nebivedu je napisal/-a:SCH-MM je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Kok je folk glup. Jst odprem lokal in do 22h zvečer talam zastonj pivo - zunaj se nabere množica - ...
nebivedu, res da sem te samo 1X srečal na B, ampak še vseeno ne bi pričakoval od tebe takle (ne bom napisal) sestavek... Dej še enkrat preberi kaj si napisal, pa če ti ne bo jasno, kaj vse si narobe napisal ti bom pa potem jaz...
Razloži, ker jst ne vidim svojih napak - bolj drugi vidijo.
V redu, poglej, najbolj me moti, ko pišeš, da če ti zastonj deliš pivo, te ne zanima, kaj se dogaja pred lokalom oz. "za katero mi ni treba skrbeti - ga ni zakona"
Vzemiva X prostor, da ne bo spet Lipa, imaš urejeno parkirišče pred svojim lokalom itd.
Ti si lastnik vsega tega in organizator te prireditve. Glede na to, da obstajajo zakoni za take vrste prireditve glede na dejavnsot, velikost prostora, število obiskovalcev itd. si moraš narediti plan, katere službe rabiš vse na kraju, tukaj mislim na reševalno službo, varnostno, gasilce itd. Z njimi glede na zakon skleneš pogodbo oz. dogovor kaj in kako bodo delali. Fino je, da pomisliš na vse naloge in možne scenarije ter jim dodeliš naloge, ki jih v pogodbo skrbno napišeš. S tem se več ali manj rešiš odgovornosti za naloge, ki si jim jih dodelil v skladu z zmožnostmi tem službam. Recimo lahko ti povem, da če se zmenimo za požarno varovanje ognjemeta, kjer je možnost požara in, da pride do kakšnega večjega požara, bomo verjetno gasilci ga najebali in ne organizator, ker smo mi sprejeli več ali manj odgovornost, da bomo varovali osebe in lastnino pred požarom z ustrezno opremo in usposobljenostjo. Če pa bo organizator na prireditvi spuščal recimo ene pline in mu vse skupaj tisto eksplodira, bo pa spet sam odgovarjal, ker se nismo zmenili za to vrsto varovanja, ker bi drugače mi prišli z ustrezno drugačno opremo. In glede na to, da je parkirišče pred tvojim lokalom, tvoja last, ima tudi policija omejene pristojnosti (razen v petih izrednih primerih, če se ne motim) . Zato je na tebi, da poskrbiš z ustrezno varnostno službo za varnost tvojih obiskovalcev na tvoji lastnini. Če boš en količek imel na parkingu, ki pač ne bo ničemur namenjen, slabo viden... in se ti bo en spotaknil čezenj, verjemi, da te bo tožil, če bo pravi.
Torej moraš ti poskrbeti za varnost ljudi, ki pridejo na to tvojo javno množično prireditev, ker je tudi parkirišče del tvoje lastnine ob enem, pa moraš varnostni službi definirat, da pač ob večjem številu obiskovalcev naredijo poseben koridor za vstop in izstop itd. In če bi vse to bilo urejeno, torej bi lastnik vse lepo definiral kaj so naloge redarjev na parkingu itd., se bi strinjal s teboj, da je le malo odgovoren, ampak ker tega ni storil je v bistvu vse te naloge nase sprejel, čeprav bi spet kršil sto in en zakon, če bi recimo skakal okoli s prvo pomočjo, gasilnim aparatom, znakom varnostne službe itd.
Poanta vsega tega je, da ti na taki prireditvi rabiš ustrezne službe, ki varujejo tvoj prireditveni prostor in tvojo lastnino, zemljišče... Z dodelitvijo nalog službam, se vsaj delno rešiš krivde... Če pa ne narediš tega, si pač sam kriv... In pooblastiti jih moraš na celotno območje, ker verjetno imaš v sklopu lokala tudi parkirišče in vhod v sam tvoj lokal, ker če je parking tvoja lastnina, ga boš s5 ti naj****...
Upam, da sem bil dovolj jasen, če pa ne, bom pa še bolj podrobno razložil moje mišljenje za nerazumljiv del mojega mišljenja.
Lp!