Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Če jul 13, 2006 5:07 pm

nebivedu je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Letherman je meni osebno samo bleda senca gerberja, samo v sloveniji se pa prodaja na veliko.
...ja samo pri nas itak vsak pade dol na reklamo in prodajajo se drage stvari bolje kot dobre stvari ... :P :P :P kako kaj meje vrta si pogledal če se kaj premika ? ;)

Na mejah ni nobenih sprememb, že več kot 2 leti hodijo naokoli in se me izogibajo.
... ;) kaj boš prišu na morje ali ne ? sedaj bom dva tedna doma ... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden So jul 15, 2006 9:43 am

nebivedu je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Čez TTjko je ni, najbolj eleganten pištolj. :)

ko bos streljal s tako razjahano, da ne bo posamicnih strelov, ampak bodo kratki rafali, bos drugace o njej govoril :P

od tistih, ki sem jih mel v rokah, mi je kot favorit ostala beretta 9000

Moj favorit je še vedno desert eagle, s katerim sem streljal v ZAR(združenih arabskih emiratih). Roko ti skor odtrga, od tarče pa ostanejo samo papirčki, tut če zadaneš samo rob tarče.

Omenjena pištola je brezveze. Težka, nerodna, stalno jo je treba čistiti, brez stalnih zastojev pa deluje samo z IMI-jevim strelivom.
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba So jul 15, 2006 5:49 pm

Norden je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Čez TTjko je ni, najbolj eleganten pištolj. :)

ko bos streljal s tako razjahano, da ne bo posamicnih strelov, ampak bodo kratki rafali, bos drugace o njej govoril :P

od tistih, ki sem jih mel v rokah, mi je kot favorit ostala beretta 9000

Moj favorit je še vedno desert eagle, s katerim sem streljal v ZAR(združenih arabskih emiratih). Roko ti skor odtrga, od tarče pa ostanejo samo papirčki, tut če zadaneš samo rob tarče.

Omenjena pištola je brezveze. Težka, nerodna, stalno jo je treba čistiti, brez stalnih zastojev pa deluje samo z IMI-jevim strelivom.

Kateri kaliber je to bil?
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jul 15, 2006 7:01 pm

0.50
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 7:03 pm

nebivedu je napisal/-a:0.50
...12.7 mm ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu So jul 15, 2006 7:23 pm

Mad je napisal/-a:
...12.7 mm ...

12.56 natančno

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad So jul 15, 2006 8:03 pm

nebivedu je napisal/-a:
Mad je napisal/-a:
...12.7 mm ...

12.56 natančno
...tu je film o njegovi moči ... http://www.magnumfilms.com/magsOwn.html

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jul 16, 2006 3:41 am

Imam pa že raje Taurusa, ki je igraška proti temule pa enako učinkovit.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jul 16, 2006 4:14 am

Samotar je napisal/-a:Imam pa že raje Taurusa, ki je igraška proti temule pa enako učinkovit.

Pištole viskoega kalibra so bl za preseravanje. Ena izmed izjem je M1911(kaliber .45), ki je bila narejena za poveljnike ameriške vojske, kot opozorilo za vojake. Poveljniki čet so imelo povelje(2 svetovna vojna in koreja, pa vietnam do leta 1986, pol so pa to prepovedal), da vojake, ki bi zbežali(dezertirali) iz bojnega polja ustrelijo v hrbet s to pištolo. Opozorilo je bil tako jasno, da so ostali vojaki ponavadi raje jurišali na sovražnika in šli v smrt, kot da bi dezertirali. Strel v hrbet ni povzročil takojšnje smrti, je pa definitvno zlomil človeku hrbtenico in tak vojak je potem še nekaj časa živel na bojnem polju v mukah.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jul 16, 2006 11:57 am

...spomnem se enega vica iz revije o orožju, ko vprašajo Izraelca zakaj je naredil tak kaliber - 50 ... Tip pa - ko juriša palestinec na bunker in ga ustreliš z devetko še cel dan kriči - VODE VODE VODE VODE - pa veste vi kako draga je voda pri nas ? :P :P :P no dosti heca raje kot 45 imam devetko ker ima večjo ognjeno moč - več nabojev je hitrejša lažja in manjša pri 45 je point da mi ki streljamo IDPA oziroma obrambno streljanje rabimo za en stage 6 do 8 metkov in na tarčah so meje med rezultati - 0 - ko zadaneš točko ki ji rečemo alfa - sredina prsnega koša in glava pol spodaj v pravokotniku okrog tiste točke alfa imaš pribitek 1 in okrog tega pravokotnika imaš polje z pribitkom 3 ... pribitek se prišteje skupnemu času ki ga strelec porabi za opravit nalogo in se pomnoži z faktorjem zahtevnosti naloge - 0.5 sek 0.25 sek ... odvisno od samega stage -a če si na mejah z devetko mimogrede dobiš pribitek 45 cal. pa kar razširi luknjo in ti da ekstra točke ... no 45 ima veliko zaustavno moč upšorablja se na izpostavljenih točkah - obramba ... 9 mm je pa še dovolj močan da človeka podere še posebej 357 Magnum ki mislim da je še vedno najmočnejša municija za pištolo - 357 je 9 mm krogla tulec dolg kot pri puški magnum pa še razširjena ... v vsakem primeru pa je najbolj zaj**** kaliber 22 ali 6 mm tisti z dolgim Winchester tulcem, ki ima veliko izstrelno hitrost in se zaradi tega ker je svinčen splošči ob udarcu v telo in pol se po njem odbija od trših delov in vrti po njem kot žiletka - to pomeni da ti naredi luknjo v levi rami potrga po poti drobovje in najdejo ga v desni nogi ... kaliber z katerim se zgodi največ plačanih umorov ... tih točen hiter ... Automag 22 L.p. Mad

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne jul 16, 2006 6:13 pm

Samotar je napisal/-a:Imam pa že raje Taurusa, ki je igraška proti temule pa enako učinkovit.

Pa ne pozabi na garancijski list!!!

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne jul 16, 2006 6:14 pm

nebivedu je napisal/-a:

Pištole viskoega kalibra so bl za preseravanje. Ena izmed izjem je M1911(kaliber .45), ki je bila narejena za poveljnike ameriške vojske, kot opozorilo za vojake. Poveljniki čet so imelo povelje(2 svetovna vojna in koreja, pa vietnam do leta 1986, pol so pa to prepovedal), da vojake, ki bi zbežali(dezertirali) iz bojnega polja ustrelijo v hrbet s to pištolo. Opozorilo je bil tako jasno, da so ostali vojaki ponavadi raje jurišali na sovražnika in šli v smrt, kot da bi dezertirali. Strel v hrbet ni povzročil takojšnje smrti, je pa definitvno zlomil človeku hrbtenico in tak vojak je potem še nekaj časa živel na bojnem polju v mukah.

Mislim, da si se malce zatipkal pri letnici.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jul 16, 2006 6:44 pm

Norden je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Mislim, da si se malce zatipkal pri letnici.

Kje? M1911 je bila narejena pred 2 svetovno vojno in je v uporabi še danes.

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne jul 16, 2006 8:59 pm

Glede Vietnama.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po jul 17, 2006 5:56 am

Norden je napisal/-a:Glede Vietnama.

Ja to pa sm - zadnji dve cifri narobe obrnil - moral bi bit do 1968 - takrat so potem prepovedal streljat dezerterje.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Po jul 17, 2006 11:33 pm

...če bi bil kdaj v skušnjavi kaj si kupiti za samoobrambo bi si sigurno vzel Ruger Blackhawk 357MAG ... enkrat sem stal zraven tipa na tekmi, ki je streljal na tarčo in čutil tresljaj pri vsakem strelu pod nogami ... definitivno me je prevzela pa tudi psihološki učinek pri pištoli na boben je velik čeprav ni glih neka lepotica ... Fast loaderje napolneš in pač malo večkrat moraš odpirati boben a kamor spustiš zrno tudi če je tisto skrito za zidom pride do destinacije ;) ... L.p. Mad
Priponke
DSC02019.jpg

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Sr jul 19, 2006 10:41 am

Matr ste eni asi. :lol:

P.S.: Najboljš da si kr tole nabaviš....

Slika

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr jul 19, 2006 2:22 pm

sevnican je napisal/-a:Matr ste eni asi. :lol:

Slika
Tole mi ne gre v žep :P :P :P L.p. Mad

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jul 19, 2006 2:51 pm

Mad je napisal/-a:
sevnican je napisal/-a:Matr ste eni asi. :lol:

Slika
Tole mi ne gre v žep :P :P :P L.p. Mad

Luštna zadeva, sploh mal novejša varianta, ki ima možnost uporabljat 7,62 in 5,56 kaliber. SAW239 - sam mal pretežka - zadeva brez municije in brez podstavka je težka 10kg.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov