Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Re: Resničnostni šov Kmetija 3

Napisal/-a mihaing Pe nov 11, 2011 6:12 pm

Samo vprašam, ko smo že glih pri popovih programih: Ni bilo rečeno da tele pop fani, oto, ipd ne bodo več brezplačno? Sam naj probajo dati na položnico, ker meni in mnogim še niso sklopili. Majku jim

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Pe nov 11, 2011 6:19 pm

mihaing je napisal/-a:Samo vprašam, ko smo že glih pri popovih programih: Ni bilo rečeno da tele pop fani, oto, ipd ne bodo več brezplačno? Sam naj probajo dati na položnico, ker meni in mnogim še niso sklopili. Majku jim

sicer ne vem, pri katerem operaterju si, ampak podaljšali so za 14 dni, potem pa preveri , da ni treba odpovedati paketa...za vsak slučaj :?
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Pe nov 11, 2011 6:28 pm

Po radiu sem poslušal, da če se sam ne odjaviš, ti avtomatsko začnejo naročnino računat :huh:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe nov 11, 2011 7:34 pm

esem je napisal/-a:Osebno imam averzijo gledat nekaj, kjer "zabavo" "dosegajo" s poneumljanjem (in to veselo priznajo) ljudi (potencialnih strank/kupcev), ko ciljajo najbolj primitivna čustva, to povežejo z najbolj primitivnimi zapleti in tem, ki v tem uživajo, rečejo "ciljna publika". Zakaj POP TV nima nobene oddaje z Discovery-ja, Animal Planeta, National Geographica, BBC-ja ipd? Denarja imajo dovolj (če lahko TV3...), a to za njih ni ciljna publika. Že to je dovolj povedno...

In ja - boljše je gledat dobre filme iz prejšnjega tisočletja (pa menda niste že videli in si zapomnili vseh?), kot pa debilno "instant" zabavo, ki to dejansko sploh ni, iz tega tisočletja. Vsakemu svoje - a potem ne jokat, ko boste v "napačnih" predalčkih.

Podpis pod tole!

Edit: jaz zvecer veliko raje pogledam beverly hills cop ze ta stotic kot pa en kvazi resnicnostni sov. Se raje pa preklopim na discovery-je vedno kaj zanimivega zame.
Je pa res-vsakemu svoje.
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So nov 12, 2011 2:22 am

lancia hf je napisal/-a:Po radiu sem poslušal, da če se sam ne odjaviš, ti avtomatsko začnejo naročnino računat :huh:

To je treba razčistit. Še vedno imamo neko zaščito potrošnikov, tudi zakone, in nemogoče je nekoga kar vtaknit v plačljiv paket. Če bodo to res naredili, ni nobene variante, da bi na sodišču lahko iztožili plačilo zaostalih položnic za plačljiv paket. So že bili precej podobni primeri in je že bilo tako dosojeno (v korist potrošnika).

Seveda ima distributer signala možnost odklopa zaradi neplačevanja, a s tem bi samo sebi delal škodo (prestopi) - tako da se bo že pri njem prej ustavilo (če bi to PopTV res hotel narediti).

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So nov 12, 2011 8:47 am

Za pop fani ni mogoče zaračunavati naročnine, če se nisi prijavil
kar si slišal po radiju si vrjetno zamešal z Yoyo.si al kaj je že, kjer se za 14 dni lahko zastonj prijaviš, potem pa če se ne odjaviš začneš plačevati!
lp

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 So nov 12, 2011 9:59 am

esem je napisal/-a:Osebno imam averzijo gledat nekaj, kjer "zabavo" "dosegajo" s poneumljanjem (in to veselo priznajo) ljudi (potencialnih strank/kupcev), ko ciljajo najbolj primitivna čustva, to povežejo z najbolj primitivnimi zapleti in tem, ki v tem uživajo, rečejo "ciljna publika". Zakaj POP TV nima nobene oddaje z Discovery-ja, Animal Planeta, National Geographica, BBC-ja ipd? Denarja imajo dovolj (če lahko TV3...), a to za njih ni ciljna publika. Že to je dovolj povedno...

In ja - boljše je gledat dobre filme iz prejšnjega tisočletja (pa menda niste že videli in si zapomnili vseh?), kot pa debilno "instant" zabavo, ki to dejansko sploh ni, iz tega tisočletja. Vsakemu svoje - a potem ne jokat, ko boste v "napačnih" predalčkih.

Sej imaš top gear v soboto in nedeljo :)
Nočem se kregat glede tega ampak me pa nekaj zelo zanima in bi prosil, če mi lahko razložiš. Zakaj sem danes zjutraj bolj neumen, kot sem bil včeraj zvečer ob 19.59h?
Pač rad bi seštel pluse in minuse, te oddaje in mogoče celo neham gledat, če imaš dobre argumente.
Včerašnja oddaja se mi je zdela koristna iz dveh razlogov. 1.) Videl sem kako se meso zelha (dimi). 2.) Včeraj je bila predstavljena mala šola iz manipuliranja ljudi ... prikazano je bilo na kakšen način nekateri posamezniki znajo obračat druge ljudi, da delajo za njihovo korist in kako le ti gladko nasedejo. Poizkus sicer ni uspel 100%, ker je bil manipulator kasneje razkrinkan, ampak v kratkoročni osnovi mu/ji je ratalo.
Meni se zdijo takšne informacije koristne, ker se v vsakdanjem življenju to dogaja pogosteje kot si mi mislimo in prav pride če prepoznaš situacijo ko te hoče nekdo zasukat okoli prsta. Pravzaprav ni slabo, če znaš tudi ti koga prepričat v to, da dela v tvojo korist in niti ne ve za to.

Minus te oddaje je bil pa v tem, da sem vrgel stran pol ure svojega lajfa, ker se ta čas vmes ni dogajalo nič pametnega.

Se pa tudi ne strinjam z tem, da je poneumljanje ljudi tisto, ko ljudi nagovarjajo naj glasujejo za svojega kandidata. Ciljna skupina so tukaj ljudje, ki niso vešči matematike in si ne znajo izračunat, da če pošljejo sms, ki stane 1€ si statistično delajo minus, če je nagrada 1000€ in je pričakovati, da bo sms poslalo več kot 1000 gledalcev.
Ti ljudje, ki so poslali sms niso zaradi tega dejanja nič bolj neumni kot so bili prej ampak enako. Jaz osebno sem za to, da se takšna praksa prepove zato, ker to ni nič drugega kot prirejanje igre na srečo za kar pa dvomim, da ima proplus koncesijo.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 12, 2011 12:11 pm

kljukec je napisal/-a:Za pop fani ni mogoče zaračunavati naročnine, če se nisi prijavil

lp

In zakaj bi ti računali za nekaj kar se nisi prijavil :?:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 12, 2011 12:47 pm

gusti85 je napisal/-a:Sej imaš top gear v soboto in nedeljo :)
Nočem se kregat glede tega ampak me pa nekaj zelo zanima in bi prosil, če mi lahko razložiš. Zakaj sem danes zjutraj bolj neumen, kot sem bil včeraj zvečer ob 19.59h?
Pač rad bi seštel pluse in minuse, te oddaje in mogoče celo neham gledat, če imaš dobre argumente.
Včerašnja oddaja se mi je zdela koristna iz dveh razlogov. 1.) Videl sem kako se meso zelha (dimi). 2.) Včeraj je bila predstavljena mala šola iz manipuliranja ljudi ... prikazano je bilo na kakšen način nekateri posamezniki znajo obračat druge ljudi, da delajo za njihovo korist in kako le ti gladko nasedejo. Poizkus sicer ni uspel 100%, ker je bil manipulator kasneje razkrinkan, ampak v kratkoročni osnovi mu/ji je ratalo.
Meni se zdijo takšne informacije koristne, ker se v vsakdanjem življenju to dogaja pogosteje kot si mi mislimo in prav pride če prepoznaš situacijo ko te hoče nekdo zasukat okoli prsta. Pravzaprav ni slabo, če znaš tudi ti koga prepričat v to, da dela v tvojo korist in niti ne ve za to.

Minus te oddaje je bil pa v tem, da sem vrgel stran pol ure svojega lajfa, ker se ta čas vmes ni dogajalo nič pametnega.

Se pa tudi ne strinjam z tem, da je poneumljanje ljudi tisto, ko ljudi nagovarjajo naj glasujejo za svojega kandidata. Ciljna skupina so tukaj ljudje, ki niso vešči matematike in si ne znajo izračunat, da če pošljejo sms, ki stane 1€ si statistično delajo minus, če je nagrada 1000€ in je pričakovati, da bo sms poslalo več kot 1000 gledalcev.
Ti ljudje, ki so poslali sms niso zaradi tega dejanja nič bolj neumni kot so bili prej ampak enako. Jaz osebno sem za to, da se takšna praksa prepove zato, ker to ni nič drugega kot prirejanje igre na srečo za kar pa dvomim, da ima proplus koncesijo.

Tudi top gear ni neka poučna in koristna oddaja :roll:
Omenjaš manipulacijo, ko nekdo nevede dela za nekoga, ravno to se dogaja ta trenutek, ko pišem tale post. S to temo in komentarji delamo uslugo in reklamo POPtveju in njihovim debilnim oddajam. Za razliko se jaz tega vsaj zavedam. Pa še čisto mimogrede, televizija je največji, najučinkovitejši in najbolj izkoriščan medij za manipulacijo ljudi.

Nekateri se sprašujete kaj pa naj počnete zvečer drugega, kot pa gledati Kmetijo :shock: Saj ne morem verjeti! 1000 drugih stvari lahko počnete ampak za komercijalno televizijo je seveda bolje, če gledate njihov program, vaše prepričanje in pisanje, da drugega pač nimate početi je samo voda na njihov mlin.

Uživajte še naprej, TV kmetovalci :lol:

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino So nov 12, 2011 1:20 pm

cruiser1 je napisal/-a:Tudi top gear ni neka poučna in koristna oddaja :roll:
Omenjaš manipulacijo, ...

Ni poučna, koristna pa vsekakor je. Vsaj zame, ki se rad smejim. In raje se eno uro smejim, kot pa gledamo kup debilov, ki se kregajo kot deca. Poleg tega je tema oddaje čist stranskega pomena (Kmetija), saj 3/4 tekmovalcev nima pojma o kmetovanju,niti ga ne bo nikoli imelo.A glavna nagrada je pa kmetija :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 12, 2011 1:54 pm

Top gear je bolj humoristično avtomobilistična oddaja, ne pa resničnostni šov ali žajfasta limonada. ;)
Je pa v zdajšnem Stopu lepo napisano o oddaji, ki jo pripravljajo že 17-ič, mi gledamo pa 10 sezono.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 So nov 12, 2011 2:27 pm

lancia hf je napisal/-a:ki jo pripravljajo že 17-ič, mi gledamo pa 10 sezono.

18. sezona bo
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 12, 2011 2:33 pm

O grega si končno avtar zrihtu :lol:
Piše da Britanski BBC pripravlja že sedemnajsto sezono, edino če so se zmotili. :?:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So nov 12, 2011 2:46 pm

lancia hf je napisal/-a:O grega si končno avtar zrihtu :lol:
Piše da Britanski BBC pripravlja že sedemnajsto sezono, edino če so se zmotili. :?:

Jaz imam 17. sezono na disku, tako da so se zmotili ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Top_Gear_episodes

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So nov 12, 2011 10:05 pm

lancia hf je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:Za pop fani ni mogoče zaračunavati naročnine, če se nisi prijavil

lp

In zakaj bi ti računali za nekaj kar se nisi prijavil :?:

pri mojem odgovoru gre zgolj za repliko k pogovoru mihainga toyote ter lancie hf ;)

za razliko pri yoyo.si

splošni pogoji:

BREZPLAČNO PROMOCIJSKO OBDOBJE
14-dnevni brezplačni dostop do vsebin je omogočen vsem registriranim uporabnikom portala Voyo.si. Če se v
času 14-dnevnega brezplačnega dostopa od storitve ne odjaviš, se tvoj uporabniški račun preoblikuje v naročniškega.

Več o pogojih uporabe izveš v Splošnih pogojih na Voyo.si.
tko da ne prijavljite se, če ne mislite plačevati oz se pravočasno odjavite
lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So nov 12, 2011 10:35 pm

To bojo spet pritožbe, da je vsega kriv pop-tv, in ne registrirani uporabniki, ki so se "pozabili" odjaviti :D

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne nov 13, 2011 4:10 am

Sem kje prebral opis televizije kot glavni medij za manipulacijo? :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=JMtin1QC ... re=related

So vedli to že 40 let nazaj :)

Whoever controls the media, controls the mind.
Jim Morrison

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Ne dec 11, 2011 2:18 pm

Vesna je šla domov, Vlasta-Darko gresta danes v dvoboj, Matej pa direkt v finale.

Jest sem kmetijo več ali manj skozi gledal, mogoče 2-3 oddaje pozabil, drugače pa Vesna ima resne težave, povedala je pred vsemi, da se je poskusla naredit samomor po večkrat letno, posilstvo, pri 18-19 letih je imela svojo firmo in si kupila bajto, na kmetiji je delala in delala, ampak zamera je le zamera, preveč je izpostavljala svoje težave in to marsikomu ni bilo všeč...sploh pa lizanje s kravo še mi imamo okoli 12-12 krav (skupaj 30 govedi), pa se še nisem s kravo pogovarjal ali pa jo boažl, nikakor pa si žival ne zasluži, da jo tepeš, strašiš in navsezadnje poskrbiš max.za oskrbo....

Vlasta je ba*a brez možganov, zna samo hodit okol kmetije v oprijetih hlačkah in majici. Ne zna nič delat.

Darko je bil najbolj priden med vsemi, naredil vse, zgradil za živali dom in na koncu izpadel, kot ˝zamorjen˝človek, premal komunikacije z drugimi, zaprt v ase, ampak delaven in priden človek, gre v dvoboj.

Matej je zamene hinavc, je drugače priden, ampak zna pa tud zje*at folk, šel je že domov, ampak so glasovali, da se vrne in čez 2-3 dni dobil nalogo pri enmu kmetu, da naredi nekaj kmečkih opravil, pospravi veje, skale, poseka robidovje itd in oni gospodar mu je dal ali 30 cekinov ali imuniteto za 10 teden in ta je včeraj šel direkt v finale.

In še Esada, kdor ima tako tečno babo kot za partnerja jo naj čimprej pošlje v tri krasne, ženska ocenjuje druge po karakterju, kakšni so in jim vsiljuje vse živo, ta ženska je blesava, tečna in tak kot je včeraj Vesno skritizirala je nedopustno ravnanje, upam sam, da bodo ljudje to Esado, kjer že živi dobr stovkl na tla, hudi*evka take ženske se noben ne želi.

Simon, je zakompliciran človek.

Tina je bila včasih narkomanka, ampak je danes ozdravljena....res škoda, ker ljudje ne sprejemajo drugačnosti, tak človek, ki ne sprejema drugačnosti ni vreden, da se še z njim pogovarjamo.

Včeraj sta se pomerila Darko in Vlasta in seveda je zmagala Vlasta,

danes pa bodo ljudje odločali kdo si zasluži kmetijo

Matej ali Vlasta.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne dec 11, 2011 4:55 pm

dobr da mamo tebe...

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne dec 11, 2011 5:00 pm

Po FB-ju pa že kroži tole

ena pesem o Esadi ESADA Esada mlado je dekle, kaj je kmetija-sploh ne ve! Prvi dvoboj je dobila, njej takrat so zrastla krila! Nekaj časa bila je znosna, vendar nase zlo ponosna. Se je moških del lotila, žeblje mimo kola je zabila. Nikol ni zadovoljna bila, zmeraj se je cmerila. Vsaka napaka jo je zmotila, na kmetiji znanost je odkrila. Vsem je že na živce šla, jezik zmer je sukaka! To je zanjo bil napor, zato, si vzela je popoldanski odmor. Ko o čem so govorili, bog ne daj, da njo bi ven spustili! Kadar pa je delo bilo, ga ona opravla je na pol! Vesna ji je živce pila, ker se je v Simona zaljubila! To je tako za njo grdo, Kaj si njuna družina mislila bo! Je to ženska? Al hudič? Vem da v glavi nima nič! Lenuh je takšen,da smrdi, Od nje bi še dihurji šli! Če res črnogorske je krvi, potem vemo,da ji za delo ni! Poznam kar nekaj teh ljudi, nobeden pa hudoben ni! Ko bila so dela mala, ona je raje pri belem dnevu spala! Tko jaz mislim..tko ja vem..ej stari... stokrat lohk povem! Ubogi naši kmetiči, kaj vse ste vi prestajali! Ko smrklja takšna tam kriči, od nje zares prav vsak zbeži! Hvala Vale sto krat ti, uslugo si naredla mi! Kako lahko ta ženska živi, v lastno skledo pljuva si! V sramoti zdaj živela bo, narod s prstom kazal bo za njo! To mora strašno hudo bit, če v glavi si tako prbit! Ne morem iz svoje kože it, hočem vsem se oprostit. Za njo besede lepe ne poznam, Esada naj te bo pred vsemi sram!!!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov