sonček je napisal/-a:myster je napisal/-a:ja vidim da smo se tuki pogovarjali za ene košte, pa vina.*KAYA* je bla še najbolj zagnana.zdj pa se nismo nič zmenili...kako zdj?
.....niste bli dosti pridni.Kdor dela tud je. Kdor pa tud ne dela pa tud jedu ne bo.
lp
lisica je napisal/-a:Predlagam,da se tema preimenuje v "Sončkov blog".![]()
myster je napisal/-a:mah dj...kkr kermu paše.
nekaj o mesariji (ki ne vedo kako to gre):
moj znanec jih naredi na leto čez 500 pa jih pol prodaja...ima stalne stranke, ki jih kopujejo po 40 komadov in zasluži.res pa je da je ful dela in materiala.ima cene večje kot v trgovini, ker daje samo 20% špeha, ostalo mesa.v trgovini je razmerje (pri cenjših) tudi do 60% špeha.
sedaj pa si izraučunite, s tem da moreš imeti več pol tone mesa (svinetina in govedino) in 100 kil špeha.kar kupi in daje je lepilo (t.i.jajce v prahu), pa še to deva polovčne doze, kot predpisane.ostalo so začimbe (sol, sladkor, poper). nalupit more 20 kg česna in česnov sok stisne v meso ter skrivno mešanico (vino) za "barvo".s strojem se to premeša (meso že mora dajati občutek paštete) in spravi po domače v "čreve" (ki jih tudi kupi).nato vse te salame podimi in jih dimi 12 ur.porabi se zelo veliko suhih bukovih drvi.nato pa se na podstrešju sušijo (ki je napol odprto) okoli 10-13 tednov.vsak dan je potrebno kontrolirati ustrezno vlažnost, da se salame ne sušijo prehitro.če se prehitro sušijo, potem se v salami naredi luknja in v luknji se naredi plesen, ki pokvari salamo.neke vrste zaslužka je, ne more pa s tem obogatet, ampak kot sam pravi je pa lepa božičnica
lisica je napisal/-a:Vi pa samo meso jeste celo leto al kaj.:P
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost