Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Država nas ropa

Napisal/-a esem So jan 21, 2012 11:24 pm

lancia hf je napisal/-a:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.

Zaradi takih neumnosti, ki jih pišeš, bi kdorkoli dobil tožbo proti tebi in to za veliko odškodnino. Tudi če bi bilo res, nimaš nobenih dokazov.
Boš sam spremenil ali ti moramo brisat post?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 21, 2012 11:29 pm

Popravil ;) pač realnost je kruta nekaj dokazovati je pa v naši državi veš kako ......
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So jan 21, 2012 11:43 pm

lancia hf je napisal/-a:Že kar nekaj časa nazaj je Max Tajnikar rekel, da je dober politik tisti, ki pol ure govori in nič ne pove.

A si mogoče opazil, da v katerokoli firmo pride tale pajac, ki naj bi bil velik poznavalec ekonomije, ta firma propade. Uglavnem tip je sinonim za nesposobnost ekonomistov v sloveniji. In ker imamo polno takih kvazi "ekonomistov", ki poznajo samo 100 let zgodovine ekonomije, naučijo in prilagajajo pa se nič iz vsega tega znanja, smo tam kjer smo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So jan 21, 2012 11:53 pm

Kdo morda ve, koliko so zaradi tajkunov "v minusu" NLB in ostali (mdr država)? Če ne bi bilo Šrota, Bavčarja, Zidarja, Tovšakove, Mariborske nadškofije in še nekaterih (kdaj so se te zgodbe začele?!), bi bilo marsikaj drugače. In če bo, kar očitno bo, Janša premier, bo Šušteršič financ minister in kot pravi neoliberalec bo prodal še Mercator (največjemu konkurentu!), NLB in še kaj. Slabo se nam piše...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jan 22, 2012 12:12 am

NLB je kakšnih 100 miljonov v minusu. Recimo da so tajkunski krediti odnesli kakšne 2 miljardi in ECB (evropska centralna banka) kake 2, ker ECB zahteva da je 5% vsega denarja od banke kot rezerva (in se ga ne sme uporabljat, ampak mora biti v sefih), tako da je okoli 2 miljarde denarja v sefih, in ta denar stoji. In zakaj še ena dokapitalizacija - zato ker pa je sedaj ECB zahtevala, da se ta višina poveča na 9%, kar pomeni da je potrebno v rezerve dat še dodatne skoraj 2 miljardi evrov.

Tole so nekak ocene (iz medijev zbrano) koliko naj bi približno bili dolžni tajkuni NLB-ju.
Istrabenz okoli 500 miljonov
SCT 300 miljonov
pivovarna laško 150 miljonov
merkur 200 miljonov
vegrad 320 (od tega je 120 miljonov banka dobila nazaj s celovškimi dvori)
adria 50 miljonov
cerkev okoli 30 miljonov

Poleg tega pa je merkator dolžan tudi ogromno denarja. NLB je tudi delni lastnik merkatorja in ima kar 10,75% vseh delnic. In to je treba prodat, da bo banka imela denar.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jan 22, 2012 1:08 am

100 M je aktualne izgube, tu pa so še odpisi, rezervacije, prodaja zastavljenih delnic pod ceno, dokapitalizacije in še kaj in vse to skupaj sem mislil. Ne vem, kako si računal, a mislim, da je tega denarja žal še precej več. Upoštevat je treba tudi ogromno število propadlih manjših gradbenikov itd, ki so obubožali zaradi neplačevanja Vegrada, SCT-ja ipd. Upoštevat je treba tudi razne odpravnine, ki jih verjetno itak večinoma niso dobili, socialne pomoči ipd, predvsem pa je treba upoštevat tudi težave in bodoče propade marsikatere sicer solidne firme, ki v teh kriznih časih zaradi posledic tajkunstva in krize od bank ne dobijo denarja niti za surovine za že "prodano" proizvodnjo, kaj šele za razvoj.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 22, 2012 11:08 am

esem je napisal/-a: Janša premier, bo Šušteršič financ minister in kot pravi neoliberalec bo prodal še Mercator (največjemu konkurentu!), NLB in še kaj. Slabo se nam piše...

vidim, da si žalosten, ker "opanković" ne bo premijer...........bravo_"svaka čast care" dobro razmišljaš_še Stanovnika za zunanjega ministra in "pizdarija bo popolna" kot bi rekel eden bivših poslancev.....
99% t.i. tajkunov prihaja iz levega pola oz. bivši LDS-ovci in kdor ni do danes spregledal. mu ni pomoči....

PS. Janša: pa naj ga že zaprejo, če imajo kaj proti oz. kake dokaze, da se 1x neha za vselej.
...............nisem za rdeče, še manj za črne, ampak za pošteno delo in plačo, ter normalno državo, katero sem tudi soustvarjal......

mi bebci, pa v 21 stol.moramo poslušat blelbetanje raznih "borcev" in skupeka idiotov na Dražgošah, ter se ukvarjat z desnimi in levimi oz. rdečimi in črnimi....

in da ne bo pomote: kot šinfam te "borce" sem tako tudi proti cerkvi, še celo se strinjam z zadnjo izjavo S. Makarovič, da se je treba sramovat, kajti tudi cerkev dela samo gorje; od nekdaj....

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne jan 22, 2012 12:14 pm

hvala kurcu da bodo drugi ljudje v vladi, ne pa isti nesposobneži zaradi katerih smo sploh imel predčasne volitve. Uni so dokazal, da ne znajo.. da vidmo še ta druge kekce.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 22, 2012 12:46 pm

Točno o tem sem govoril v mojem prejšnjem postu, kako hitro pozabite biti budni:

Vi pa se boste naprej kregali o tem ali je večji gnojni tvor Jankovič ali Janša, medtem ko bodo tisti z največ moči ter denarja dobili še malo več moči in denarja. Potem se boste pa spet šli kregat, tokrat o religiji.

Meni je prcanje kdo je slabši oz. še huje zagovarjanje enih da so kao boljši od drugih ena večjih neumnosti. Vsi slo slabi, vsi! Vi se pa kar kregajte in kmalu bo kot sem tudi že napisal - celotna država bo kupljena s strani 10% najbogatejših ljudi na svetu. Hočete ali nočete, z JZ-jem ali JJ-jem na čelu.

Kar se pa Stanovnika tiče - človek je končno enkrat povedal nekaj kvalitetnega in resničenga glede ZDA, brez rabe bednega diplomatskega besednjaka.

A Slovencem je na žalost bolj pomembno kdo kaj reče kot pa kaj reče. Če bi te besede izrekel kdo iz drugega pola, bi pa isti ljudje ki so zdaj aplaudirali govoru uporabili enake portiargumente kot jih zdaj uporabljajo tisti ki jim govor kao ni bil všeč - in obratno.
Slovenci pač ne vejo stopit skupaj ko je treba (torej ko nam nekdo j**e mater), niso znali v 2. sv. vojni in ne vejo še vedno. Zato si pa kot narod ne zaslužimo boljših strank kot so to PS, SDS, SD, DLGV,... In čisto prav vam je.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne jan 22, 2012 1:56 pm

lizard je napisal/-a:Kar se pa Stanovnika tiče - človek je končno enkrat povedal nekaj kvalitetnega in resničenga glede ZDA, brez rabe bednega diplomatskega besednjaka.

Kvalitetnega? Lepo te prosim, pa ja vsi razumni ljudje vemo kje je temelj njegovega razmišljanja.

Smo imeli tudi čase, ko je Moskva bila glavna in je imela v primežu vzhodni blok. Bolni okoljski projekti (npr. Aralsko morje), rusifikacija, katastrofalna gospodarska zaostalost vzhodne Evrope za razvitim svetom, predvsem škodljiva za pred vojno zelo razvito Češko, pa tudi ostale države tega dela Evrope, katere je "osvobodila" rdeča armada.

Varšavski pakt se je znesel tudi nad lastnimi članicami, (Madžarsko, Češko (praška pomlad)), da se je države članice prisililo v gospodarsko zaostalost. Tudi v Jugoslaviji je leta 1968 obstajal strah pred napadom SZ.

Pa ko smo ravno na avtomobilskem forumu - Poljaki so se morali na skrivaj pogajati v Torinu za licenco Fiata 125, ker so se bali reakcije iz Moskve :)
.................

Do skoraj včeraj smo imeli še drugo varianto, ampak so očitno, čeprav so posledice še zmeraj hudo vidne, že vsi pozabili, kako je tisto pod Rusi izgledalo. Bi bilo fino, da bi na vso stvar pogledali širše.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jan 22, 2012 1:57 pm

lizard je napisal/-a:Točno o tem ....

Popolnoma se strinjam s celotnim postom

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jan 22, 2012 2:07 pm

a_sist je napisal/-a:hvala kurcu da bodo drugi ljudje v vladi, ne pa isti nesposobneži zaradi katerih smo sploh imel predčasne volitve. Uni so dokazal, da ne znajo.. da vidmo še ta druge kekce.

A ti mogoče politiko spremljaš od prejšnjih volitev dalje?
Ker ti tadrugi kekci (kot jim praviš) so bli na oblasti pred pahorjem.
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 22, 2012 3:46 pm

Lignage je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Kar se pa Stanovnika tiče - človek je končno enkrat povedal nekaj kvalitetnega in resničenga glede ZDA, brez rabe bednega diplomatskega besednjaka.

Kvalitetnega? Lepo te prosim, pa ja vsi razumni ljudje vemo kje je temelj njegovega razmišljanja.

Jaz sem govoril o vmešavanju ameriške diplomacije v slovenske notranjepolitične zadeve. O tem kako želijo vplivati v vsaki državi in imeti na višjih položajih svoje ljudi (npr. Rupel, Janša, Pahor - trije ritolizniki). In ravno ko sem napisal, da vam je bolj pomembno kdo kaj reče in ne kaj, se najdeš ti in narediš točno to. Kaj me briga če je besede izrekel Stanovnik, Janša ali Stres - važno mi je samo to, da je bila povedana resnica, in to brez ovikarjenja. In stari brko je tokrat to storil, drugič bo pa mogoče kdo drug.

Ne vem pa zakaj spet rineš naprej kaj je nekoč že nekdo delal? Za eno rusijo in varšavski pakt mi dol visi do Plutona. Sem take nepotrene primerjalne debate že zdavnaj presegel. Mene ne zanima če mi po glavi serje velesila A ali velesila B, ali pa ker mi je nekoč srala velesila A mi pa lahko tudi velesila B, važno mi je samo to, da mi serje velesila. In logika - eno zlo je bolj dobro od drugega zla je dirketno rečeno primitivna. Se je nad nami znašala SZ, zdaj se nad nami znašajo EU, ZDA in NATO, in to samo zato ker imajo svoj interes, a moči-željne pizde so vsi po vrsti, ker so največji in najmočnejši ter živijo na račun šibkejših.

In zato me moti ko mi neka tuja zločinska, fašistična, kvazi demokratična, militantna velesila soli pamet in svetohlini ter se ima za edinega pravičneg sodnika tega planeta (katerakoli vsesila ko smo že pri tem - Rusija, Kitajska, ZDA,... štekaš?). In žalostno je, da mora na to opozorit osiveli bivši vojak, s pol delujočimi celicami v možganih. Hlapčevski narod pa začne jokat kako bo to vplivalo na odnose z ostalim svetom - pa j*** vas, mejte malo hrbtenice in ponos, da ste človeška bitja in da ima vaše življenje neko vrednost, sploh ko gre za osebno svobodo, ne pa da se takoj uklanjate kot šiba v vetru.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 22, 2012 3:56 pm

lizard je napisal/-a:Točno o tem sem govoril v mojem prejšnjem postu, kako hitro pozabite biti budni:

Vi pa se boste naprej kregali o tem ali je večji gnojni tvor Jankovič ali Janša, medtem ko bodo tisti z največ moči ter denarja dobili še malo več moči in denarja. Potem se boste pa spet šli kregat, tokrat o religiji.

Meni je prcanje kdo je slabši oz. še huje zagovarjanje enih da so kao boljši od drugih ena večjih neumnosti. Vsi slo slabi, vsi! Vi se pa kar kregajte in kmalu bo kot sem tudi že napisal - celotna država bo kupljena s strani 10% najbogatejših ljudi na svetu. Hočete ali nočete, z JZ-jem ali JJ-jem na čelu.

Kar se pa Stanovnika tiče - človek je končno enkrat povedal nekaj kvalitetnega in resničenga glede ZDA, brez rabe bednega diplomatskega besednjaka.

A Slovencem je na žalost bolj pomembno kdo kaj reče kot pa kaj reče. Če bi te besede izrekel kdo iz drugega pola, bi pa isti ljudje ki so zdaj aplaudirali govoru uporabili enake portiargumente kot jih zdaj uporabljajo tisti ki jim govor kao ni bil všeč - in obratno.
Slovenci pač ne vejo stopit skupaj ko je treba (torej ko nam nekdo j**e mater), niso znali v 2. sv. vojni in ne vejo še vedno. Zato si pa kot narod ne zaslužimo boljših strank kot so to PS, SDS, SD, DLGV,... In čisto prav vam je.

Se strinjam z lizardom.
Bojim pa se, da smo bili kupljeni že nekaj časa nazaj. Vmes je bil čas za pripravo in transport, sedaj pa se bomo še dostavili. Za dostavo pa so potrebni zanesljivi in predvidljivi izvajalci in tudi te bomo dobili. Najhuje pa je to, da se nam tako mudi dostaviti in si ljudje tega sami "želimo". Smo jim pa precej olajšali delo, ni kaj.

Kaj pa vem. Dvomim, da se bo kaj spremenilo.. Kot politiki, so tudi mnogi ljudje (večina) navajeni imeti. Že dolgo časa nazaj so "veliki" vodje ugotili, da z ljudmi najbolje upravljaš tako, da jim daš precej lepih zadev (kupovanje avtomobilov na kredit, nove smučarske opreme, telefonov, računalnikov..), potem pa jim groziš, da jim boš to vzel. Tako imajo nekaj oz veliko zgubiti (pa so izkusili slast tega) in bodo naredili vse, da tega ne izgubijo (tudi delali po 16 ur na dan, kar je roko na srce absurdno). Če pa nekomu že takoj vzameš in mu jemlješ ves čas, pa na koncu tako ali tako ne bo imel kaj izgubiti in se bo uprl.

In ja, res je. Politika bo takšna, kakršno si ljudje zaslužijo. Pa ne samo pri nas. Povsod po svetu. Najhuje pa je to, da se mnogi ljudje tega zavedajo oz zavedamo, še več, o tem celo odprto debatiramo po forumih.. Ni kaj, so nas kar skrbno vzgojili tako (dolgoletni proces, ki se začne že od malih nog, skozi šolo, službo..), da smo taki kot smo - ženemo se za nepotrebnimi dobrinami, denarjem, instant zadovoljstvu,.., oni pa nas ropajo. Ampak meni se niti ne zdi tako grozno, da nas ropajo denarja, ampak nas ropajo časa. Pri 50, 60, 70-ih (kolikor bomo pač doživeli), se bomo vsi vprašali - zakaj. Vsak reče, da si želi pošteno in bolj urejeno državo, ampak smo ljudje taki, da bi sicer vse to res radi, ampak bi radi videli, da to za nas opravijo drugi in da to najprej začnejo početi drugi. Mi bi pa podzavestno najraje nadaljevali po isti poti in imeli več, ker ne znamo drugače. Če pa se že nekdo znajde, ki bi rad zadevo dvignil na višji nivo, pa tisti, ki jim to ne paše opazijo in začnejo množico hujskati proti njemu, mu kaj podtaknejo ali pa se iz njegovih izjav norčujejo, ga označijo za nekredibilno osebo,.. Pa bo kdo rekel, da pretiravam, da je to bedarija in da je potrebno "porihtati" le par zadev in bo vse ok. Ja..to je res..če porihtamo par stvari (vzamemo tableto), nas nekaj časa ne bo bolelo, bomo znižali vročino in bomo stvari opravljali naprej. Ampak bolni smo pa še vedno. Je pa res, da smo ljudje bolni že odkar obstajamo, naša bolezen pa je um.

No, pa še nekaj na temo. Včeraj sem kupil vodo za 1 EUR. Se spomnim, ko smo se kot otroci norčevali, da nekega dne bomo morali plačevati tudi za vodo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 22, 2012 4:10 pm

Nič ne pretiraš ejsim. Kraja časa oz. s tem življenja je eno bolj groznih dejstev obstoja. Kot sem napisal že prej - stroji smo. Rodimo se, se šolamo, da bomo izobraženi in dobili službo ter ves denar zapravili za preživetje, in financiranje sovjih potomcev. Nato smo stari in umremo. Kje pa je življenje z velikim Ž-jem?
Kar naenrkat se zaveš, da je minilo 10 let, sploh tam ko si star ene 40 je to še tolko hujše. Ko si mlad se še zabavaš, in precej bolj uživaš življenje, saj je le to precej bolj raznoliko (menjavanje šol, spoznavanje novih ljudi, nizkocenovna potovanja, takšne in drugačne ekskurzije, izleti, raznorazni hobiji, krožki, tekmovanja, ind..). Ko pa imaš 40 let pa si zadnjih 10 let samo delal in ko se spomniš nazaj je (domenvam, nisem še tolko star) precej grozno, saj je minilo 10 let kot nerazburljiva sekunda. Ob tem pa veš, da bo enako še naslednjih 20 let. Monotno in dolgočasno staranje - realnost večine življenj.

No in bom citiral enga komika na to tematiko, Bill Hicks:

The world is like a ride in an amusement park, and when you choose to go on it you think it's real because that's how powerful our minds are. The ride goes up and down, around and around, it has thrills and chills, and it's very brightly colored, and it's very loud, and it's fun for a while. Many people have been on the ride a long time, and they begin to wonder, "Hey, is this real, or is this just a ride?" And other people have remembered, and they come back to us and say, "Hey, don't worry; don't be afraid, ever, because this is just a ride." And we … kill those people. "Shut him up! I've got a lot invested in this ride, shut him up! Look at my furrows of worry, look at my big bank account, and my family. This has to be real." It's just a ride. But we always kill the good guys who try and tell us that, you ever notice that? And let the demons run amok … But it doesn't matter, because it's just a ride. And we can change it any time we want. It's only a choice. No effort, no work, no job, no savings of money. Just a simple choice, right now, between fear and love. The eyes of fear want you to put bigger locks on your doors, buy guns, close yourself off. The eyes of love instead see all of us as one. Here's what we can do to change the world, right now, to a better ride. Take all that money we spend on weapons and defenses each year and instead spend it feeding and clothing and educating the poor of the world, which it would pay for many times over, not one human being excluded, and we could explore space, together, both inner and outer, forever, in peace.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Ne jan 22, 2012 4:34 pm

IcEm4n je napisal/-a:
a_sist je napisal/-a:hvala kurcu da bodo drugi ljudje v vladi, ne pa isti nesposobneži zaradi katerih smo sploh imel predčasne volitve. Uni so dokazal, da ne znajo.. da vidmo še ta druge kekce.

A ti mogoče politiko spremljaš od prejšnjih volitev dalje?
Ker ti tadrugi kekci (kot jim praviš) so bli na oblasti pred pahorjem.

sem spremljal do teh volitev, pa sem bil nad rezultatom zelo razočaran, ker sta dobila največ glasov človeka, ki bi morala biti na dobu. Oba. Na falus mi grejo pa sodržavljani, ki te idiote volijo in se v debatah vedejo kot navijači na fuzbal tekmi.. Videl sem mandat med 04-08 in 08-11, pa se mi je zdela janševa vlada veliko bolje vodena - pa ne maram janše, to je le moje mnenje. Pahor kot človek mi je super, ampak kaj ko ima hijene za seboj in ker jih ne zna krotit - ni za ta položaj. Za predsednika države bi bil pa super.
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 22, 2012 6:21 pm

lizard je napisal/-a:Nič ne pretiraš ejsim. Kraja časa oz. s tem življenja je eno bolj groznih dejstev obstoja. Kot sem napisal že prej - stroji smo. Rodimo se, se šolamo, da bomo izobraženi in dobili službo ter ves denar zapravili za preživetje, in financiranje sovjih potomcev. Nato smo stari in umremo. Kje pa je življenje z velikim Ž-jem?
Kar naenrkat se zaveš, da je minilo 10 let, sploh tam ko si star ene 40 je to še tolko hujše. Ko si mlad se še zabavaš, in precej bolj uživaš življenje, saj je le to precej bolj raznoliko (menjavanje šol, spoznavanje novih ljudi, nizkocenovna potovanja, takšne in drugačne ekskurzije, izleti, raznorazni hobiji, krožki, tekmovanja, ind..). Ko pa imaš 40 let pa si zadnjih 10 let samo delal in ko se spomniš nazaj je (domenvam, nisem še tolko star) precej grozno, saj je minilo 10 let kot nerazburljiva sekunda. Ob tem pa veš, da bo enako še naslednjih 20 let. Monotno in dolgočasno staranje - realnost večine življenj.

Se strinjam, spet. Bom pa samo še eno rekel na to temo.. Je bolj neka življenjska izkušnja in primer obenem.

Se spomnim, dobrih 10, 12 let nazaj, ko sem z očetom hodil na poslovne poti (bil sem zraven bolj kot ne šofer), večinoma sva hodila po balkanu, največ "ustavljanja" pa je bilo v Sarajevu. Včasih sem se znal usesti v kafiču sredi Sarajeva in sem med čakanjem gledal folk, ki je sedel tam, hodil mimo,.. Se spomnim takrat okrog leta 2000, ko si govoril z ljudmi, gledal množico, spremljal obraze in debate mimoidočih, so se ti zdeli tako sproščeni, srečni, nasmejani in neobremenjeni, kljub temu, da so preživeli vojno, nimajo zagotovljenih služb, zdravstv. zavarovanja, itd. in kljub temu, da smo mi na severu takrat imeli "več", smo dejansko imeli manj. Res je, da so se v večini vozili s starimi avtomobili, avtobusi, taksiji, hodili peš,.., ampak imeli so nekaj bolj dragocenega. Imeli so čas. Z zanimanjem so gledali avto, s katerim si prišel, telefon, ki si ga uporabljal, zanimivo jim je bilo poslušati o naših trgovskih centrih, v katerih lahko preživiš cel dan, itd., ampak, ko si se ob 22h zvečer odpravljal nazaj v Slovenijo, da boš prišel nazaj vsaj do 4h zjutraj in da boš ob 8h zjutraj že nared za nove stvari, so te pospremili z nasmeškom in besedami: "to je za nas prehitro" (nekaj v tem smislu, zraven pa je bil še nek vic, ki je vedno mejil na črni humor).

Kako je v Sarajevu danes? V mnogih primerih podobno, ker so pač taki, kot so. Imajo pa sedaj telefone, imajo precej novih in dobrih avtomobilov (včasih celo modele, ki jih tukaj ni), imajo LCD televizorje, laptope in imajo trgovske centre, ki so na ravni naših, če ne celo boljši, tam kupujejo nove obleke, mlada generacija se "druži" preko FB in webcam-a, ampak.. Ni več toliko sproščenosti, nasmejanosti, več je tekmovalnosti in tudi njim se sedaj mudi. Mladi se ne zbirajo več na igriščih, ne igrajo več toliko nogometa z improviziranimi goli.. Kaj jim bo to, ane? Sedaj lahko vsak od doma zabija gole Ikerju Casillasu. Seveda, da bi vse to imeli, imajo tudi kredite, posojila, kreditne kartice, bojijo se za službe, ker v primeru, da jo izgubijo, bodo izgubili "vse". Šefi se tega zavedajo in ker jih imajo v primežu (jaz pravim temu da so/smo prostovoljni sužnji), jih - tako kot tudi nas - še dodatno izkoriščajo in spravljajo do meje in čez. Število bolezni, ki so povezane s stresom, je naraslo, ljudje dol precej jemeljejo razna pomirjevala (trenutno dol zdravniki to precej predpisujejo), itd.

Šele ko sem videl to transformacijo v ljudeh, sem videl, kako "pametni" smo ljudje pravzaprav.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne jan 22, 2012 7:21 pm

lizard je napisal/-a:Jaz sem govoril o vmešavanju ameriške diplomacije v slovenske notranjepolitične zadeve. O tem kako želijo vplivati v vsaki državi in imeti na višjih položajih svoje ljudi (npr. Rupel, Janša, Pahor - trije ritolizniki). In ravno ko sem napisal, da vam je bolj pomembno kdo kaj reče in ne kaj, se najdeš ti in narediš točno to. Kaj me briga če je besede izrekel Stanovnik, Janša ali Stres - važno mi je samo to, da je bila povedana resnica, in to brez ovikarjenja. In stari brko je tokrat to storil, drugič bo pa mogoče kdo drug.

Ne vem pa zakaj spet rineš naprej kaj je nekoč že nekdo delal? Za eno rusijo in varšavski pakt mi dol visi do Plutona. Sem take nepotrene primerjalne debate že zdavnaj presegel. Mene ne zanima če mi po glavi serje velesila A ali velesila B, ali pa ker mi je nekoč srala velesila A mi pa lahko tudi velesila B, važno mi je samo to, da mi serje velesila. In logika - eno zlo je bolj dobro od drugega zla je dirketno rečeno primitivna. Se je nad nami znašala SZ, zdaj se nad nami znašajo EU, ZDA in NATO, in to samo zato ker imajo svoj interes, a moči-željne pizde so vsi po vrsti, ker so največji in najmočnejši ter živijo na račun šibkejših.

V redu, moje primerjave so primitivne, naj ti bo :)
Ampak sam zase še vedno trdim, da sem bolj realen. Ti pa govoriš o stvareh, ki jih nikoli ne bo mogoče preseči. Vedno bo pač nekdo, ki se bo vmešaval. Žal tako je. Samo hočem povedat, da je in da bo lahko kdaj še slabše kot je zdaj. Zanimivo mi je ko pišeš o velesilah in zlu, kot da kri šprica iz tebe in da si lačen in zasužnjen :)

In zato me moti ko mi neka tuja zločinska, fašistična, genocidna, kvazi demokratična, militantna velesila soli pamet in svetohlini ter se ima za edinega pravičneg sodnika tega planeta (katerakoli vsesila ko smo že pri tem - Rusija, Kitajska, ZDA,... štekaš?). In žalostno je, da mora na to opozorit osiveli bivši vojak, s pol delujočimi celicami v možganih. Hlapčevski narod pa začne jokat kako bo to vplivalo na odnose z ostalim svetom - pa j*** vas, mejte malo hrbtenice in ponos, da ste človeška bitja in da ima vaše življenje neko vrednost, sploh ko gre za osebno svobodo, ne pa da se takoj uklanjate kot šiba v vetru.

In ti zaradi velesile kot je ZDA nisi svoboden? Bi dal z veseljem tole prebrat kakšnemu, ki je tam po letu 1920 npr. živel na Primorskem. Ti sploh ne veš kaj je to fašizem ;)

In tudi Stanovnikov govor je bil zgolj čisto navadna propaganda za Pozitivno Slovenijo. Saj vemo kako je v slovenski politiki. Ko je treba zdrahe delat znotraj države in povzročat razkol med lastnim narodom so nekateri polni karizmatičnih besed. Ko bo pa Vatikan zažugal bodo šli pa tudi najbolj levi tja klečeplazit. Tako nekako deluje slovenska politika. Načelnost je zgolj igra :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Ne jan 22, 2012 7:36 pm

Lignage je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Jaz sem govoril o vmešavanju ameriške diplomacije v slovenske notranjepolitične zadeve. O tem kako želijo vplivati v vsaki državi in imeti na višjih položajih svoje ljudi (npr. Rupel, Janša, Pahor - trije ritolizniki). In ravno ko sem napisal, da vam je bolj pomembno kdo kaj reče in ne kaj, se najdeš ti in narediš točno to. Kaj me briga če je besede izrekel Stanovnik, Janša ali Stres - važno mi je samo to, da je bila povedana resnica, in to brez ovikarjenja. In stari brko je tokrat to storil, drugič bo pa mogoče kdo drug.

V redu, moje primerjave so primitivne, naj ti bo :)
Ampak sam zase še vedno trdim, da sem bolj realen. Ti pa govoriš o stvareh, ki jih nikoli ne bo mogoče preseči. Vedno bo pač nekdo, ki se bo vmešaval. Žal tako je. Samo hočem povedat, da je in da bo lahko kdaj še slabše kot je zdaj. Zanimivo mi je ko pišeš o velesilah in zlu, kot da kri šprica iz tebe in da si lačen in zasužnjen :)

In zato me moti ko mi neka tuja zločinska, fašistična, genocidna, kvazi demokratična, militantna velesila soli pamet in svetohlini ter se ima za edinega pravičneg sodnika tega planeta (katerakoli vsesila ko smo že pri tem - Rusija, Kitajska, ZDA,... štekaš?). In žalostno je, da mora na to opozorit osiveli bivši vojak, s pol delujočimi celicami v možganih. Hlapčevski narod pa začne jokat kako bo to vplivalo na odnose z ostalim svetom - pa j*** vas, mejte malo hrbtenice in ponos, da ste človeška bitja in da ima vaše življenje neko vrednost, sploh ko gre za osebno svobodo, ne pa da se takoj uklanjate kot šiba v vetru.

In ti zaradi velesile kot je ZDA nisi svoboden? Bi dal z veseljem tole prebrat kakšnemu, ki je tam po letu 1920 npr. živel na Primorskem. Ti sploh ne veš kaj je to fašizem ;)

In tudi Stanovnikov govor je bil zgolj čisto navadna propaganda za Pozitivno Slovenijo. Saj vemo kako je v slovenski politiki. Ko je treba zdrahe delat znotraj države in povzročat razkol med lastnim narodom so nekateri polni karizmatičnih besed. Ko bo pa Vatikan zažugal bodo šli pa tudi najbolj levi tja klečeplazit. Tako nekako deluje slovenska politika. Načelnost je zgolj igra :)

Pa lahko iskreno rečeš, da bi enako mislil tudi če bi ZDA rekle, da ne vidijo koalicije brez PS, SD..? :) Kar se Vatikana tiče, pa se strinjam. Le še en dokaz, kako nagravžno je vse skupaj.
Zadnjič spremenil ejsim, dne Ne jan 22, 2012 7:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Ne jan 22, 2012 7:36 pm

ZAKAJ brišete moje prispevke? A ni demokracija? ?

Pol pa napište, da se NA TEM FORUMU NE SME GRDO GOVORT ČEZ KOMUNIZEM!

Smo na istem nivoju, kot S. Koreja!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov