Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Ne dec 09, 2007 7:06 pm

f.taunus je napisal/-a:
martin_krpan je napisal/-a:Tak primer sem imel jaz. Vse e-maile sem posredoval ustrezni službi na Ebay. Vendar, ker nisem imel nobene finančne škode , so mi svetovali samo, da dam prodajalcu negativno oceno.

Ravnokar sem podelil 3 negativne ocene prodajalcem, pri katerih sem zbidal predmete in jih vseeno niso hoteli prodati. En se mi sploh ni hotel javiti, en je rekel da se je predmet poškodoval, ko sem mu rekel, naj pošlje slike poškodovanega, se ni več javljal, en pa mi je pol ure po končani dražbi preprosto poslal e-mail, da ima boljšega ponudnika.

Nisem vedel kaj naj naredim, komu naj se pritožim, ebay-u jih ne moreš dokler predmeta nisi plačal, tako da sem jim ravno kar podelil negativne točke. Upam, da bodo toliko samokritični in ne bodo vrnili "milo za žajfo", kakor se je to zgodilo enemu znancu. Sploh te negativne točke kaj pomenijo pri meni kot kupcu?

Zate kot kupca ne dost, razen ce bi kdo pac zahteval 100% lahk pa mu se vedno razlozis kako pa kaj.
Slika

hartge
Novinec

Napisal/-a hartge Ne dec 09, 2007 8:47 pm

Ce lahko vprasam:
S katerimi karticami pa placujete? Oz katere kartice uporabljete za placevat. Ker navadna kartica ne prime pri registraciji.

Ste mel probleme pri registraciji

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne dec 09, 2007 9:57 pm

paypall ali pa nakazilo preko banke

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po dec 10, 2007 12:02 am

Courage™ je napisal/-a:Sem ti reko, da prodajalec z 100% feedbackom si ne bi privoscil nekoga nategovat za taki dnar...

ja sej ta k je mene nategnu je mel tut 100%

je bla pa fora v tem da je bil account shekan kao :roll:

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po dec 10, 2007 12:06 am

haha voith ti norc ti .. vidm da vse speleš modelom zadne sekunde :lol:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po dec 10, 2007 1:40 am

hehe I have my ways ;)

drgac je pa to ze moj drugi account :> enkat so me ze suspendal ker sm neki nabavu za 2 dolarja in nisem mel se paypala tip je pa hotu paypal only :> kr neki.

drgac pa paypal poseka, dons sm spet neki lepga kupu in to v skor istem trenutku kot sm najdu.. sicer ne prek ebaya, sm pa s paypalom placal.

je pa tole:

Slika

There are 6 books, 1-5 plus 1a which is the 16v book.

-Volume I
Engine
-Volume I - A
Engine (16 valves)
-Volume II
Transmission
-Voulme III
Chassis, Heating, A/C, Body
-Volume IV
Electrics
-Voulme V
Electrics
Wiring diagrams
88 model onward
-Also the buyer will revieve a dimensions and tolerances booklet.

sicer ni lih pocen tole sam je pa zlata vredno. :)

Uporabniški avatar
Godward
Uporabnik

Napisal/-a Godward Po dec 31, 2007 4:39 pm

Jaz mam tud neki podobn problem, le da ne gre za ebay ampak za online shop trgovine SK Tuning iz Nemčije. 3-4 mesce nazaj sem naročil te žmigavce http://www.sk-tuning.de/web/shop/product_info.php?cPath=1461_1051_1223_1228&products_id=1746 in plačal s paypalom. Potem so mi pisali da jih ni na zalogi in da jih bodo naročili. po kakem mescu dni mi napišejo da jih zajebava dobavitelj in da ne vejo kdaj bodo prišli. ker je minlo že 2 mesca sem zahteval denar nazaj. takrat pa so napisali da so jih dobili in da če hočem mi ji pošljejo ali pa vrnejo denar. potem smo se zmenli da jih spet vzamem. in spet čakam, pa nič. spet zahtevam dnar nazaj , in oni spet rečejo da bojo takoj poslali. zdaj pa spet čakam. kaj na naredim??? očitno se delajo norca

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 01, 2008 4:14 pm

Vzemi denar, pa srečno

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So jan 12, 2008 11:04 pm

Moj frend ima sledeči problem..
Kupil je eno stvar za 20$ z pošto in sedaj neve kako plačat..
tip sprejema paypal , MONEY ORDER, PERSONAL CHECK, MONEYBOOKERS. BIDPAY.
Jaz se na to ne spoznam..
Ali je od katerih opcij (predivdevam da je money order) da plačam preko banke z iban in swift??

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Napisal/-a urosr Po jan 14, 2008 1:25 pm

H2 je napisal/-a:Moj frend ima sledeÄŤi problem..
Kupil je eno stvar za 20$ z pošto in sedaj neve kako plačat..
tip sprejema paypal , MONEY ORDER, PERSONAL CHECK, MONEYBOOKERS. BIDPAY.
Jaz se na to ne spoznam..
Ali je od katerih opcij (predivdevam da je money order) da plaÄŤam preko banke z iban in swift??
Najbolje je ce pozna koga z paypalom, ker americani so smotani za nakazila prek bank. Sam pri paypal placilu morate pazit za naslove,oz obrazlozitev zakaj ni njegov naslov na paypalu.
Slika

fonzy123
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fonzy123 To jan 15, 2008 10:15 pm

No jst mam tut en problem 23.12.07 sm na avkciji dubu nokio e65 za 136 evrov pa 13 evrov poštnine.Zdej 8.1 sm pa šele zahtevu tm ane da pošle podatke kam plačat in mi je poslv na meil in sm mu takoj plaču še isti dan 8smga in pol sm mu poslv meil da naj pove k bo dubu dnar in do dons nism dobiv odgovora no pol sm pa še neki gledu in sm vidu pač da ma neki napisan 514 (Wichtig: Ihre Bestellung wird nach Zahlungseingang von unserer Seite bestätigt. Ohne Zahlungseingang wird sie innerhalb von 10 Tagen automatisch gelöscht.) no in kokr jst tole prov razumem piše da 10 dni od nakupa se to pač avtomatično zbriše zdej al nej še počakam en tedn če je mogoče poslv pa da ni nč odpisu al nej ga kr prjavm ebayu da nism dubu artikla pa še to me zanima tm k piše 10 dni od nakupa....... a to pomen da od takrt k sm zahtevu podatke da plačam al prov od tktrt k sm dobiv avkcijo in če se to šteje kot 10 delovnih dni.
Sm pa od tega prodajalca to kupu http://stores.ebay.de/PIXMANIA-SHOP

aja plačov sm pa prek NLB klika

HVALA, lp
Zadnjič spremenil fonzy123, dne To jan 15, 2008 10:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To jan 15, 2008 10:18 pm

če si ti dnar nakazu preko banke rab tud vec k 1tedn da se njemu prkaže dnar na računu...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To jan 15, 2008 11:12 pm

Polooo je napisal/-a:če si ti dnar nakazu preko banke rab tud vec k 1tedn da se njemu prkaže dnar na računu...

Če nakazuješ prek banke v Nemčijo, Avstrijo in podobne evro države, je denar na njegovem računu že naslednji dan ali pa najkasneje čez 2 delovna dneva.

Sicer pa 8.1. si plačal, 10.1. je prejel denar, 11.1. je dal na pošto, pošta hodi 3-4 delovne dni, tako da sploh ni teoretične variante, da bi že imel ti telefon doma ...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To jan 15, 2008 11:18 pm

f.taunus je napisal/-a:
Polooo je napisal/-a:če si ti dnar nakazu preko banke rab tud vec k 1tedn da se njemu prkaže dnar na računu...

Če nakazuješ prek banke v Nemčijo, Avstrijo in podobne evro države, je denar na njegovem računu že naslednji dan ali pa najkasneje čez 2 delovna dneva.

Sicer pa 8.1. si plačal, 10.1. je prejel denar, 11.1. je dal na pošto, pošta hodi 3-4 delovne dni, tako da sploh ni teoretične variante, da bi že imel ti telefon doma ...

sploh ni res...v 2 dneh se prikaže če mata stranki isto banko, v drugem primeru traja dlje...

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus To jan 15, 2008 11:25 pm

Polooo je napisal/-a:
f.taunus je napisal/-a:

sploh ni res...v 2 dneh se prikaže če mata stranki isto banko, v drugem primeru traja dlje...

Prosim ne mi govoriti. Do 10h nakažem in drug dan popoldne že dobim obvestilo Zahlung erhalten. Do 16h nakažem, potem pa čez 2 dneva. Ne glede na banko prejemnika.
Še najbolj me je presenetilo ko sem nakazal 31.12.2007, 2.1.2008 pa sem še dobil obvestilo, da je denar prejel in odposlal pošto (Nemčija).
NovaKBM najbrž nima poslovalnic po Nemčiji, da bi šlo za isto banko prejemnika.?

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To jan 15, 2008 11:32 pm

ok...pol pa z moje banke preko poštarja na biciklu nakazujejo dnar v Nemčijo(ma sam 5 prestav) :!:

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Napisal/-a urosr To jan 15, 2008 11:32 pm

Se popolnoma strinjam s taunusom, denar je bil tudi pri meni vedno tako hitro gor, drugace pa vrjetno boš dobil robo, mal bo treba počakat.
Slika

fonzy123
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fonzy123 Sr jan 16, 2008 1:53 am

Ja to sm se tut jst pozanimu in sm zvedu da dnar do 3 dni potuje u tujino.

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Sr jan 16, 2008 9:07 am

Verjami, denar ne potuje 3 dni, denar bi bil lahko nakazan takoj, saj smo v dobi rač., če se lahko pogovarjaš in dosežeš katero koli lokacijo na svetu v trenutku, je tudi transfer lahko v 1 dnevu, ampak morajo tudi banke imeti nekaj od tega in malo zadržati, da obračajo denar.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 19, 2008 1:45 am

samo mesarec je napisal/-a:Verjami, denar ne potuje 3 dni, denar bi bil lahko nakazan takoj, saj smo v dobi rač., če se lahko pogovarjaš in dosežeš katero koli lokacijo na svetu v trenutku, je tudi transfer lahko v 1 dnevu, ampak morajo tudi banke imeti nekaj od tega in malo zadržati, da obračajo denar.

ne pametuj. navadno bancno nakazilo v tujino traja do tri dni tako kot je rekel. razlog temu je, da morata obe strani denar 'rocno' poknjiziti kar traja na vsak strani vsaj en delovni dan.

za direktno nakazilo, ki je tam ze cez pol ure ali manj se uporablja western union, ki pa ima tudi precej drazjo marzo. ali pa uporabis paypal ki tudi ni dosti pocasnejsi. pa se ni ti potrebno nikamor hodit.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov