Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a esem Ne dec 26, 2010 1:24 am

S takimi otročjimi provokacijami sodiš edino v vrtec! Ali pa morda ne razumeš naslova teme ("Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)")?

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 29, 2010 9:59 am

hahaaaa, tip je mogo bit nasekan ko opica, da šel take pisat v tej temi :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
...:::Team:::...
Novinec

Kraj: ...It's Balkan you know, i change Bentley to Lada...

Napisal/-a ...:::Team:::... Sr dec 29, 2010 10:22 am

Patrik_A3 je napisal/-a:hahaaaa, tip je mogo bit nasekan ko opica, da šel take pisat v tej temi :lol:
hahaha tapravi se je oglaso :vc
P0rn Industries Inc.

speedfreak za moderatorja!

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Nokia- navigacija?

Napisal/-a soso Ne jan 09, 2011 9:26 am

Namen imam kupit nokio c5-03, katera ima brezlačno navigacijo. A to pomeni, da je prenos map brezplačen in se uporaba plačuje, ko se telefon poveže ali je uporaba tudi brezplačna? Zakaj sprašujem? Res mi ni jasno to kar piše na njihovi spletni strani. En dan 1.99 eur.
http://www.nokia.si/storitve-in-aplikacije/ovi-zemljevidi/prenosi-in-storitve/cene-in-pokritost-3.0

Hvala

LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Re: Nokia- navigacija?

Napisal/-a CePO Ne jan 09, 2011 10:00 am

jaz osebno sem na svojo nokio E5 naložil garmina, čeprav imam, prav tako kot ti, zastonj NokiaMap
en razlo je to, da mi je garmin bolj všeč glede uporabe, drugo pa to, da se, vsaj meni, te nokiine mape hočejo nonstop na server povezovati..

v glavnem... na internetu najdi garmin mobileXT za svoj telefon, en paket zemljevidov (Adriaroute bi znal biti kar zadosti, vsaaj za po SLO in nižje) pa inštaliraj na telefon :)
to je pač moje mnenje :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne jan 09, 2011 11:03 am

Pred kakšnim letom je Garmin še bil boljša možnost, zdaj se pa lahko skrije pred Nokia Ovi Maps, ki so zastonj na vseh novih Nokiah z GPS-om, nič ni za plačat. Sam program redno obnavljajo in izboljšujejo, tako da je res super. bratu na C5 dela vredu
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Ne jan 09, 2011 11:23 am

Sam imam prav tako OVi maps kot garmina XT in morem reči, da mi je garmin veliko boljši in lepši za upravljanje kot nokiina navigacija.

Naredi pa tako kot je CePO rekel pa bo. :D

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne jan 09, 2011 12:33 pm

Tudi mene zanima kaj je s to ovi navigacijo.Ali ti to jemlje denar zaradi interneta ali ne?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 09, 2011 1:27 pm

Renault VG je napisal/-a:Tudi mene zanima kaj je s to ovi navigacijo.Ali ti to jemlje denar zaradi interneta ali ne?

če si pameten si pač doma naložiš karte.. sicer pa prenos v slo je poceni, nekaj ga pa vključuje že osnovna naročnina.
problem je, ko se znajdeš v tujini. stroški so nenormalni (recimo hr, srbija..) za prenos podatkov. garmin pa ima lepo vse shranjeno. po želji se s strežžnikom povežeš, da posodobi prometne informacije ali pa recimo vreme.. zaenkrat mene še prepriča garmin

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po jan 10, 2011 8:04 am

bemumilu...se bom kje zacel htcja hvalit :shock: sploh, ko mi je vceraj s pralnega stroja zvonil, pa po par urah susenja zacuda se dela oops
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 10, 2011 2:50 pm

dobek je napisal/-a:bemumilu...se bom kje zacel htcja hvalit :shock: sploh, ko mi je vceraj s pralnega stroja zvonil, pa po par urah susenja zacuda se dela oops

S ali iz?

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jan 11, 2011 8:11 am

esem je napisal/-a:
dobek je napisal/-a:bemumilu...se bom kje zacel htcja hvalit :shock: sploh, ko mi je vceraj s pralnega stroja zvonil, pa po par urah susenja zacuda se dela oops

S ali iz?

iz, picajzl ti =P
ah, ja...pa preden vprasas - je ze bil ene 10min vklopljen pralni stroj, tudi mehcalec je ze not stekel...bemti, sploh vec po usesu ne zuli :lol:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche To jan 11, 2011 12:03 pm

Pa vseeno dvomim, da ti bo opran fon še dolgo delal.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To jan 11, 2011 12:11 pm

nokia x3 :huh: :huh: jajc-- od telefona telefon je res sam za klicat in nič drugega :D :D pride pa počase nokia e5 :D :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To jan 11, 2011 12:24 pm

Trenutno imam samsunga f480, glede na to, da je star dve leti deluje brazhibno pa mi je dostikrat padel na tla, kar se mu tudi vidi. In da je bil med prvimi telefoni na dotik dela res odlično, nima neki napak.

Ampak ker hočem imeti telefon na popolno tipkovnico gledam nokio e 71 ali pa e72. Rabljene gledam zato, ker sem vzel bonus in sedaj še kakšne 2-3 mesece ne morem vzet telefona. Prej sem skozi gledal nokio e71 za okoli 100€ in leto do leto in pol staro. Sedaj pa imam dobro ponudbo za nokio e 72 stara 3mesece in cena 150€ kar je res poceni. Nova pa pri simobilu pride 200€ z naročnino, prosta prodaja 440€.

Sedaj pa nevem ali se mi splača dat za rabljeno 3 mesece 150€ in z tem ne rabim podaljševat naročnine in lahko kdaj koli potem vzamem nek telefon. Ali naj raje dam 200e in vzamem novo in dve leti ne morem vzet drugega telefona?

Ima kdo iskušnje med tema telefonoma je tolk boljša e72 od e71? Se mi splača kupiti 3mesece staro e71 za 150€, kar je zelo poceni glede na to, da imajo večina cene za rabljene 200+. Ali dam za e71 imam ponudbo za 90€ staro eno leto?
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 11, 2011 9:12 pm

xalfist je napisal/-a:Trenutno imam samsunga f480, glede na to, da je star dve leti deluje brazhibno pa mi je dostikrat padel na tla, kar se mu tudi vidi. In da je bil med prvimi telefoni na dotik dela res odlično, nima neki napak.

Ampak ker hočem imeti telefon na popolno tipkovnico gledam nokio e 71 ali pa e72. Rabljene gledam zato, ker sem vzel bonus in sedaj še kakšne 2-3 mesece ne morem vzet telefona. Prej sem skozi gledal nokio e71 za okoli 100€ in leto do leto in pol staro. Sedaj pa imam dobro ponudbo za nokio e 72 stara 3mesece in cena 150€ kar je res poceni. Nova pa pri simobilu pride 200€ z naročnino, prosta prodaja 440€.

Sedaj pa nevem ali se mi splača dat za rabljeno 3 mesece 150€ in z tem ne rabim podaljševat naročnine in lahko kdaj koli potem vzamem nek telefon. Ali naj raje dam 200e in vzamem novo in dve leti ne morem vzet drugega telefona?

Ima kdo iskušnje med tema telefonoma je tolk boljša e72 od e71? Se mi splača kupiti 3mesece staro e71 za 150€, kar je zelo poceni glede na to, da imajo večina cene za rabljene 200+. Ali dam za e71 imam ponudbo za 90€ staro eno leto?

e72 ima 600mhz procesor, medtem ko starejša E71 369mhz..
HSDPA, 10.2 Mbps pri E72, e71 pa 3.6 Mbps
E72 ima precej izboljšano kamero, pa ne gledat le MP ampak ti povem iz prakse, da je pri E71 pogosto zrnata slika in ni ravno..
zaradi posodobljenega operacijskega sistema baterija zdrži do 10% dlje pri E72.
E72 ima klasično vtičnico za slušalke 3.5mm, E71 manj pogosto 2.5mm

generalno pa denar odtehta procesor in posodobljen operacijski sistem. predvsem pri odprtem garminu in še kakšni aplikaciji se pozna, da E72 dela vidno hitreje.
če neboš kupil tega za 150eu bi lahko meni posredoval kontakt =P

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Sr jan 12, 2011 8:51 am

Jerch_ je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Trenutno imam samsunga f480, glede na to, da je star dve leti deluje brazhibno pa mi je dostikrat padel na tla, kar se mu tudi vidi. In da je bil med prvimi telefoni na dotik dela res odlično, nima neki napak.

e72 ima 600mhz procesor, medtem ko starejša E71 369mhz..
HSDPA, 10.2 Mbps pri E72, e71 pa 3.6 Mbps
E72 ima precej izboljšano kamero, pa ne gledat le MP ampak ti povem iz prakse, da je pri E71 pogosto zrnata slika in ni ravno..
zaradi posodobljenega operacijskega sistema baterija zdrži do 10% dlje pri E72.
E72 ima klasično vtičnico za slušalke 3.5mm, E71 manj pogosto 2.5mm

generalno pa denar odtehta procesor in posodobljen operacijski sistem. predvsem pri odprtem garminu in še kakšni aplikaciji se pozna, da E72 dela vidno hitreje.
če neboš kupil tega za 150eu bi lahko meni posredoval kontakt =P

Ja saj te podatke vem ,sem jih primerjal med sabo in so zagotovo v prid e72.
Kupil bom zagotovo hehe sam malo mi je smuljiva tri mesece in 150€, edin kaj mi je tip reko, da je sam menjo spodnjo ploščico, ker je škripala, ko je sms piso in ,da ni dal pod garancijo, moram še ga to malo povprašat. Ker če je pol kdaj kaj narobe, da nebi komplicirali zaradi garancije.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr jan 12, 2011 1:48 pm

Če ti da zraven račun te rabljene e72 pol vzami. Lahko da je najdena ali karkoli.

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Sr jan 12, 2011 2:12 pm

roberto-82 je napisal/-a: pride pa počase nokia e5 :D :D

dober telefon, ga imam sam že skoraj mesec dni in ga lalhko samo pohvalim, predvsem baterijo :)
smo šli silvestrovat v BG, nonstop matrali telefon v hostelu, ker je bil zastonj Wi-Fi ( internet, FB, muzika preko youtube) pa je vseeno zdržal 3dni :)
ob normalni uporabi ( par klicev,sms dnevno in nekaj interneta) meni zdrži 6-7 dni brez problema :)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 12, 2011 2:35 pm

RaVeN je napisal/-a:Sam imam prav tako OVi maps kot garmina XT in morem reči, da mi je garmin veliko boljši in lepši za upravljanje kot nokiina navigacija.

Naredi pa tako kot je CePO rekel pa bo. :D

Pa imaš najnovejšo verzijo? Največji problem pri "pametnih" Nokiah je ponavadi v tem, da uporabniki nič ne posodabljajo, niti operacijskega sistema, niti takšnih stvari, razlike so pa dejansko lahko ogromne. Recimo N95 je bila ob začetku prodaje čisto neuporabna, šele čez nekaj mesecev in postopoma celo do lani so jo res dodelali.

Jerch_ je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Tudi mene zanima kaj je s to ovi navigacijo.Ali ti to jemlje denar zaradi interneta ali ne?

če si pameten si pač doma naložiš karte.. sicer pa prenos v slo je poceni, nekaj ga pa vključuje že osnovna naročnina.
problem je, ko se znajdeš v tujini. stroški so nenormalni (recimo hr, srbija..) za prenos podatkov. garmin pa ima lepo vse shranjeno. po želji se s strežžnikom povežeš, da posodobi prometne informacije ali pa recimo vreme.. zaenkrat mene še prepriča garmin

Ne razumem kje je razlika? Tako pri Ovi Maps kot pri Garminu lahko naložiš karte doma in vklopiš/izklopiš povezavo z internetom(ta ni nujna, pri obeh pa izboljša delovanje) in ni nobenih stroškov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov