Mindflash je napisal/-a:Pri novem zakonu me najbolj moti to, da se bom moral med poletnimi počitnicami (ki se zame začnejo sredi junija, saj ponavadi vse izpite naredim preko kolokvijev ali v prvem razpisanem terminu) praskati po jajcih, ker preposto ne bom smel delati! Kako mi v državi, ki se ima za pravno in socialno nekdo sploh lahko prepove opravljati delo? Delo s katerim ne mislim nikogar ogoljufati? Naj me obdavčijo, meni je važno da ne ležim doma ampak delam nekaj produktivnega, obenem pa še nekaj zaslužim in tako razbremenim starše.
lenivec je napisal/-a:kaj pa če me to da se z avtom pripelje prid ceneje kot bus, če se peljema dva še tolko ceneje, če smo ap trije pa že praktično zastojn...
z avtom zgubim mogoče urco do urco in pol na dan za prevoz. z busom bi 3.5-4 ure....
in kaj je zdaj narobe da grem z avtom?
rnisan je napisal/-a:No, pa smo spet tam, da mora država urediti druge stvari. Pri vsej tej situaciji pa so vso krivdo zvalili na študente.
Naj obdavčijo študentsko delo do neke normalne meje, le omejitev ur mi gre na živce. To me najbolj moti. Bi pa res bilo lepo, da s to obdavčitvijo naredijo nekaj dobrega za ljudi. Ker pa imam občutek, da bodo javni razpisi postali le še dražji in potovanja politikov še bolj razkošna mi pa gre v nos tudi obdavčitev. Skratka, treba je naredit nekaj temeljnih sprememb in uvest podroben nadzor tudi v poslovanje vlade.
Si siguren da je avto cenejši?
Seštej stroške ki jih imaš recimo v 4 letih, brez bencina
- izguba vrednosti avta, 4x registracije, 4x vinjeta, 4x2 menjava gum, 4x redni servis, morda še kakšne gume, izpuh, aku, izredni servisi... pa podeli z 4;
Si pa dober da se voziš vsak dan. Pri meni se parkirajo gospodje ki se cel teden ne dotaknejo avta izginejo samo za čez vikend. Tem bi bilo res ceneje da malo podremajo na avtobusu ali vlaku. Ampak sedaj so vsi gospodje in se jim ne da prestavit riti na avtobus.
Pero je napisal/-a:rnisan je napisal/-a:No, pa smo spet tam, da mora država urediti druge stvari. Pri vsej tej situaciji pa so vso krivdo zvalili na študente.
Naj obdavčijo študentsko delo do neke normalne meje, le omejitev ur mi gre na živce. To me najbolj moti. Bi pa res bilo lepo, da s to obdavčitvijo naredijo nekaj dobrega za ljudi. Ker pa imam občutek, da bodo javni razpisi postali le še dražji in potovanja politikov še bolj razkošna mi pa gre v nos tudi obdavčitev. Skratka, treba je naredit nekaj temeljnih sprememb in uvest podroben nadzor tudi v poslovanje vlade.
Niso vse študentje krivi, kriv je sistem.
Da država nič ne da ni res. Študij ob delu stane 3,5-4k€ za 2 leti.
Torej nekdo ki redno dela, plača prispevke in davke, življenske stroške, potem pa še za študij.
To imajo študentje zastonj, se pravi da da država vsaj 7-8 k€ za 4 leta + bone za hrano (tudi tistim ki jih ne rabijo), pa zdravstveno zavarovanje, pa še kje se kaj najde (knjižnice, kulturne ustanove, itd) .
Sicer bi se pa študentje kot neka bodoča inteligenca boriti da so pravice in dolžnosti enaki za vse, ne pa samo za svoje privilegije.
Zaradi mene lahko dela vsak kolikor hoče, ampak naj se plačajo še prispevki in davki. S tem se bo zmanjšal tudi obseg fiktivnega dela ki gre mimo državne blagajne na račun študentskih napotnic.
airmike je napisal/-a:Glede poslancev se strinjam. Oni so tam da delajo ne pa da rečejo ne moremo se zmenit dejmo referendum ven![]()
Glede tega da država hoče vse vzet. Res jim je v interesu da nam vse poberejo. Še posebej v potrošniški družbi ki propade če ni kupne moči. Res pametno razmišljanje![]()
Zdravstvo torej plačaš 25€ na mesec. Da ti povem da je moja punca dobla račun za rekonstrukcijo čeljusti 4200€ ki ga plača zavarovalnica +3000€ za aparat ki ga tud plača zav. 25€ je zastojn če mene vprašaš.
Pa tak mimogrede nima samo Slovenija davkov veš. To je drugače zelo razširjen pojav ki se pojavlja ...uuuum....vsepovsod?
myster je napisal/-a:
študij ob delu za diplomirano sestro pride 3400€ za en letnik. traja pa 3 leta
tomson je napisal/-a:700+ delovnih ur letno je več kot dovolj za kvalitetno šolanje! Kdor mi reče, da mu je študentsko delo edini način, da lahko študira, mu stisnem focn.
Vsakdo, ki prihaja iz socialno ogrožene familije IMA REPUBLIŠKO ŠTIPENDIJO, če je nima, očitno ni socialni problem.
Torej skupaj ti s štipendijo in povprečno urno postavko 4€ zaslužili letno okoli 5000 EUR, ki je dovolj za kvaliteten študij.
myster je napisal/-a:zadeva gre tako, da je treba študij PLAČAT (kot npr. izredni študent). nepremožnim družinam se omogoči kredit (s strani države), ki je izključno namenjen za študij. (tako je vsaj neko zagotovilo, da študent študira in konča študij čimprej). tist ko si je vzel kredit, poišče delo, ki je podobno izobrazbi (tukaj nastopi kakšen "študenski servis"). tako lahko vsak študent študira, poleg tega, se izvaja praksa in odplačevanja kredita (tri muhe na en mah). študent pa dobi iz plače dovolj za preživnino (recimo 250€), ostalo pa gre za odplačevanja kredita.
eclipse_R je napisal/-a:Propaganda mi gre na ku*ac, ki je nalimana čez celo Ljubljano, da ne rečem, da so s propagando vandalizirali 3/4 Ljubljane (posprejano po stenah, podhodih, tablah..),
denko4 je napisal/-a: To da ne gre denar državi je pa tudi prav. Delodajalec naj ga da tistemu, ki ga je zaslužil. Drugače bo imela država še več denarja, ki ga bo lahko zapravila za bedarije.
airmike je napisal/-a:denko4 je napisal/-a: To da ne gre denar državi je pa tudi prav. Delodajalec naj ga da tistemu, ki ga je zaslužil. Drugače bo imela država še več denarja, ki ga bo lahko zapravila za bedarije.
Ti to resno? To kaj se ljudem trga ob plači ne gre pahorju v žep ampak gre v ZPIZ in nekoč boš od tega dobival penzijo (bolj bogo sicer)
Pero je napisal/-a:Mindflash, debata je sicer o študentskem delu ampak da ti odgovorim iz vljudnosti.
V tvojem primeru je res dolg prevoz, a za ta čas lahko počivaš ali se učiš.
Če ti znese imeti avto me ne moti. Čudno pa je kako so lahko včasih 20-30 let nazaj ljudje študirali brez avtov (čeprav bi jih lahko imeli).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov