Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
kor.
Nov uporabnik

Kraj: kor

Napisal/-a kor. To dec 27, 2005 3:17 pm

menda je danes umrla še tretja punca .
moje sožalje staršem

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To dec 27, 2005 3:41 pm

Mene je tale incident, tudi zelo pretresel res nevem zakaj je tega treba, folk itak ni več normaln :roll: jaz rajši ostanem doma kot pa da grem na nek tak party drugače pa sožalje vsem svojcem deklet...
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' To dec 27, 2005 4:10 pm

Alonso je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:
Alonso je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:V časopisu Večer pa je napisano, da so (citiram): "za varovanje najemali kar vaške fante, ki so se potem tudi znašali nad obiskovalci"

Ne da bi zagovarjal kogarkoli iz Lipe, sam to NI RES!

Sm zravn doma, bil večkrat tam, in niti enega incidenta ni bilo.

Take, ki ste tam zraven doma pa je itak lastnik kluba podkupoval - saj so mediji vse pisali!
:P

ITAK. Kako veš??

Fak, kere izjave mate eni.

V dnevniku Večer je pisalo.
[OO-(||||)(||||)-OO]

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To dec 27, 2005 4:10 pm

kor. je napisal/-a:menda je danes umrla še tretja punca .
moje sožalje staršem

tako je.
ravno zdaj sem prebral na teletekstu.
tko da zdaj je uradno:žrtve lipe so tri. :cry:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To dec 27, 2005 5:08 pm

Lastnik je bolj malo kriv in zdej bo šel sedet, samo zato da bo ljudstvu počila pika. Edino kazen bi mogu dobit glede dovoljenja za obratovanje po 23 uri.

Jao pa tale Slovenija, tle ni pravice, tle je ponavad tko kokr večina reče.

Drgač je pa res šok, boge punce :(

Čisto povsod bi se to lahko naredilo, v vsakem kafiču kjer bi dal zastonj pivo, ali pri mesarju zastonj meso. Kaj bo vedno lastnik kriv?

Nobena kazen nebo vrnila te 3 punce
Slika Slika

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To dec 27, 2005 5:09 pm

Fabrizio je napisal/-a:
Alonso je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:
Alonso je napisal/-a:
sebaveh je napisal/-a:V časopisu Večer pa je napisano, da so (citiram): "za varovanje najemali kar vaške fante, ki so se potem tudi znašali nad obiskovalci"

Ne da bi zagovarjal kogarkoli iz Lipe, sam to NI RES!

Sm zravn doma, bil večkrat tam, in niti enega incidenta ni bilo.

Take, ki ste tam zraven doma pa je itak lastnik kluba podkupoval - saj so mediji vse pisali!
:P

ITAK. Kako veš??

Fak, kere izjave mate eni.

V dnevniku Večer je pisalo.

In kar piše v tračarskih časopisih je sveto? Lastnik lipe še zaposlenih ni plačeval, je še vedno dolžan nekaterim, tko da ne vem če je lih koga podkupoval. Je pa tko v naši državi, da ena firma ki komi shaja pa ne more neki plačat jo bodo dal v stečaj, nekateri pa se lahk požvižgajo na vse. Ker nima človek prekrška bo najel dobrga odvetnika, ker je primer tako glasen in ta ga bo ubranil, tožilci ne bodo mogl nič dokazat, napake v postopkih, zastaranja, tko da bo zarad medijskega linča dobu kak let, neki bo mogu plačat pa neki pogojno. Lipa bo pa laufala tud brez njegove prisotnosti, verjemte....

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To dec 27, 2005 5:24 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Lastnik je bolj malo kriv in zdej bo šel sedet, samo zato da bo ljudstvu počila pika. Edino kazen bi mogu dobit glede dovoljenja za obratovanje po 23 uri.

Čisto povsod bi se to lahko naredilo, v vsakem kafiču kjer bi dal zastonj pivo, ali pri mesarju zastonj meso. Kaj bo vedno lastnik kriv?

Jest pa mislim, da je večinsko kriv prav lastnik sam. MORA računati na veliko gnečo in v takem primeru JE DOLŽAN priskrbeti ustrezno varnost, če ne gre drugače, pa naj že pri parkplacih ustavi al pa kjerkoli hoče, samo poskrbeti MORA za varnost. Mi je rekel kolega, ki je bil tist petek tam, da so varnostniki že okol devetih počasi spuščali folk notr, zato da bi jih prišlo notr čimmanj in bi tako po deseti uri lahko začeli mastno služiti. Tko da že iz tega vidika, se mi zdi to totalno nefer in neodgovorno s strani lastnika. Naj zaprejo Lipo in naj bo zaprta, dokler se ne dobi novo vodstvo, ki bo pred ponovnim odprtjem uredila vse stvari, ki jih ima za uredit.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM To dec 27, 2005 5:39 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Lastnik je bolj malo kriv in zdej bo šel sedet, samo zato da bo ljudstvu počila pika.

S tem se pa absolutno ne strinjam... Koga bi pa ti poslal pred roko pravice, če ne lastnika? Čistilko iz Lipe?

Uporabniški avatar
LoLiShMaN
Novinec

Napisal/-a LoLiShMaN To dec 27, 2005 6:16 pm

lastnik bi tako ali tako moral u zapor če pa pride ven ga je pa tako ali tako naje***
sicer pa anja,katka,nataly r.i.p. usem ki ste jih poznali moje sožalje :cry:
pa varnostnikou je bilo malo eden od vhodu (saj kolikor sem jaz vidle), koliko jih ej bilo noter ne vm sicer ej to v vsekam primeru veliko premalo za pregled nad 1000čero množico :twisted:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To dec 27, 2005 7:15 pm

SCH-MM je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:Lastnik je bolj malo kriv in zdej bo šel sedet, samo zato da bo ljudstvu počila pika.

S tem se pa absolutno ne strinjam... Koga bi pa ti poslal pred roko pravice, če ne lastnika? Čistilko iz Lipe?

loool :lol: :lol:

Ta je dobra, sej ni 2x za rečt da ne bodo še nje obtožel česa :lol:
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza To dec 27, 2005 7:20 pm

prej so objavili da je umrla tretja punca...žal...je podlegla...
ni mi jasn kak te lahk pohodijo, mislm no k konji al kaj...jst ne vem k ne vidjo da padeš, ne morjo mim ampak po njih so hodil...poglejte posledice...best frendice pa sosede sta mrtvi...mislm groza..sožalje vsem ki so jih poznal

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight To dec 27, 2005 7:44 pm

Spyker je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:Lastnik je bolj malo kriv in zdej bo šel sedet, samo zato da bo ljudstvu počila pika. Edino kazen bi mogu dobit glede dovoljenja za obratovanje po 23 uri.

Jest pa mislim, da je večinsko kriv prav lastnik sam. MORA računati na veliko gnečo in v takem primeru JE DOLŽAN priskrbeti ustrezno varnost, če ne gre drugače, pa naj že pri parkplacih ustavi al pa kjerkoli hoče, samo poskrbeti MORA za varnost. Mi je rekel kolega, ki je bil tist petek tam, da so varnostniki že okol devetih počasi spuščali folk notr, zato da bi jih prišlo notr čimmanj in bi tako po deseti uri lahko začeli mastno služiti. Tko da že iz tega vidika, se mi zdi to totalno nefer in neodgovorno s strani lastnika. Naj zaprejo Lipo in naj bo zaprta, dokler se ne dobi novo vodstvo, ki bo pred ponovnim odprtjem uredila vse stvari, ki jih ima za uredit.

Zakaj mi berš misli
:P :D

Ja res, totalnu neodgovorna zadeva in vodsto je tole glede Lipe! Treba bi blo ukrepat že pred tem dogodkom, sedaj je že use prekasno, use brez pomena razglabljat kaj in kako! Zato pa mi zmeraj fotr govori da je preventia zelo pomembna in zelo koristna zadeva! O krivcu te nesreče ni debate! Lastnik!! Brez usakih izgovorov! Upam da bodo tisti ki se pred tem niso zavedali varnosti in dobre organizacije na kakršnem koli srečanju, zabavi...prišli do dejstva kaj in kako ukrepat!

dekleta! R.I.P

LP

Uporabniški avatar
kor.
Nov uporabnik

Kraj: kor

Napisal/-a kor. To dec 27, 2005 7:58 pm

MOJE MNENJE.
ni vsega kriv lastnik veliko so krivi tudi starši kaj pa imajo delati mladoletne osebe tam ponoči .

Uporabniški avatar
DCsport
Nov uporabnik

Napisal/-a DCsport To dec 27, 2005 8:03 pm

speedfight je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:

Zakaj mi berš misli
:P :D

Ja res, totalnu neodgovorna zadeva in vodsto je tole glede Lipe! Treba bi blo ukrepat že pred tem dogodkom, sedaj je že use prekasno, use brez pomena razglabljat kaj in kako! Zato pa mi zmeraj fotr govori da je preventia zelo pomembna in zelo koristna zadeva! O krivcu te nesreče ni debate! Lastnik!! Brez usakih izgovorov! Upam da bodo tisti ki se pred tem niso zavedali varnosti in dobre organizacije na kakršnem koli srečanju, zabavi...prišli do dejstva kaj in kako ukrepat!

dekleta! R.I.P

LP

Pa k majo ti ljudje sploh kej morale, mislem d hodjo po puncah, jst si tega ne morem predstavlat :roll: Pe en varnostnik na čez 1000 folka - temu organizatorju ni verjetn čsit jasen kaj pa kako.
sožalje še z moje strani vsem k ste jih poznal.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To dec 27, 2005 8:03 pm

kor. je napisal/-a:MOJE MNENJE.
ni vsega kriv lastnik veliko so krivi tudi starši kaj pa imajo delati mladoletne osebe tam ponoči .

Ti sigurno nisi mladoleten :)

Seveda je neki tud na starših ampak če presodjo, da so njihovi otroci dovolj odgovorni in zaupljivi, da jih pustijo v take diskoteke, potem jih lahko pustijo. Sem pa že napisal enkrat, da mislm da tri četrt staršev sploh ne ve, kam hodjo njihovi otroci.

Se pa drgač ne strinjam no, mislm da je prou da so diskoteke kamor zahajajo (zahajamo :) ) mladoletniki, ker če tega nebi bilo, kam pa naj potem hodimo? Sam sicer v take diskače ne hodim dost, grem raje nekam kjer je živa muska vsak vikend, zraven biljard miza, ob roki Union pivo in plesišče :-P Ampak tud mladina se mora nekje znoret, zagotovit je treba samo, da se znorijo na kolikor tolk varen način, 100% varnosti pa itak vemo da nikjer ni ;)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 27, 2005 8:38 pm

Pretresljiva izpoved bralca izpred Lipe: "Pod menoj je ležala punca, ki se zdaj bori za življenje"

R.Š.

LJUBLJANA - Eden od naših bralcev nam je poslal pretresljivo pričevanje petkovih dogodkov pred lokalom lipa, kjer sta izgubili življenje dve dekleti, stari 15 in 17. let. Njegovo izpoved objavljamo v celoti."Na X-mas party sem prišel ob 21.uri s tremi prijatelji in dvema prijateljicama. Že takoj, ko smo prispeli pred stavbo, se je tam gnetla množica ljudi, taksisti so iz različnih koncev Slovenije vozili zabave željnih ljudi. Napotili smo se čez veliko parkirišče, na katerem se je že zbirala množica ljudi in popivala. Prišli smo do vhoda, kjer nas je pričakalo ogromno ljudi."

"Odločili smo se, da se tudi mi pridružimo ogromni skupini ljudi, ki se je gnetla pred vhodom. Nekaj časa smo stali v ogromni množici ljudi, ki je bila tako natrpana, da praktično človek, ki je imel roke zaradi mraza v žepu, teh ni mogel dati ven, ker so bili ljudje tako stisnjeni eden ob drugega. Čez nekaj časa pa se je začela prava nočna mora. Najprej se je začelo tako, da so se ljudje za nami začeli dreti: "Malo vas je, malo vas je, pičkice!!" Nato je cela kolona začela nihati naprej in nazaj, ljudje, ki so bili pred mano in za mano, so se smejali, ker so mislili da je to normalno za tako prireditev, po eni strani pa si tudi predstavljati niso mogli, kaj nas čaka.

V koloni smo čakali priblizno 20 minut, ko je nekaj zabave želnjih fantov in punc začelo razmišljati s svojo glavo ter so pomislili, da iz te zabave ne bo nič, zato so začeli levo od mene (se pravi, na levi strani vhoda v stavbo) plezati najprej čez pet centimetrov debelo ograjo, visoko okoli 50 centimetrov in nato še čez betonski zid, ki je bil visok okoli 180 centimetrov. Ker se je nato na levi strani gneča pomirila, ker so ljudje splezali čez ograjo, je vsa množica z mano vred padla levo nazaj na ograjo. Pritisk je bil tako močan, da se je ograja zlomila in na mestu zloma močno skrivila.

Ležali smo en na drugem, spomnim se, da sem imel levo pod sabo žensko z blond lasmi, ki se ni premikala, direktno pod mano pa fanta, ki je na ves glas vpil, da naj mu pomagamo, ker se bo drugače zadušil. Množica je vsak trenutek bolj pritiskala na ograjo, ograja se je krivila, sam pa sem bil naslonjen direktno na ograjo. Zgornji del ograje sem imel pritisnjen na kolke, srednjega na stegno, spodnjega pa tik pod kolenom. Bolečina je bila neznosna, ljudje so klicali na pomoč z mano vred. Ljudje so se z rokami upirali stran od betonskega zidu, ker bi jim množica drugače zmečkala glavo. Ljudje so se naprej borili, da bi prišli čez betonski zid in se rešili, s tem pa se je stvar venomer bolj slabšala, ker so na koncu ležali na tleh, na njih pa množica obiskovalcev.

Potem se je stvar čudežno pomirila (hvala bogu), tako da se je okoli ranjenih ljudi na tleh naredil pas, tako da so vsi obiskovalci lahko videli, kaj se dogaja na tleh. S fantom, ki si je v nesreči opraskal kožo na obrazu, sva prijela punco, ki je bila z vratom pod ograjo, in jo položila na hrbet. Punca ni dihala, v obraz je bila modra, čez vrat je imela modro liso od ograje, oči pa popolnoma rdeče, ker so ji razpokale žilice v očeh. Ko sem videl to, sem se samo prijel za glavo ter dve sekundi gledal prizor okoli sebe in nisem mogel verjeti svojim očem. Ljudje so dojeli, da z obiskovalci na tleh ni nekaj v redu, namreč na tleh je ležalo pet do šest oseb in nobena od njih se ni premikala. Nato so se ostali obiskovalci, ki so stali zraven, začeli prerivati in tepsti in so hoteli še zmeraj iti v diskoteko, kljub temu da so bili na tleh ranjenci.

Po tem prizoru sem bil popolnoma paničen, pogledal sem okoli sebe, ljudje so se še zmeraj prerivali med seboj, ženskam na tleh pa ni mogel noben nuditi pomoči, ker so hodili po njih. Po tem prizoru sem stopil na polomljeno ograjo ter splezal čez betonski zid na vrt pred diskoteko, kjer se je zbirala že množica ljudi, ki so klicali na pomoč, svoje starše. Še zmeraj se dobro spomnim ženske, ki je bila na tem vrtu. Ves paničen sem hotel čim prej zapustiti prizorišče dogajanja ter sem se napotil direktno proti cesti cez vrt. Tam pa me je ustavila neka gospa, po mojem mnenju mati lastnika Lipe, in mi dejala: "Tukaj ni izhoda!". Potem sem ji rekel nazaj: "Kako ni izhoda, kje naj grem pa ven?". Ženska mi je odvrnila, naj grem ven tam, od koder sem prišel. V trenutku sem se obrnil in videl mnozico ljudi, ki je plezala čez zid pred diskoteko. Večina jih je bila bosih, brez obuval, ker so jih zgubili v paniki.

Nato sem se z dvema fantoma domenil, da bi lahko splezali čez priblizno 2,5 do 3 metre visoko leseno ograjo. Enemu fantu sem dal ravbarsko, on se je oprijel roba in takoj za tem sem ga moral spustiti, ker se je z roko napičil na bodečo žico, ki je po speljana po vrhu ograje. Smo mar v Alcatrazu? Potem sem rekel fantoma, da bi lahko poskusili priti čez zid, ki je bil tik ob vhodu. Fanta sta splezala na betonski zid, bosa, potem še jaz, in na drugi strani obzidja smo skočili dol in prišli do parkirišča, kjer se je še vedno zbirala množica ljudi; vsi so se smejali ter se veselili, kako bodo nocoj žurali. Po parkirišču sem iskal, če bi našel kakega varnostnika, vendar nisem našel niti ene osebe, ki bi bila zadolžena za varnost!

Napotil sem se proti cesti, med potjo sem srečal prijatelja, mu povedal, kaj se je zgodilo.Tudi on mi ni verjel, nato je ves paničen klical na policijo. Operaterka se je na njega drla po telefonu in mu govorila, da naj ne kličejo več na policijo, ker so baje v petih minutah prejeli čez 40 klicev na pomoč. Šele po 30 do 40 minutah od tragedije so na mesto dogajanja prispeli policaji ter rešilci. Ljudi, željne zabave, so nagnali s parkirišča proti cesti. Nato sem v diskoteko poklical prijatelje in dejal, da naj pridjo ven iz stavbe, ker bomo zapustili diskoteko. Ko sem prišel ob dveh ponoči domov, sem prebral, da sta dve punci izgubili življenje, tista, ki pa je bila v nesreči pod mano, pa se še vedno bori za življenje."

Copyright Dnevnik 2005 (C)

brez besed,ko človek tole prebere.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To dec 27, 2005 8:51 pm

Tudi on mi ni verjel, nato je ves paničen klical na policijo. Operaterka se je na njega drla po telefonu in mu govorila, da naj ne kličejo več na policijo, ker so baje v petih minutah prejeli čez 40 klicev na pomoč. Šele po 30 do 40 minutah od tragedije so na mesto dogajanja prispeli policaji ter rešilci

ja pametno!če bi v teh 40minutah prišli reševalci in policaji, verjetno nebi bil noben mrtu!

R.I.P.

Uporabniški avatar
R-M
Novinec

Napisal/-a R-M To dec 27, 2005 9:27 pm

kor. je napisal/-a:MOJE MNENJE.

ja dej kaj bi pa reku če bi ble 10 let starejše??
Umrle bi isto :cry:

Uporabniški avatar
LoLiShMaN
Novinec

Napisal/-a LoLiShMaN To dec 27, 2005 9:27 pm

pa ja to ej probelm polcaji sploh niso vzeli resno vsega tega pač še ena prijava glede lipe :evil:
ja neni blo dve sta umrle :cry:
v vsakem primeru za varnost ni bilo poskrbljeno če bi bilo zunaj saj 5 varnostnikou bi bilo drugače
a kaj ko je lastnik lipe nesposoben :evil:
aja ko sem brau text me je zmrazilo čeprav vsi vemo da se to dogaja po svetu je vseno toomach je pač toomach ljudje se ne zavedajo oziroma se nočejo zavedati kaj počnejo :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
medicincko
Nov uporabnik

...

Napisal/-a medicincko To dec 27, 2005 9:42 pm

ja pametno!če bi v teh 40minutah prišli reševalci in policaji, verjetno nebi bil noben mrtu!

Če ne veš kako teče delo v reš. službi (NMP) bodi raje tiho, ozr.premisli 2x preden napišeš kaj takega :jao:

lp ;)
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov