Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
ule
Uporabnik

Kraj: Babno Polje

Re: Denar

Napisal/-a ule To sep 11, 2012 6:38 pm

Morali bi uvesti stare valute (tolarje) nazaj, ker se mi zdi da večino folka nima občutka za denar. Euro valuto pa bi pustili, recimo na borzi.

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking To sep 11, 2012 8:26 pm

ule je napisal/-a:Morali bi uvesti stare valute (tolarje) nazaj, ker se mi zdi da večino folka nima občutka za denar. Euro valuto pa bi pustili, recimo na borzi.

Ti to resno? Da ne boš potem jamral, ko se boš 1x mesečno vozil po kilogram kave v avstrijo in plačal stomiljonov tolarjev za tisti kilogram kofeta.

Bodi zelo vesel da imamo evro in da tudi če gre slovenija v bankrot, bo tisti evro v žepu, še vedno nekaj pomenil.

Če bi imel tolarje pa bi verjetno gledal prešerna s takšnimi ničlami kot na tej valuti:
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV To sep 11, 2012 9:56 pm

Bago je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:še en ki nima pojma o pojmu. če daješ napačne napotke, raje bodi tiho!

Komu je bilo to namenjeno?

tebi. ne nalagaj neumnosti o zlato. če bi bral temo bi tudi uvidel da smo že šli skozi to.

primozek, imena in priimki ti ne povejo kaj veliko. kaj jih boš šel obiskat? ti in uni nad tabo, vi ste samo preveč neumni da bi videli tisto kar vaše oči gledajo. to sploh niso organizacije in še manj so skriti. vse imate pred nosom, a kaj ko ne veste ni kje imate nos. a je fina travica na trati?

Uporabniški avatar
grahovc
Uporabnik

Kraj: notranjska

Napisal/-a grahovc Sr sep 12, 2012 5:58 am

Slika
OCD (Obsessive car detailer)
Poliranje by Grahovc

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr sep 12, 2012 8:27 am

Lahko ostane tema znotraj okvirjev, kakor je bila začeta? Drugače bomo še odkrili, da je tisti, ki je nad vsem in vsakomur, eden in edini ...

... Jezus Kristus! ...*

* (ni mišljena oseba, temveč gre za moj vzdih ...)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr sep 12, 2012 9:26 am

Prodat use pa it s trebuhom za kruhom ;)
Slika

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr sep 12, 2012 9:48 am

chan je napisal/-a:Lahko ostane tema znotraj okvirjev, kakor je bila začeta? Drugače bomo še odkrili, da je tisti, ki je nad vsem in vsakomur, eden in edini ...

... Jezus Kristus! ...

Sej je, ker mu je bila dana vsa oblast na zemlji in v nebesih. Zanimivo je to, koliko potrpežljivosti ima z ljudmi, ki se odločajo raje za laž kot resnico, krajo kot poštenje, ...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr sep 12, 2012 9:51 am

BoneS je napisal/-a:Prodat use pa it s trebuhom za kruhom ;)

to je najslabša možna rešitev, ki kaže, da se je posameznik prepustil usodi tistih, ki so raje ovčke kot pa voditelji pa magari voditelji svojih financ.

torej...treba je delat, treba je razmišljat in racionalno svojo porabo razčlenit, seveda treba je tudi živeti in trošiti a vse do neke meje.

ok ... pustimo sedaj to.

osebno sem mnenja in za tem stojim, da je slovenija odlična država v kateri se lahko uspe z delom žal pa to ne velja povsod a potrebnih je kar nekaj padcev, da bi nam uspelo...se spomnite kolikokrat ste padli preden ste se naučili hoditi a glej ga zlomka naučili ste se hoditi in sedaj hodite pokončne glave mar ne?

kako varčevati? večna dilema...

na pvt sem že odgovoril na nekaj vprašanj glede varčevanja ;)

zopet ponavaljam izrečeno:
- razpršite premoženje/gotovino na čim več delov ( osebni račun, varčevalni račun, redno mesečno varčevanje, vezava/depozit, sklad, varčevanje z komponento zavarovanja ter zavarovanje kredita/hipoteke)

- za tiste, ki imate nekaj več znanja o delnicah/obveznicah pa predlagam otvoritev trgovalnega računa v banki, kjer boste kupovali/prodajali delnice po lastni volji in tako prevzameli tveganje/dobiček v celoti napram svojemu znanju, ki ga posedujete

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr sep 12, 2012 10:49 am

adis je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:Prodat use pa it s trebuhom za kruhom ;)

to je najslabša možna rešitev, ki kaže, da se je posameznik prepustil usodi tistih, ki so raje ovčke kot pa voditelji pa magari voditelji svojih financ.

torej...treba je delat, treba je razmišljat in racionalno svojo porabo razčlenit, seveda treba je tudi živeti in trošiti a vse do neke meje.

ok ... pustimo sedaj to.

osebno sem mnenja in za tem stojim, da je slovenija odlična država v kateri se lahko uspe z delom žal pa to ne velja povsod a potrebnih je kar nekaj padcev, da bi nam uspelo...se spomnite kolikokrat ste padli preden ste se naučili hoditi a glej ga zlomka naučili ste se hoditi in sedaj hodite pokončne glave mar ne?

kako varčevati? večna dilema...

na pvt sem že odgovoril na nekaj vprašanj glede varčevanja ;)

zopet ponavaljam izrečeno:
- razpršite premoženje/gotovino na čim več delov ( osebni račun, varčevalni račun, redno mesečno varčevanje, vezava/depozit, sklad, varčevanje z komponento zavarovanja ter zavarovanje kredita/hipoteke)

- za tiste, ki imate nekaj več znanja o delnicah/obveznicah pa predlagam otvoritev trgovalnega računa v banki, kjer boste kupovali/prodajali delnice po lastni volji in tako prevzameli tveganje/dobiček v celoti napram svojemu znanju, ki ga posedujete

ni res! to je najboljša varianta ever! samo j***a moraš imet to naredit in lahko se ti v tujini vse odpre. če bi tukaj ustal, bi se prepustil usodi, katero že vemo.

e, pa ti razlagaš folku da mora varčevat?? kaj še ne štekaš da ljudje NE pridejo skozi mesec, kaj šele da bi varčevali?!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr sep 12, 2012 11:27 am

MRV je napisal/-a:ni res! to je najboljša varianta ever! samo j***a moraš imet to naredit in lahko se ti v tujini vse odpre. če bi tukaj ustal, bi se prepustil usodi, katero že vemo.

e, pa ti razlagaš folku da mora varčevat?? kaj še ne štekaš da ljudje NE pridejo skozi mesec, kaj šele da bi varčevali?!

X2

Tipičen bankir pač.

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr sep 12, 2012 12:12 pm

Tipičen bankir. Morda.

Ampak kolikor jaz vidim, je lepo napisal, citiram: "kako varčevati? večna dilema..." ter da je na to že odgovarjal na pvt. Torej ga je nekdo spraševal. Za varčevanje je napisal čisto prav!
Če pa nekdo nima dovolj denarja da bi začel varčevati, ja šment, kaj naj rečem? Ali bi vsak rabil svojega "finančnika" ki bi ga držal za rokico in kateri bi mu povedal kdaj ima dovolj denarja da lahko kam naloži oz. ga da na kakšno vezavo itd.?

To da pa ljudje nimajo denarja, pa so si po eni strani krivi tudi sami. Tako kot je zapisano, če se ne motim, na drugi strani te debate, kako iz 1000€ narediti 1200€, ali nekaj v tem stilu.
Namesto da bentiš z glavo skozi zid ter po možnosti se še udeležuješ kakšnih "klik klik zaslužkov", raje razmišljaj kaj boš naredil(izdelal) ali kaj boš komu ponudil kot neko plačljivo storitev da boš zaslužil tistih dodatnih 200€ na mesec. Pa tudi malo razmisli o svojih izdatkih ki jih morda nepremišljeno zagoniš.
Jaz sem do nedolgo nazaj tudi komaj iz mesca v mesec preživljal, plača se mi ni povečala niti za cent, ampak trenutno dosti lažje grem skozi mesec, včasih pa še kaj ostane, pa imam sedaj še zraven lizing za avto, katerega prej nisem imel.
Čist preprosto, če imaš kakšen pameten telefon, če ne pa list papirja in svinčnik v žep pa gremo. Zapišeš vsak cent ki si ga porabil, zraven zapišeš še za kaj si to porabil, ter če je to bilo nekaj v prostem času, ne vem, recimo kava, pijača z prijatelji itd. si zapiši še čas koliko si ga zabušil za to. Jaz sem se to prisilil in delal en mesec, na koncu meseca me je bolela glava, koliko sem zmetal denarja ven za brezvezne stvari še več pa koliko časa sem za te stvari porabil.
Sedaj pa lepo, namesto vsakovečerne kave/pijače z prijatelji ali pa brezveznega "vsakovikendniškega" žuriranja porabim ta čas za to da nekaj dejansko delam in tako z tem še dodatno zaslužim in hkrati tudi nekaj prihranim ker ne zagonim vsak vikend 100€ za žuriranje.
Ne pravim da ne grem več nikamor pa nikoli na "drink" ali kaj, ampak bolj omejeno in je vsak večer ko se vležem na posteljo veliko lažji ker nimam več toliko skrbi kak bom pa jutri preživel ko gre plača že proti koncu.

Tako da ne vem, zakaj razmišljate kako bi na preprost način zaslužil in živel kot "lord". Tega ni. Tako kot tudi ne bo trebušnih mišic z ležanjem na kavču. ;)
Če bi mi slovenclji toliko delali koliko se pritožujemo pa tut Janši ne bi bilo potrebno toliko pritiskat z varčevalnimi ukrepi, ampak ne, bog ne daj da bi kdo ostal minutko dlje na šihtu ali pa še dejansko kaj mignil potem ko pride domov. ;)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr sep 12, 2012 12:40 pm

:pivo

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 12, 2012 1:40 pm

grahovc je napisal/-a:Slika

WIN!! :lol:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr sep 12, 2012 1:59 pm

cruiser1 je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:ni res! to je najboljša varianta ever! samo j***a moraš imet to naredit in lahko se ti v tujini vse odpre. če bi tukaj ustal, bi se prepustil usodi, katero že vemo.

X2

Tipičen bankir pač.

ali jim razlagam? NE, jim pa predstavim situacijo.
Vsakomur predstavim njegovo finančno sliko ki je "reci piši" krvna slika vsakega posameznika in tej sliki se NE da izogniti, ker je izraz naših dejanj in naših navad ( pri nekaterih v plus, pri nekaterih v minus).

ali kdo pride čez mesec ali ne žal na to ne morem vplivati, zakaj?
- ne poznam njihovih potrošnih navad oz. na kakšen stil življenja so navajeni
- nisem bil prisoten ob sklenitvi posla, ki je bil za njih morda usoden korak v neko novo/boljšo smer ( npr. hipoteka, itd...)
- in tako naprej in tako naprej...

torej vsak se sam odloči kaj in kako, vse je odvisno ali bo poslušal mene ali ne ... stvar odločitve.
...in da...sem bankir z širokim znanjem financ.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr sep 12, 2012 2:31 pm

ok, potem mi povej zakaj varčevat. po eni strani je ok, po drugi če si bankir bi moral vedet zakaj trenutno ni toliko pametno varčevat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr sep 12, 2012 2:49 pm

MRV je napisal/-a:ok, potem mi povej zakaj varčevat. po eni strani je ok, po drugi če si bankir bi moral vedet zakaj trenutno ni toliko pametno varčevat.

povej ti meni raje zakaj ni pametno varčevati? po kateri logiki?
- potrebno si je ustvariti varnostno rezervo za čase, ki bodo prišli ( morebiten nakup, investicija ali kaj podobnega...)

zakaj konkretno boš ti varčeval ti jaz ne morem povedati, saj jaz nisem ti ali obratno torej ne poznam tvojih potrošnih navad.

dam primer:
če ima nekdo hipotekarni kredit recimo 600eur in se obrok na vsakih 6 mesecev spremeni ( euribor) in se je recimo po 6 mesescih zaradi padca/znižanja euriborja obrok znižal iz 600 eur na 550eur se potem to razliko ( 50 eur) lahko investira naprej. torej teh 50 eur lahko dajemo na stran nadaljnih 6 mesecev in si ustvarimo rezervo v višini 300 eur.

zakaj? če smo se navadili dajati na stran 600 eur potem nadaljujmo z to prakso tudi naprej kljub nižjemu obroku kredita vse dokler se euribor ne spremeni. ;)

je smiselno?

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr sep 12, 2012 2:53 pm

mrv: adis je predstavil različne oblike in način varčevanja. V bistvu ko "varčuješ" pomeni samo to da nekdo z tvojim denarjem operira in ne ti sam osebno.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr sep 12, 2012 2:53 pm

Zakaj imam taksno mnenje? Zakaj prodat pa it? Zarad tega, ker zau delam v panogi, ki je pri nas obsojena na propad. Tudi zaradi bank. Se vedno pa za situacijo, ki je, krivim evro.
In, ko se bodo krivci za propad zavedal, kaj so storil (itak se nikol ne bodo, ker imajo poune riti vsega), bo prepozn.
Fantje in dekleta-"znanje" je ze odslo v tujino.
Konkreten primer-povejte mi za eno SLOVENSKO podjetje, ki je v tem trenutku zmozno zgradit en viadukt v sloveniji?

Ko se toliko omenja varcevanje-varcujes takrat, ko imas.
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Sr sep 12, 2012 2:55 pm

adis je napisal/-a:je smiselno?

Ne, boljše je teh "dodatnih" 50€ na mesec zagonit, glavno da je obrok manjši.
Ko bo pa v naslednjih 6 mesecih obrok narastel na 650€ zarad dviga euriborja, pa ker hudič ne počiva bo ravno takrat še crknil avto/hladilnik/štedilnik/kajkolidrugega...potem bo pa krivo vse, slabe plače, trenutna vlada, nesposobni poslanci, tajkuni ki vladajo svetu, iluminati, prostozidarji, vsa možna pi**arija, samo vsak posameznik ne.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr sep 12, 2012 3:02 pm

BoneS je napisal/-a:Zakaj imam taksno mnenje? Zakaj prodat pa it? Zarad tega, ker zau delam v panogi, ki je pri nas obsojena na propad. Tudi zaradi bank. Se vedno pa za situacijo, ki je, krivim evro.
In, ko se bodo krivci za propad zavedal, kaj so storil (itak se nikol ne bodo, ker imajo poune riti vsega), bo prepozn.
Fantje in dekleta-"znanje" je ze odslo v tujino.
Konkreten primer-povejte mi za eno SLOVENSKO podjetje, ki je v tem trenutku zmozno zgradit en viadukt v sloveniji?

Ko se toliko omenja varcevanje-varcujes takrat, ko imas.

gradbena panoga je v škripcih, kar priznam a se bo morda z prihodom avstralcev ( če pridejo) le izboljšalo stanje.

FireSTORM je napisal/-a:
adis je napisal/-a:je smiselno?

Ne, boljše je teh "dodatnih" 50€ na mesec zagonit, glavno da je obrok manjši.
Ko bo pa v naslednjih 6 mesecih obrok narastel na 650€ zarad dviga euriborja, pa ker hudič ne počiva bo ravno takrat še crknil avto/hladilnik/štedilnik/kajkolidrugega...potem bo pa krivo vse, slabe plače, trenutna vlada, nesposobni poslanci, tajkuni ki vladajo svetu, iluminati, prostozidarji, vsa možna pi**arija, samo vsak posameznik ne.

vidiš razmišljaš v tej smeri kot jaz... poskrbimo sedaj dokler še lahko pa magari z malimi vložki za čase, ki bodo prišli. kakšni bodo ti časi pa nihče ne ve. ali bo črno ali rožnato bomo videli je rekel "slepec".
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov