tomson je napisal/-a:@rnisan, pri tvoji 2. točki sem se že ustavil, ker se mi preprosto ne da brat tvojih bedarij. Preprosto nimaš pojma o pojmu!
Zelo utemeljeno in smiselno. Čestitam.
rnisan je napisal/-a:tomson je napisal/-a:@rnisan, pri tvoji 2. točki sem se že ustavil, ker se mi preprosto ne da brat tvojih bedarij. Preprosto nimaš pojma o pojmu!
rnisan je napisal/-a:tomson je napisal/-a:@rnisan, pri tvoji 2. točki sem se že ustavil, ker se mi preprosto ne da brat tvojih bedarij. Preprosto nimaš pojma o pojmu!
Patrik_A3 je napisal/-a:preračunaj si,koliko vsak dan daš državi za davke, od katerih ti žal nimaš nobene koristi.
rnisan je napisal/-a:Zakaj sem proti malemu delu:
1. Ali veste, da se bodo za malo delo lahko potegovali dijaki, študentje, brezposelni in upokojenci? To pomeni okrog 500,000 ljudi. Ali veste, da bo manj delovnih mest za te ljudi, ker bo vsako podjetje imelo omejitev, koliko malih delavcev lahko zaposli? Posledično se spremeni razmerje med ponudbo in povpraševanjem kar pomeni nižje urne postavke...
Ali ti veš, da veliko brezposelnih nima dela zaradi študentov? Če bi imel ti podjetje, ali bi raje vzel študenta za 5 € na uro, ali redno zaposlenega, ki če hoče dobiti isto neto urno postavko, mu moraš dati cca 8,5 €/uro? Študentje smo (praviloma) 5 let svojega življenja. Če prištejemo še dijaška 4 leta, je to 9 let. Kaj pa potem do 80ega? Takrat ti je pa vseeno? Polovico mojih so-študentov jamra kako ne bodo dobili zaposlitve po diplomi, ostali ki so že diplomirali delajo za minimalce, vendar za več ur, kot bi mogli.. Zakaj? Preberi si še enkrat začetek odstavka. Sedaj bo diplomirani študent dosti bolj konkurenčen
2. Zakaj naj študent, dijak, brezposelni ali upokojenec 2x plačuje zdr. zavarovanje? Za mene (sem študent) ga plačuje že oče...
Zato, ker zraven delaš.. Saj ne boš 2× plačeval zdravstvenega če ne boš delal in le pridno študiral
3. A vam ni očitno, da je to le namenjeno polnjenju drž. blagajne? Vsi kritizirajo štud. servise in organizacije, ker se bogatijo na račun študentov. Zakaj nihče ne kritizira vlade, ki se bogati na račun državljanov? Zakaj morajo letno zapraviti 300,000€ za rože v parlamentu? Zakaj mora Turk za polet v Sarajevo dati 80.000€? Zakaj potrebujemo patrie za 240,000,000 €? Zakaj mora vsak poslanec imeti spremstvo kamorkoli gre? Zakaj imamo še vedno Falcona, ki samo stane?
Zakaj mora ŠOU dati za neka svetovanja po 90.000 al kolk že €? Zakaj so vsi na položajih v ŠOU stari že 30 let (ali par let manj?), zakaj, zakaj, zakaj. Zakaj pa afriški otroci nimajo dosti hrane, če smo že pri tem? (ne mešat jabolk in hrušk)
4. Štud. servisi in organizacije niso edini, ki se bogatijo na tuj račun. Kaj je z Bavčarjem, Šrotom, Zidarjem, Jankovičem,...? Pa pri tajkunih govorimo o veliko večjih vsotah kot pri štud. organizacijah. Zakaj vlada njim ne stopi na prste? Aja, verjetno zato, ker dobiva delež od javnih naročil... Po čem to sklepam? Nemci, ki imajo najboljše avtoceste, so za km njihovih avtocest plačali manj kot pa smo mi plačali za km naših avtocest. Vse normalno? Pustim vam v premislek.
A če bogatijo Šroti in Bavčarji, potem je pa dovoljeno, da bogatijo tudi ljudje na položajih štud. organizacij in servisov? Sej če un vzame 4 mio pa jst loh vzamem ene 40.000 €.. Pametno razmišljanje..
5. Kdo ima pravico študentom določat, koliko so sposobni delati ur na teden? Pa poglejmo povprečen študij: 30 šolskih ur na teden, to pomeni 6 šolskih ur na dan = 5 ur. od 7h do 12h si na faksu. Zakaj ne bi mogel popoldne delati še 4 ure, in tako celo leto, poleti pa še več. In pač tak študent ne pije, ne kadi, ampak si lahko privošči avto, morje,... A to pomeni, da ni resen študent?
Drug primer: Študent se vstane ob 3h in raznaša časopis do 7h. Potem gre na faks in je z vsem konec do 16h popoldan. Ob 20h gre spat. A tak študent ni resen?
Sej če boš hotel delat več ti ne bo noben branil? Kakšna omejitev? To je omejitev, ki jo imaš če hočeš delati v takih okoliščinah. To je vse. Nihče ti ne prepoveduje, da delaj več. Če boš delal več si odpri študentski s.p.. Mesečni stroški so 150 €, denar pa dobiš bruto za bruto. To pomeni, da boš na istem ali boljšem kot mali delavec, če boš že hotel delati po 8 ur na dan vsak dan.
Sicer pa, če boš delal 4 ure na dan vsak dan čez celo leto, boš šel čez z malim delom. Zračunaj si ure prosim, preden govoriš. In tako kot si rekel ja, študent ima 30 ur na teden obveznosti, torej je 4 ure na dan vsak dan čisto dovolj. Če pa ni pa si še enkrat preberi zgornji odstavek.
6. Raje dam 15% zaslužka kot pa 35%, saj meni več ostane. Enostavna računica, a ne? Enostavno povedano: jaz najbolje vem, kaj narediti z mojim denarjem in nihče me ne bo prepričal, da bo država bolje ravnala z mojim denarjem.
Odseli se na kajmankse otoke ali pa v Luxemburg, mogoče celo ZDA, samo tam ti bo zlobna država pobrala že več denarja, kot na Kajmanskih otokih na primer. Piz*a je bla tole pametna točka, ki si jo napisal. Tok pametna da se mi kr smeji. Zakaj pa plačaš 20% davek, ko si kupiš računalnik.. pa avto gume, ali pa 6,5% pri zavarovanju, oz. dohodnino. Dej vloži državi naj ti vse to odpravijo, da ti znaš sam zase poskrbet, zate ne velja več policija, urgenca, rešilci, gasilci itd. Boš ti to vse sam poskrbel, ker ti to najbolje znaš. In če misliš, da ti država dosti vzame kot si študent? Počakaj, da boš enkrat redno zaposlen. Potem pa boš šele dobil prst v rit.
7. Se je kdo vprašal, koliko podjetij bo propadlo, ker ne bo več študentskega dela?
Ne! Se je kdo vprašal koliko ljudi je bilo doma s štirimi otroci brezposelnih ali nižje plačanih, ker je njegovo delo jemal študent? Da študenta plačaš 4 €/h pa da dela 176 ur na mesec (to je povrpečno število ur redno zaposlenega na mesec), dobimo s 15% stroški državi 809,6 €. Slovenska minimalna plača znaša v bruto znesku 734 €, s tem da je tu zaposleni upravičen še do dopusta, malice, prevozov itd., torej nekako na istem si z mesečnim plačilom, če ne celo na slabšem pri redno zaposlenem. Tako je redno zaposleni neto plačan 3,19 €. Sedaj pa govori o tem kdo komu niža plačo.
8. Vsi tisti, ki pravite, da na Švedskem, v Nemčiji in drugod štud. dela ni. A ste kdaj pomislili, kakšno plačo ima navaden delavec v Nemčiji, na Švedskem...? Povprečna slov. starša s prilivom 1500€ in povpr. nem. starša s prilivom 2500€ se ne morejo primerjati. Nemci veliko lažje fin. podpirajo svoje otroke. A sedaj razumete, zakaj se štud. delu reče socialni korektiv?
Poleg tega imajo v nekaterih teh državah študenti brezplačen javni prevoz.
Si se ti kdaj vprašal kakšne davke imajo v Skandinaviji in zgoraj, ko si prej tolk omenjal, da raje daš manj državi in več obdržiš zase, ker ti najbolje veš kako s svojim denarjem? Si mogoče pomislil, da v tujini tudi plačujejo študij, slovenski študentje pa študiramo brezplačno?
9. Malo delo ne bo prineslo več štipendij, več študentskih domov ali kakršnihkoli drugih ugodnosti študentom.
Dober argument, podprt s številnimi dejstvi. Sicer pa jaz (in od petih študentov, še štirje drugi, tisti ki ne dobivajo štipendije), ko ste naznanili da dobi vsak četrti ali peti študent v povprečju 180 € sem bil šokiran. Fakof, jaz že od osnovne naprej delam, da pridem skozi mesec, 20% študentov pa dobi isti ali celo višji denar za sedenje na riti? Pa sem čisto isto študiral kot tisti študentje, redno naredil gimnazijo z nadpovprečnimi ocenami..
10. Delovna doba je larifari, saj bo čez 40 let ukinjena pokojnina in je itak ne bo nobeden dočakal...
No ja, če nočeš imeti prispevkov na plače (iz malega dela ali redne), lahko ukinemo pokojnino ja. To bi bla ena izmed rešitev, ki bi jih lahko vlada naredila
11. Ali veste, koliko denarja pobere država od trošarin za alkohol, cigarete in bencin? Jaz tega podatka nikjer ne najdem. Zelo transparentno mi dela ta vlada...
Kar hočem povedati: panika je za štud. servise in štud. organizacije za tistih 20,000,000 € letno, vlada pa teh 20,000,000 € spiska v enem dnevu ampak nihče o tem ne dvomi niti ne sprašuje. In sedaj naj študentje mirno gledamo, ko nam hočejo vzeti tisto malo olašav, kar jih imamo? In zakaj? Zato, da bo vlada lahko še naprej delala negospodarno z našim denarjem?
Treba je korenite spremembe naredit, ampak ne na škodo delavcev in študentov ter upokojencev. Najbolj je treba omejiti vladno razsipništvo pa se bo veliko lepše živelo v Sloveniji, še celo nižje davke bi si lahko privoščili potem...
Podpri to s kakšnimi številkami prosim. Pa prosim odgovori mi na tole vprašanje. Če odšteješ študente, dijake, delavce in upokojence, OD KOGA DRŽAVA SPLOH POTEM ŠE DOBI DENAR?! Mislim, kot da bi na drugi strani sedel 14 letni dijak, ki je včeraj metal pirovske flaše v parlament.. Tudi plakati na demonstracijah so mi všeč, ki grejo v smislu denar študentom, delavcem, brezposlenim in pokojnine za upokojence. Ja kako lahko vse to naenkrat narediš. Pomisli samo za 4 sekunde. Razen, če odkriješ nahajališče zlata ali pa nafte v Sloveniji. Pa še potem bo obogatel samo en človek, ne vsi.. Se strinjam, da bi vladno "razsipništvo" kot ga imenuješ bilo treba bolj nadzirat, samo s tem ne bi nahranili nit par procentov študentov..
Pa da se še dotaknem včerajšnjih demostracij in nasilja: Nasilje obsojam in verjamem, da se tako ne reši problemov. Ampak a mi lahko nekdo razloži, kaj so najvišji davki na svetu in ogromne trošarine drugega kot teror (nasilje) vlade nad ljudmi? In ljudje pričakujejo, da se bo to mirno prenašalo? Študentje in dijaki so edini, ki si upajo to izrazit. Se grem pa stavit, da je marsikdo izmed nas želel že kaj takega naredit (vreč kaj v parlament). Pa da ne bo pomote, nisem nič razbijal včeraj, ampak razumem, zakaj je prišlo do tega...
Po vsem napisanem, ali imaš prijatelje z organizacij, ali pa si sam vpleten, osebno poznam samo take ljudi ki so proti in dajejo tvojim podobne izjave, vsi študentje, ki niso v organizacijah, nimajo praktično ničesar za povedati napram temu zakonu.
LP
rnisan je napisal/-a:Tista dva linka do blogov, ki naj bi bila pokazatelja realne slike, se vidi, da sta propaganda s strani vlade oz. nekoga, ki je zelo naklonjen malemu delu.
Zakaj sem proti malemu delu:
1. Ali veste, da se bodo za malo delo lahko potegovali dijaki, študentje, brezposelni in upokojenci? To pomeni okrog 500,000 ljudi. Ali veste, da bo manj delovnih mest za te ljudi, ker bo vsako podjetje imelo omejitev, koliko malih delavcev lahko zaposli? Posledično se spremeni razmerje med ponudbo in povpraševanjem kar pomeni nižje urne postavke...
2. Zakaj naj študent, dijak, brezposelni ali upokojenec 2x plačuje zdr. zavarovanje? Za mene (sem študent) ga plačuje že oče...
3. A vam ni očitno, da je to le namenjeno polnjenju drž. blagajne? Vsi kritizirajo štud. servise in organizacije, ker se bogatijo na račun študentov. Zakaj nihče ne kritizira vlade, ki se bogati na račun državljanov? Zakaj morajo letno zapraviti 300,000€ za rože v parlamentu? Zakaj mora Turk za polet v Sarajevo dati 80.000€? Zakaj potrebujemo patrie za 240,000,000 €? Zakaj mora vsak poslanec imeti spremstvo kamorkoli gre? Zakaj imamo še vedno Falcona, ki samo stane?
4. Štud. servisi in organizacije niso edini, ki se bogatijo na tuj račun. Kaj je z Bavčarjem, Šrotom, Zidarjem, Jankovičem,...? Pa pri tajkunih govorimo o veliko večjih vsotah kot pri štud. organizacijah. Zakaj vlada njim ne stopi na prste? Aja, verjetno zato, ker dobiva delež od javnih naročil... Po čem to sklepam? Nemci, ki imajo najboljše avtoceste, so za km njihovih avtocest plačali manj kot pa smo mi plačali za km naših avtocest. Vse normalno? Pustim vam v premislek.
5. Kdo ima pravico študentom določat, koliko so sposobni delati ur na teden? Pa poglejmo povprečen študij: 30 šolskih ur na teden, to pomeni 6 šolskih ur na dan = 5 ur. od 7h do 12h si na faksu. Zakaj ne bi mogel popoldne delati še 4 ure, in tako celo leto, poleti pa še več. In pač tak študent ne pije, ne kadi, ampak si lahko privošči avto, morje,... A to pomeni, da ni resen študent?
Drug primer: Študent se vstane ob 3h in raznaša časopis do 7h. Potem gre na faks in je z vsem konec do 16h popoldan. Ob 20h gre spat. A tak študent ni resen?
6. Raje dam 15% zaslužka kot pa 35%, saj meni več ostane. Enostavna računica, a ne? Enostavno povedano: jaz najbolje vem, kaj narediti z mojim denarjem in nihče me ne bo prepričal, da bo država bolje ravnala z mojim denarjem.
7. Se je kdo vprašal, koliko podjetij bo propadlo, ker ne bo več študentskega dela?
8. Vsi tisti, ki pravite, da na Švedskem, v Nemčiji in drugod štud. dela ni. A ste kdaj pomislili, kakšno plačo ima navaden delavec v Nemčiji, na Švedskem...? Povprečna slov. starša s prilivom 1500€ in povpr. nem. starša s prilivom 2500€ se ne morejo primerjati. Nemci veliko lažje fin. podpirajo svoje otroke. A sedaj razumete, zakaj se štud. delu reče socialni korektiv?
Poleg tega imajo v nekaterih teh državah študenti brezplačen javni prevoz.
9. Malo delo ne bo prineslo več štipendij, več študentskih domov ali kakršnihkoli drugih ugodnosti študentom.
10. Delovna doba je larifari, saj bo čez 40 let ukinjena pokojnina in je itak ne bo nobeden dočakal...
11. Ali veste, koliko denarja pobere država od trošarin za alkohol, cigarete in bencin? Jaz tega podatka nikjer ne najdem. Zelo transparentno mi dela ta vlada...
Kar hočem povedati: panika je za štud. servise in štud. organizacije za tistih 20,000,000 € letno, vlada pa teh 20,000,000 € spiska v enem dnevu ampak nihče o tem ne dvomi niti ne sprašuje. In sedaj naj študentje mirno gledamo, ko nam hočejo vzeti tisto malo olašav, kar jih imamo? In zakaj? Zato, da bo vlada lahko še naprej delala negospodarno z našim denarjem?
Treba je korenite spremembe naredit, ampak ne na škodo delavcev in študentov ter upokojencev. Najbolj je treba omejiti vladno razsipništvo pa se bo veliko lepše živelo v Sloveniji, še celo nižje davke bi si lahko privoščili potem...
Pa da se še dotaknem včerajšnjih demostracij in nasilja: Nasilje obsojam in verjamem, da se tako ne reši problemov. Ampak a mi lahko nekdo razloži, kaj so najvišji davki na svetu in ogromne trošarine drugega kot teror (nasilje) vlade nad ljudmi? In ljudje pričakujejo, da se bo to mirno prenašalo? Študentje in dijaki so edini, ki si upajo to izrazit. Se grem pa stavit, da je marsikdo izmed nas želel že kaj takega naredit (vreč kaj v parlament). Pa da ne bo pomote, nisem nič razbijal včeraj, ampak razumem, zakaj je prišlo do tega...
LP
rnisan je napisal/-a: Treba je gledati, kako bo lepše vsem.
airmike je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:preračunaj si,koliko vsak dan daš državi za davke, od katerih ti žal nimaš nobene koristi.
Oprosti a si hodo v šolo ti? Si jo plačal? Jo plačaš za svoje otroke? Poglej si kolko je privat učitelj na uro pa ti bo jasn
Ko te kaj boli greš k zdravniku pa ti da tablete pa plačaš kaj? Poglej enkrat na cenik kolk bi mogo plačat če nebi blo zdravstva.
Če nebi davkov plačevali bi torej te dve panoge odpadle, potem še pa policija oz. vse javne službe . Nastal bi kaos.
Pri nas je problem pomankanje patriotizma. Vsi vidijo sam kak jim država vzame ne pa kaj vam da. Vprašaj američana katera država je najboljša na svetu
Torej še zadnjič: država nobenemu nič ne krade!
PS: Je še kdo drug opazo da se je število takšnih nergačev povečalo v zadnjih letih odkar Svet na Kanalu A Hujska vse proti državi? Oziroma ljudem nabija kompleks manjvrednosti in izigranosti z stavki kot so "na račun malega človeka" in "z denarjem davkoplačevalcev...."
rnisan je napisal/-a:Ne gledam samo za dobro študentov niti nisem nikjer blizu kake organizacije. Sem študent, ki ob študiju dela. Ker delam obično fizično službo, ki je nepomembna in je nihče ne bi hotel, ker je večini ljudi v sramoto, verjamem tudi da nikomur ne kradem delovnega mesta. Ob vsem tem pa redno delam faks. In sedaj bom zarad bluzerjev jaz naj****.
Sedaj smo študentje dežurni krivci za vse. Mi smo krivi za krajo del. mest. Raje naj država poskrbi z omejitvami za delovna mesta... Zakaj lahko šola vzame kot profesorja kogarkoli, ne le izšolane prof., če ocenijo, da je oseba sposobna? Smo študentje za to krivi ali vlada?
Takih primerov je ogromno. Še enkrat pravim: treba je prevetrit ŠOS, ŠOU, spremenit in obdavčit štud. delo. Še bolj kot to pa je nujno malo politikom stopit na rep. Oni so rodili tajkune, jim omogočili vse to. Tudi politiki so omogočili ŠOU in ŠOSu postati to, kar so danes. Treba je bolj premišljeno delati z državnim denarjem, ne pa na vsakem javnem razpisu krasti sebi. Tudi politiki bi se lahko vozili v manjših, cenejših avtih. Imeli malo bolj skromne večerje, proslave... Ja, ŠOU je dal 100,000€ za svetovanje. Napaka, stopimo jim na rep. Koliko pa država zapravi za druge (podobne) neumnosti? VSI URADNIKI SE RAZMETAVAJO S TUJIM DENARJEM, TO JE PROBLEM, NE PA ŠTUDENTJE.
Nekdo je omenil davke v Skandinaviji. Ja, lahko imajo visoke ampak zato, ker imajo visoke plače. Pri nas jih nimamo.
Ne zagovarjam le študentov, kritiziram celo vlado, državo. Problem je v njih, ne v študentih. Le to pravim. Pozornost je treba usmeriti na njih, ne na študente. Oni ukradejo veliko več denarja kot pa ŠOS, ŠOU in veliko drugih organizacij skupaj...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov