Daedalus je napisal/-a:mmikolj je napisal/-a:Imam hišo ca. 350 kvadratov + 80 kvadratov drugih prostorov, katerih ne ogrevam. Porabim pa nekje 35 m3 drv, ki me ne stanejo nič (če izvzamem stroške nakupa traktorja, prikolice, vitla, Husquarna 372XP, Husquarna 137, pa še kaj bi se našlo :P). Drugače pa na mesec pride še za enih 160€ položnic (Siol, komunala, RTV, elektrika). Na leto gre še približno 10.000€ za vzdržavanje hiše, da o vzdrževanju vozil sploh ne govorimo.
Je hiša potrebna postopnega dokončanja ali...?
fare je napisal/-a:Elou,
mene zanima koliko kaj odštejete na mesec za vse položnice in koliko še imate stroškov z avtom(odplačevanje,servis,zavarovanje)?
lp.hvala.
nevermind je napisal/-a:@kamal
Ne rabi me razumet, to je moje mnenje. Mogoče tudi zato, ker si od 18. leta vse sam skrbim. Meni je bolano živet več familij v eni bajti. Spet moje mnenje.
Najboljše imajo avstralci. Sem nekaj časa nazaj gledal eno oddajo. Tam po 18. letu gredo otroci papa, ne živijo več pri starših. Imajo drugačen sistem. Delajo, študirajo, starši jim tudi malo pomagajo seveda, če ne morejo vsega sami. Tako so vzgojeni. In pri nas bo potrebno še veliko let, da opustimo ta balkanski sistem.
Zakaj bi pustili hišo s 250 kvadrati. A ni boljše imet dve hiši in vsaka z 125 kvadrati. Eno pustiš otroku, v eni si ti.
Ni nobene zasebnosti, če so vsi v eni.
Nedolgo nazaj je bila ena anketa, da je nekje 68% (ne vem točnega podatka, ampak tu nekje) ljudi od 18 - 45 leta živi pri/s starši. To je meni bolano pa lahko obrneš kakorkoli. Zakaj bi se jaz rabil strinjat z vsemi tukaj? Imam pravico do svojega mnenja.
nevermind je napisal/-a:Zakaj bi pustili hišo s 250 kvadrati. A ni boljše imet dve hiši in vsaka z 125 kvadrati. Eno pustiš otroku, v eni si ti.
Ni nobene zasebnosti, če so vsi v eni.
Nedolgo nazaj je bila ena anketa, da je nekje 68% (ne vem točnega podatka, ampak tu nekje) ljudi od 18 - 45 leta živi pri/s starši. To je meni bolano pa lahko obrneš kakorkoli. Zakaj bi se jaz rabil strinjat z vsemi tukaj? Imam pravico do svojega mnenja.
Kar tako. Zanima me kako kaj živimo, zapravljamo, koliko za kaj damo? Načeloma ni nekega globokega smisla za tem. Odgovoriš ali ne - demokracija.cruiser1 je napisal/-a:fare je napisal/-a:Elou,
mene zanima koliko kaj odštejete na mesec za vse položnice in koliko še imate stroškov z avtom(odplačevanje,servis,zavarovanje)?
lp.hvala.
Smem vprašati kaj je sploh smisel te teme?
mmikolj je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:mmikolj je napisal/-a:Imam hišo ca. 350 kvadratov + 80 kvadratov drugih prostorov, katerih ne ogrevam. Porabim pa nekje 35 m3 drv, ki me ne stanejo nič (če izvzamem stroške nakupa traktorja, prikolice, vitla, Husquarna 372XP, Husquarna 137, pa še kaj bi se našlo :P). Drugače pa na mesec pride še za enih 160€ položnic (Siol, komunala, RTV, elektrika). Na leto gre še približno 10.000€ za vzdržavanje hiše, da o vzdrževanju vozil sploh ne govorimo.
Vedno se najde nekaj, kar je potrebno preurediti in dograditi. Ko enkrat začneš, se enostavno ne moreš ustavit.
fare je napisal/-a:Kar tako. Zanima me kako kaj živimo, zapravljamo, koliko za kaj damo? Načeloma ni nekega globokega smisla za tem. Odgovoriš ali ne - demokracija.cruiser1 je napisal/-a:fare je napisal/-a:Elou,
lp.hvala.
Smem vprašati kaj je sploh smisel te teme?.lp.
Daedalus je napisal/-a:mmikolj je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:mmikolj je napisal/-a:Imam hišo ca. 350 kvadratov + 80 kvadratov drugih prostorov, katerih ne ogrevam. Porabim pa nekje 35 m3 drv, ki me ne stanejo nič (če izvzamem stroške nakupa traktorja, prikolice, vitla, Husquarna 372XP, Husquarna 137, pa še kaj bi se našlo :P). Drugače pa na mesec pride še za enih 160€ položnic (Siol, komunala, RTV, elektrika). Na leto gre še približno 10.000€ za vzdržavanje hiše, da o vzdrževanju vozil sploh ne govorimo.
Vedno se najde nekaj, kar je potrebno preurediti in dograditi. Ko enkrat začneš, se enostavno ne moreš ustavit.
To vem, da se vedno kaj najde, je pri nas isto, sam je vseeno preceeej manj kot 10000€/leto.Je pa res, da tudi ni tako velika...
nevermind je napisal/-a:En je napisal da da za hrano 100€ en pa 100-150€.
Recimo jaz dam na teden nekje 70, 80€ za hrano in 40-50€ na mesec za prehranske dodatke.
Je pa res, da se že nekaj časa ukvarjam s fitnesom in tukaj nanese. Alkohola ne pijem več.
Alkohola ne pijem več.
pinny je napisal/-a:evo danes je bil strošek rednega servisa pri 4 letih in 84.500km 195eur (menjava klima filtra, olja in oljnega filtra, svečk, redni servisni pregled, avtodiagnostika, morda kako malenkost pozabu), to je to, no potnih stroškov Šoštanj Lublana nisem upošteval
Pa strošek nabave novih bord vezi je bil 105eur, 2eur parkinga u šparu, 0,55eur pol litra bravo soka, pa 4,80eur 4 trojanski krofi
mmikolj je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:mmikolj je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:
To vem, da se vedno kaj najde, je pri nas isto, sam je vseeno preceeej manj kot 10000€/leto.Je pa res, da tudi ni tako velika...
Teh 10.000€ ni niti preveč, ker skoraj vse naredim sam in tako porabim denar le za material. Nočem niti razmišljati o številki, ki bi se pojavila, če bi vse prepustil mojstrom. Pred nekaj meseci mi je npr. vodoinštalater za 4 dni (vsak dan 2 uri) dela zaračunal 1350€. Cena me ni preveč presenetila, ker ne premorem profesionalnega orodja. Bolj me je razjezilo to, da je pozabil zatesniti eno cev in sem naslednji dan, ko sem stopil v stanovanje skoraj umrlo smradu.
Seveda pa to "hobi gradbeništvo" vzame veliko časa, ampak si po opravljenem delu vsaj zadovoljen s svojimi rezultati, ki so ponavadi odlični. Res, da delam zelo previdno in počasi, a vsaj ni treba popravljati za drugimi, kar se pogosto izkaže za mučno opravilo.
Tako pa ostane še nekaj denarja, ki ga lahko vložim v najbolj nesmiselno naložbo-pleh.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov