nebivedu je napisal/-a:Davek na nepremičnine plačuješ že danes. Imenuje se NADOMESTILO ZA STAVBNO ZEMLJIŠČE. In še enkrat: davek na nepremičnine bo zamenjal sedanji davek, kjer si plačeval nadomestilo za stavbno zemljišče. Stari davek bodo ukinili. Tako da ne boš 2x obdavčen.
Poanta pa je v tem, da bo ta novi davek odvisen od občine in ne več od države. Pri nekaterih občinah boš sedaj plačal več, pri nekaterih manj. Koliko pa bo kje za plačat pa nihče ne pove.
Tako da nehajte s tem šokantno in ne vem kaj srat, ker gre v tem primeru res samo za zamenjavo davka, ne pa kot v drugih primerih, ko so nabili davek na davek.
Nisem nepismen, znam brati, je že bilo napisano. NI POTREBNO IZPOSTAVLJATI Z VELIKIMI ČRKAMI (mimogrede, tole je vse shift

). Nikjer ne pišem o tem, da bosta naenkrat dva davka; štorija o dvojnem davku se navezuje na nekaj drugega.
Poanta je v tem, da nihče od vas ne razume o čem govorim. Gledam vas tu... Tako globoko ste v vsem tem, da vse to jemljete popolnoma samoumevno?! Jaz popolnoma razumem kaj se dogaja v drugih državah, tudi mi je jasna politika v ozadju (tako CO2 pri davkih, kot tudi varnost pri kaznih; narediti zadevo tako, da ji povprečni Janez ne bo nasprotoval, da bi ne bil označen za onesnaževalca, nevarnega in nasplošno grdega grdega*).
Ampak, a boste res mirno gledali kako nastajajo davki čez noč? In ti davki vas omejujejo - osebnostno omejujejo! Pa se vi tega sploh zavedate?! In kdor misli stvari upravičevat z argumenti kaj je 40 € za nepremičnino vredno 200.000 €, in če nimaš za to pa ono, kaj kupuješ -> z veseljem vam dam svoj trajnik in nakažite te davke, ki še bodo, na moj račun, dokler jih še ni. Aja, ne? Zakaj pa ne? Zakaj pa potem ja? Ker je politika tako rekla? Za Boga dragega, saj ne sprašujem če menite, da obstaja zrak... Ali je pač davek človeku nujen kot zrak inbrez njih ne znate živeti?
Vnovič bom dodal - ni mi žal pripsevati v državno blagajno (za skupno dobro). Tudi nekako prebolim preseravanja vseh naših politikov. A tega pobiranja denarja je počasi občutno preveč... Ne filozofiram zdaj o tajkunih in kako so pobrali ogromne vsote denarja. Sploh ne govorim o zadevah zaradi katerih se je protestiralo. Zanima me, če ste osebnostno res mrtvi, da vse skupaj sprejemate brez kančka odpora? Ste res zombiji, sužnji? Brezmiselni del kapitalističnega stroja? Glede na pasivnost, bi človek rekel, da tudi dopusta ne potrebujete - ha, evo ga; a če bodo krčili št. dopustnih dni, boste tudi tako mirno sprejeli?**
Izjava BMK je še kako na mestu; če ste se dvignl iz Yuge, se bomo pa še iz EU! Mislim, v končni fazi mi je vseeno - se bom usedel na socialo in se odpovedal otrokom, ko se došolajo, da moj dolg ostane moj. Vi pa delajte zame.
Nihče mi ne odgovori konkretno! Bi rekli DA legitimizaciji posiljevanja?! Bi se pogajali kake oblike posilstev bomo tolerirali?! Kaj je pri davkih drugače?! Se vi zavedate, da vaš denar ni kos papirja? Da za ta denar dajete vsak dan vsaj 8 ur življenja?! Kako malo se cenite, ne morem verjet... Upam, da vas vaš šiht izpolnjuje; a zase vem, da delam, ker moram - tudi za dobrobit naše družbe, da zadeve tečejo. Sploh me to ne skrbi. A je to čas, ki se mu odpovem - čas ko nisem s svojimi in čas, ki ga ne bo nikoli nazaj. Upam, da tega ne boste dojemali na smrtnih posteljah. Pa sem tudi imel kak šiht, ki me je veselil, a vseeno.
Še to; če že toliko zapenjate za to besedo šokantno, naj jo kdo (lepo) prosim zbriše. Obešate se na neke neumne detajlje.
* o smotrnosti tega ne govorim, čeprav je davek na CO2 popolna bedarija, saj CO2 ni tako pereč problem, res ne

** saj, čemu bi sploh imeli dopust? Če ne boš zmožen dela boš na bolniški. Zavarovalnica bo odločila ali se te splača popravljat (pa da ne boste mislili, da v ZDA ni tovrstnega odločanja).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.
Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.