Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

uros11
Poznavalec foruma

Re: Novi Zakon o davku na nepremičnine -ŠOKANTNO!!!

Napisal/-a uros11 Po jan 28, 2013 2:18 pm

Mclane, kaj si hotel povedati - da zato, ker sem se par let jebal, da sem postavil bajto na kredo in to sam, da bi bila kreda čimmanjša, da naj si jo sedaj prodam, grem z mularijo na ulico in investiram v kočo sredi polja narejeno iz pol kubika žagnc? IN to na avtomobilskem forumu, kjer je vsaka investicija v avto praktično vržen dnar stran?

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Po jan 28, 2013 2:27 pm

J.McLane je napisal/-a:Drugače pa kdor ima nepremičnino vredno 200k € NI REVEŽ in naj nekaj iz te premičnine naredi, da mu prinese denar, če misli da je to trenutna situacija naj pa vzame kredit za tistih 100 € na leto.

Evo mene pa zanima kaj lahko narediš iz nepremičnine da ti prinese denar?

V nepremičnino lahko denar edino vlagaš, kako nepremičnino imaš ti da iz nje dobiš denar (govorimo o nepremičnini ki jo koristiš za svoje bivanje - hiša/stanovanje, ne o nečem kar daš v najem) mi ni jasno, edino če vsako leto prodaš kakšno zadevo iz svoje nepremičnine, recimo TV, hladilnik, kakšna vrata ali okna, ene par strešnikov :D :DDD

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Po jan 28, 2013 2:38 pm

Nekateri pišete zakaj takšno pritoževanje, saj bo samo 10 eur, ali pa 50 eur več na letni ravni. In tako si vsako leto zmislijo ene 5 novih davkov. Mene moti tudi če bi bilo 1 eur, iz principa, če zdaj 20 let ni bilo takšnega davka zakaj zdaj kar naekrat bo?

Če smo na avtomobilskem forumu. Cestnino so zvišali, zdaj ko plužijo so pri nas po cestah takšne luknje da adijo pamet. Višja cestnina za boljše ceste OK, višja cestnina za falus ceste - not OK.

DMV - če ga ni bilo do leta 2009 (menda) zakaj zdaj kar naenrkat more biti, prej 19 let pa ni bilo potrebe? Sploh ker smo tako velika država, da ne rabimo avtov iz uvoza.

Davek na luksuz - prostornina motorja. Kako vam enim ni jasno da prostornina motorja ni luksuz. Luksuz je Bentley, Rolce, ... Si morete mislit kakšen luksuz se igrajo tile avtoprevozniki ko imajo v tovornjakih 12 ali pa 16 litrske motorje, neverjetno. Kaj je kdo od vas ko pravi da je 3.0 motor luksuz sploh že kdaj vzel narazen kakšen motor da ve kako je narejen? Potem naj mi pove zakaj je motor ki dva bata več in nekaj mm širše bate v premeru luksuz, če pa gre samo za nekaj gramov/kilogramov dodatnega materiala.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jan 28, 2013 2:40 pm

Vikking je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Varovanju okolja :lol:

Lahko se smejiš. Pa ti kar skopiram citat irske zadeve. Objavljeno poleg obdavčitve vozil po co2, zakaj so pristopili k tej obdavčitvi: :lol:

The aim of the new motor tax system is to encourage the use of smaller, cleaner, fuel-efficient cars in the fight against climate change by reducing the emission of carbon dioxide (CO2) from cars to help protect the environment and improve local air quality.

Lahko si zelo siguren, da bo isto izrečeno pri nas ko ga bodo uvedli, isti razlog. Verjetno ti bo takrat šlo na jok in ne več na smeh.

Na jok mi je šlo že davno, zdaj se vsemu temu idiotizmu lahko samo še smejim :lol: V rit si naj vtaknejo takšno varovanje okolja. Zgube

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po jan 28, 2013 2:44 pm

Volvej je napisal/-a:Nekateri pišete zakaj takšno pritoževanje, saj bo samo 10 eur, ali pa 50 eur več na letni ravni. In tako si vsako leto zmislijo ene 5 novih davkov. Mene moti tudi če bi bilo 1 eur, iz principa, če zdaj 20 let ni bilo takšnega davka zakaj zdaj kar naekrat bo?

Davek sedaj obstaja in to je nadomestilo za stavbno zemljišče, ki ga vsakoletno plačuješ. Sedaj bodo to nadomestilo ukinili in uvedli davek z drugačnim imenom. Plačeval boš pa isto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Po jan 28, 2013 2:47 pm

Ja jaz sem z tem ciljal nasplošno na različne nove davke. Recimo dodaten davek na sladke pijače. Me ne moti niti malo, ker pijem sladke pijače enkrat na mesec, ampak zakaj bi mogli to dodatno obdavčit?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 28, 2013 2:55 pm

Volvej je napisal/-a:Davek na luksuz - prostornina motorja. Kako vam enim ni jasno da prostornina motorja ni luksuz.

Nekdo je na forumu rekel ali pa predvideval, da uporabljajo prostornino ker je... lahko merljiva. Meritve teže avtomobila ali pa vrednosti po eurotaxu bi veliko težje. Tako oni uzamejo prostornino, ker avti z večjo prostornino so v povprečju bolj luksuzni in tako poskušajo bolj udarit po žepu premožne ljudi. Pol pa se dogaja, da golf III 1.9d plača večji davek, kot novi VII 1.2 tsi.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po jan 28, 2013 2:56 pm

Sladkor ni ok, škodi zdravju, obdavčit kot cigarete.

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Po jan 28, 2013 3:01 pm

Blinder je napisal/-a:
Volvej je napisal/-a:Davek na luksuz - prostornina motorja. Kako vam enim ni jasno da prostornina motorja ni luksuz.

Nekdo je na forumu rekel ali pa predvideval, da uporabljajo prostornino ker je... lahko merljiva. Meritve teže avtomobila ali pa vrednosti po eurotaxu bi veliko težje. Tako oni uzamejo prostornino, ker avti z večjo prostornino so v povprečju bolj luksuzni in tako poskušajo bolj udarit po žepu premožne ljudi. Pol pa se dogaja, da golf III 1.9d plača večji davek, kot novi VII 1.2 tsi.

No teža ni težko merljiva, ker piše v prometni recimo in je za obrabo cest primeren faktor. Če bi želeli pa bi zraven dodali recimo še izpust CO2.

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Po jan 28, 2013 3:15 pm

takšen kot je narod, takšne zakone se sprejema. 3/4 postov nima veze z temo. bravo

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 28, 2013 3:35 pm

uros11 je napisal/-a:Sladkor ni ok, škodi zdravju, obdavčit kot cigarete.

Saj sladkor so nedavno že nekoliko bolj obdavčili.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po jan 28, 2013 3:39 pm

Tista teža v prometni baje da je ponavadi krneki po občutku napisano. Sej zato hondaši milsijo, da ima njihova honda vti samo 880 kg.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po jan 28, 2013 3:48 pm

Blinder je napisal/-a:Tista teža v prometni baje da je ponavadi krneki po občutku napisano. Sej zato hondaši milsijo, da ima njihova honda vti samo 880 kg.

No to je pa še en pokazatel naše super sposobne države. Imamo najhujšo in najbolj zakomplicirano birokracijo in vojsko birokratov katere plačujemo ravno iz vseh teh davkov, zahtevajo kile papirjev, homologacijo takšne in drugačne preglede, potrdila...potem pa tudi točnih podatkov niso sposobni vpisati :lol: . V vseh prometnih kar sem jih imel in imam, povsod kakšna napaka. Tej državi se res lahko samo še smejim.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po jan 28, 2013 5:09 pm

Samo pokažem, kje smo po letni dajatvi za registracijo vozila:
Naj povem da poznajo v EU različne ključe po katerem pridejo do seštevka. Kombinacije: vrsta goriva, teža vozila, prostronina, moč, nova vrednost vozila, itd..):

Slika

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po jan 28, 2013 6:54 pm

uros11 je napisal/-a:Mclane, kaj si hotel povedati - da zato, ker sem se par let jebal, da sem postavil bajto na kredo in to sam, da bi bila kreda čimmanjša, da naj si jo sedaj prodam, grem z mularijo na ulico in investiram v kočo sredi polja narejeno iz pol kubika žagnc? IN to na avtomobilskem forumu, kjer je vsaka investicija v avto praktično vržen dnar stran?

V bistvu sem hotel reči da se meni ne zdi šokantno kar se avtorju te teme - torej da se davek izterja na vsak možen način. z vsemi davki je tako, če ti ugotovijo da moraš plačat moraš plačat.

Star slovenski pregovor pravi, da dvem stvarem ni mogoče uiti: smrti in davkom.

Če bi bil jaz osebno v situaciji ko jaz in moja družina nebi imeli za preživet bi nepremičnino prodal v trenutku, pa če sem jo 20 let delal z lastnimi rokami.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Po jan 28, 2013 6:57 pm

lahko vi primerjate davke iz ostalih držav, a kaj ko bi primerjali tudi naše plače in kupno moč?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po jan 28, 2013 7:10 pm

Približna primerjavo imaš z: Grčijo, Češko, Portugalsko če primerjamo v povezavi z mesečno plačo v povprečju.

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Po jan 28, 2013 7:43 pm

Vikking je napisal/-a:Samo pokažem, kje smo po letni dajatvi za registracijo vozila:
Naj povem da poznajo v EU različne ključe po katerem pridejo do seštevka. Kombinacije: vrsta goriva, teža vozila, prostronina, moč, nova vrednost vozila, itd..):

Slika

Kaj hočeš s tem grafom pokazat? Da če nam dajatve dvignejo za 3x naj bomo še vedno veseli?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Po jan 28, 2013 8:01 pm

Verjetno ena izmed razlag, ki je bolj razumljiva zate. Da sledimo davčni politiki (če hočeš obdavčenju) EU z nadsvetlobno hitrostjo, med tem ko po recimo pri plačah sledimo EU povprečju z ročno zavoro.

Ni šokantno da so ga uvedli oz. zvišali davek, prav nič ne bo šokantnega če ga bodo za 3x povečali. Ker bomo temu sledili če bodo druge države v EU zviševale.

Zato ne vidim tukaj ničesar šokantnega, saj sledimo tej politiki drugih držav z isto hitrostjo oz. ponavadi kar prehitevamo. Nakup vozila ne bo več po principu kako je lep/kako je hiter, ampak boš pogledal najprej seznam koliko izpusta ima v ozračje.

Spet se ponavljam: izražam svoje mnenje, da ne bo spet vroče krvi!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 28, 2013 10:19 pm

Vikking je napisal/-a:Verjetno ena izmed razlag, ki je bolj razumljiva zate. Da sledimo davčni politiki (če hočeš obdavčenju) EU z nadsvetlobno hitrostjo, med tem ko po recimo pri plačah sledimo EU povprečju z ročno zavoro.

Ni šokantno da so ga uvedli oz. zvišali davek, prav nič ne bo šokantnega če ga bodo za 3x povečali. Ker bomo temu sledili če bodo druge države v EU zviševale.

Zato ne vidim tukaj ničesar šokantnega, saj sledimo tej politiki drugih držav z isto hitrostjo oz. ponavadi kar prehitevamo. Nakup vozila ne bo več po principu kako je lep/kako je hiter, ampak boš pogledal najprej seznam koliko izpusta ima v ozračje.

Spet se ponavljam: izražam svoje mnenje, da ne bo spet vroče krvi!

Kolega, vodim klub in ti bom rekel sledeče:
- prodam ti koledar, nakup je zate obvezen; cena koledarja je 15 €, na to gre trošarina v višini 20 € in dajatev CO2 (posekana drevesa la la la) 5 €. Vse skupaj bova nadgradila še z 20 % DDV. Boš TRR sam poiskal ali ti ga pošljem?

Da me boš bolje razumel, BMK kaj imajo na Danskem, tu je Slovenija. BMK kaj se gredo v EU, tu je Slovenija. Se bomo pa še 1X šli Roško; kaj zdaj nihče ne joka kam gre denar? Ko je bilo hiše za en pirček postavit jim je bilo pa slabo. Morda tudi od tu izvira ta škodeželjnost z davki? Da si tako želite, da bi jih folk plačeval?

Jaz vem, da za ta koledar ne boš dal toliko, ker ga:
1. ne potrebuješ
2. ga nočeš
3. se ti zdi neumno toliko dati za koledar, ki ga
4. niti videl nisi.

Zakaj bi se potem enostavno strinjal z davkom izmišljenim čez noč? A če naš JJ (ali kdorkoli drug) uvede nazaj F.U.C.K. (Fornicating Under Consent of King) in pravico do "prve noči" fevdalca, mu boš blagovoljil svojo izbranko in hčero? A zato ker plačujejo drugi še več, je pa čisto vredu pri nas, ker je toliko manj? Ne ni, nočem tega davka kot miljon drugih. Pa kako lahko sprejemate kretenizme kot je davek na dajatev; kmalu boš plačal še DDV na dohodnino; boš dobil doplačila 100 € + 20% DDV-ja, ampak ni hudega. Finci plačajo 30 %.

Ne me razumet narobe, imamo DDV na vse. Za karkoli dobiš račun, je odveden DDV. Inse s tem strinajm, ker potrebujemo socialno državo! Poleg tega gre še od plače v državno blagajno. Prav za zabavno bi bilo dobiti podatek koliko CO2 izdiha človek na dan. A se ga bojim poračunat / poiskat, ker nas bodo hitro obdavčili za to. Pa še ruzake nam bodo namontiral in cev v anus zatlačili, da jim bomo proizvajali metan.

Guess what, Kitajci spijo en na drugem, koliko kvadratov imaš pa ti okoli postelje, ki si jo deliš kvečjemu še z življenjskim sopotnikom? Te primerjave so zame absolutno nesmiselne, ker se z davki ne strinjam. Lahko vnovič asociiram na posilstvo; dajmo reči, da naša država uzakonu oz. legitimizira posiljevanje. Bi se tudi pogovarjal o tem do kake mere je to še dopustno? Ali bi se ti zdelo popolnoma absurdno govoriti o obstoji česa takega? Pa lahko najdemo tudi kak kraj, kjer so posiljene ženske zaničevane, ker so bile posiljene in bomo lepili take "grafe".

Saj ne bom več dolgovezil, a vseeno me zanima - se vi res strinjate in dopuščate obstoj takih davkov?
- DDV na trošarino pri gorivu
- davek na nepremičnine, kjer je bil plačan DDV za vsako stvar in kjer so bile plačane različne dajatve ter dovoljenja
- davek na luksuz, ki to mogoče ni
- povišanje davka na nepremičnino, ker imaš okna, ki so slabše energetsko učinkovita
- davek na izpuste (ne DMV), ker ti avto pije 2 L več in ju že tako krepko plačaš s trošarino in davkom nanjo
- naj še naštevam?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost