Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Katero stranko bi volili, če bi bile volitve to nedeljo?

DeSUS
0
Brez glasov
LDS
2
2%
SD
7
7%
SDS
27
26%
SLS
4
4%
SNS
8
8%
Zares
2
2%
Zunajparlamentarno stranko
7
7%
Ne vem
5
5%
Ne bi volil
41
40%

Skupaj glasov : 103

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Sr feb 25, 2009 2:35 pm

Meni se poteze vlade zdijo čisto razumljive. V zdravstvu je nenormalen minus, vinjete so prepoceni, denar zaradi recesije slabše kroži, posledično je manj davka, delnice so šle dol, ni kapitalskega dobička, ki je obdavčen itd. Ta denar je od nekod potrebno vzeti. Ker je povpraševanje po gorivu blazno neelastično (cena zelo malo vpliva na porabo), so dvignili trošarine.

Torej, vsi kritizirajoči, povejte od kje naj država dobi denar? Vsi samo vidite kam naj ga vloži, ampak če ga hoče vložit, ga je najprej potrebno nekje dobit.

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack Sr feb 25, 2009 4:20 pm

To je razumljivo. Problem je, da ko se denar dobi, se zapravlja za razne pičkarije, od stolov do avjonov, asfalta vsako leto novega, tunelov, potem še maš razne bavčarje ipd nesnago. Potem pa naenkrat ni več denarja...
Sicer jaz še vedno potihoma upam, da bo čas pokazal na bolje.
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs Pe apr 17, 2009 12:49 am

DoubleG:
verjetno se ti zdijo poteze razumljive, ampak samo, ce gledas ZELO ozko. :roll:

Slovenija je namrec tranzitna drzava. Veliko denarja je drzava pobrala ravno od tujcev in tovornjakarjev. Ker smo danes najdrazji, je logicno, da vsi tranzitarji tankajo zunaj Slo in tako izgubimo veliko vec, kot pridobimo z visanjem trosarine.

Na zalost itak noben ne razume vec kaj delajo ljudje na odgovornih mestih, ki naj bi dolocene zadeve poznali! Ze tako nas, drzavljane, skubijo na vsakem koncu. Me prav zanima kje se bo to koncalo!? Samo dviganje davkov, brez konkretnega sparanja, bo naredilo dolgorocno katastrofo!
Slika

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Po apr 20, 2009 1:10 pm

Bravo Borat Pahor. Nižji standard imamo od Avstrijcev, pa še vseeno dražji benz.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po apr 20, 2009 2:12 pm

A v prejsnem mandatu ga pa nismo imeli al kaj? Zakaj se pa takrat ni nben pic.kal, k je su bencin gor ...
There is no time...

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson Po apr 20, 2009 2:59 pm

Predpostavljam, da bi to vlado podpiral tudi takrat, ko bi dvignila trošarine do te mere, da bi bil danes benz 1,4€. :clapclap

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po apr 20, 2009 3:37 pm

Seveda splošno znano dejstvo, da se je Slovenija v času JJ vlade zadolžila za večkratnik prejšnjega stanja in to v času, ko bi zaradi konjunkture morala kaj prišparat/odplačat/naredit kakšno rezervo za kasneje, ne more imet vpliva na slepe zagovornike političnih opcij, ko očitno argumenti niso pomembni, pomembno je samo, da se pljuva po pravem polu. Kot tudi ni pomembno dejstvo, da je Bajuk še mesece potem, ko je kriza že izbruhnila (v svetu, od katerega smo odvisni - k nam je prišla par mesecev kasneje), trdil, da krize ni in da določeni ukrepi niso potrebni. So jim pa očitno bili potrebni drugačni ukrepi - namesto prilagajanja prihodu krize so bila njihova edina takratna dejanja, da so poskušali svojim ljudem ne glede na sposobnost - tudi protipravno (npr so odpustili nekoga, češ da delovno mesto ni potrebno, nato pa na isto delovno mesto posadili svojega zaslužnega) - porazdeliti čim več dobro plačanih služb. Kot npr Kramarjeva nagrada - kako lahko nekdo, ki ga je na to mesto postavil, sedaj govori, da to ni prav - saj je direktno samo on odgovoren za službico in ustrezno pogodbo Kramarju - tipičen "Primite tatu" sindrom. Vse neustrezno delovanje ima na koncu v seštevku za posledico to, da ni nobenih rezerv za spopadanje s krizo in so posledično Pahor et & primorani dvigovat trošarine!

A kaj nam bo analiza realnih razmer - važno je samo to, da so nekateri rdečkarji in da tega ne zmoremo pozabit (oz nismo zmožni trezne nepristranske analize). Važno je, kaj reče Veliki Vodja, itak ima vedno prav (o ovcah, ki jih tak pristop podrazumeva, pa kdaj drugič). Zakaj bi sodelovali, dajmo pobit drugi pol, ki v ničemer nikoli nima prav! :roll:

PS - zakaj pa potem uspešno pozabljate na rdečkarstvo JJ-ja in še marsikoga, ki si je v prejšnjem mandatu poskušal napolnit žepe (npr famozne Nove univerze itd)? Klientelizma etc za Guinessovo knjigo rekordov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 20, 2009 6:39 pm

esem je napisal/-a:Seveda splošno znano dejstvo, da se je Slovenija v času JJ vlade zadolžila za večkratnik prejšnjega stanja in to v času, ko bi zaradi konjunkture morala kaj prišparat/odplačat/naredit kakšno rezervo za kasneje, ne more imet vpliva na slepe zagovornike političnih opcij, ko očitno argumenti niso pomembni, pomembno je samo, da se pljuva po pravem polu.

Kot tudi ni pomembno dejstvo, da je Bajuk še mesece potem,
saj je direktno samo on odgovoren za službico in ustrezno pogodbo Kramarju - tipičen "Primite tatu" sindrom. [b]Vse neustrezno delovanje ima na koncu v seštevku za

Esem; ker sem malo starejši kot ti in ker so mi za to državo "šusi" okol uh leteli in veteransko značko bom glih zdej v sekret školko vrgel, si drznem reči ti na kratko; "ne s***".....

by the way; kdo je postavil Kramarja :?: - sralo od golobiča na koncu 14 letne vladavine lds-a.....in kdo je vse pokradel in sprivatiziral in kdo se je izmislil rop stoletja s certifikati in pidi.....v teh letih vladavine Drnovška(mimogrede ubogim poštenjakom) ki pa je imel to nesrečo, da je par ducatov lopovov in prevarantov okoli sebe navlekel in ki so delali kar so pač delali, vsa krivda se pa hoče naprtit J.J.-ju ....

...skratka; škoda besed; imamo vlado kakršno si pač zaslužimo, tako je......

..kot je nekdo na prejšnji strani napisal; rdečkarji itak niso znali nikoli delat in si zaslužit......če ne drugače so pa ravbali in na silo jemali; tudi preko trupel.....na tisoče jih je, samo odpret oči je potrebno in enkrat spregledat....

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson Po apr 20, 2009 6:58 pm

Sploh pa si je to milijonsko nagrado za Kramarja umislil Cvikl, ki jo je sam predlagal nadzornemu svetu, katero je takrat vodil Anton Žunič, Pahorjev kolega. Seveda je na koncu kriv Janša.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Po apr 20, 2009 10:53 pm

sašo5 je napisal/-a:Esem; ker sem malo starejši kot ti in ker so mi za to državo "šusi" okol uh leteli in veteransko značko bom glih zdej v sekret školko vrgel, si drznem reči ti na kratko; "ne s***".....

Že vsaj tretjič se duvaš s svojo "starostjo" (češ da si starejši od mene - že to, od kje ti taka vehementna prepričanost v to in to popolnoma brez vsakega argumenta, marsikaj pove o tebi in tvojih dometih) - ne vem, a imaš fetiš, da starost prinese modrost in zaprtje hkrati ali kaj? Naj ti na kratko in dokončno povem - sem starejši od tebe - a tega ne izpostavljam, ker to nima koga zanimat, saj to ni noben kriterij resnosti, še manj pokazatelj sposobnosti resnega analitičnega razmisleka o nizkem stanju politične in druge kulture v Sloveniji - kar se seveda najprej vidi v takih temah, a tudi drugje. Npr - "ne s***" - kako argumentirana misel! Čestitam...

sašo5 je napisal/-a:by the way; kdo je postavil Kramarja :?: ....

To, da je pod Janšo ostal na čelu NLB-ja, lahko pomeni samo eno - da je plesal, kot so igrali - seveda pod nadzorom Janševega nadzornega telesa NLB. Za razliko od Koreliča, Vončine, Jankoviča, Majzelja in še kopice drugih. Cel kup firm (od Luke, Interevrope itd itd) je v slabšem položaju kot prej (seveda govorim o času pred začetkom krize) - in večina teh zaradi napačnih odločitev slabo usposobljenih "strokovnjakov" iz uprave in nadzornih svetov, postavljenih s strani JJ-ja (saj veste - "važno, da je naš"). Zdaj, če kdo misli, da je za tem kaj drugega ... Guess again. (Nekateri tako celo mislijo - tudi zato preiskave kriminalistov!)
In zanimivo - vsi tajkuni in "slabi" odkupi menedžerjev (kar nas bo še dolgo teplo) so se pojavili pod Janšo.... Guess why.

sašo5 je napisal/-a:... in kdo se je izmislil rop stoletja s certifikati in pidi.....

Ne vem, zakaj je to tako težko pripisat Demosu, Peterletu in še komu (če ne drugega, obstajajo dokumenti - niti to ni dovolj? !!) - oni so to sprejeli, tako rekoč vsilili kljub pripombam lastnih strokovnjakov in s tem trasirali kasnejšo pot pidov, ki dosti drugačna potem ni mogla biti. To, da so se bolj levi Demosovci (Mencinger) in med njimi vsekakor največji strokovnjaki precej upirali certifikatom in je tudi zato celo razpadel Demos, so (ste) nekateri seveda uspešno pozabili, ker ne ustreza potrebam pljuvanja po Mencingerju itd.

Kaj bi argumenti, važno je samo, da se ve, kdo so rdečkarji. Celo če bi bilo to res, so žal beli bili še dosti slabši (kar je edina res prava tragedija tega naroda - vse drugo iz tega izhaja). Zgodovina se žal ponavlja - v škodo Slovenije in Slovencev. Res niste zmožni ljudi ločevat po sposobnostih in ne po barvi?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ena žalostna ugotovitev - vsak forum (celo Reporterjev) ima bolj normalen potek debate/diskurza o teh zadevah in diskusija v mnogočem vključuje argumente, ki jih večinoma priznavajo vsi diskutanti - samo tu na A.comu je prisotno predvsem pljuvanje in nato še malo duvanja in pljuvanja. Škoda...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To apr 21, 2009 12:24 am

Esem, tole s tvoje strani, kar se politike tiče je kaplja daleč čez rob, oz. je zame ena velika norost in še zdaleč ne kakšna argumentirana debata o politiki. Občutek imam tudi kot da si bil ravno pred tem da boš dobil živčni zlom, ko si tole pisal pred svojim računalnikom :o

Svojih osebnih težav ne moreš reševat na forumu in ne na način, da boš grobo napadal vse, ki se 100% ne pokrijejo s tvojim političnim prepričanjem :!:

Zdaj bi si ti, po mojem mnenju, sam zaslužil eno resno opozorilo od nekoga na tem forumu :!:

Naj še omenim, da si tole temo nekaj časa nazaj moderiral po svojem prepričanju, kar ni ravno nepristransko :!:

LP

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem To apr 21, 2009 1:50 am

Se zelo motiš in mi je žal, če si dobil tak vtis. Nimam težav, če se kdo duva, a če mene osebno vpleta in to ponavlja, bom pač odgovoril - to pravico menda imam. Ali morda meniš, da kot moderator nimam več pravice izražat mnenja - tudi če ni povezano z moderatorstvom, če je torej to "normalen" (ki ne krši pravilnika) post nekega uporabnika?

Teme nisem moderiral pristransko - kakšne 4 strani (vse poste brez selekcije!) vsakovrstnega pljuvanja z vseh (političnih) strani sem enostavno preselil v to novo temo, kar je bila edina možnost - poleg te, da na roko zbrišem 79 postov. Res mi ni jasno, od kje ti ta vtis pristranskosti? Verjetno ne zato, ker nisem selekcioniral in sem pustil vse poste?

V sticky temi o cenah naftnih derivatov takim debatam, posebno tako "pljuvalnim", kot so prve strani te teme, ni mesta. Naj mar tudi v sticky temah vsevprek pljuvamo, pa ni važno, koliko je to kdo zaslužil ali ne?
Gotovo se s tem marsikdo strinja.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To apr 21, 2009 8:15 am

esem je napisal/-a:Že vsaj tretjič se duvaš s svojo "starostjo" (češ da si starejši od mene - že to, od kje ti taka vehementna prepričanost v to in to popolnoma brez vsakega argumenta, marsikaj pove o tebi in tvojih dometih) - ne vem, a imaš fetiš, da starost prinese modrost in zaprtje hkrati ali kaj? Naj ti na kratko in dokončno povem - sem starejši

To, da so se bolj levi Demosovci (Mencinger) in med njimi vsekakor največji strokovnjaki precej upirali certifikatom in je tudi zato celo razpadel Demos, so (ste) nekateri seveda uspešno pozabili, ker ne ustreza potrebam pljuvanja po Mencingerju itd.

na kratko; ok si starejši...pač živiš v virtualnem svetu, jaz v realnem_zato tudi povem svojo starost in se ne "duvam" z njo.....(bi mi pasalo kvečjemu manj, kot več.....)

....ne bom polemiziral (še najmanj o politiki z nikomer) ampak, da Mencingerja oklicuješ za strokovnjaka, potem pa "bog ti odpusti, saj ne veš kaj delaš"....
......da, dotični "osebek" (tudi moj predavatelj nekoč na "vekšu") je mel idejo, da naj kr takoj (takrat) petdesetim ali stotim takratnim komunističnim(LDS- ovskim) direktorjim podelijo(mo) komplet državno/ljudsko premoženje - veleumnost stoletja, ki jo je prekopiral F. Tuđman na Hrv......

...zakaj so Kramarja "ščitili" ? zato, ker je bila pogodba (Cvikl, Golobič) sestavljena tako, da se ga ni dalo "odžagat" oz. bi miljonček že takrat spravil v žep (ne sam, tudi "botrom" je treba apetite zadostit).......da so "odžagali" Jankoviča, tudi meni ni bilo prav, ampak kakšno sralo je le ta, se je pokazalo zadnjih mesecev in prepričan postajam, da so imeli prav.....(kdo se spomni oddaje, ko so mislili, da so kamere ugašnjene in je Rop kričal na Jankoviča, češ kaj si pa misliš, kdo te je "nastavi".....) - komentar oz. vsaka beseda odveč....

in za konec; "Lignage" je naredil zaklljuček; zelo dober

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster To apr 21, 2009 8:20 am

Dokler se boste obmetaval z ta rdečimi in ta belimi, ne bo nič iz te moke! Pa kdo je kaj naredu za Slovenijo in kdo kaj ni, se tudi ne premakne nikamor, a ni fino da se prerekamo o banalnih zadevah, medtem pa gre politika, ki se dogaja sedaj, ki je važna gladko mimo.
Samo še Hrvaški problem naj kdo omeni pa je mera polna.

Uporabniški avatar
bugatti
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a bugatti Po maj 04, 2009 6:59 pm

ker je tema o naftnih derivatih zaklenjena bom pa sm napisu spremembe za jutr

Cena za liter 95 bo ostala 1,008 €
98 se bo porazil na 1,033 €
Bizel bo ostal enako zaradi zvišanja trosarin 0,989 €

Vir: http://24ur.com/novice/gospodarstvo/visje-trosarine-za-dizel.html

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če maj 07, 2009 7:35 am

Podrazitev brez obvestila!
http://www.finance.si/246174

95 okt. - 1,010€ (isti dan 1,008€)
98 okt. - 1,034€ (isti dan 1,033€)
Diesel - 0,990€ (isti dan 0,989€)

Samoiniciativnost, 1/5 centa gor ali dol - obvestilo bi moralo biti... tole se mi zdi po pasom.

Vendar zaradi nove vladne uredbe si to lahko privoscijo zacela pa je veljati 4.5.09
http://www.uradni-list.si/_pdf/2009/Ur/u2009034.pdf stran - 4886 (spodaj)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne maj 10, 2009 10:40 pm

Sej so bila neka obvestila po radju, da bodo primorani zvišat cene bencina zaradi premajhnih rezerv ali nekaj podobnega.zdej mi pa nej nekdo razloži kaj imajo premajhne rezerve z višanjem cen bencina?če nimajo benza ga nej kupjo.razen, če nižajo potrošnjo z višjo ceno.i don`t get it...
Tale vlada je polom.Pa sem "rdeč", če so te oznake po 60ih letih sploh še smiselne.Pahor je nesposobno tele, ki bi moral biti PR od nekoga.Zares je stranka političnih prebežnikov in Golobič se igra boga.Katka je pogojno užitna,vendar ima v stranki idiote (križanič).Cel desni del so pa idioti(mišljeno medicinsko) z izjemo Janše, ki je pa rahlo pokvarjen.
Na naslednje volitve sigurno ne grem.Razen, če npr. Jagoda oz. kakšna druga ogabna striptizeta ustanovi stranko.Potem bom volil najbolj zajebantsko opcijo :roll:

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Napisal/-a tomson Po maj 11, 2009 9:46 am

No končno en levičar, k prizna, da je ta vlada mehkužna. Barbi bi v krizi konsenz pa solidarnost, pa ne me jebat, v krizi je potrebna trda roka, ne pa tak vrtec, kot ga imamo v Sloveniji.

Kolega mi je povedal, da pozna Alojza Posedela (Zares), kateri mu je povedal, da je imel Janša v času svojga mandata zelo veliko spoštovanje med poslanci. Ko je prišel Janša v državni zbor, so vsi utihnili, vse je šlo po proceduri, vprašanja - odgovori ... Zdaj ko pa je Pahor mandatar, pa je totalni niče. Ko pride on v državni zbor, nemir, vsi govorijo, se derejo povprek, nobenega spoštovanja in ugleda. Je reko, da je hujš ko v živalskem vrtu.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po maj 11, 2009 4:12 pm

A ni zanimiv, da Jansa tko poudarja, da imamo diktatorialno oblast in zagovarja demokracijo, a za predsednika svoje stranke se je edini prijavil...pa da naute mislili, da je edini sposoben, so tud drugi, sam upali se niso.

Kokr je nekdo reku...dokler se bomo obmetavali s tem rdecimi in belimi in hoteli spremeniti zgodovino, ki nima nobene veze s politicnimi stalisci...potem res ne bomo nkamor prsli.

Cudn da so usi zdaj tko pametni (vsak je general po bitki), a prej k je blo pa tud nekaj nepravilnosti, do javnih in tudi tako skritih razpisov, do vprasanja meje, so bli pa kr usi tiho in goltali gnoj.

Ne recem, da je vse prav kar ta vlada nardi in tud mi ni useen, da grejo cene bencina kar tako gor. Pa mi povejte..kaj pa bote nardil? Sli na cesto? Dvomim...pred TV pa v gostilni se bo naprej pizdilo. Zanimiv, da za prejsni mandat nekateri niste bli tko pametni. Pa saj, se ne morte sprijazniti
There is no time...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po maj 11, 2009 6:12 pm

a tisto količino goriva, ki jo je nedolgo nazaj zmanjkalo, se je že našlo?
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov