Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Ne apr 03, 2005 12:20 pm

Mediji mu odajejo svoje sožalje... vi pa se kregate kaj ej dobrga naredu...A sm zdj dost jasen
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

ProMonte

Kraj: Kranj

Napisal/-a ProMonte Ne apr 03, 2005 12:22 pm

PhoenixX ce ne razumes texta. Pol nevem kdo je neuman al kar kol si ze reku. Jz sam sam reku da ka je za vse moliu lah bi tud tuki. Itaq da pa s tem ne more vvojne ustavt. Cccc

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne apr 03, 2005 12:27 pm

Zlatan_, kako to misliš odajejo? Na tv še noben ni reku: dragi gledalci, iskreno sožalje ob papeževi smrti :)
Drgač pa kreganju tkole se skor ne da izognt. Vedno k je več folka je tut neki drugačemislečih itd. In pol je logično tkole...

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Ne apr 03, 2005 12:37 pm

A ste kaj žalostni, ko vsako minuto umre ca. 107 ljudi (po izračunih WHO, ne me držat točno za številko)?
A ste kaj žalostni, ko umirajo ljudje zaradi AIDSa (ja, kriv je tudi papež, ker "prepoveduje" kontracepcijo)?
A ste kaj žalostni, ko vsakodnevno umirajo otroci zaradi pomanjkanja pitne vode?
Ja, res je velika tragedija, ko umre bolan 85 letnik...in je treba jokat, žalovat in nasploh zganjat velik cirkus...
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne apr 03, 2005 12:41 pm

Pizd@ če vas moti tema ,ne pisat not , bemo vas,a je res težko ignorirat sceno :?
Slika

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne apr 03, 2005 12:46 pm

na drugi strani te teme, med postom caterhama (objavljen 3.4 ob 3,01) in postom lesane parish crooksa (objavljen 3.4. ob 8,34) sem objavil post, kjer sem razmišljal o Vojtili kot človeku in njegovi simbolni vlogi kot vrhovnem poglavarju katoliške cerkve.
V nobeni besedi NISEM BIL ŽALJIV, NESRAMEN, TRENUTKU NEPRIMEREN. Mislim, da sem svoje misli izrazil s primerno pieteto do umrlega, žal pa se v mislih ne moremo vedno strinjati. Internetne forume jemljem kot prostor, kjer se krešejo RAZLIČNA mnenja, ob tem pa več kot podpiram prepoved kakršnihkoli hujskaških, nestrpnih, rasističnih, ksenofobnih, homofobnih idej!
Kdorkoli je izbrisal moj post, mu sporočam, da je zamešal pojme in ne loči med žalitvami in mnenjsko različnostjo, ter da je odgovornost upravnika foruma, da izloča mnenjske smeti v tem primeru bolj postala cenzura v klasičnem pomenu besede.

Če je papež Janez Pavel drugi bil vse to, za kar ga imamo - in mu svet z menoj vred priznava, ali bi v tem primeru podprl cenzuro različnih misli, ali pa bi se zavzemal za odprt dialog?

Prosim, da moje legitimno razmišljanje vrnete v temo, pa si naj ostali člani ustvarijo svoje mnenje.

Naj zaključim s Tomažem Akvinskim:
O bog, dam mi moč, da bom spreminjal, kar se spremeniti da,
potrpežljivost, da bom sprejemal, na kar ne morem vplivati
in modrost, da bom uvidel razliko.
lp pilgrim

promil
Nov uporabnik

Napisal/-a promil Ne apr 03, 2005 12:47 pm

Mislim da je v vsakem cloveku nekaj dobrega, le da imajo eni pac to moznost, da to pokazejo tudi drugim-naprimer papez.
Dejstvo je da je za cerkev in vernike naredil veliko, kar morate vsi ki ste verni tudi spostovari.
Dejstvo je pa tudi to, da nam ateistom pa pretirana pozornost o smrti nekoga, ki v nasih oceh ni imel tako velikega pomena, pac ne odgovarja.
Ne recem-prav je, da se jevno poslovite od svojega "vodja", samo da pa kamor koli pridem poslusam le o tem je pa ze pretirano.
Upam da bo minilo.
V glavnem moje sozalje vsem, ki vam je hudo, pa upam da se ne bo zaradi smrti papeza podru svet.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Ne apr 03, 2005 1:13 pm

Torej, prepirati se o tem, ali je tako močno žalovanje za papežem opravičeno ali ne, je popolnoma brezvezno. Papeža se ne da enačiti z ljudmi, ki vsako uro umirajo po vsem svetu zaradi revščine, aids-a,..Gre namreč za osebo, s katero se je poistovetilo na milijone ljudi po vsem svetu.
Sam se nimam za posebno vernega človeka, a vseeno menim, da je svet izgubil pomembnega človeka, ki ni imel vpliva le v cerkvenih krogih, temveč je močno vplival politiko, znanost in razvoj kulture. On je eden izmed zaslužnih ljudi, ki so pripomogli k osamosvojitvi Poljske in ostalih držav vzhodnega bloka, želel je namreč, da se komunizem izrine iz teh držav..Je prva oseba v rimo-katoliški cerkvi, ki je začela priznavati znanost - je ustanovil center za znanost, ki je pomagal mladim (štipendije in podobno)..
Uglavnem cerkev je sedaj na pomembni preizkušnji: ali ga bo nasledil nekdo, ki bo vodil naprej podobno politiko kot on, ali pa se bo pojavil nekdo, ki bo preveč konservativen in bo še bolj oddaljil cerkev od ljudi..

Naj počiva v miru!
Let there be rock!

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne apr 03, 2005 1:34 pm

Cerkve že dolgo ni vodil tako velik človek, kot je bil papež Janez Pavel II. Janez Pavel II je v času svojega pontifikata naredil veliko. Ne samo v cerkvi, ampak tudi v svetu nasploh. Veliko si je prizadeval za mir in bratstvo med ljudmi. Njegova smrt je tako za cel svet velika izguba.
Bog mu daj večni mir in pokoj,
requiscat in pace!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Ne apr 03, 2005 1:37 pm

Trenutno so pomembni verniki zaprti v neki prostor, dokler ne izvolijo novega papeža. Tko da bo danes ali pa jutri že ime novega.
Biv je velik človek in zato lahko iz spoštovanja do njega saj Počivaj v miru napišete.

R.I.P
Slika Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Ne apr 03, 2005 2:00 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Trenutno so pomembni verniki zaprti v neki prostor, dokler ne izvolijo novega papeža. Tko da bo danes ali pa jutri že ime novega.

Novega papeža izvolijo kardinali, ki so mlajši od 80 let. Le ti, nekje 15. dan po papeževi smrti, začnejo z volitvami za novega papeža. Nastanjeni so v apostolski palači, glasove pa oddajajo v sikstinski kapeli. (več)
Licet volare si in tergo aquilae volat.

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a ZgAgEc Ne apr 03, 2005 2:03 pm

Naj počiva v miru
Slika

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Ne apr 03, 2005 2:08 pm

Če lahko svoje povem, se mi ta kak bi reko, proslava, ki je trenutno na TV dobesedno gabi. Ubogemu papežu niti po smrti ne dajo mira, ampak imajo njegovo telo razstavljeno. Zakaj ga imajo razstavljenega tako pa vsi vemo... $$$$$$$$$$$$$ in še $$$$$$$$$$ gravž....

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid Ne apr 03, 2005 2:14 pm

r.i.p.

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir Ne apr 03, 2005 2:18 pm

Ob branju tega se mi zdi da moram tudi sam kakšno reči. Vsi se zavedamo da nas je zapustil človek, za nekatere več za druge manj pomemben. Lepo je da se obeleži ta dan tudi na forumu, česa pa ne razumem je brezglavo pisanje npr. R.I.P, počivaj v miru! in naj se ma fino tam gor,...itd. Vsi žalujemo več ali manj vendar ne razumem kaj skušate doseči, vsako početje ima svoj namen, jaz ga ne najdem tukaj. Zato se mi tole pisarjenje po forumu zdi nesmisel, pa prosim ne mi zamerit sem nov, vzemite to le kot vidik in ne komentar.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 03, 2005 3:07 pm

audi4ever je napisal/-a:A ste kaj žalostni, ko vsako minuto umre ca. 107 ljudi (po izračunih WHO, ne me držat točno za številko)?
A ste kaj žalostni, ko umirajo ljudje zaradi AIDSa (ja, kriv je tudi papež, ker "prepoveduje" kontracepcijo)?
A ste kaj žalostni, ko vsakodnevno umirajo otroci zaradi pomanjkanja pitne vode?
Ja, res je velika tragedija, ko umre bolan 85 letnik...in je treba jokat, žalovat in nasploh zganjat velik cirkus...

Namesto kar si napisal bi rekel samo ignor, ker sedaj te bodo vsi spluval, zato jaz nekomentiram in recem

Ignor :?

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne apr 03, 2005 3:15 pm

R.I.P
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten