Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Sr dec 13, 2006 3:05 pm

Še enkrat, ker se očitno spoznaš. Ali morajo nositi kapo, ko te legitimirajo ali karkoli s tabo počnejo ali ne???

ne nošenje kape ne ustavi tvoje kršitve, ti greš lahko na PP in to prijaviš, vendar ne moreš pa rečt da ti policaj brez kape ne more nič.
policistu verjetno sledi kaka kazen oz. tako imenovani "vzgojni ukrep"
še enkrat ponavljam, to ne ustavi tvojega prekrška.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Sr dec 13, 2006 3:06 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Tamara: oni so verjetno itak vec pooblastil prekoracl. Vprasanje kaj je bla sploh njihova naloga takrat.

PA sploh ni vazno kaj je govoril. Da mi izda kazen za krsenje JRM ce sm jst umirjen se me ni treba dotikat. A je res al ne? Samek?

Ma jst tko pravim. Rajš sem tih, da me sploh ne opazijo, imam manj problemov, ker pri policajih je tako, da če se odločijo, da te bodo zjebal, te bodo, pa se lahko na glavo postaviš. Zato jaz vedno pustim sršenje gnezdo pri miru. :?

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 3:07 pm

samekk je napisal/-a:
Martina Navratilova je napisal/-a:Aja, na PP je treba.

Se pravi policist na izrecno vprasanje ne rabi dogovorit? Kaj pa ce bi reku "g. milicnik nimam speglov s sabo a mi poveste svojo st. in enoto?"

A ti bi blo pa uredu za velecenjeno osebo?

Kdo je reku da pises ne resnice. Ravno ti si napisal da ne verjames tamari in da mas svojo verzijo pa slpoh te ni blo tam. Tipicno. Potem pa se napises da sm jst nekaj napletal brez da vem dejstva. Se bol tipicno.

Res raje nehaj govorit, ker bol ko bos govoril bol bo vsem jasno da policaji res ne vejo kaj pomeni bit policaj.

nič nisi podkrepil-a s argumenti, kar nekaj lapaš. dopuščam možnost da je lahko policist storil napako, vendar mu jaz verjamem.
za brezveze izpodbijaš moje odgovore v tej temi, ker nimaš pojma ;)

prosim za tvoje argumente:

nisi odgovoril na moja vprasanja

pravis da je tamara laznjivka; jst za tem recem da verjamem tamari; po tvoje pravim da si ti laznivec, ti lepo razlozim da ne pravim tega , da pa verjamem tamari in pol mi gres ti to napisat. :D

tvoje odgovore bom izpodbijal dokler bojo neumni. Stalno obracas besede in ne napises nic vsebinsko vrednega.
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Sr dec 13, 2006 3:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Sr dec 13, 2006 3:09 pm

samekk je napisal/-a:
Še enkrat, ker se očitno spoznaš. Ali morajo nositi kapo, ko te legitimirajo ali karkoli s tabo počnejo ali ne???

ne nošenje kape ne ustavi tvoje kršitve, ti greš lahko na PP in to prijaviš, vendar ne moreš pa rečt da ti policaj brez kape ne more nič.
policistu verjetno sledi kaka kazen oz. tako imenovani "vzgojni ukrep"
še enkrat ponavljam, to ne ustavi tvojega prekrška.

Enkrat se je namreč zgodilo, da sem peljala skozi rumeno luč, že pred letom. Policaj z lučmi za mano in ker sem bila tik pred domom, sem samo zapeljala na dvorišče stopila iz avta in jim preprečila karkoli. Policaja stopita iz avta in sta takoj rekla, na pripombo kolega, da ne nosita kap, ki sta jo očitno slišala, da me ravno zaradi tega ne moreta kaznovati, lahko pa me samo opozorita, da se to ne dela. Ta situacija mi je bla ful hecna.

Uporabniški avatar
APN
Novinec

Napisal/-a APN Sr dec 13, 2006 3:43 pm

Se je kdo vprašal , za kaj sploh potrebujemo policijo , če pa danes čisto nič ne smejo , ne da bi se kršilo karkoli ? človekove pravice........................

Stara šola je tista , ki bo nardila red , samo jezikanje in pravo ne bo .
Diesel Powa !!!

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 4:34 pm

APN je napisal/-a:Se je kdo vprašal , za kaj sploh potrebujemo policijo , če pa danes čisto nič ne smejo , ne da bi se kršilo karkoli ? človekove pravice........................

Stara šola je tista , ki bo nardila red , samo jezikanje in pravo ne bo .

TOcno brezpravna vladavina nasilja. To je to, kar vsi hocemo. :lol:

Roks85
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a Roks85 Sr dec 13, 2006 4:48 pm

To pa je "zelo pametna" izjava. Dokler neboš ti na drugi strani, pol bojo pa problemi pa pritožbe ne? Ki pa valda v taki situaciji nebi nič pomagale ;)

Kar se policistov tiče, nisem na njihovi strani, definitivno pa je bol pametno sprejet kazen pa pol napisat zahtevek za sodno varstvo, ker če goflaš pa se pametnega delaš, sam sebi otežuješ kasnejše možnosti da kazni ne rabiš plačat. Pa še druga sranja lahko maš...
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
samekk
Uporabnik

Kraj: Sevnica

Napisal/-a samekk Sr dec 13, 2006 7:11 pm

Tamara je napisal/-a:aaaammm niso imeli nobenih ploščic, oblečeni so bili kot v nekih kombinezonih, na eni strani jošk jim je pisalo POLICIJA, na drugi so imeli številko izvezeno, ne ploščice, čeprav jaz sploh nisem videla ne enega ne drugega.

Preden odgovarjam na vsa tvoja vprašanja Martina Navratilova..........
@ tamara: kakšni kombinezoni so pa bili to? barva?
šele zdaj mi je padla v oko ta tvoja opazka............sprašujem zato ker bi rad zvedel ali so sploh to bili policisti(lahko da so bili krim-tehniki oz. kriminalisti)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr dec 13, 2006 10:49 pm

Ma saj se mi niti ne da brat vsega dreka k je tu napisan...fant se je samo pogovarjal s svojim prijateljem v vrsti in slučajno je pokal šale o policajih...yes, and pigs fly bi rekli angleži...dejte no, norca se je delal in JA kršil je zakon o varstvu javnega reda in miru. Kretensko kot je slišati, ga je...

Preberite si malo poglavje o prekrških zoper javni red in mir v omenjenem zakonu in vam bo jasno zakaj.

6. člen
(nasilno in drzno vedenje)
(1) Kdor izziva ali koga spodbuja k pretepu ali se vede na drzen, nasilen, nesramen, žaljiv ali podoben način ali koga zasleduje in s takšnim vedenjem pri njem povzroči občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti ali strahu, se kaznuje z globo od 60.000 do 120.000 tolarjev.

7. člen
(nedostojno vedenje)
(1) Kdor se na javnem kraju prepira, vpije ali se nedostojno vede na način, opisan v 5. točki 2. člena tega zakona, se kaznuje z globo od 25.000 tolarjev do 100.000 tolarjev.
(2) Kdor se prepira, vpije ali se nedostojno vede do uradne osebe pri uradnem poslovanju, se kaznuje z globo od 100.000 tolarjev do 200.000 tolarjev.
(3) Kdor na javnem kraju spolno občuje, razkazuje spolne organe ali na vsiljiv način ponuja spolne usluge in s tem koga moti, povzroči vznemirjenje ali zgražanje ljudi, se kaznuje z globo od 50.000 tolarjev do 100.000 tolarjev.

še povezava

2. člen
(opredelitev izrazov)
Posamezni izrazi, uporabljeni v tem zakonu, imajo naslednji pomen:
1. javni red in mir pomeni stanje, v katerem je zagotovljeno neovirano izvrševanje pravic in dolžnosti po ustavi in zakonih;
2. javni kraj je vsak prostor, ki je brezpogojno ali pod določenimi pogoji dostopen vsakomur;
3. zasebni prostor je prostor, ki je v zasebni lasti ali posesti in je dostop vanj dovoljen le s soglasjem lastnika ali lastnice (v nadaljnjem besedilu: lastnik), posestnika ali posestnice (v nadaljnjem besedilu: posestnika), ali druge upravičene osebe;
4. pretep je medsebojno izmenjavanje udarcev, brc ali podobna uporaba fizične sile med dvema ali več osebami;
5. nedostojno vedenje je vedenje posameznika ali skupine, s katerim povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali kadar z žaljivimi besedami in dejanji škoduje ugledu posameznika ali skupine ali uradne osebe pri uradnem poslovanju.

Sicer pa tisti " ki tako zagovarjate tega tipa, oziroma se oklepate izjave da se je slučajno pogovarjal s kolegom in je pač stresal šale še tole v pomislek...vam in njemu.
Ali bi v primeru petih, kaj pa vem...motoristov, čefurjev ali skinheadov...tudi tako pogumno opletal z jezikom ali pa celo stresal šale o njih, ko bi že vnaprej vedel da bo v tem primeru po veliki verjetnosti po njegovem hrbtu pelo 10 pesti in čevljev...pomojem bi jim odstopil plac v vrsti...

Je pa res da je policaj morda odreagiral pretirano, vendar o prekršku dvoma ni. Reakcija z varnostnim pregledom je bila pa tudi pomojem pretirana(hajduks ne spreglej tega...preden se vpikneš)...Sicer pa je opravil varnostni pregled, ki bi ga verjetno utemeljil z zagotavljanjem lastne varnosti v postopku. Koliko pa je bil varnostni pregled na mestu je pa vprašanje...

Tamara, kapa na glavi nima zveze s tvojim prekrškom in njegovo pravico, da te za prekršek kaznuje. Kvečjemu lahko on disciplinsko odgovarja zaradi nepopolne uniforme, vendar to na storitev tvojega prekrška niti na tvojo kazen in odgovornost zanj nima vpliva. Pika.
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Če dec 14, 2006 1:00 am

Uradno poslovanje Slide? :lol: Dj no.

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Če dec 14, 2006 8:35 am

samekk je napisal/-a:
Tamara je napisal/-a:aaaammm niso imeli nobenih ploščic, oblečeni so bili kot v nekih kombinezonih, na eni strani jošk jim je pisalo POLICIJA, na drugi so imeli številko izvezeno, ne ploščice, čeprav jaz sploh nisem videla ne enega ne drugega.

Preden odgovarjam na vsa tvoja vprašanja Martina Navratilova..........
@ tamara: kakšni kombinezoni so pa bili to? barva?
šele zdaj mi je padla v oko ta tvoja opazka............sprašujem zato ker bi rad zvedel ali so sploh to bili policisti(lahko da so bili krim-tehniki oz. kriminalisti)

Ma neke temno modre barve so bili kombinezoni, jst vem, da oni niso bili navadni kapsi, ker so se tut pol spravili v civilni kombi. Kaj točno so bili pa ne vem.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če dec 14, 2006 7:52 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:Uradno poslovanje Slide? :lol: Dj no.

ne ne, bistvo je v "kadar z žaljivimi besedami škoduje ugledu posameznika ali skupine" pač sem vse odebelil da je jasno katera alinea. ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Pe dec 15, 2006 4:20 pm

hm nevem, a pol jst narobe razumem clen? :?

Prevec ali-jev. :D

Opazu sm to, verjetno zato, ker je ob edini omembi uradne osebe zraven pisalo se pri uradnem postopku.

Hm samo pri drugem delu je omenjena uradna oseba posameznik/skupina pa pri obeh opredelitvah NV? Zakaj to?

Ti si dal pod apostrofe samo prvi del enega sklopa definicije NV. :?:

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Pe dec 15, 2006 4:27 pm

Ker je ta odstavek namenjen določitvi kazni za nedostojno vedenje do uradne osebe. Zakoni so pač na tak način pisani. Ni druge finte.

Pod uradno poslovanje uradne osebe pa se šteje ko le-ta "posluje" v svojem delovnem času, v urani uniformi ;)
Slika
Roks [Mad Tuners]

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Pe dec 15, 2006 4:39 pm

Zakaj preprosto ne pise ko so v sluzbi.

Meni se res cudno slisi uradno poslovanje cakanje enih nekonvencionalnih policajev v vrsti za horsa.

Sej vam verjamem sam priznajte da se malo nerodno slisi. ;)

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Pe dec 15, 2006 4:55 pm

Neboš verjel kolko stvari se v zakonih sliši nerodno, pa ne morš čist nič za to, samo spoštovat morš...
Slika
Roks [Mad Tuners]

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe dec 15, 2006 8:06 pm

Tukaj je šlo že za za nedostojno vedenje posameznika ki je z žaljivimi besedami in dejanji škodoval ugledu posameznika ali skupine(v tem primeru pač policaji)...lahko pa bi žalil tudi uradno osebo pri uradnem poslovanju, kar tudi zajema ta člen, vendar je šlo za zgoraj opisano kršitev...kaj je še tukaj nejasnega? Saj je tud policaj človek...

Roks85
Novinec

Napisal/-a Roks85 Pe dec 15, 2006 8:39 pm

Se podpišem pod to ;)
Slika
Roks [Mad Tuners]

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova So dec 16, 2006 12:23 pm

Slide je napisal/-a:Tukaj je šlo že za za nedostojno vedenje posameznika ki je z žaljivimi besedami in dejanji škodoval ugledu posameznika ali skupine(v tem primeru pač policaji)...lahko pa bi žalil tudi uradno osebo pri uradnem poslovanju, kar tudi zajema ta člen, vendar je šlo za zgoraj opisano kršitev...kaj je še tukaj nejasnega? Saj je tud policaj človek...

Hm me zanima kaj bi blo ce bi jst poklical policijo in zahteval da nekomu dajo kazen za NV ker govori vice o meni. Me zanima kaj bi se zgodilo. :D

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So dec 16, 2006 12:32 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:Tukaj je šlo že za za nedostojno vedenje posameznika ki je z žaljivimi besedami in dejanji škodoval ugledu posameznika ali skupine(v tem primeru pač policaji)...lahko pa bi žalil tudi uradno osebo pri uradnem poslovanju, kar tudi zajema ta člen, vendar je šlo za zgoraj opisano kršitev...kaj je še tukaj nejasnega? Saj je tud policaj človek...

Hm me zanima kaj bi blo ce bi jst poklical policijo in zahteval da nekomu dajo kazen za NV ker govori vice o meni. Me zanima kaj bi se zgodilo. :D

Po vsej verjetnosti nič.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost