Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a SELJO Sr dec 08, 2010 1:53 pm

iz iphone 2G prešaltal na 3gs.. bomba ne zamenjam edino za 4g :D

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr dec 08, 2010 2:55 pm

x2 :)
prehod iz prvega na 3GS itak po performansih nimaš kej...čeprav kvaliteta mi je bla pa pri prvem boljša od 3G...staro ohišje je dajalo boljši občutek, tale plastika mi je včasih mal tko tko, kot da je glih na meji da bo začelo malo škripat.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe dec 10, 2010 7:18 pm

Renault VG je napisal/-a:
Hehe..ah sej če pade se razkoplje samo tista zadnja plastika in pa baterija ven odleti. Drugo je pa vredu, stestirano. Nič hudega.Jaz imam pri svoji nokiji občutek da mi bo razpadla v roki :cry

Ne samo da bo razpadla v roki....tudi maje se cel lufti ne štimajo....Drugače dela super....a vreden ni 20 evrov....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe dec 10, 2010 7:37 pm

lisko je napisal/-a:
Hehe..ah sej če pade se razkoplje samo tista zadnja plastika in pa baterija ven odleti. Drugo je pa vredu, stestirano. Nič hudega.Jaz imam pri svoji nokiji občutek da mi bo razpadla v roki :cry

Ne samo da bo razpadla v roki....tudi maje se cel lufti ne štimajo....Drugače dela super....a vreden ni 20 evrov....
Saj tudi pri meni recimo pokrovček baterije stoji 2mm stran pa vratca za microSD so zlomljena...Je pa res da je moja nokija stara že skoraj 2 leti.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe dec 10, 2010 7:39 pm

htc hd2. boljsega ni. trenutno se ne.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 10, 2010 7:42 pm

lisko je napisal/-a:

Saj tudi pri meni recimo pokrovček baterije stoji 2mm stran pa vratca za microSD so zlomljena...Je pa res da je moja nokija stara že skoraj 2 leti.

Dokler je ne drži duckt tape skupaj, kot mojo N95(stara dobra tri leta, trenutno kot rezervni telefon), je še čisto vredu! Nabrala že kar nekaj zračnih milj, bila polita s čajem z limono in medom itd., pa še dela brez problema! :D In potem so mi šli reč na servisu, da je pri par mescev stari odlično ohranjeni N97 kriva moja uporaba, da se je slušalka stišala! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe dec 10, 2010 7:57 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dokler je ne drži duckt tape skupaj, kot mojo N95(stara dobra tri leta, trenutno kot rezervni telefon), je še čisto vredu! Nabrala že kar nekaj zračnih milj, bila polita s čajem z limono in medom itd., pa še dela brez problema! In potem so mi šli reč na servisu, da je pri par mescev stari odlično ohranjeni N97 kriva moja uporaba, da se je slušalka stišala!
Tej novi mobiteli niso ravno preveč trpežni.Tudi sam sem gledal nokio n95 ko sem kupoval mobitel pa mi je bilo 450€ preveč in sem kupil nokio 6220 classic.Mobitel je bil takrat med boljšimi klasičnimi telefoni.Sedaj pa načrtujem menjavo za na dotik občutljivo nokio c6-01.Kakšen pa je kaj zaslonček te tvoje nokie N97?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 10, 2010 8:09 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dokler je ne drži duckt tape skupaj, kot mojo N95(stara dobra tri leta, trenutno kot rezervni telefon), je še čisto vredu! Nabrala že kar nekaj zračnih milj, bila polita s čajem z limono in medom itd., pa še dela brez problema! In potem so mi šli reč na servisu, da je pri par mescev stari odlično ohranjeni N97 kriva moja uporaba, da se je slušalka stišala!
Tej novi mobiteli niso ravno preveč trpežni.Tudi sam sem gledal nokio n95 ko sem kupoval mobitel pa mi je bilo 450€ preveč in sem kupil nokio 6220 classic.Mobitel je bil takrat med boljšimi klasičnimi telefoni.Sedaj pa načrtujem menjavo za na dotik občutljivo nokio c6-01.Kakšen pa je kaj zaslonček te tvoje nokie N97?

Kako misliš, kakšen je? Ni tako "fensi" kot na nekaterih novih HD "čokoladicah", je pa velik in pregleden, odzivnost zadovoljiva. Za moje zahteve trenutno najboljši telefon(kombinacija touch screena in qwerty-ja), v marsičem slabši od nekatere konkurence, spet po drugi strani nima pa noben drugi tako širokega polja uporabnosti.

N95 moram reč, da je trpežen telefon. Zunanjost izgleda res ubogo, ampak z njo je bilo res grdo delano in je čudež da vse od drsnika, prek ekrana, do slušalk dela brez problema.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 11, 2010 11:35 am

Evo tu mate primerjavo.
http://www.gsmarena.com/nokia_x6_16gb-3109.php

http://www.gsmarena.com/nokia_c6_01-3524.php
X6 ima auto focus....
5 MP, 2592x1944 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, Dual LED flash, video light
C6 ima fixed fokus....
8 MP, 3264x2448 pixels, fixed focus, dual-LED flash
Tv out piše da imata oba....a kater kabel rabiš?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim So dec 11, 2010 12:12 pm

Prej sem imel vedno Sony Ericssone, z izjemo dveh-treh nakupov, drugih znamk, ki jih nisem imel dolgo (Samsung, LG), potem pa sem enkrat kupil Nokio E61i in sem bil navdušen. Predvsem nad materiali, in tipkovnico. Za E61i sem kupil Nokio E71 in to je bil za moje pojme "the telefon". Uporabnost, tipkovnica, kakovost izdelave (ohišje itd) in pa maratonska baterija... Mel sem ga kar nekaj časa, ampak sem ga precej uporabljal, tako v osebne kot poslovne namene, kar velikokrat mi je padel na tla in deloval popolnoma normalno. No dokler mi ga ni enkrat zalila voda in se je zvočnik začel mal čudno oglašati. Za tem sem kupil Nokio E75, tudi kul telefon, funkcije, ki jih rabim, fotkič tudi uredu, kombinacija qwerty in "obične" tipkovnice (praktično med vožnjo). No ja, ta mi je zdržala cca 1 leto, ampak se je žal rahlo "razpadla". Pred 1 tednom pa sem kupil Nokio E72 in sem zaenkrat kar navdušen. Pa še navigacija je zraven, kar sicer niti ni bila na "must have" list. Popravili so nekatere softw. stvari, ki so me motile pri E71 in vgradili so precej boljši fotkič (ga rabim tudi pri delu, ker ne moreš vedno nositi fotoap. s sabo) pa še tista "lučka" zelo prav pride. Je še vedno zelo kakovstno sestavljen, ampak precej bolj (fizično) "šibak" v primerjavi z E71-ko. Upam da bo zdržal čim dlje ;) Aja pa baterija je, enako kot pri predhodniku, fenomenalna.

Sicer pa moje zahteve:
- qwertz(y) tipkovnica
- dovolj dober fotkič
- fizično dovolj močan
- ne sme biti "touchscreen"
- WLAN ipd itak
- močna baterija
- seveda mora imeti na voljo nosilec za avto (kar ima vsak)
- (meni) uredu koledar (opomniki, opravila..)
Zadnjič spremenil ejsim, dne So dec 11, 2010 12:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 11, 2010 12:14 pm

lisko je napisal/-a:Tv out piše da imata oba....a kater kabel rabiš?

Obicajno je ze TV-out kabel prilozen v kompletu zgleda pa takole.
Slika

Ta kabel je ze stalnica od N95 > (zaradi vecnamenskega vhoda v mobilcih).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR So dec 11, 2010 12:15 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dokler je ne drži duckt tape skupaj, kot mojo N95(stara dobra tri leta, trenutno kot rezervni telefon), je še čisto vredu! Nabrala že kar nekaj zračnih milj, bila polita s čajem z limono in medom itd., pa še dela brez problema!
...N95 moram reč, da je trpežen telefon. Zunanjost izgleda res ubogo, ampak z njo je bilo res grdo delano in je čudež da vse od drsnika, prek ekrana, do slušalk dela brez problema.

Hehe, enake izkusnje pri meni z N95 8GB, bila polita 2x z vodko totalno, par dni so se tipke lepile in same od sebe sprozale, potem pa okej...nestetokrat padla iz zepa, z visine...nazadnje pred enim tednom ko sem sel s sluzbe in pucal avto mi je padla v sneg, cez smo vozili z avtomobili...cez eno uro sem se vrnil nazaj, mislec da sem jo pozabil v omarici, a nasel jo v snegu - sem si rekel: evo ce to ni konec ni nic...ko se je ogrela se je normalno prizgala in spet jo uporabljam :) Tudi sam ne vem kaj bi si privoscil kot naslednji telefon, da bo vsaj nekje na polovici trpeznosti in zmogljivosti kot sem jo vajen :D Ce bi spet nokio bi kaj v stilu E52 ali E72, touch screeni mi ne disijo ravno. Edino kak iPhone 3GS bi prisel v postev :)

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So dec 11, 2010 12:38 pm

jz sm sedaj pol leta nokio n78 bil zadovoljen glede funkcionalnostu, ikvaluiteta na psu... 2 mesca mel fon na servisu (2x po 1m z razmakom 1 dan- ko sem šel domov se mi je pojavila ista napaka) po tovarniškem servisu je deloval normalno le BT je zaradi baje najnovejših driverov bil neuporaben na parrotu. zdaj sem za zamenjal za Samsung SGH-g810 in sem zelo zadovoljen razen ohišje je pa na psu kvaliteta
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So dec 11, 2010 1:36 pm

MacTron: O kablu v kompletu ne duha ne sluha...
V kompletu je bil samo navadn in avto polnilec, držalo za avto, slušalke in pa neuporaben USB kabel ( dolg lih 5 cent...)

Aja pa še nekaj.....Predvaja na tv samo recimo player ali se obnaša kot pomožen zaslon? Recimo, da bi navigacijo spravil na avto displey?
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 11, 2010 1:39 pm

lisko je napisal/-a:MacTron: O kablu v kompletu ne duha ne sluha...
V kompletu je bil samo navadn in avto polnilec, držalo za avto, slušalke in pa neuporaben USB kabel ( dolg lih 5 cent...)

maš na bolhi za 10eu.. sicer pa se mi zdi, da sem ga v zadnjih 3eh letih na n95 8gb uporabljal 1x.. pač prvi dan :)

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie So dec 11, 2010 1:43 pm

na tv out se vidi enako kot na displayu samo pazi 320x240 se ti raztegne na cel ekran ;)
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So dec 11, 2010 1:49 pm

lisko je napisal/-a:MacTron: O kablu v kompletu ne duha ne sluha...

Aja pa še nekaj.....Predvaja na tv samo recimo player ali se obnaša kot pomožen zaslon? Recimo, da bi navigacijo spravil na avto displey?

Aha. Vprasanje: Ali je bilo to kupljeno v narocniskem paketu ali v prosti prodaji? Ker kakor sem sam zasledil, je mozno, da v narocniskem praketu dobis okrnjene komponente. Ravno, ko si omenil 5cm USB kabel, ravno to je tisto kar mi je sumljivo kako je bilo to kupljeno. Namrec v prosti prodaji dobis USB kabel dolg 1m. Na TVju vidis sliko enako kot na ekranu telefona, torej vse (premikanje v menujih, gledanje filmov, slik, prezentacij, texta itd). Torej bi v tem primeru tvoje slednje (navigacijo) lahko spravil tudi na display, tv.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal So dec 11, 2010 2:32 pm

No jaz imam pa 2 leti sedaj Nokia E63, ki je plastična kopija E71 s slabšim foto. Dubu za 1eur. Ima tudi že nekaj zračnih milj in pa potopnih izkušenj v barvi. Ker sem jo spihal z kompresorjem sedaj čudno zvoni. Drugače pa zelo zadovoljen.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst To dec 14, 2010 11:24 pm

sony ericsson J10i2 ali elm
Kupil sem ga za 80€ najcenejše kar sem upal dobit pri đabestu :)

-Je odličn saj ima skoraj vse funkcije dražji telefonov oz vse kar rabim
-čeprav izgleda zelo "plastičen" in kitajski je zelo trpežn zdrži vse žure, padce in udarce :P
-baterija zdrži okrog enga tedna pa ga ves čas uporabljam, mam pa ga od spomladi.

prej sem imel pa nokio n70 kupu rabljeno, edino batrije in izjemno počasnega delovanja zelo dobr mobi :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe dec 17, 2010 8:29 pm

Ima morda kdo podatke kakšna bo cena nokie c6-01 pri mobitelu v splošni akciji?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov