Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

CatstumZ
Nov uporabnik

Napisal/-a CatstumZ Po okt 19, 2009 9:36 pm

odvisno za kaj in kam.

createx autoair ali liquitex HB
no pain no gain.

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Po okt 19, 2009 10:20 pm

Ej res svaka čast za te tvoje mojstrovine ;) res pohvalno ;)

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

Kraj: zagorje ob savi

Napisal/-a blazairbrush So okt 24, 2009 9:06 am

CatstumZ je napisal/-a:SlikaSlika

Slika Slika

Slika Slika

blazairbrush je napisal/-a:ja drgač uporablam šablone in sm tud mnenja d ni važn kako narišeš sliko važn je kako pol na konc zgleda"

zgleda kot copypaste copypaste. šablone lahko uporablja vsak.

1. slovenska foušija. Ko sem napisal, da uporabljam šablone, s tem nisem mislil, da postaviš šablono na papir in jo pošpricaš in to je to. Šablone se uporabljajo kot pripomoček k hitrejšemu delu, in razvrščanjem pravilnega razmirja.

2.Obstaja več vrst šablon za airbrush, od tatoo šablon, katere dejansko samo pošpricamo in smo gotovi, do airbrush templates katere uporabljajo vele mojstri kot so Mike Lavalle, Craig Freaser, NUB......... tukaj pa gre samo za skrajni outline slike, in pravilnega razmirja, kar pač rišemo.

3. Skoraj vsi moji airbrushi so tudi moji dizajni, zato, da airbrush zgleda zares kvalitetnopa so potrebni outline-i, oziroma šablone......saj lahko le tako narediš velik airbrush v razmerju, pa naj bo to žival, stavba, ali preprosta lobanja.vidim da ti se imaš za umetnika, in airbrush-aš freehand, to pa se kaže pri kvaliteti tvojih slik recimo "tista" žival na čeladi vse kar je tam razvidno so zobje katere si poudaril s template-om drugače je slika zlo nerazvidna. prav tako je s pajkom in mrežo, če pogledaš natančno vidiš kaj, je umetnik mislil narisat, če pogledaš na hitro, vidiš mrežo in nek rjav zmazek. seveda pa se enkatere slike lahko narišejo tudi popolnoma freehand.

4.iz tvojega mnenja "zgleda kot copypaste copypaste. šablone lahko uporablja vsak."
vidm, da se še nisi udeležil nobene airbrush konvencije, kjer rišejo in razlagajo pravi mojstri te stroke, katerim ne ti ne jaz ne seževa do kolena, tam je povedanega ogromno o template-ih (šablonih) in njihovi uporabi. ko se boš udeležil kakšnega takšnjega srečanja boš spoznal, da so tempalte-i nujno potrebni za izdelavo vrhunske airbrush slike!

5. razpisal se nisem zato, ker sem jezen, marveč le zato ker vidim, da nekateri ne dojamejo bistvo airbrush-a.
sam sem naslikal že zelo veliko airbrush-ov, in verjemi mi, da prav nobenega ne zanima kao in kaj si uporabil pri risanju, šteje samo končni izdelek! in brez zamere, sam bi imel rajši, na čeladi tigra narisamega s pomočjo šablone, kot pa žival za katero spolh nevem kaj je!
Priponke
IMG_3125.jpg
evo, to je primer, mojega, čistega frehand-a, narisan brez kakeršne koli šablone.
be creativ have fun

CatstumZ
Nov uporabnik

Napisal/-a CatstumZ So okt 24, 2009 11:43 am

bbb
Zadnjič spremenil CatstumZ, dne Sr okt 13, 2010 8:50 pm, skupaj popravljeno 3 krat.
no pain no gain.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So okt 24, 2009 11:52 am

Super noro! Obvladaš, svaka čast @blazairbrush.

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

moji airbrush izdelki

Napisal/-a blazairbrush So okt 24, 2009 12:19 pm

tudi jaz sem povedal moje mnenje, sicer malo daljše.
če bi mi kaj rekli, svetovali glede moje tehnike načine risanja in podobno bi kritiko več kot veselo, sprejel! saj je tudi to način da postanemo boljši in napredujemo.
Da ste me pa citirali, in napisa,šablone,l da je to samo copy past variant, ter da itak to lahko potem vsak riše.....

nevermind...hvala :)
be creativ have fun

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 So okt 24, 2009 4:41 pm

Pohvale, res lepo! :clapclap :clapclap
mogoče te bom še kaj kontaktiral za kako poslikavo, ampak prvo moram zbrat motiv,.....
res pohvale!

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

moji airbrush izdelki

Napisal/-a blazairbrush So okt 24, 2009 11:19 pm

JaNi|86 je napisal/-a:Pohvale, res lepo! :clapclap :clapclap
mogoče te bom še kaj kontaktiral za kako poslikavo, ampak prvo moram zbrat motiv,.....
res pohvale!

hvala :)
be creativ have fun

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king So okt 24, 2009 11:38 pm

a lahko kašno malo večjo sliko nalimaš da vidimo podrobnosti bolj od blizu.

CatstumZ
Nov uporabnik

Napisal/-a CatstumZ To okt 27, 2009 8:02 pm

ok lej sm mal pršu k seb. da še jest mal nakratko repliciram:
1. moja izjava ni bla mišljena kot napad nate, in če je bil tvoj ego prizadet se opravičujem.

2. še vedno čakam obrazložitev glede slovenske fovšije?

3. nisem umetnik in tud ne želim da me kdorkoli kliče tako. Ne, pač delam po svoje veliko freehanda in preostalo šablon. NIKOLI ne režem šablon, da bi si recimo npr. na majico pošprical tigra in potem z transparentnimi barvami samo pobarval. NE. ker želim da je v mojih poslikavah videno da ni popolnoma popolno - seveda se trudimo tako narest vendar ... v vsaki poslikavi je tudi velik del mene.
Zato lahko podam kritiko vsekakor na 3jo 7mo in 8mo sliko. to je špricanje omenjeno zgoraj. OK. če si se že odloču za to, bi si vsaj lepše lobanje zrisal, oz. kupil.

4.ne airbrush konvencije se nisem udeležil, ker pač preprosto sploh nevem za njih. Če te je volja mi posreduj kašen datum pa lokacijo

5. no kot rečeno: seveda nobenega ne zanima kako si ti naredil sliko in važen je samo rezultat. če boš pa ti bolj zadovoljen s sabo da špricneš na čelado tigra s šablono kot pa da ga sam narišeš ("s pomočjo šablon") - no ja, jest tega nekak nebi naredil. vsekakor če ne prepoznaš slovenske živali, risa, pač kakorkoli mislim da je razvidno dovolj, kar je povdarjenga je tud ... so pa še hotrod sparkles na čeladi.

-Za sliko kjer je ice age scrat - bolje da ostaneš pri šablonah - oz. bolje da bi ga narisal free hand.
-nadvse mi je pa dober viola ogenj in pa koncept orla na havbi!
no pain no gain.

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

moji airbrush izdelki

Napisal/-a blazairbrush To okt 27, 2009 9:44 pm

evo končno nekaj časa da razjasnimo najin problem.

1. tukaj se ne gre za moj ego, gre se zato, da po vseh mojih slikah katere imam objavljene, nimate pripomniti nič drugega kot to, da je vse copy paste in, da lahko to itak dela vsak...... jaz vas ne poznam, zato nevem kaj ste vi točno mislili z vašo izjavo, vendar pa je vaša izjava več kot zgovorna in žaljiva!

2. slovenska foušija... deloma odgovorjeno zgoraj, deloma tu, to sem napisal zato, ker enostavno nevidim drugega razloga, da človek napiše takšno izjavo, kot iz zavisti ali preproste žlehtnobe.

3. vaše mnenje o mojem špricanju.... na havbi niso bistvene lobanje, marveč so bile bistvo raceing stripes katere bi lahko bile navadno bele, toda se je v tem primeru uporabil kot filler motiv lobanje, prav tako je na majici tudi Keltski križ kater ima svoj, velik pomen bi lahko bil vijoličen in to bi bilo to, vendar so se, kot dodatek, lobanje uporabile samo kot polnilo. ker če bi v nasprotnem primeru bila narisana neka huda, dodelana lobanja, bi prvoten pomen slike izgubil bistvo.

Ker trdite, da NIKOLI ne režete in uporabljate šablon, imate spodaj 2 lobanji kateri ste uporabili za sliko svojih lobanji, leva in desna, ali pa je podobnost zgolj naključje??????

normalno, da lobanja ni identična, vaši sliki, saj ste jo individualno dodelali, prav tako to naredim jaz v katerih slikah so pač bistvo lobanje.
in prosim ne zanikajte tega, saj se lahko človeška lobanja nariše s približno 1000 zornih kotov vi pa ste zadeli točno ti dve, kot sta na šablonih, in natančno zadeli med razmerjem oči, nosu ter odprtih ust! BUSTED :)

4. ni problema, ko bo naslednjič, vas obvestim.

5. ne gre se za mojo osebno zadovoljstvo, gre se za zadovoljstvo stranke! poznam risa, vendar je na čeladi na žalost razvidno samo zobje in brke, zato lahko sklepam, da gre za zver, za katero pa, pa na žalost nism uganu.

moj komentar na vaše slike bi bil, vidim, da ste zelo talentirani, vaše slike so ful uredu in da boste s časom postali samo še boljši! kar tako naprej!

če pa se čmo še naprej je***
pa bi bil sledeči
lobanje so kopirane, tisto na luči nevem kaj ste hoteli narisati, verjetno nekaj abstraktnega....., mreža v njej pajek ali zmazek, še najbližje je zmaj vendar pa je slika preveč razperšena in se težko razloči!

ali me razumete, vsi smo polni napak, bistvo je pa ali iščemo napake in se tukaj je**** v glavo, ali pa si izmenjamo kako spodbudno besedo in kritiko z utemeljenim background-om in tako postanemo boljši!

in na koncu še vprašanje, kot umetniku, ki je zelo sposoben!
pride h vam gospod s točno določenim motivom točno določene lobanje, katero hoče natančno takšno imeti na čeladi, in samo tako!
vprašanje:
kako narisati popolnoma identično lobanjo brez uporabo predhodne šablone?
jaz drugega odgovora ne poznam
lp
in upam, da smo razčistili

[/u]
Priponke
hbskull3.jpg
hbskull7.jpg
be creativ have fun

CatstumZ
Nov uporabnik

Napisal/-a CatstumZ To okt 27, 2009 10:15 pm

ok prvo kot prvo bom komentiral lobanje. ŠE ENKRAT LOBANJE NISO DELANE S ŠABLONO! kako drugač napisat kot to ne morem. je pa res da sem GLEDAL IN RISAL točno te katere si nalimal. nisem pa izrezoval in podobnih stvari! tko da BUSTED lahko popapaš nazaj! seveda, verjeti mi ni treba važno da jaz vem kako soi stvari potekale! sicer pa korkoli vsaj srednje lobanje pač ne boš našel.

1. se zavedam da je blo mal hudo napisano copypaste! vendar emocij tu na internetu pač ne morem kazat in je izpadlo kakor pač je. na žalost preveč hudo očitno. tko da bi prosu če loh nehaš v vsakem postu mi to očitat, ker se zavedam kako je izpadlo.

2.moj zadnji stavek. ni favšija in se ne navezuje na TVOJE izdelke, bilo je govorjeno nasplošno.

4. super se že veselim!

5. no jest mam na prvem mestu kako sem jaz zadovoljen z izdelkom, nato stranka oz. kompromisi.

Hvala za komentar, ki pa velja enako zate.
Ok. vse ostalo "jebanje" ? bol extremno žaljenje. a dejansko tko zgleda?

seveda se pa strinjam da iščemo napake in si izmenjamo kako spodbudno besedo in kritiko z utemeljenim background-om!

haha. ok. če drugeče nebi šlo se strinjam s tabo.

pa prosim ti-kaj me.
Zadnjič spremenil CatstumZ, dne To okt 27, 2009 10:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
no pain no gain.

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king To okt 27, 2009 10:17 pm

CatstumZ je napisal/-a:ok lej sm mal pršu k seb. da še jest mal nakratko repliciram:
1. moja izjava ni bla mišljena kot napad nate, in če je bil tvoj ego prizadet se opravičujem.

2. še vedno čakam obrazložitev glede slovenske fovšije?

3. nisem umetnik in tud ne želim da me kdorkoli kliče tako. Ne, pač delam po svoje veliko freehanda in preostalo šablon. NIKOLI ne režem šablon, da bi si recimo npr. na majico pošprical tigra in potem z transparentnimi barvami samo pobarval. NE. ker želim da je v mojih poslikavah videno da ni popolnoma popolno - seveda se trudimo tako narest vendar ... v vsaki poslikavi je tudi velik del mene.
Zato lahko podam kritiko vsekakor na 3jo 7mo in 8mo sliko. to je špricanje omenjeno zgoraj. OK. če si se že odloču za to, bi si vsaj lepše lobanje zrisal, oz. kupil.

4.ne airbrush konvencije se nisem udeležil, ker pač preprosto sploh nevem za njih. Če te je volja mi posreduj kašen datum pa lokacijo

5. no kot rečeno: seveda nobenega ne zanima kako si ti naredil sliko in važen je samo rezultat. če boš pa ti bolj zadovoljen s sabo da špricneš na čelado tigra s šablono kot pa da ga sam narišeš ("s pomočjo šablon") - no ja, jest tega nekak nebi naredil. vsekakor če ne prepoznaš slovenske živali, risa, pač kakorkoli mislim da je razvidno dovolj, kar je povdarjenga je tud ... so pa še hotrod sparkles na čeladi.

-Za sliko kjer je ice age scrat - bolje da ostaneš pri šablonah - oz. bolje da bi ga narisal free hand.
-nadvse mi je pa dober viola ogenj in pa koncept orla na havbi!

ja ok sam koga BK da je na njihovih čeladah "del tebe" sej nisi npr. barack obama. Usak ma raj popolno kot ne povsem popolno

CatstumZ
Nov uporabnik

Napisal/-a CatstumZ To okt 27, 2009 10:22 pm

ne res nisem barack obama. popolnosti ti ne morem zagotoviti bi bil pa najbližji približek temu ostalo je pa stvar okusa.

Pa še to drift.king: če si res želiš popolnosti svetujem, da si raje daš narediti nalepko, pa še ceneje je.
no pain no gain.

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

moji airbrush izdelki

Napisal/-a blazairbrush Pe nov 06, 2009 12:13 pm

spet nekaj novega :)
slikano je v delavnici, zato so slike malo motne, zaradi "čudne" svetlobe.
Priponke
IMG_2978.jpg
evo š en killer clown v ognju, ta pa ni od danes :)
IMG_3144.jpg
za primerjavo velikosti slike :)
IMG_3143.jpg
to je vaja na papir, zato je slika brez prozornega laka
be creativ have fun

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 Ne nov 08, 2009 11:11 pm

res lepo, sicer motiv ni po mojem okusu ampak izvedeno je pa super

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

moji airbrush izdelki

Napisal/-a blazairbrush Po nov 09, 2009 11:37 am

JaNi|86 je napisal/-a:res lepo, sicer motiv ni po mojem okusu ampak izvedeno je pa super

hvala :D
be creativ have fun

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: moji airbrush izdelki

Napisal/-a MacTron Po nov 09, 2009 12:01 pm

blazairbrush: Uporabnik drift.king je ze omenil zgoraj eno prosnjo in se sedaj se ni uresnicila...
lepo prosim, ce se lahko prilepi resolucija vecja od vinjete :idea: ....
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
blazairbrush
Nov uporabnik

Napisal/-a blazairbrush Po nov 09, 2009 3:08 pm

MacTron je napisal/-a:blazairbrush: Uporabnik drift.king je ze omenil zgoraj eno prosnjo in se sedaj se ni uresnicila...
lepo prosim, ce se lahko prilepi resolucija vecja od vinjete :idea: ....

ravno to sem mislil uprašati namreč ostale slike mam stisnjene na web page format za hitrejše up load-anje zaradi počasnega interneta, zadnja slika pa je formata 722*1024 pa vendar je slika sedaj manjša.
torej kako se sploh up loada večjo sliko, oziroma zakaj mi jo je pomanjšal??
hvala za odgovor
lp
be creativ have fun

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po nov 09, 2009 3:34 pm

blazairbrush: Tisto, da jo forum tako pomanjsa je ze pravilno (mora biti zaradi same
preglednosti), vendar mene zanima poleg te spodnje, ki je le malenkost vecja 700x1024,
ne das v normalni velicini kot je to storil upor. CatstumZ - 2300x1700 oz. lahko se visje...
vendar takrat obvezno v link ali v forumski add do 1MB. Ravno zato sem zgoraj zopet
osvezil vprasanje, ker prve strani in tudi zadnja so prav tako 300x400 vinjeta (izjeme v
malenkost visji). 1600x1100 velika slika s primerno kompresijo ne zasede vec kot 500kB
zato izgovor o uploadanju odpade.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov