Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Re: varčevalni ukrepi?

Napisal/-a yani Sr apr 04, 2012 8:57 am

Kar se tiče faksa in podobno, bom napisal iz svojih izkušenj... Z kolegom sma oba se istočasno vpisala na faks ( računalništvo), on je naredil jaz sem vmes pustil in se zaposlil (prej sem imel narejeno tehnično šolo). Torej v tem času sem jaz pridobil 4 leta delovne dobe... V času ko se je kriza začela, pred par leti, sem jaz takoj dobil novo službo ( izmed 200 prijavljenih), ker sem imel izkušnje. Moj kolega, pa ima diplomo in brez izkušenj, pa je še zdaj po dveh letih na borzi.... Vsak si naj to zgodbo po svoje predstavlja, bom pa dal en namig: diploma je čisto razvrednotena, preveč je visoko šolanih kadrov in premalo tistih, ki dejansko delajo.

Aja, pa kot sem prebral višje en komentar, da bi moral vsak začeti na dnu. Se popolnoma strinjam!! Kot računalničar sem začel preko študenta kelnarit, potem sem pri prvi redni zaposlitvi čistil mašine in počasi lezel višje... zdej pa sem po 6 letih delovne dobe sistemski admin.... pa še zmeraj nimam faksa narejenega :) delo pa le imam, pa vem da tudi v prihodnje za mene ne bo problem, ker mi ni težko tudi za metlo prijet...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr apr 04, 2012 9:41 am

moti me, da tako omejeno razmišljate. pravite da če nekdo dela fax nima delovnih izkušenj itd. to je res po eni strani, po drugi (kar že v 2 postih niste zastopili) pa je odvisno od vsakega posameznika. Vi si predstavljate fax kot eno piflanje in nič realnega znanja. ma folk, če greš na fax in če te to veseli se tudi v prostem času z tem ukvarjaš. pa tudi če te to toliko ne veseli, se lahko ukvarjaš še z čim drugim med faxom, da pridobiš katerokoli znanje (študenstko edlo obstaja). v končni fazi se ljudje z časom spreminjajo in ni nujno da to kar je diplomiral bo tudi delal. sory, samo tako kot vi ramišljate, razmišljajo ovce. stalno odvisno od ostalih :roll:

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr apr 04, 2012 9:51 am

MRV je napisal/-a:moti me, da tako omejeno razmišljate. pravite da če nekdo dela fax nima delovnih izkušenj itd. to je res po eni strani, po drugi (kar že v 2 postih niste zastopili) pa je odvisno od vsakega posameznika. Vi si predstavljate fax kot eno piflanje in nič realnega znanja. ma folk, če greš na fax in če te to veseli se tudi v prostem času z tem ukvarjaš. pa tudi če te to toliko ne veseli, se lahko ukvarjaš še z čim drugim med faxom, da pridobiš katerokoli znanje (študenstko edlo obstaja). v končni fazi se ljudje z časom spreminjajo in ni nujno da to kar je diplomiral bo tudi delal. sory, samo tako kot vi ramišljate, razmišljajo ovce. stalno odvisno od ostalih :roll:

Se najde kakšen majster na generacijo, ki je primeren za zaposlit, drugače pa jaz osebno ne bi niti v sanjah iskal koga za zaposliti med svežimi diplomanti. Je cel študijski sitem tolko slab, da niti ne more ustvariti boljšega kadra ....
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr apr 04, 2012 10:30 am

Kje ste še vidl, da se piramido gradi od sredine dalje, začne se spodaj in gradi vedno višje, pač od svežga diplomiranega folka se težko kaj konkretnega pričakuje, tu je en napisal, da se je po srednji šoli zaposlil in sedaj ima zaposlitev, edino pravilno, začel je gradit piramido od začetka, najprej znanje, praksa in ko prideš do težave spet rabiš znanje in prakso...se je pa treba za vse to preklemano trudit in ne obupat. Fax se da narest izredno, ker smo odvisni od samega sebe, od učenja, prakso pa je težko nekje delat, če te noben ne vzame. Kakorkoli že to je moje mnenje.
Član od leta 2004

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Sr apr 04, 2012 10:57 am

grega983 je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:moti me, da tako omejeno razmišljate. pravite da če nekdo dela fax nima delovnih izkušenj itd. to je res po eni strani, po drugi (kar že v 2 postih niste zastopili) pa je odvisno od vsakega posameznika. Vi si predstavljate fax kot eno piflanje in nič realnega znanja. ma folk, če greš na fax in če te to veseli se tudi v prostem času z tem ukvarjaš. pa tudi če te to toliko ne veseli, se lahko ukvarjaš še z čim drugim med faxom, da pridobiš katerokoli znanje (študenstko edlo obstaja). v končni fazi se ljudje z časom spreminjajo in ni nujno da to kar je diplomiral bo tudi delal. sory, samo tako kot vi ramišljate, razmišljajo ovce. stalno odvisno od ostalih :roll:

Se najde kakšen majster na generacijo, ki je primeren za zaposlit, drugače pa jaz osebno ne bi niti v sanjah iskal koga za zaposliti med svežimi diplomanti. Je cel študijski sitem tolko slab, da niti ne more ustvariti boljšega kadra ....

Se strinjam.

Če te med študijem ni kakšna firma že zaposlila oziroma ponudila prakso, potem si na žalost samo še 'eden od povprečnih študentov' v sloveniji, ki študirajo da imajo status. Imaš prav, kako boš ti nekoga zaposlil in pričakoval, da bo nekaj oziroma vsaj nekaj znal, če pa je naredil diplomo glih toliko, da jo je... Poznam zadeve v šolstvu zelo dobro in moja ocena je da je 3/4 študentov samo za okras na faksu.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr apr 04, 2012 11:09 am

berlonso je napisal/-a:ampak ko sem se pogovarjal s sodelavcem sva prišla do podobnega mnenja. na kratko, zdi se, da hoče vlada gospodarstvo in javni sektor med sabo skregat, tako da sedaj mi pljuvamo in celo zahtevamo, da te ljudi odpustijo, ko (če) bodo na cesti, bodo (zaradi prelepe Slovenske zavisti) oni pljuvali po nas in zahtevali da delamo v težjih pogojih, zmanjšanje zaposlenih itd... torej zadeva bi šla naprej in ušla iz kontrole, kar bi po mojem mnenju lahko prineslo "nov veter", da ne rečem "napihnjeno" kar revolucijo. mogoče je to edini način za spremembo "usranega" sistema.

Odlično jim gre! Zdaj se že kregajo študiranci in delavci.

Imam pa še eno vprašanje. Al kdo od vas resnično verjame, da je za to državo sploh še kakšno upanje, da bo kdaj karkoli bolje?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 04, 2012 11:19 am

cruiser1 je napisal/-a:Imam pa še eno vprašanje. Al kdo od vas resnično verjame, da je za to državo sploh še kakšno upanje, da bo kdaj karkoli bolje?

Ne, ne bo boljše, vendar dokler imava službi, bova delala tukaj, Če pa eden od naju službo izgubi, greva ven. Avstralija ali Nova zelandija.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr apr 04, 2012 11:30 am

cruiser1 je napisal/-a:
berlonso je napisal/-a:ampak ko sem se pogovarjal s sodelavcem sva prišla do podobnega mnenja. na kratko, zdi se, da hoče vlada gospodarstvo in javni sektor med sabo skregat, tako da sedaj mi pljuvamo in celo zahtevamo, da te ljudi odpustijo, ko (če) bodo na cesti, bodo (zaradi prelepe Slovenske zavisti) oni pljuvali po nas in zahtevali da delamo v težjih pogojih, zmanjšanje zaposlenih itd... torej zadeva bi šla naprej in ušla iz kontrole, kar bi po mojem mnenju lahko prineslo "nov veter", da ne rečem "napihnjeno" kar revolucijo. mogoče je to edini način za spremembo "usranega" sistema.

Odlično jim gre! Zdaj se že kregajo študiranci in delavci.

Imam pa še eno vprašanje. Al kdo od vas resnično verjame, da je za to državo sploh še kakšno upanje, da bo kdaj karkoli bolje?

Z raznoraznimi ukrepi ne bo boljše. Delavcem oz. dnu piramide bodo samo še jemali, jemali, jemali, zato da bodo oni lahko nalagali. Bojim se ekstremnega scenarija, kot nas uči zgodovina se je še vsaka velika kriza končala z vojno. Američani to že z pridom izkoriščajo in netijo vojne po celem svetu, vprašanje časa je kdaj jih bo to vse skup teplo nazaj. Kitajci pa mogoče tudi Rusi tega ne bojo u nedogled prenašal oz. bojo hotl uveljavt svoje interese. Vem da je mal drastičen scenarij ampak me skrbi da bi znal u roku 30 let ornk počt. Potem bo pa vse bolje. Vse bo treba na novo zgradit, ljudje si bomo umetno zmanjšali svoje število (naravna selekcija??) in smo dobri za nadaljnih 100 let "razvoja".

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr apr 04, 2012 1:10 pm

30let? Ti si pa velik optimist. Po sedanjih scenarijih, kakor zadeve tečejo, bo vojna v treh do štirih letih. Iran prodaja nafto kitajcem. Kitajci pa ne bodo dolgo gledali, da jim bodo američani v zelje skakali. Trenutno jih nujno rabijo zato ker je večina izvoza v ameriko, vendar če se bo res vsa industrija preselila v Indijo, ker je delovna sila še cenejša, bodo kmalu moral oni enako "osvajat" na način kot to počne sedaj Amerika.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr apr 04, 2012 2:52 pm

Verjetno se mora res zopet vse "resetirat".

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr apr 04, 2012 3:28 pm

kdo po vašem je kriv za trenutno situacijo?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr apr 04, 2012 3:47 pm

Hmm edini krivec zame je človeška pogoltnost in propad vrednot. Posredno so pa tuki notr svetovne banke, politiki, svetovni "strici" iz ozadja za katere sploh ne vemo in nikoli ne bomo.

Najbolj žalostno od vsega pa je, da vemo kaj se dogaja, vemo kaj se bo zgodilo, moremo pa pravzaprav nič.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr apr 04, 2012 4:13 pm

MRV je napisal/-a:kdo po vašem je kriv za trenutno situacijo?

Janša.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr apr 04, 2012 6:19 pm

no, kdo je še po vašem krivec?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr apr 04, 2012 6:27 pm

MRV je napisal/-a:no, kdo je še po vašem krivec?

Človeška neumnost, ki je brezmejna.

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Sr apr 04, 2012 7:54 pm

nebivedu je napisal/-a:

Politiki so takšno takšni kot si jih zaslužimo, stanje pa se ne bo izboljšalo, dokler se ne bo spremenilo razmišljanje raje.
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr apr 04, 2012 8:10 pm

nebivedu je napisal/-a:30let? Ti si pa velik optimist. Po sedanjih scenarijih, kakor zadeve tečejo, bo vojna v treh do štirih letih. Iran prodaja nafto kitajcem. Kitajci pa ne bodo dolgo gledali, da jim bodo američani v zelje skakali. Trenutno jih nujno rabijo zato ker je večina izvoza v ameriko, vendar če se bo res vsa industrija preselila v Indijo, ker je delovna sila še cenejša, bodo kmalu moral oni enako "osvajat" na način kot to počne sedaj Amerika.

Jest sem ob neki razpravi nedolgo nazaj dal rok do vojne max. 10 let....In bo vsekalo. Tako kot je že cruiser napisal, se je vsaka kriza končala z vojno...tudi ta se bo..Nažvakal ga pa bomo mi...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Sr apr 04, 2012 8:21 pm

Kmet bo zadnji c*knu :D
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr apr 04, 2012 8:43 pm

grega983 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:

Politiki so takšno takšni kot si jih zaslužimo, stanje pa se ne bo izboljšalo, dokler se ne bo spremenilo razmišljanje raje.

Problem je pri nas, ker imamo isto garnituro že 21 let na oblasti, menjajo samo stolčke in si podajajo žogico, novih pa ne spustijo zraven, ker vedo, da bi potem vse izgubili (jankovič in pozitivna slovenija).
Uglavnem pri nas se jih drugače ne moreš znebit kot da jih pobiješ, ker mislijo da so zaradi osamosvojitve kar doživljensko poklicani, da bodo uničeval slovenijo.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr apr 04, 2012 8:59 pm

yani je napisal/-a:Kar se tiče faksa in podobno, bom napisal iz svojih izkušenj... Z kolegom sma oba se istočasno vpisala na faks ( računalništvo), on je naredil jaz sem vmes pustil in se zaposlil (prej sem imel narejeno tehnično šolo). Torej v tem času sem jaz pridobil 4 leta delovne dobe... V času ko se je kriza začela, pred par leti, sem jaz takoj dobil novo službo ( izmed 200 prijavljenih), ker sem imel izkušnje. Moj kolega, pa ima diplomo in brez izkušenj, pa je še zdaj po dveh letih na borzi.... Vsak si naj to zgodbo po svoje predstavlja, bom pa dal en namig: diploma je čisto razvrednotena, preveč je visoko šolanih kadrov in premalo tistih, ki dejansko delajo.

Aja, pa kot sem prebral višje en komentar, da bi moral vsak začeti na dnu. Se popolnoma strinjam!! Kot računalničar sem začel preko študenta kelnarit, potem sem pri prvi redni zaposlitvi čistil mašine in počasi lezel višje... zdej pa sem po 6 letih delovne dobe sistemski admin.... pa še zmeraj nimam faksa narejenega :) delo pa le imam, pa vem da tudi v prihodnje za mene ne bo problem, ker mi ni težko tudi za metlo prijet...

Se kar strinjam s tabo v celoti, podobna zgodba je tudi pri meni, le da nisem faksa (elektro) na klin obesil, ampak je*em ježa z diplomo in redno zaposlen kot scada inženir.
Cenim tiste, ki jim ni nobeno delo izpod časti. Ampak, danes je zeelo malo takih...
Meni je prav sproščujoče kaj fizičnega naredit (npr. kabel napelat, al pa kaj pomest), ker dam lahko možgane na krajši počitek 8)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov