Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Ali še živite doma pri starših?

1.) da
94
71%
2.) ne
34
26%
3.) se selim na svoje
5
4%

Skupaj glasov : 133

Uporabniški avatar
bostek
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a bostek Po avg 02, 2010 11:12 am

Star sem 25 in živiva s punco 2 leti pri njenih tastarih v svojem štuku, tako da imava vse za sebe... s tastarimi se dobro razumemo in nimam želje niti financ da bi šel na svoje... vsaj zaenkrat... ko pa bo denar pa kakšna majhna hiška čisto dosti.... ne pa 2. nadstropna kot včasih. Tega si človek ne more več privoščit... poleg tega pa raje živim na vasi in imam malo zelenja okoli sebe kot pa v kakšen dragem zatohlem stanovanju v LJ. Lj žal ni center sveta in če gre človek malo ven lahko vidi da so cene tudi bolj prijazne

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Baileyz Po avg 02, 2010 12:31 pm

18, živim pri mami, mava pa okrog 140 kvadratov veliko stanovanje v hiši, ki smo jo razdelil na dva dela, ko sva se preselili sem.. sploh v takem primeru se mi blazno NE mudi od doma, ker je prostora ogromno, poleg tega mi ne najeda druga polovica familije. premislila bi o selitvi še pred koncem faksa (sicer petletnega), če bi imela kakršnekoli redne dohodke (sicer pobožne želje :D) pa da bi se preselila s fantom oz še z nekom.

sicer pa nisem zagovornik preseljevanja od staršev za vsako ceno, velike življenjske odločitve kot so stanovanje/hiša/otrok naj po mojem mnenju počakajo do konca faksa in začetka neke stabilne redne zaposlitve.. ti pogoji seveda niso prestrogi, če računamo, da lahko študent redno diplomira pri recimo 23 ali 24 letih. razen izjem (medicina mogoče..) je vse ostalo lenoba.

mam pa sicer kolega, ki je večinoma zaradi razmer doma tik pred tem, da pusti faks za iskanje redne zaposlitve, ob kateri se bo lahko odselil od doma.. kar je ena najbolj tragičnih situacij, kar si jih lahko zamislim.. starši bi morali definitivno podpirat otroka (ne samo finančno) čez študij..
Living on the edge

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Po avg 02, 2010 8:30 pm

Pravite eni, da ste si uredil svoj štuk pri starših, za moje pojem si še vedno doma pri starših, res da ima svoje gospodinjstvo, samo starši so še vedno lastniki cele hiše in oni odločajo o vsem živečim v hiši, saj vem, kako si danes mladi porihtajo drugi štuk ali pa celo tretji....pa kukr sem zvedel od tastarih majo full nasprotij glede mladih, kako živijo.
Ampak vseeno je bolje to, kot še vedno isto gospodinjstvo, drugače pa čimprej pobrat šila in kopita in si ustavir svoj dom in šele tokrat lahko rečeš, da si res na svojem.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po avg 02, 2010 9:23 pm

tiguan je napisal/-a:Pravite eni, da ste si uredil svoj štuk pri starših, za moje pojem si še vedno doma pri starših, res da ima svoje gospodinjstvo, samo starši so še vedno lastniki cele hiše in oni odločajo o vsem živečim v hiši, saj vem, kako si danes mladi porihtajo drugi štuk ali pa celo tretji....pa kukr sem zvedel od tastarih majo full nasprotij glede mladih, kako živijo.
Ampak vseeno je bolje to, kot še vedno isto gospodinjstvo, drugače pa čimprej pobrat šila in kopita in si ustavir svoj dom in šele tokrat lahko rečeš, da si res na svojem.

kaj komplicirate tok glede tega, kje kdo živi in na kakšen način.

vsak po svoje in vsak na svoj način. ko so ustvarjeni določeni finančni pogoji nato se gre na svoje ne pa na vrat na nos se zaletavat v neko nepremičnino kot da je sveta.
malo finančnega zaleta ne škodi nikomur pa če tudi živi pri starših kak let ali dve več ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 03, 2010 8:09 am

Če je zgornji štuk za silo izdelan in če naprimer še mal dvigneš hišo, menjaš streho in na novo narediš komplet zgornji štuk, bi bilo prav da se to prepiše nate, saj si vse vložil sam.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 03, 2010 1:28 pm

nevermind je napisal/-a:Varjanta 2
Kupiš eno podrtijo na podeželju za male pare, imaš vse papirje in ne potrebuješ gradb. dovoljenja in podobnih stvari kot jih potrebuješ za novo sezidano hišo.
Ko obnavljaš pa živiš pri enih od staršev.

kok je meni znano to že nekaj časa ne velja več.. potrebuješ novo gradbeno dovoljenje + priključki itd. Edino, da porušiš staro hišo in zgradiš na istem mestu povsem enako novo. med gradnjo pa upaš da noben nebo prišel. Gradbeno dovoljenje je kok vem potrebno tudi če na hiši en tram prestavljaš v drugo lego..

sicer pa.. star sem 23.. v kamnici pri mariboru imamo eno hišo kjer sem živel prvih 11let življenja, nadstropje od babice in dedeja mi je oče podaril (ca 75m2), bajto smo celo renovirali (danes montiramo okna, jutri estrihe, potem pa finalizacija like malarija, suhomontaža, pohištvo, keramika).. slab hektar parcele, imam mini vinograd 180trsov, 30 japk tak na easy.. čez dobe rmesec se selim :) sem na obrobju ampak še vedno v mestu :P

sem gledal prvo stanovanja, ampak je to boljša opcija :) naslednji mesec še naredim pesjak pol pa po psa v tujino :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To avg 03, 2010 2:53 pm

DaDek je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Varjanta 2
Kupiš eno podrtijo na podeželju za male pare, imaš vse papirje in ne potrebuješ gradb. dovoljenja in podobnih stvari kot jih potrebuješ za novo sezidano hišo.
Ko obnavljaš pa živiš pri enih od staršev.

kok je meni znano to že nekaj časa ne velja več.. potrebuješ novo gradbeno dovoljenje + priključki itd. Edino, da porušiš staro hišo in zgradiš na istem mestu povsem enako novo. med gradnjo pa upaš da noben nebo prišel.

Točno tako, mislim da celo izraza nadomestna gradnja ni več. Samo še rušitev in novogradnja.
Poleg tega folk prodaja podrtije za take denarje, kot da je iz zlata. Je pa samo dodaten strošek (rušenje, odvoz, papirologija).
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To avg 03, 2010 10:39 pm

tako je. nadomestne gradnje več ni kok mi je znano :)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To avg 03, 2010 10:45 pm

Še za pesjak rabiš gradbeno dovoljenje.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim To avg 10, 2010 1:01 pm

Star slabih 25, žal zaenkrat še vedno doma, čeprav so bili drugačni načrti. Pred 1 letom je prišla sem tudi punca, v roku 1 leta načrtujeva iti na svoje, v nekaj majhnega za začetek.

Doma se sicer super razumemo, imava celo nadstropje zase (hiša dvo in pol stanovanjska bi rekel), ampak živeti s starši mi ni. Njeni so mi tudi super, ampak tudi z njimi ne bi živel. Ne vem, ne počutim se "ok". Če sta moja starša morala garati za nepremičnine, mi ni do tega, da si to potem prisvojim jaz. Obenem pa so razna sprehajanja v spodnjem perilu, bolj ko ne, adrenalinska izkušnja, ipd :) Potrebno je tudi kar nekaj prilagajanja obeh strani, če že hočeš biti fer. Pa tudi neka razlika je v določenih razmišljanjih, tako da mi do raznih "namigov" res ni.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide To avg 10, 2010 2:22 pm

Star 20 let, živim doma, v jeseni se selim v LJ, pač zaradi šihta, če bi imel šiht bližje bi bil kar doma :lol: Edino garažo s kanalom in polno orodja bom pogrešal v LJ :evil:

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 To avg 10, 2010 3:46 pm

Zgornji štuki, spodnji štuki, prizidki, dozidki, podzidki, nadzidki ipd je za pussy-je. Po 28-30 letu nimaš več kaj delat doma, pa če je 10 štukov frej.

Sej če ti ni nujno postavt se na noge, še ne pomeni, da se ti ni treba.

Treba je pokazat določeno mero odgovornosti in zrelosti. Da ješ tisto, kar si sam skuhaš ali kupiš, da si sam pereš, itd...
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To avg 10, 2010 4:52 pm

primozek68 je napisal/-a:Zgornji štuki, spodnji štuki, prizidki, dozidki, podzidki, nadzidki ipd je za pussy-je. Po 28-30 letu nimaš več kaj delat doma, pa če je 10 štukov frej.

me prav zanima kako boš sam preživel v najemu in z povprečno slovensko plačo. da vidim, koliko ti bo ostalo mesečno oz. koliko boš uspel prišparati.

primozek68 je napisal/-a:Treba je pokazat določeno mero odgovornosti in zrelosti. Da ješ tisto, kar si sam skuhaš ali kupiš, da si sam pereš, itd...

veš, nekateri imajo fizično ločene prizidke, dozidke, podzidke, nadzidke ipd... in sami jedo tisto kar si skuhajo, in si sami perejo perilo in ja, občasno obiščejo svoje starše, ki živijo verjel ali ne, eno nadstropje nižje ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 10, 2010 5:16 pm

Grem se zapufat do konc lajfa - nočem bit pussy :lol: :lol: :lol: :lol:

Mislm, eni pa mate ideje...
Slika

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan To avg 10, 2010 8:32 pm

primozek68 je napisal/-a:Zgornji štuki, spodnji štuki, prizidki, dozidki, podzidki, nadzidki ipd je za pussy-je. Po 28-30 letu nimaš več kaj delat doma, pa če je 10 štukov frej.

Lepo te prosm, ljudje so postali preveč taki, da se vtikajo v tuja življenja, vsak lahko ostane doma kolikor dolgo časa želi.
Imam sorodnike, ki so stari 35+ pa še vedno doma. Imam sorodnike, ki so stari 20 let pa že pod svojo streho. Ampak dokler nimaš resne punce, ki bo s teboj preživela vse življenje nimaš kaj delat na svojem. Sam za vse v svojem stanovanju je preveč mučno. Vem, ker sem sam za vse (pečem kruh, pripravljam okusen obrok-topu, pospravljam, perem, vrtnarim, popravljam avto, nabiram uno tretje, popravljam računalnik....)
Kolk od vas, ki ima stanovanje lahko to počne, da vsakih 15 minut dela nekaj drugega. Mest folk se ma krasno, ima tisto luknjo, vrta nima, svobode nima, ...nič od nič.
@Adis :clapclap

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To avg 10, 2010 8:49 pm

Daj ne bluzi, sam ze 3 leta zivim SAM v stanovanju, pa mi nic ne manjka, kuham, perem, pospravljam, likam.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To avg 10, 2010 8:54 pm

Courage™ je napisal/-a:Daj ne bluzi, sam ze 3 leta zivim SAM v stanovanju, pa mi nic ne manjka, kuham, perem, pospravljam, likam.

vse lepo in prav, ampak tu je vprašanje financ in naj mi ne reče kdo, da to ni važno KER JE.

finance so bile zmeraj problem in zmeraj bodo, ker če nimaš denarja potem ne moreš sanjati ne o hiši ne o stanovanju pa naj bo to ali na vasi ali pa v mestu.

če pa ima nekdo bogate starše ( kar zelo privoščim vsakemu) pa vem koliko to pomeni, saj ti taki starši znajo podati kar dobro "odskočno desko" za v življenje.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To avg 10, 2010 9:19 pm

tiguan je napisal/-a:Vem, ker sem sam za vse (pečem kruh, pripravljam okusen obrok-topu, pospravljam, perem, vrtnarim, popravljam avto, nabiram uno tretje, popravljam računalnik....)
Kolk od vas, ki ima stanovanje lahko to počne, da vsakih 15 minut dela nekaj drugega. Mest folk se ma krasno, ima tisto luknjo, vrta nima, svobode nima, ...nič od nič.

Tole je pa res k'r neki. Ni mi najbolj jasno kaj je zate svoboda. Se pravi prideš iz službe pa moraš na vrt, pa kruh spečt, popravljaš vse živo...v glavnem stalno samo DELO. To je pa res svoboda :EE . Jaz si svobodo predstavljam drugače, čim manj doma! Zapečkarstvo ni zame. Komur pa to paše, pe naj kar uživa po svoje. In konec koncev tudi jaz si marsikaj skuham doma, sicer ne kruha, ker ga praktično ne jem in ga tudi ne kupujem. Računalnik bi lahko načeloma tudi popravljal, vendar se na to ne spoznam in me to ne zanima. Delo na vrtu je zame grozljivka, ampak to sem pač jaz. Priznam pa, da pogrešam eno dovolj prostorno garažo kjer bi lahko lahko šraufal avtomobile. Ampak tako prostorne garaže tudi v hiši nisem imel in še zmeraj imam raje druge prednosti mesta, kot garažo, če nisi razvajen lahko tudi zunaj pred blokom marsikaj postoriš na avtu.
Saj to smo že razčistili, da vsakem paše drugje živeti, bistvo pa je, da greš čimprej stran od tastarih, če le imaš možnost.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr avg 11, 2010 12:34 am

adis je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Daj ne bluzi, sam ze 3 leta zivim SAM v stanovanju, pa mi nic ne manjka, kuham, perem, pospravljam, likam.

vse lepo in prav, ampak tu je vprašanje financ in naj mi ne reče kdo, da to ni važno KER JE.

finance so bile zmeraj problem in zmeraj bodo, ker če nimaš denarja potem ne moreš sanjati ne o hiši ne o stanovanju pa naj bo to ali na vasi ali pa v mestu.

če pa ima nekdo bogate starše ( kar zelo privoščim vsakemu) pa vem koliko to pomeni, saj ti taki starši znajo podati kar dobro "odskočno desko" za v življenje.

moj post se je nanasal na soncka in njegove strele v prazno en post visje.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov