Napisal/-a pilgrim Ne apr 03, 2005 12:46 pm
na drugi strani te teme, med postom caterhama (objavljen 3.4 ob 3,01) in postom lesane parish crooksa (objavljen 3.4. ob 8,34) sem objavil post, kjer sem razmišljal o Vojtili kot človeku in njegovi simbolni vlogi kot vrhovnem poglavarju katoliške cerkve.
V nobeni besedi NISEM BIL ŽALJIV, NESRAMEN, TRENUTKU NEPRIMEREN. Mislim, da sem svoje misli izrazil s primerno pieteto do umrlega, žal pa se v mislih ne moremo vedno strinjati. Internetne forume jemljem kot prostor, kjer se krešejo RAZLIČNA mnenja, ob tem pa več kot podpiram prepoved kakršnihkoli hujskaških, nestrpnih, rasističnih, ksenofobnih, homofobnih idej!
Kdorkoli je izbrisal moj post, mu sporočam, da je zamešal pojme in ne loči med žalitvami in mnenjsko različnostjo, ter da je odgovornost upravnika foruma, da izloča mnenjske smeti v tem primeru bolj postala cenzura v klasičnem pomenu besede.
Če je papež Janez Pavel drugi bil vse to, za kar ga imamo - in mu svet z menoj vred priznava, ali bi v tem primeru podprl cenzuro različnih misli, ali pa bi se zavzemal za odprt dialog?
Prosim, da moje legitimno razmišljanje vrnete v temo, pa si naj ostali člani ustvarijo svoje mnenje.
Naj zaključim s Tomažem Akvinskim:
O bog, dam mi moč, da bom spreminjal, kar se spremeniti da,
potrpežljivost, da bom sprejemal, na kar ne morem vplivati
in modrost, da bom uvidel razliko.
lp pilgrim