adis je napisal/-a:jst sm mel v "rokah" 8800 gtx
Samo mel v rokah al jo tud sprobal?
Sicer pa tale GTX-ka sploh ni več bog ve kaj (tudi ultri so dnevi šteti, seveda pa sta to še vedno top kartici), ker sta jo 8800GT in 8800GTS 512 skoraj dohiteli zaradi novega 65nm jedra G92 (ultra in GTX imata še staro G80 jedro z 90nm tehnologijo), cena obeh pa je skoraj polovična napram GTX in sploh ULTRI.
V marsikaterih igrah so si vse tri znotraj 5%, kar definitivno ne opravičuje cene, so pa tudi primeri kjer pride gola procesorska moč veliko bolj do izraza in zato novi članici 8800 serije kratko malo prehitita GTX verzijo...
V mojih očeh sta best buy, upoštevajoč vse parametre vključno s ceno, 8800GT ali GTS 512. Ne bi pa se branil nobene izmed najboljših v seriji.
PS: Mogoče še opozorilo. Skoraj povsod sem zasledil, da sta stari verziji 8800GTS 320/640MB povečini dražji od nove 512 GTS kartice. Pazljivost ni odveč, da sicer primerljiva cena stare 8800 GTS 320MB in nove 512MB GTS kartice nakazuje na podobne performance, a temu še zdaleč ni tako. Tudi povečini veliko dražja 640MB verzija ne zagotavlja boljših rezultatov, temveč ravno obratno. V vseh testih in mnenjih, kar sem jih jaz prebral, strogo odsvetujejo nakup 320/640MB GTS kartic ravno zaradi podobnih ali celo slabših performans in veliko višji ceni proti novi GTS 512 (več kot očitno jo lahko razlikujete predvsem po številki 512). Torej več denarja ni vedno več muzike.
Toliko v pomoč bodočim kupcem.