Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Re: Fitnes,Vaje,športna prehrana

Napisal/-a abbe So feb 19, 2011 4:42 pm

Baileyz je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ja no pa to tut ni cist res,je res da ne rab recmo temu sportnih prehranskih dodatkou,sam z uravnotezeno prehrano nebo dosegu napredka.bo moral mal podret ravnotezje pa zauzit vec beljakovin pa hidratou...

Ki jih načeloma lahko zaužije če si prehrano spremeni na ta način.. Mi tekači na primer, nikoli ne jemo nič iz običajnega. Še za treninge ne. Dan pred kakšnim pomembnim tekom se lepo nafilamo s tekočino, cukri in ogljikovini hidrati in to je to.. Moja mami teče maratone in vse kar jemlje je včasih (ne vedno) železo, ker ga ma v krvi premalo.. Vse ostalo, mišična moč in vzdržljivost se nadgrajuje z običajno dieto in poslušanju lastnega telesa. Vem, da je pri tekačih druga stvar kot pri tistih, ki hodijo v fitnes.. Pa kakšen proteinski šejk sem pa tja ne škodi, ampak ne da to postane tvoj zajtrk, kosilo in večerja (tut take poznamo). In razne tablete in tko.. iz psihološkega vidika pa mislm da za velik osebkov to tut svojevrstna zasvojenost postane.

Poleg tega, men niso všeč nabildani tipi - to, da je mal definiran je po mojem mnenju še najbl seksi od vsega. Če bi hotla balone šlatat bi lahko tut svoje :lol:

ce se resno ukvarjas s sportom (tekom)dvomim da mas balone,ce jh pa mas pa niso naravni..al pa se ne ukvarjas ornk s sportom...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Baileyz So feb 19, 2011 4:56 pm

Mdriver je napisal/-a:
Če smem vprašat... @Baileyz a si ti ženska :?: oops

Ne, homoseksualni transvestit k se v prostem času kliče z ženskimi zaimki.. valda da sm ženska :lol:
Living on the edge

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc So feb 19, 2011 5:11 pm

abbe je napisal/-a:
Baileyz je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:ja no pa to tut ni cist res,je res da ne rab recmo temu sportnih prehranskih dodatkou,sam z uravnotezeno prehrano nebo dosegu napredka.bo moral mal podret ravnotezje pa zauzit vec beljakovin pa hidratou...

Ki jih načeloma lahko zaužije če si prehrano spremeni na ta način.. Mi tekači na primer, nikoli ne jemo nič iz običajnega. Še za treninge ne. Dan pred kakšnim pomembnim tekom se lepo nafilamo s tekočino, cukri in ogljikovini hidrati in to je to.. Moja mami teče maratone in vse kar jemlje je včasih (ne vedno) železo, ker ga ma v krvi premalo.. Vse ostalo, mišična moč in vzdržljivost se nadgrajuje z običajno dieto in poslušanju lastnega telesa. Vem, da je pri tekačih druga stvar kot pri tistih, ki hodijo v fitnes.. Pa kakšen proteinski šejk sem pa tja ne škodi, ampak ne da to postane tvoj zajtrk, kosilo in večerja (tut take poznamo). In razne tablete in tko.. iz psihološkega vidika pa mislm da za velik osebkov to tut svojevrstna zasvojenost postane.

Poleg tega, men niso všeč nabildani tipi - to, da je mal definiran je po mojem mnenju še najbl seksi od vsega. Če bi hotla balone šlatat bi lahko tut svoje :lol:

ce se resno ukvarjas s sportom (tekom)dvomim da mas balone,ce jh pa mas pa niso naravni..al pa se ne ukvarjas ornk s sportom...

:roll:
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So feb 19, 2011 5:12 pm

abbe je napisal/-a:ce se resno ukvarjas s sportom (tekom)dvomim da mas balone,ce jh pa mas pa niso naravni..al pa se ne ukvarjas ornk s sportom...

Maš prov, da bi mela take balone kot jih majo nekateri steroidni osebki v mojem fitnesu na rokah, povečanje še zdaleč ne bi blo dost.. ;)
Living on the edge

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So feb 19, 2011 5:25 pm

Baileyz je napisal/-a:Če bi hotla balone šlatat bi lahko tut svoje :lol:

:pop: :mrgreen:

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So feb 19, 2011 5:50 pm

eljuero je napisal/-a:

Mislim, da bi bili vsi veseli če bi Baileyz svojo sliko pripopala... al pa vsaj link do profila :mrgreen:

Uporabniški avatar
more
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a more So feb 19, 2011 8:02 pm

Mislm Baileyz, kako lahko rečeš da so osebki na steroidih? Ker imajo velike bicepse? Jst mam velike bicepse pa nisem nikoli nič uzel... še navadnih dodatkov ne jem. Za to da oceniš ali je nekdo na steroidih moraš imeti že nekaj znanja in izkušenj, kar pa glede na tvoje pisanje malo dvomim da imaš. To je ena izmed stvari ki mi grejo na živce pri tem športu... čim si razvit, greš v nos vsem "strokovnjakom" in se govorijo bedarije. Ne pametuj o stvareh, o katerih nimaš pojma je moj nasvet ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So feb 19, 2011 9:58 pm

more je napisal/-a:Mislm Baileyz, kako lahko rečeš da so osebki na steroidih? Ker imajo velike bicepse? Jst mam velike bicepse pa nisem nikoli nič uzel... še navadnih dodatkov ne jem. Za to da oceniš ali je nekdo na steroidih moraš imeti že nekaj znanja in izkušenj, kar pa glede na tvoje pisanje malo dvomim da imaš. To je ena izmed stvari ki mi grejo na živce pri tem športu... čim si razvit, greš v nos vsem "strokovnjakom" in se govorijo bedarije. Ne pametuj o stvareh, o katerih nimaš pojma je moj nasvet ;)

glih strokovnjak ne rabis bit.le redno mores v fitnes hodt.ne more se nekdo v 1 mesecu zredit za 10 kg pa skoraj podvojit tezo ki jo je prej dvigoval...to so steroidi.pa seveda so tut druge zadeve.sj se vid kdo je natreniran pa kdo je pouhn vode od slabe robe..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz So feb 19, 2011 10:35 pm

Nisem profesionalna bilderka, žal, ampak pomoje lahko ločim med definitivno-pridobljenim-z-dodatki in definitivno-naravnim-- kot je reku abbe, pri nekaterih je več kot očitno, in ja, kot je reku že Mdriver pred mano, je (do neke mere) odvisno od metabolizma, konstitucije in dovzetnosti za vaje (seprav genetski dejavniki)...

Ampak, recimo temu da je podobno kot pri ženskah - pri nekaterih lahko rečeš da so definitivno naravne, pri nekaterih da so definitivno umetne, ni pa velik takih pr katerih ne bi znal povedat kaj od tega so..
Living on the edge

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne feb 20, 2011 11:04 am

xalfist je napisal/-a:Sam sem navajen delati, v enem treningu za vse skupine mišic, ker na tak način lahko skozi vadim brez odvečnega počitka. Npr gvihtam za biceps, ko naredim 2x po 10 ponovitev grem na metuljčka, naredim tam serijo, tačaš se mi biceps malo odpočije in lahko grem spet na biceps to je samo en primer in mi to odgovarja, da ne počivam in gre čas v nič oz da sem skozi med treningom aktiven. To nekako odgovarja, samo kolk sem se pogovarjo je največji učinek , če delaš selektivno in vsak dan , druga skupina mišic. Kaj pa vi?

.........
Aja pa še ena moja ugotovitev, prej ko sem treniral nisem nikoli pil med treningom, in mi je večkrat postalo slabo ali pa me je stiskalo v želodcu, tudi moči nisem imel prave. Po nasvetu sem med treningom začel piti in v roku 2-3 dneh je bila sprememba kot noč in dan, slabosti ni več imam večjo moč itd. Ker voda je glavni nosilec hranilnih snovi po telesu in če si "dehidriran" oz nimaš zadostne količine vode je ta transport omenjen oz opočasnjen. In tudi creatin in proteini oz kaj jemleš nimajo takšnega efekta kot bi ga imeli drugače, če ne piješ dovolj. Spijem pa kak liter na trening, poleti več, trening pa traja nekje uro in pol, optimalno bi naj bilo ena ura sam meni tak paše :D

Upam da se bo našlo kaj uporabnikov, ki jih to zanima oz se ukvarjajo kaj z fitnesom.

Probaj narediti 3x po 20 ponovitev. Obremenitev taka da na koncu komaj vzdigneš. Pri meni to deluje. Če si delal pravilno definitivno ne boš delal še par dni za to skupino.

Če imaš pa res probleme z vodo pa ali res veliko švicaš ali pa imaš druge probleme (posvet z zdravnikom).

Uporabniški avatar
more
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a more Ne feb 20, 2011 11:29 am

Baileyz je napisal/-a:Nisem profesionalna bilderka, žal, ampak pomoje lahko ločim med definitivno-pridobljenim-z-dodatki in definitivno-naravnim-- kot je reku abbe, pri nekaterih je več kot očitno, in ja, kot je reku že Mdriver pred mano, je (do neke mere) odvisno od metabolizma, konstitucije in dovzetnosti za vaje (seprav genetski dejavniki)...

Ampak, recimo temu da je podobno kot pri ženskah - pri nekaterih lahko rečeš da so definitivno naravne, pri nekaterih da so definitivno umetne, ni pa velik takih pr katerih ne bi znal povedat kaj od tega so..

Spet ne veš kaj govoriš... dodatki in steroidi niso ista zadeva :idea: laiki mislijo da če pa ješ proteine in ostale dodatke, da pa kar zrasteš in da je to nenaravno... whey proteini (ki se najbolj uporabljajo) so navadna sirotka, ki je čisto naravna stvar. Če kdo misli da je/bo pridobil oz. ustvaril nek kratkoročni efekt z uživanjem tega se krepko moti. Kvečjemu kak placebo efekt...

Poznam dosti ljudi ki niso na steroidih pa zgledajo brutalno. S tem ali je kdo na steričih al ne se pa ponavadi obremenjujejo samo tisti osebki, ki nimajo pojma o fitnesu in so fouš, potem pa iščejo razloge zakaj je nekdo boljši. People fear what they don't understand, hate what they can't conquer...

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Ne feb 20, 2011 11:42 am

more je napisal/-a:
Baileyz je napisal/-a:Nisem profesionalna bilderka, žal, ampak pomoje lahko ločim med definitivno-pridobljenim-z-dodatki in definitivno-naravnim-- kot je reku abbe, pri nekaterih je več kot očitno, in ja, kot je reku že Mdriver pred mano, je (do neke mere) odvisno od metabolizma, konstitucije in dovzetnosti za vaje (seprav genetski dejavniki)...

Spet ne veš kaj govoriš... dodatki in steroidi niso ista zadeva :idea: laiki mislijo da če pa ješ proteine in ostale dodatke, da pa kar zrasteš in da je to nenaravno... whey proteini (ki se najbolj uporabljajo) so navadna sirotka, ki je čisto naravna stvar. Če kdo misli da je/bo pridobil oz. ustvaril nek kratkoročni efekt z uživanjem tega se krepko moti. Kvečjemu kak placebo efekt...

Poznam dosti ljudi ki niso na steroidih pa zgledajo brutalno. S tem ali je kdo na steričih al ne se pa ponavadi obremenjujejo samo tisti osebki, ki nimajo pojma o fitnesu in so fouš, potem pa iščejo razloge zakaj je nekdo boljši. People fear what they don't understand, hate what they can't conquer...

+1

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Ne feb 20, 2011 12:28 pm

Baileyz je napisal/-a:
Mdriver je napisal/-a:
Če smem vprašat... @Baileyz a si ti ženska :?: oops

Ne, homoseksualni transvestit k se v prostem času kliče z ženskimi zaimki.. valda da sm ženska :lol:

Waw kako lepo prvič naletim na ženski spol tukaj :vc ...sicer se mi je zdelo ker si pisala v ženskem slogu ampak nikol se ne ve :D

Bolje je zmeraj vprašat :mrgreen:

more je napisal/-a:Mislm Baileyz, kako lahko rečeš da so osebki na steroidih? Ker imajo velike bicepse? Jst mam velike bicepse pa nisem nikoli nič uzel... še navadnih dodatkov ne jem. Za to da oceniš ali je nekdo na steroidih moraš imeti že nekaj znanja in izkušenj, kar pa glede na tvoje pisanje malo dvomim da imaš. To je ena izmed stvari ki mi grejo na živce pri tem športu... čim si razvit, greš v nos vsem "strokovnjakom" in se govorijo bedarije. Ne pametuj o stvareh, o katerih nimaš pojma je moj nasvet ;)

Vem kaj te muči @more ampak je ženska in tudi to moraš upoštevat.....ženske pač gledajo skozi ženske oči =P ...drugače pa se bo z temi posti kar dosti naučila :mrgreen:

nevermind je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:

Mislim, da bi bili vsi veseli če bi Baileyz svojo sliko pripopala... al pa vsaj link do profila :mrgreen:

JA..JA...se popolnoma strinjam :mrgreen: bom jaz osebno ocenil stanje fotografije :mrgreen: ...seveda po ocenitvi pa dobiš prehranski dietni list z vadbo (zastonj) :mrgreen:

Sej po ženski strani te full razumem pa tudi se trudi povedati v čim boljši luči ;) .....tako da fantje dejte malo razumet da je pač nežnejši spol :mrgreen:
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne feb 20, 2011 12:55 pm

jaz pa potrebujem nasvet.velik sem 185 cm...kilogramov mam 65...včasih treniral atletiko,nekaj časa street fight,rolanje 8 let itd...problem je da se ne morem zrediti...vem da največ pomeni hrana oziroma redni obroki...me pa zanima za kakšen dodatek npr. ogljikovi hidrati oz. kaj podobnega da bi pridobil vsaj 10- 15 kg....hvala
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mdriver
Novinec

Kraj: Okolica Kopra

Napisal/-a Mdriver Ne feb 20, 2011 2:07 pm

im nobody je napisal/-a:jaz pa potrebujem nasvet.velik sem 185 cm...kilogramov mam 65...včasih treniral atletiko,nekaj časa street fight,rolanje 8 let itd...problem je da se ne morem zrediti...vem da največ pomeni hrana oziroma redni obroki...me pa zanima za kakšen dodatek npr. ogljikovi hidrati oz. kaj podobnega da bi pridobil vsaj 10- 15 kg....hvala

Najbrž kar se tiče višine pa tvoje kilaže si bolj žilava oseba pa tudi precej aktiven....moraš mi vsaj povedat koliko povprečno obrokov zaužiješ pa približno kakšno prehrano uporabljaš in če si skozi športno aktiven ter če si včasih v službi več kot 8ur... vglavnem en kratek stil življenja (pomeni ogromno) da dobim predstavo oz. sliko posameznika.....pa tudi me zanima glede rolanja čez celo leto ali samo poleti in koliko ur rolaš pa koliko kilometrov povprečno...možnost je da gre za prevelike izgube kalorij pa manjši nekonkretni napitki in obroki ?

Več ko zvem lažje bo svetovanje !

L.p.
My Audi A3 1.8T (180HP) !

http://www.youtube.com/watch?v=P0K9b78X ... re=related

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne feb 20, 2011 2:33 pm

službo mam tako da delam na intenzivni negi in premetavam po 130 kilske težke bolnike...in to mi ni problem ker za svojo kilažo sem dosti močan...jem rečmo 3 krat na dan oziroma kokr čas dopušča.glede hrane nisem izbirčen...rolal sem včasih po 8 ur dnevno večinoma med sezono...sedaj ko mam tako službo se s športom ne ukvarjam več...imam hitro presnovo...včasih sem bil šprinter na kratke proge...definiran sem nimam pa nobene mase...ko sem pa treniral street fight slabo leto smo pa delali vse skupaj po 150 sklec,trebušnjakov itd...pač serije plus kontakti kar se tiče udarcev vendar to nima veze...mišična masa je v nekaj tednah prišla do izraza...najraje bi da bi npr jedel nekaj časa ogljikove hidrate potem pa ko bi pridobil na masi bi pa izoblikoval definicijo mišic.nedelje in praznike sem pa po 14 ur v službi...največji apetit mam pa ponoči...požrem tud 2 kebaba naenkrat če mi paše..vem pa da to ni prav..hvala za nasvet

Uporabniški avatar
Baileyz
Novinec

Napisal/-a Baileyz Ne feb 20, 2011 5:12 pm

Okej, bom spregledala očitno dejstvo da je to forum kjer se izmenjujejo mnenja, do katerih naj bi bili tolerantni - saj so navsezadnje posameznikovi pogledi na stvari. Bom pač prepustila besedo tako imenovanim ''profijem''.
Living on the edge

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne feb 20, 2011 6:11 pm

im nobody je napisal/-a:jaz pa potrebujem nasvet.velik sem 185 cm...kilogramov mam 65...včasih treniral atletiko,nekaj časa street fight,rolanje 8 let itd...problem je da se ne morem zrediti...vem da največ pomeni hrana oziroma redni obroki...me pa zanima za kakšen dodatek npr. ogljikovi hidrati oz. kaj podobnega da bi pridobil vsaj 10- 15 kg....hvala

Ne vem zakaj bi pridobil kilograme? Večina se jih poskušamo znebiti.

Če boš jedel več in ne treniral lahko dobiš edino maščobo ki ni koristna. Če ti je res do tega probaj jesti pozno zvečer. Sem videl eno odajo da so testirali podgane, ene so pojedle isto količino podnevi, druge ponoči. Nočne so se zredile.

Če pa želiš mišično maso pa ni pomoči, samo stimulacija mišic (trening).

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Ne feb 20, 2011 8:02 pm

Pero je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Sam sem navajen delati, v enem treningu za vse skupine mišic, ker na tak način lahko skozi vadim brez odvečnega počitka. Npr gvihtam za biceps, ko naredim 2x po 10 ponovitev grem na metuljčka, naredim tam serijo, tačaš se mi biceps malo odpočije in lahko grem spet na biceps to je samo en primer in mi to odgovarja, da ne počivam in gre čas v nič oz da sem skozi med treningom aktiven. To nekako odgovarja, samo kolk sem se pogovarjo je največji učinek , če delaš selektivno in vsak dan , druga skupina mišic. Kaj pa vi?

.........
Aja pa še ena moja ugotovitev, prej ko sem treniral nisem nikoli pil med treningom, in mi je večkrat postalo slabo ali pa me je stiskalo v želodcu, tudi moči nisem imel prave. Po nasvetu sem med treningom začel piti in v roku 2-3 dneh je bila sprememba kot noč in dan, slabosti ni več imam večjo moč itd. Ker voda je glavni nosilec hranilnih snovi po telesu in če si "dehidriran" oz nimaš zadostne količine vode je ta transport omenjen oz opočasnjen. In tudi creatin in proteini oz kaj jemleš nimajo takšnega efekta kot bi ga imeli drugače, če ne piješ dovolj. Spijem pa kak liter na trening, poleti več, trening pa traja nekje uro in pol, optimalno bi naj bilo ena ura sam meni tak paše :D

Upam da se bo našlo kaj uporabnikov, ki jih to zanima oz se ukvarjajo kaj z fitnesom.

Probaj narediti 3x po 20 ponovitev. Obremenitev taka da na koncu komaj vzdigneš. Pri meni to deluje. Če si delal pravilno definitivno ne boš delal še par dni za to skupino.

Če imaš pa res probleme z vodo pa ali res veliko švicaš ali pa imaš druge probleme (posvet z zdravnikom).

Ne saj glede ponovitev sem dal samo primer, delam več kot po dve seriji. Ker pa trenutno delam za moč pa mi pride bolj upoštev večja kilaža pa manj ponovitev oz po 10jih delam.
Ker npr pred 3 leti sem delal po 15ponovitev pa manjšo kilažo , in sem na koncu ugotovil da sem prodobival samo na vzdržljivosti, na mišični masi pa ne tolk. Treniral sem že po uro in pol pa še nisem bil kaj preveč zmantran, to pa zato ker sem ime preveč ponovitev pa premalo kg. No saj kdo dela za vzdržljivost je to ok, sam jaz sem hoto mišično maso.

Ne z vodo nimam problemov, sem jih mel prej, ko nisem pil da mi je blo kdaj slabo. zaj pa nič več odkar pijem med treningom.

Sem pa imel velike probleme ko sem nehal trenirat, pol 8 mesecih. Zjutrak ko sem se zbujal sem imel v ramah takšne bolečine da popizdiš, ko sem ramo razgibal je bilo bolje. Ali pa če sem dolgo miroval oz sedel je bilo isto. Po kakem mesecu je izginlo. To sem mi je dogajalo vedo ko sem nehal z fitnesom. Je imel kdo podobne težave?

Aja pa še to me zanima do sedaj sem uporabljav kreatin od maxximum maxx creatin monohidrat, po priporočulo znanaca pa bi preiskusil od OLIMP CREATINE MAGNA POWER magnezijev kreatin kelat. Sedaj me zanima ali je kdo od vas sprobal oba monohidrata in magnezijevega? In pa zasledil sem tudi da se da dobit mešanica kreatinov kako je z njimi ima kdo iskušnje?
Ker mi je zmanjkalo monohidrata me zanimajo vaše iskušnje, ker nebi rad kupoval nekaj drugega pa ne bo učinka, zato bi rad da pove, kdo ki je sprobal že vse te vrste kreatina.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Napisal/-a im nobody Ne feb 20, 2011 10:14 pm

Pero je napisal/-a:

Ne vem zakaj bi pridobil kilograme? Večina se jih poskušamo znebiti.

Če boš jedel več in ne treniral lahko dobiš edino maščobo ki ni koristna. Če ti je res do tega probaj jesti pozno zvečer. Sem videl eno odajo da so testirali podgane, ene so pojedle isto količino podnevi, druge ponoči. Nočne so se zredile.

Če pa želiš mišično maso pa ni pomoči, samo stimulacija mišic (trening).

saj največkrat jem pozno ponoči pa se me ne prime...lahka pojem celga odojka pa ne dobim kg gor...tak ko nekateri ne morejo shujšati se jaz ne morem zrediti...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov