prišla delat v pisarno in se oglašat na telefone. Ampak ta ženska danes ti zna kot tajnica vse povedat o njihovem proizvodnem procesu in o tem kaj lahko dobiš pri njih in česa ne moreš.
Poleg tega se pa še ene stvari izpred mnogo let spomnim. Obisk pri Jankoviču z ekonomskim faksom. Vsi nadebudni študentje v reklcih in zrihtani pa "pametni" do konca so se gnetl v prvi vrsti in hotl spraševat jankoviča z besedami, ki so jih enkrat slišal od svojega prfoksa, vedl pa niso kaj pomenijo. Pa jim je jankovič lepo pokazal na svojo tajnico in rekel. Ta gospodična ima magisterij, pa je samo tajnica, vi ste pa...
Sam v svoji službi delam na mestu, kjer je zahtevana 7 stopnja izobrazbe in imam naziv Samostojni Sistemski Analitik. Imam pa samo 5 stopnjo izobrazbe. Ljudje z magisteriji, mi po znanju iz "foha" ne sežejo do kolen. Pa ni službi problem dobit človeka z zahtevano izobrazbo, problem jim je dobit človeka, ki zna delat, ima izkušnje in lahko samostojno dela na tem področju. Do sedaj je še vsak, ki je prišel na razgovor pobegnil, ko je zvedel koliko in kaj je za delat - nazadnje je nekdo celo 9 mesecev zdržal, pa mu ni bilo treba nič dost delat - smo ga mal šparal, pa ni plača majhna, je kr zelo dobra.
Cefizelj je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Cefizelj
Ko sem iskal službo (nekje 20 let nazaj), sem naletel na možaka, ki mi je pokazal nekaj, kar vsak dan ne vidiš v sloveniji. Ta možak ima firmo, ki kr dobro stoji že mnogo let. Ko je iskal svojo tajnico, je ženskam ki so prišle na razgovor povedal, da bodo prvo morale delat pol leta v proizvodnji. Ker se možak ukvarja z lesom, je potem tisto "izbranko" poslal resnično v obrat za pol leta. Ko je pa spoznala vse procese in vse s čimer se firma ukvarja, je pa prišla delat v pisarno in se oglašat na telefone. Ampak ta ženska danes ti zna kot tajnica vse povedat o njihovem proizvodnem procesu in o tem kaj lahko dobiš pri njih in česa ne moreš.
Poleg tega se pa še ene stvari izpred mnogo let spomnim. Obisk pri Jankoviču z ekonomskim faksom. Vsi nadebudni študentje v reklcih in zrihtani pa "pametni" do konca so se gnetl v prvi vrsti in hotl spraševat jankoviča z besedami, ki so jih enkrat slišal od svojega prfoksa, vedl pa niso kaj pomenijo. Pa jim je jankovič lepo pokazal na svojo tajnico in rekel. Ta gospodična ima magisterij, pa je samo tajnica, vi ste pa...
Sam v svoji službi delam na mestu, kjer je zahtevana 7 stopnja izobrazbe in imam naziv Samostojni Sistemski Analitik. Imam pa samo 5 stopnjo izobrazbe. Ljudje z magisteriji, mi po znanju iz "foha" ne sežejo do kolen. Pa ni službi problem dobit človeka z zahtevano izobrazbo, problem jim je dobit človeka, ki zna delat, ima izkušnje in lahko samostojno dela na tem področju. Do sedaj je še vsak, ki je prišel na razgovor pobegnil, ko je zvedel koliko in kaj je za delat - nazadnje je nekdo celo 9 mesecev zdržal, pa mu ni bilo treba nič dost delat - smo ga mal šparal, pa ni plača majhna, je kr zelo dobra.
Narobe sva se razumela. Jaz ne zanikam tega da je ta sistem ki ga ti opisuješ boljši. Izkušenj ti ne nadomesti nobena šola in s tem se popolnoma strinjam. Samo kot si napisal to je bilo 20 let nazaj. Jaz izhajam iz svojega "foha" in pri meni, ko se bom jaz zaposloval brez določene stopnje izobrazbe ne bo šlo, brez tega me ne bo noben zaposlil. Po drugi strani pa tudi zdaj zahtevajo izkušnje, ki jih pa človek nima kje dobit ker nikjer zraven ne pride. In si v začaranem krogu. Nikakor pa ne izpodbijam da.... če vzamemo neko povprečno proizvodnjo..... šef ki je napredoval iz navadnega delavca in ima znanje vseh proizvodnih procesov dela 1000% bolj učinkovito kot nek hot shot s faxom.
Moj post je bil bolj iz stališča problematike zaposlovanja mladih, ki se nekako vrtimo v krogu, priložnosti pa ni.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov