Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali živite pri starših

da
84
74%
ne
30
26%

Skupaj glasov : 114

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 09, 2008 9:40 am

tigrica je napisal/-a:lahko nekaj predlagam ampak to je samo predlog kakšne slikce stanovanj opremo in te svari te se vam da kaj gor pripopat

..mansardna dnevna soba (slike pred 7-8 let - danes vse enako, le L C D je "staro škatlo" zamenjal)slikano iz kuhinje(vse v enem prostoru) ena velika pomanjkljivost takega stanovanja je vročina poleti (kljub 30cm izolaciji, zračnem tunelu in kaj jaz vem kaj vse ni pod streho in deskami) - pomaga le ena zadeva: dobra klima(v mojem primeru dve....še za spalnico, ki sreči "doseže" še malo otroško sobo...)
Priponke
DSC00283.JPG

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 09, 2008 10:28 am

Sašo5 ali imaš stiropor nad dilami, nad njim pa stekleno volno?

Če imaš in se ti da delat in imaš možnost, potem vrži stiropor ven in daj še dodatno namesto stiropora stekleno volno in potem čez aluminijasto folijo, šele na to pa potem les.
Midva sva šla malo računat in sva dala 16cm steklene volne in nato folijo, potem pa 23mm debel ladijski pod(to naju še čaka). Pri računanju nama je odlično pomagala zadeva iz interneta(mislim da na strani ud urse ali knaufa), kjer si lahko preračunaš izolacijo in vpliv temperature nanjo in povsod koder je stiropor zraven po stropih je zadeva orenk bolj vroča poleti, kot pa če ga ni in tako sva se odločila da stiroporja nikjer ne bo zraven, razen po tleh, kjer bo pa pohodni stiropor debeline 1cm.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr apr 09, 2008 10:53 am

Midva sva pred 2 letoma kupila 3-sobno stanovanje po precej ugodni ceni. Z bogato doto, šparanjem in kreditom se nekako da, sama pa bi si ga zelo zelo težko privoščila. Takoj po poroki sva ga začela urejati, kuhinja je komplet nova, ostalo pa kapa po kosih.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr apr 09, 2008 12:30 pm

nebivedu je napisal/-a:Sašo5 ali imaš stiropor nad dilami, nad njim pa stekleno volno?

..stiroporja ni_samo steklena volna(rumena, 2 sloja po 15 cm)spodaj in zgoraj parna zapora, 22mm ladijski pod znotraj, zgoraj 15mm deske in zračni tunel gor pa še bramac( - dodatno "sranje" naredi še strešno okno(a)(čeprav najkvalitetnejše Veluxovo s plinom polnjeno) ampak vdor vročine kljub zunanjem roloju, je v njegovi okolici "grozen"......(in kdo se spravlja delat tako stanovanje, naj ne špara pri izolacijah, danes se veliko več stvari dobi, kot pa pred 12-13timi leti) mora se zavedat, da vroče bo vedno, zato pa bo izolacija pozimi toploto zadrževala, da ne kuriš "ven" in čez streho "evrčke" mečeš....

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 09, 2008 12:43 pm

Midva imava z vrha navzodl bramac, zračni most 10cm, parna zapora, dile 30mm, 16cm steklene volne, alu folija, ladijski pod 23mm.

Pa brez strešnega okna - tega tako ali tako ne maram, zato sva pa hišo dvignila, da so zdej normalna okna tok večja.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Kraj: 10 km iz Gorenje vasi nad Poljanom v hribe

Napisal/-a _sonček_ Sr apr 09, 2008 1:11 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Midva sva pred 2 letoma kupila 3-sobno stanovanje po precej ugodni ceni. Z bogato doto, šparanjem in kreditom se nekako da, sama pa bi si ga zelo zelo težko privoščila. Takoj po poroki sva ga začela urejati, kuhinja je komplet nova, ostalo pa kapa po kosih.

A to v Poljansk dolin, predvidevam v Gorenji vasi. Tam je kr jan met stanovanje.

Evo obstaja forum poddvojostreho, tam lahko vse vprašaš v zvezi z gradnjo. Majo eni velik izkušenj.

http://www.podsvojostreho.net/portal.php
Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr apr 09, 2008 10:49 pm

Js še živim pr starših(21 let), za položnice plačujeta starša in stara mama. sem redno zaposelen+še študiram. Kupujem pa v trgovini hrano oz. kar pač zmanka kupim jaz če že dlih nanese. V prihodnje se bosta pa tko odselila ker mamo še eno hišo, tko da ostanem v tem štuku sam +bakica spodaj, dile so še pa fraj. Nebo lahko pravkar sem plačal samo položnico za plin 350€.

LP

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če apr 10, 2008 8:17 am

zupi13 je napisal/-a:Ja, to je to, ko sam enkrat začneš skrbet za svoje preživetje in streho nad glavo. Spremeniš prioritete v življenju. In tega taki, ki še živijo doma ne vedo, pa je njim lahko s polno ritjo srat, pa razglabljat da bi blo bolš dat 19 colske felge na Cliota, ker 16 pač ne zgledajo ql.... :roll:

Taki pac naj ne menja feln, ker nima smisla hodit iz 15" na 16"... Jebiga, simple as that.

Drugace pa mam svoj creeb, in hvala bogu da je tako.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Če apr 10, 2008 10:15 am

samo to je pa tudi res tudi pri meni je bilo tako saj veste vse sem dala za avto potem pa ko sem začela urejato to hišo se je pa končalo pa tudi nisem več menjala avta na dva leta ampak ga mam že 4leta pa tudi sam ona 17 sem ostala

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Če apr 10, 2008 1:44 pm

tole je pa najino "gnezdo" prej...
Priponke
Dile 008.jpg
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Če apr 10, 2008 1:52 pm

in pa dve leti (oz. 25.000 EUR) kasneje...
Priponke
P4101107.JPG
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če apr 10, 2008 2:45 pm

tigrica je napisal/-a: pa tudi sam ona 17 sem ostala

tole jst čist nč ne razumem

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Če apr 10, 2008 5:23 pm

adis je napisal/-a:

sva že dva :lol: :?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Napisal/-a _sonček_ Če apr 10, 2008 5:54 pm

dnovak24 je napisal/-a:Js še živim pr starših(21 let), za položnice lačujeta starša in stara mama. sem redno zaposelen+še študiram. Kupujem pa v trgovini hrano oz. kar pač zmanka kupim jaz če že dlih nanese. V prihodnje se bosta pa tko odselila ker mamo še eno hišo, tko da ostanem v tem štuku sam +bakica spodaj, dile so še pa fraj. Nebo lahko pravkar sem plačal samo položnico za plin 350€.

LP

Veš kaj mi gre najbolj na falus. Naši dedki pa babice so se matral, da so zgradil hišo, tamlad se naseljo v drug štuk, tastar pa spodaj no in, ko tastar pomerjo, poverbajo celo bajto. In v svojem lajfu niso nič zgradil.Prišli na najbolj izzi čez in finačno so preskrblejni.

Moj fotr je zgradu 4 velike objekte. Hiša cca 300m2, hlev 500m2, še ena objekt namenjen živalim 200m2, drvarnica z žago velikost kaj vem 8*6, še ena barka 5*7 in še ena barka isto + sušilnica+kozolec l.1930 To je vse moj oče zgradil in gradil se bo še. Se prav 8 objektov-nepremičnin. PLan nova hiša

Uporabniški avatar
_sonček_
Nov uporabnik

Napisal/-a _sonček_ Če apr 10, 2008 5:57 pm

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če apr 10, 2008 5:58 pm

yugo_tuning je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

nene smo kr trije :D

soncek no me zanima kak bos ti gradil v danasnjih casih... ker drugac gradit kot zakreditirat se do vratu ne mors. da ne govorim kako tezko je dobit redno zaposlitev. vcasih je blo to lazji vem kako je dedek zgradil naso hiso z skoraj nic denarja.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Napisal/-a zupi13 Če apr 10, 2008 6:53 pm

Daj sonček ne s***! Kdo bo pa to nasledil? A te bo razdedinil? Kaj pa delaš ti pri svojih letih? prispevaš kaj denarja v družinski proračun? krneki
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če apr 10, 2008 7:18 pm

@sonček: najprej odpreš temo kjer sprašuješ po statusu - ali živijo doma ali pa na svojem, te odgovore dobiš in nato kritiziraš kako lahko nekdo živi pri svojih itd....kao češ da pride na "gotovo" - HVALA BOGU DA IMAJO/IMAMO NEKATERI TO MOŽNOST ;) da imajo dosti prostora doma in da so za vsaj nekaj časa brez skrbi kar se tega vprašanja tiče

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Če apr 10, 2008 7:37 pm

adis je napisal/-a:@sonček: najprej odpreš temo kjer sprašuješ po statusu - ali živijo doma ali pa na svojem, te odgovore dobiš in nato kritiziraš kako lahko nekdo živi pri svojih itd....kao češ da pride na "gotovo" - HVALA BOGU DA IMAJO/IMAMO NEKATERI TO MOŽNOST ;) da imajo dosti prostora doma in da so za vsaj nekaj časa brez skrbi kar se tega vprašanja tiče
se popolnoma strinjam in sonček resno obišč psihologa k ti nis normaln!! :?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če apr 10, 2008 8:07 pm

Js sem doma in spoštujem vsakega, ki mu uspe it na svoje al v najemniško stanovanje, še bolj pa v nakup stanovanja. Posebej pa spoštujem tiste, ki dan danes gradijo hišo, ker je danes dost več dokumentacije in pa ostalega sranja kot pa je blo včasih.

bam88 je napisal/-a:
yugo_tuning je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

nene smo kr trije :D

pa tudi sam ona 17 sem ostala =pa tudi samo na 17(po vsej vrjetnosti felgah, ker je šlo par postov prej o tem govora) sem ostala
LP Rok
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov