Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Jonny_

Kraj: Železniki

Napisal/-a Jonny_ Po dec 12, 2005 10:32 pm

moj sošolec je naroču t2.

pršli so montirat k njegovemu sosedu (ki je vzel tudi telefonijo pr t2) - brez problemov. potem so pršli k njemu (obdržov isdn) - problemi. kao ga niso morali prklopit, zato ker telekom ne sprosti linije. klicu je na t2, so mu rekli, da brez telefona še nekej časa ne bo mogu uporablat njihovih storitev.
nekaj je blo govora med nami, da naj še kakšno leto ne bi mogu uporablat t2 storitev brez njihove telefonije - kao da telekom ne skensla zaščite, opreme t2-ja pa na svojem omrežju ne bojo mel.
je sošolec še enkrat klicu t2. so rekli da ne rabi vzet tud telefona, da naj kar sam prklopi opremo (monter mu je samo postavu vse, na omrežje pa ni priklopil). to je naredu, ni delal. je še enkrat klicu t2. so rekl da ne rabi telefona, samo da telekom ne sprosti linije, da ima 3 dni časa da to nardi. frend je še zdej brez neta. :)

btw: siol mu je 4 dni preden je pršu t2, brez opozorila odklopil net. tip je zdej že 14 dni brez neta. :/

folk pravi da maš pri t2 100 MB za e-mail predal in pa 10 MB webspace-a.

drugače pa ... preberite si sporočila za javnost t2-ja in pa odgovore t2-ja na vprašanja povpraševanj.

vprašanje:
če imaš 3 settop boxe - ali plačaš 3kratno naročnino (3× 3000 SIT) ali samo enkrat 3000 SIT za vse 3 skupaj?

sem pisal na t2 glede settop boxov, številu več poštnih predalov, več IPjev in pa o velikosti e-mail predalov ter webspacea.

sporočim kar bodo odgovorili.

LP

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth Po dec 12, 2005 10:41 pm

za 3 priključke plačaš naročnine 3000 sit oz. ne glede a maš enga al 3 plačaš isto, s to razliko da maš prvi setup box zastonj, ostala dva pa plačaš po 25 jurjev :(

lp
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
Jonny_

Napisal/-a Jonny_ Po dec 12, 2005 10:53 pm

ja to vem da je 1. free, druga 2 pa 25k.
men se je šlo samo da vem za naročnino (ker ne piše na strani t2) - bova verjetno s frendom mela vsak en settob box, pa vsak dala po 1500 sit.

Bogo kva pravš? :P
vipnox.net

Uporabniški avatar
Bogo
Nov uporabnik

Napisal/-a Bogo To dec 13, 2005 12:38 pm

hehe Jonny_ mislem, da to se bo pa dal zment. Upam, da bo res tko kt tle pravjo, toj pol najbl pocen :wiihuu
www.vipnox.net - slovenski party portal, galerije, forum, napovednik, nagradne igre (prosti vstopi)...
Slika
Slika

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich To dec 13, 2005 12:46 pm

speedtest:
UL: 1.2mb
DL: 9.3mb

Neki je... 8)

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 To dec 13, 2005 3:19 pm

ej, a ma kdo telefon zram?
nam še po 2h tednih kr ne dela, bo treba počas it s5 na t-2.
pač zanima me, če ma kdo podoben problem

Uporabniški avatar
Jonny_

Napisal/-a Jonny_ To dec 13, 2005 8:26 pm

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 542.35Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 4.24Mb/s

siol adsl - 4096/512 :)

habbich: a si ti tist k mislem - iz kranja, bivšji sošolc?
Damjan19: kva tebe, IP telefon zajebava?
vipnox.net

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Sr dec 14, 2005 6:46 pm

jonny> mogoće...u keri umobolnici sva bla sosolca?

Uporabniški avatar
Jonny_

Napisal/-a Jonny_ Sr dec 14, 2005 9:40 pm

TŠČ, KR - formerly known as SESŠ, KR or better ISKRA. ;)
vipnox.net

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr dec 14, 2005 10:31 pm

Men so dans poslal že znan odgovor....... na moji lokaciji ni možen priklop interneta....... isto dobim s siola........ isto dobim s kabla......

Očitno se še hitr ne bo premaknilo kaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Jonny_

Napisal/-a Jonny_ Sr dec 14, 2005 11:25 pm

od kod si, če ni skrivnost?
moj bivšji sošolec je na obletnici valete :) povedu da so v sorici zbiral podpise, da bi jim postavli adsl do gor.

če si nekje bolj tko doma, ti ga ne bojo montiral, ker se jim ne splača. :/

če maš več folka, da bi ga vzelo, zberite podpise...

LP
vipnox.net

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če dec 15, 2005 8:31 pm

Jonny_ je napisal/-a:od kod si, če ni skrivnost?
moj bivšji sošolec je na obletnici valete :) povedu da so v sorici zbiral podpise, da bi jim postavli adsl do gor.

če si nekje bolj tko doma, ti ga ne bojo montiral, ker se jim ne splača. :/

če maš več folka, da bi ga vzelo, zberite podpise...

LP

Smo se pozanima..... prva akcija je bla skor predlani že.... so rekli zberite 30 podpisov pa bo akcija...... zbranih je blo 43........ nič od nič..... odgovor je bil da se jikm ne splača čeprav so prej rekli 30......

Pred pol leta ista pesem..... zberite 30 podpisov......... zbranih 54 spet isto da se jim ne splača...... če kličem na telekom mi rečejo da je zadeva v teku....... že dve leti in pol... tek pa tak......

Sem iz Ožbalta (dravska dolina) Iz vzhodne strani se adsl neha 4km pred ožbaltom...... iz zahodne strani pa 7km pred....... aja adsl pa pride do centrale..... ampak centrala ni zmožna tega podpirat.......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
habbich
Poznavalec foruma

Napisal/-a habbich Pe dec 16, 2005 1:08 am

jonny_: nope...jest sem ekonomsko furu...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr dec 21, 2005 9:31 pm

nekaj novega:

vir: APEK

--------------------------------------

Nadzor Telekom Slovenije – družba T-2 zaključen

APEK je po končanem postopku nadzora o izpolnjevanju obveznosti operaterja s pomembno tržno močjo na upoštevnem medoperaterskem trgu »razvezan dostop do krajevne zanke in podzanke z namenom zagotavljanja širokopasovnih in govornih storitev« vročila danes odločbo Telekomu Slovenije.

V postopku nadzora, uvedenega na pobudo družbe T-2, je agencija ugotovila, da je Telekom Slovenije kršil pravico družbe T-2, v skladu s katero bi morala ta dobiti z najemom pravico do povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke, to je brez vseh naprav, kar pomeni tudi brez zaščitnih elementov.

V tem smislu je agencija konec prejšnjega tedna izdala Telekomu Slovenije odločbo, s katero zahteva, da pri zagotavljanju povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke Telekom Slovenije zagotovi operaterju dostop do krajevne zanke z odobritvijo uporabe celotnega frekvenčnega spektra posukanega kovinskega para. Pri tem mora biti tehnična zaščita omrežja izvedena tako, da ne omejuje uporabe povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke. Rok za izvršitev odločbe je naslednji dan po njeni vročitvi.

Za več informacij v zvezi s potekom postopka glejte tudi naša sporočila za javnost št. 59. od 11. novembra, št. 60 od 6. decembra in št. 61 od 7. decembra 2005
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jan 05, 2006 3:25 pm

Odgovor T-2 na moje vprašanje, kaj je z mojo pogodbo oz. priključitvijo:

Telekom Slovenije nam je odgovoril, da na Vaši centrali ni prostih priključkov za priključitev na naše storitve. Telekom Slovenije ima na centralah nekaj rezerve priključkov, ki je za nas ne uporablja, nasprotno za SiOL pa jih. V teh primerih že teče pritožba na APEKu zoper Telekoma Slovenije, ker krši zakon. Ko bodo znani odgovori, dobite na dom tudi obvestilo, kakšen je odgovor.

Mislim, da se glede VDSL lahko obrišem pod nosom.
A mi lahko kdo pomaga z odgovori na ta vprašanja:

1. a bo sploh kdaj možno to brez problema dobit?
2. če da, kdaj?
3. a se splača še čakat, al naj kr en ADSL od nekoga ki dela s Telekomom vzamem?
4. a bo v roku 2 let VDSL od T-2 normalno funkcioniral, al bo Telekom še kr naprej sral?

Hvala za odgovore in LP

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Če jan 05, 2006 11:24 pm

Telekom ga bi že mogu nehat srat, sej je zj še Evropska komisija mal prtisnla na APEK...tak da bo.
vendar, v vsakem primeru, karkol izbereš maš čakalno dobo, oz. vsaj bla je, zj ne vem al se je Telekom že spravu k seb in nehu delat probleme.
jz bi še kr na t-2 vztrajal
mimgrede... a je kdo že dobu prvo položnco za t-2?

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe jan 06, 2006 6:25 am

V postopku nadzora, uvedenega na pobudo družbe T-2, je agencija ugotovila, da je Telekom Slovenije kršil pravico družbe T-2, v skladu s katero bi morala ta dobiti z najemom pravico do povsem razvezanega dostopa do krajevne zanke, to je brez vseh naprav, kar pomeni tudi brez zaščitnih elementov.

Mene pa tole malo moti, ali bo T-2 potem svoje zaščitne naprave vgradil, ker lahko nastane problem pri raznih napetostnih udarih, da ne bo enemu X udarla strela potem bom pa še jaz kaj kasiral na njegov račun?

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Pe jan 06, 2006 7:16 pm

pa kje le, če je vse pod zemljo...nism štromar in si ne upam trdit, sam pa tut ne živim več pri stari mami kjer so vodi nad zemljo in menim, da je kaj takega bolj malo verjetnega.

no...a je kdo že dobu položnco?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe jan 06, 2006 7:20 pm

Damjan19 je napisal/-a:no...a je kdo že dobu položnco?

ne boj se,na to zih ne bodo pozabil :D
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jan 06, 2006 7:57 pm

Marko_mx-3 je napisal/-a:

Mene pa tole malo moti, ali bo T-2 potem svoje zaščitne naprave vgradil, ker lahko nastane problem pri raznih napetostnih udarih, da ne bo enemu X udarla strela potem bom pa še jaz kaj kasiral na njegov račun?

Saj T2 je ponudil Telekomu da zamenjajo protinapetostne s svojimi, ki prepuščajo VDSL spekter, pa je Telekom reku da na svojem obrežju pa že ne bo mel tuje opreme. Ustreznih svojih pa tut noče zagotovit. Butalci.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov