Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a RaVeN Sr jan 12, 2011 4:15 pm

Jaz imam telefon posodobljen na zadnjo verzijo operacijskega sistema, bi pa v vsakem primeru če imam na voljo OVI maps ali pa garmina izbral slednjega. Sem sprobal tako en kot drugi program in mi garmin veliko bolj ˝sede˝. Lani na poti do morja, sem ga prvič testiral in zadeva se odlično obnese. Edino kaj si morem omislit za garmina je avtopolnilec za nokio, da te potem baterija ne omejuje, ker če je telefon povezan kakšne 3 ure s satelitom mu počasi zmanjkuje moči. :D

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če jan 13, 2011 12:42 am

Ma še kdo kšno besedo o Navigon-u?

V tej temi je omenjen samo 1x, ko je modri D. napisal da najde samo do ulice, ne pa številke, sam js k sm svoj naslov pisal sm tut številko normalno zbral.

Anyway.. navigon.. (za iphone..) uporablja kdo? je kul? :)

lp

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Če jan 13, 2011 7:55 am

W|zz je napisal/-a:Ma še kdo kšno besedo o Navigon-u?

V tej temi je omenjen samo 1x, ko je modri D. napisal da najde samo do ulice, ne pa številke, sam js k sm svoj naslov pisal sm tut številko normalno zbral.

Anyway.. navigon.. (za iphone..) uporablja kdo? je kul? :)

lp

s kartami 2010Q4 zelo lepo dela (desire)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
SELJO
Novinec

Kraj: SK LOKA

Napisal/-a SELJO Če jan 13, 2011 8:22 am

Navigon meni na iphone 3gs dela ko šus. preizkusil sem še tomtoma in igo ampak mi navigon najbolj odgovarja.lp

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če jan 13, 2011 11:06 pm

Ok, danes sem ga sprobal, res da samo 15km v Ljubljani, ampak mi je bil boljši kot garmin :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: Nokia- navigacija?

Napisal/-a Jerch_ Pe jan 14, 2011 12:03 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Jerch_ je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Tudi mene zanima kaj je s to ovi navigacijo.Ali ti to jemlje denar zaradi interneta ali ne?

če si pameten si pač doma naložiš karte.. sicer pa prenos v slo je poceni, nekaj ga pa vključuje že osnovna naročnina.
problem je, ko se znajdeš v tujini. stroški so nenormalni (recimo hr, srbija..) za prenos podatkov. garmin pa ima lepo vse shranjeno. po želji se s strežžnikom povežeš, da posodobi prometne informacije ali pa recimo vreme.. zaenkrat mene še prepriča garmin

Ne razumem kje je razlika? Tako pri Ovi Maps kot pri Garminu lahko naložiš karte doma in vklopiš/izklopiš povezavo z internetom(ta ni nujna, pri obeh pa izboljša delovanje) in ni nobenih stroškov.

načeloma je to res, da ni razlike.. ampak garmin ima precej več možnosti. recimo ovi maps nima pomorskih kart, ki jih precej uporabljam itd.. potem so še topografske..

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 To jan 18, 2011 8:22 pm

Zdravo.
Nameravam kupiti nov telefon in me zanima kakšni so vaši predlogi, izkušnje s tema dvema telefonoma odločam se pa med:
HTC Wildfire in Sonny Ericssonom Vivaz.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To jan 18, 2011 10:25 pm

po enem letu touchscrenna šaltam nazaj na klasik nokio. e52 je zakon ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To jan 18, 2011 10:33 pm

nalcoq4 je napisal/-a:Zdravo.
Nameravam kupiti nov telefon in me zanima kakšni so vaši predlogi, izkušnje s tema dvema telefonoma odločam se pa med:
HTC Wildfire in Sonny Ericssonom Vivaz.

HTC Wiildfire ne poznam, ker ga nisem uporablal. Za SE Vivaza pa lahk rečem odkar ga uporabljam, da je super telefon in ga ne menjam za kakega Iphone. Baterija mi bp zdrži 4 dni(seveda moreš izklopit v telefonu omrežje UMTS) fotoaparat 8,1mpx dela krasne slike, HD video pa lahk posnameš do 720p, spomina ima več kot dovolj 8GB, tud zaslon na dotik dela brez napak in dovolj hitro. Edino zadnja stran, ki je seveda plastična deluje nekak krhko ceneno, spet pa ne tak. Jaz ga lahk samo priporočam. 8)

Nekaj podobnega je tud Nokia X6, ki je tud v istem rangu kot Vivaz poglej malo.

Je pa vse odvisno od uporabnika samega, kaj mu ustreza(oblika, funkcije, operacijski sistem)
Zadnjič spremenil acid, dne To jan 18, 2011 10:36 pm, skupaj popravljeno 2 krat.
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 18, 2011 10:34 pm

el_diablo je napisal/-a:po enem letu touchscrenna šaltam nazaj na klasik nokio. e52 je zakon ;)

Sam ne maram toucha in sem pred dvema mesecema nabavil E52. Sprva razočaran sedaj pa res res zadovoljen. Ima vse kar potrebujem in še veliko preveč. Samo baterija glih ni to kar sem pričaoval. Ni pa slaba, da ne bo pomote. Pa tudi res je,da presneto veliko govorim na dan.

lp

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To jan 18, 2011 11:31 pm

sam sem si pred nekaj meseci kupil "biznis telefon" Nokia e72 Slika z mislijo da je to FÜÜÜL KÜÜLL :roll: telefon.
Zdaj samo pravim da ljudje, tace stran. Ni vreden vašega pogleda skozi vitrino v trgovini!

Pokrovček za baterijo odpada, baterija ki je na začetku zdržala 1 teden, sedaj ob isti uporabi zdrži 3 dni :evil:
Operacijski sistem je počasen, zmrzuje, pri zadnji posodobitvi sem ga moral 6x prosit da se je le nato uspešno posodobil.

Senzor za prilagajanje svetlosti ekrana je počasen, ne dela vedno...
Ko se enkrat opraska tisti krom na bokih izgleda nagravžno! (telefon ko je nov sicer izgleda hudo sexy)
Med brskanjem po spletu včasih izgubi signal in je treba telefon ugasniti in nazaj prižgat...

Lepo je tudi da je brezplačna navigacija, ampak je zaradi premajhnega ekrana skoraj neuporabna. Uf, da ne pozabim omeniti da mi je zadnjič ko sem s prižgano navigacijo šel skozi predor, na sredini predora "zmrznila" navigacija ker je zmanjkalo signala in sem zaradi tega moral resetirati telefon+ nanovo prižgati navigacijo, dodati cilj... zaradi česar sem moral nekje ustaviti da sem usposobil telefon.
Pa če imam prižgano navigacijo me drugi nemorejo klicat ker jim nekaj napiše v smislu da številka ni dosegljiva...

Ima pa sicer 2 plusa: Kvalitetna tipkovnica in možnost zaklepa telefona z smsom iz drugega telefona če ti ga ukradejo.

Ampak če dodam še ceno, tj. 300€ + naročnina je stvar verjetno jasna...

no, pa tudi dejstvo da so ga pri mobitelu umaknili iz prodaje nekaj pove.

To je to, sem se moral razpisat, bom vsaj mirneje spal ker bo mogoče vsaj en človek manj nategnjen...

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 19, 2011 9:49 am

Zivjo!

Imam nokia E66;z njim sem zadovoljen;edino baterijo moram polniti vsak drug večer;redko zdrži tri dni.Verjetno bom šel v nabavo zmogljivejše baterije.
Zanima me pa glede Garmin navigacije na e66;sicer mi OVI maps dela ok;zadevo posodabljam in sem z njo zadovoljen.Zelim pa naloziti gor garmina in sprobat kako zadeva dela.
Sem našel neke linke;vendar zadeve ne morem namestit na telefon;mi lahko kdo da delujoče linke ali eventualno aplikacijo z kratkimi navodili za namestitev pošlje na mail...že vnaprej hvala.

lp tdk

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Sr jan 19, 2011 10:38 am

na partisu vtiškaj v brskalnik garmin mobile xt, pa mislim, da je čisto pri vseh verzijah poleg tekst datoteka z navodili po korakih. meni je še vedno uspelo po tistih navodilih namestiti program na nokio 6110 navigator in zdaj na E5, edino na N73 nekaj šteka, in mi ga ni uspelo namestiti..

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 19, 2011 11:30 am

Torej sem našel Garmin mobile;ga naložil na e66....in sedaj za eno smešno vprašanje...kje naj sedaj najdem Garmina na GSM-u?

lp tdk

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Sr jan 19, 2011 11:52 am

Klobasa je napisal/-a:sam sem si pred nekaj meseci kupil "biznis telefon" Nokia e72 Slika z mislijo da je to FÜÜÜL KÜÜLL :roll: telefon.
Zdaj samo pravim da ljudje, tace stran. Ni vreden vašega pogleda skozi vitrino v trgovini!

Pokrovček za baterijo odpada, baterija ki je na začetku zdržala 1 teden, sedaj ob isti uporabi zdrži 3 dni :evil:
Operacijski sistem je počasen, zmrzuje, pri zadnji posodobitvi sem ga moral 6x prosit da se je le nato uspešno posodobil.

Ko se enkrat opraska tisti krom na bokih izgleda nagravžno! (telefon ko je nov sicer izgleda hudo sexy)
Med brskanjem po spletu včasih izgubi signal in je treba telefon ugasniti in nazaj prižgat...

Lepo je tudi da je brezplačna navigacija, ampak je zaradi premajhnega ekrana skoraj neuporabna. Uf, da ne pozabim omeniti da mi je zadnjič ko sem s prižgano navigacijo šel skozi predor, na sredini predora "zmrznila" navigacija ker je zmanjkalo signala in sem zaradi tega moral resetirati telefon+ nanovo prižgati navigacijo, dodati cilj... zaradi česar sem moral nekje ustaviti da sem usposobil telefon.
Pa če imam prižgano navigacijo me drugi nemorejo klicat ker jim nekaj napiše v smislu da številka ni dosegljiva...

Ima pa sicer 2 plusa: Kvalitetna tipkovnica in možnost zaklepa telefona z smsom iz drugega telefona če ti ga ukradejo.

To je to, sem se moral razpisat, bom vsaj mirneje spal ker bo mogoče vsaj en človek manj nategnjen...

Jaz imam istega, pa lahko skoraj vse tvoje trditve zanikam. Imam ga cca 3-4 mesece. Res pa je, da ne uporabljam navigacije. Telefon imam zgolj za klicanje (službene namene).
Verjetno je bil tvoj narjen v petek popoldne ob 14:30 uri.

A je tvoj made in hungary?Tut to je pomemben faktor (moj je made in finland)

Edina res velika jeba je pa to, da po par deci cvička rata neverjetno veliko tipk :shock:

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Sr jan 19, 2011 1:04 pm

tdk je napisal/-a:Torej sem našel Garmin mobile;ga naložil na e66....in sedaj za eno smešno vprašanje...kje naj sedaj najdem Garmina na GSM-u?

lp tdk

nevem kako je pri e66, pri nokii e5 se vse na novo naložene aplikacije najdejo v meniju aplikacije-namestitve

probaj iskati v meniju nekje okoli aplikacij :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jan 19, 2011 1:32 pm

da se dotaknem nokie e72:

sem si ga lastil in sem bil zelo zadovoljen no morda tu pa tam povezava z internetom ni bila tako dobra kot sem si to predstavljal, da bo napram drugim telefonom.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr jan 19, 2011 2:33 pm

tdk je napisal/-a:Torej sem našel Garmin mobile;ga naložil na e66....in sedaj za eno smešno vprašanje...kje naj sedaj najdem Garmina na GSM-u?

lp tdk

o ;) d A do Ž

http://www.mobisux.com/ubbthreads.php?u ... 0862&page=
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Sr jan 19, 2011 4:08 pm

jack86 je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:sam sem si pred nekaj meseci kupil "biznis telefon" Nokia e72 Slika z mislijo da je to FÜÜÜL KÜÜLL :roll: telefon.

Jaz imam istega, pa lahko skoraj vse tvoje trditve zanikam. Imam ga cca 3-4 mesece. Res pa je, da ne uporabljam navigacije. Telefon imam zgolj za klicanje (službene namene).
Verjetno je bil tvoj narjen v petek popoldne ob 14:30 uri.

A je tvoj made in hungary?Tut to je pomemben faktor (moj je made in finland)

Edina res velika jeba je pa to, da po par deci cvička rata neverjetno veliko tipk :shock:

Tudi moj je finski.

Drugače pa telefon kar veliko uporabljam, cca 3 ure dnevno za najrazličnejše stvari in mogoče zato vem za večino napak telefona ki jih običajni uporabniki ne.

Aja sem pozabil napisat en +, in sicer ta, da če nekaj sekund tržiš tipko za presledek se ti prižge lučka od kamere. Hudo uporabna zadeva če se znajdeš kje v temi 8)

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk Sr jan 19, 2011 5:14 pm

el_diablo je napisal/-a:

lp tdk

o ;) d A do Ž

http://www.mobisux.com/ubbthreads.php?u ... 0862&page=

delal sem po teh navodilih...ne gre.

wtf?

lp tdk

p.s.Ima kdo garmina na E66?kakšen namig...?
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov