Se bom še jaz vklopil.
Ta čefurska scena je res ogabna in primitivna. Sploh ne morem verjet, da se je ta svinjarija tako razpasla. Musko do daske v avtu ali na mobiju povsod in v vsakem trenutku in jih boli za vse ostale. Pismo, včasih smo imeli walkmane in smo poslušali glasbo ne, da bi morili vso okolico. Normalni ljudje še danes uporabljajo slušalke za njihovo ljubo glasbo. Kaj te Dolce gabana čefoti nimajo za ene jebene slušalke?? NE! To je navadna primitivna provokacija. To izhaja še iz časov 80ih-90ih, ko so južni priseljenci na okno svojega stanovanja ali sobe "samskega" postavili en mali kasetar ga obrnili na ulico in čefursko do daske

. tega je bilo veliko.
Jaz sem že od nekdaj čim večkrat kolikor sem lahko hodil v tujino na festivale, koncerte in po nočnih klubih v evropskih mestih. To je neverjetna razlika. Nazadnje sem bil pred kratkim na dopustu v Nemčiji v nekem mestu kjer je predel kjer je ogromno klubov in na ulici je ponoči toliko ljudi, kot v Ljubljani na Silvestrovo. Vendar nobenih čefurjev!! Ljudje so sproščeni, se res dobro zabavjo in ni nobenega teženja in izgredov. Je pa res, da vsak lahko najde zabavo zase. Tam je ogromno subkultur in vsak večer tudi veliko različnih koncertov po barih. In kar je najbolj pomebno vedno in povsod sem se počutil bolj varno, kot v Ljubljani.
Kaj hočem rečt je to, da je krivo tudi nerazvito nočno življeneje in dogajanje. Samo diskači s sumljivimi varnostniki in čefursko muzko. Itak, da to samo golazen na plano privleče, vsak normalen raje doma ostane, kot pa da tvega v najbolšem primeru samo razbit nos.
Glede zidanc bi pa rekel, da je to tudi čisto v redu zabava, vendar ne prevečkrat

.Vsaj zame to ni glih najboljša oblika zabave predvsem, ker mi privat žurke bolj redko sedejo.