Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

bar
Nov uporabnik

Re: stroški

Napisal/-a bar Po feb 20, 2012 11:20 pm

tiguan je napisal/-a:Jest bom pa kar lepo doma bil :D ni boljšga kot it v hosto pa nasekat drva, predelat doma zelenjavo, meso je doma, mleko tudi.....hiša ni ravno najnovejša je pa čist vredu za živet, ni lepšga ko zjutraj poleti it ven scat pa te ne more sosed vidt, kak ščiješ, ali pa kej pošranfaš na avtu, nabijaš gas pa te sosed ne more je*at, lahko kuriš za 1.5 kres pa te ne bo noben je*al, lahko driftaš po njivah pa te ne bo noben je*al, ker je to lastna zemlja, ko je sezona gob, kostanja gre v lasten gozd pa nabereš kukr češ, če pa kdo je notri ga pa pozdraviš :D zakaj bi se moral nekdo držat nekega običaja, delaš kar misliš in pusti živet drugim, kakor jim paše, poslušat svoje srce in ga upoštevat, druga vsiljena mnenja pa ignoriraš :D

:bow

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To feb 21, 2012 12:00 am

pred spanjem se je dobro malo nasmejati, no ravnokar sem se kr fajn :mrgreen:

nočko :)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To feb 21, 2012 6:41 am

.
Zadnjič spremenil nevermind, dne Ne apr 01, 2012 6:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany To feb 21, 2012 7:37 am

Daedalus je napisal/-a:
RpDany je napisal/-a:ja ded racunaj tu notri je od elektrika,voda, tel+mobitel,vzdrzevanje, smetja, rtv,kablska,mojo zavarovanje.... doro skupaj z kletjo mam 32 :D

No, to niso ravno stroški stanovanja...to so položnice. ;) Ogrevaš sanitarno vodo samo na drva? 250€...to je ~5 kubikov...malce veliko se mi zdi za 28m2...

jano za stanovanje poloznice. Ja 5kubikov skurim na zimo ja no nekaj malega ostane samo tega ni vredno omenit. Ne sparam kurim po cele dneve ko je zima.

lp dany
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

egregore
Nov uporabnik

Napisal/-a egregore To feb 21, 2012 7:58 am

Evo še od mene stroški:
Kredit za hišo 393€ , nezgodno 50€ , rentno 60€, stroški odpadkov, voda, elektrika, 93€ , leasing 251€, zavarovanje 102€ , modro varčevanje 100€,
tankanje 2x polno 180€ , servis mesečno (letno cca100 €) 10€ , In še razni obroki 150€ , ogrevanje 84€/m, vrtec 210€ to bi naj blo to

Pa da o hrani sploh ne govorim!

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To feb 21, 2012 8:50 am

Daedalus je napisal/-a:To popolnoma razumem. Tudi sam sem vedno rad pomagal očetu pri teh opravilih, in tudi sam imam namen naredit čim več sam, ker ti privatniki računajo v zlatu. :huh: Koliko od tistih 1350€ je bilo materiala...?

Materiala je bilo za enih 500€, mogoče malo več. Ostalo pa v njegov žep. Se splača bit vodoinštalater :D ?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To feb 21, 2012 9:54 am

fare je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Smem vprašati kaj je sploh smisel te teme?
Kar tako. Zanima me kako kaj živimo, zapravljamo, koliko za kaj damo? Načeloma ni nekega globokega smisla za tem. Odgovoriš ali ne - demokracija. ;) .lp.

Mi je jasno, da jaz sam odločam ali bom odgovoril ali ne. Vprašal sem pa zato, ker mi pač še zdaj ni preveč jasno vseskupaj in tudi debata gre v različne smeri pa nobena od teh meni ni najbolj logična ;)

Lahko pa napišem, da jaz zapravi praktično vse kar zaslužim, nekaj za nujne stroške, drugo pa za svoje veselje. Ne vodim neke evidence koliko porabim na teden, mesec. Enkrat zapravim celo plačo drugič mi kaj ostane in se nekaj s časoma nabere kar pa spet porabim za kakšno večjo stvar (dopust, potovanja, nakup večje/dražje stvari...) v glavnem kar hočem povedati, da gre bolj ali manj vse sproti si pa res rad privoščim marsikaj.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To feb 21, 2012 10:18 am

Jst sem pa na lotu zadel sedmico =I

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To feb 21, 2012 10:25 am

Mesecnih stroskov mam osebno okol 1k €. To so stroski za avto (tu notr je vse-mesecna obveznost aka kredit, gorivo, servisi, registracija) ter stroski, ki jih dajem za stanovanje-(zivim se pr starsih, mama ima pokojnino, ki je malo na 350€).
Sam si enostavno ne morem privoscit trenutno nakupa stanovanja dokler ne odplacam kredita. V najem stanovanja tudi trenutno ne morem-strosek je enak kot pri nakupu stanovanja. Gradit hise tam, kjer sem doma, se ne izplaca (imam dovolj zemlje)-ker je komunalni prispevek okol 30k. Zakaj si ne morem privosvcit? Ker najdrazja koncuje faks, in inmam edini prihodek. Ko bova imela oba, bo resitev malo morje.
Kupu sem nov avto, nujno zlo, na mesec delam tudi blizu 5k km. Dizl/bencin-isto sranje. Sm meu dizla, pa je bil tedensko 2 dni na servisu, 3 dni pa v obratovanju. Tko, da sem bil primoran kupt nov avto, k me ne bo pustu na cedilu. In mi ni zal. Kljub temu, da je bencinc, ki povprecn pije 9L.
Na potovanja ne hodim. Bi z veseljem, ampak nimam tolk viska zelencev. Grem na dopust za 1-2 tedna, pa od tega en tedn na vikend od tasce in tasta.
Stroske kurjave doma si razdelimo, sedaj, ko je izolirana streha in podstersje, se porabi vsaj 700L manj kurilca. Imamo pa pec, ki je kombinirana. Pozimi kurimo na olje, cez leto pa na drva.
Zase ne zapravim velik razn glupih cigaret pa kofeta iz avtomata.
Velikokrat pa se sprasujem, kako bi prezivlju otroka, ce bi imel. In spostujem, ne ni prava beseda, OBCUDUJEM druzine, ki se z minimalnim prihodkom prebijejo cez mesec.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 21, 2012 10:39 am

Stroškov za položnice kakih 400 evrov, 1000 evrov kredita, hrana 300 evrov, avto 350 evrov na mesec (gorivo), šola (ob delu) 350 evrov na mesec, pa sva sama zaenkrat.
Dodatnih stroškov je pa še registracija treh avtov, cepljenja za pse in podobno, kar znese kakega jurčka na leto. Sam imam 2 službi, žena eno ampak dobro, tako da na mesec probava še kaj prišparat.

Sva pa v zadnjiih dveh letih naredila iz tega

Slika
tole
Slika

Še pred tem pa streho na novo, kompletno z ostrešjem, centralno in še kar nekaj zadev. Tudi to kar je bilo tukaj še razrito, je vse urejeno. Letos sva pa zaključila z opremo v notranjosti. Manjka še tuš kabina v zgornji kopalnici (spodaj je že vse). Za vse skupaj je šlo nekaj čez 70.000 evrov v zadnjih petih letih, pa še 4 leta bova kredit zato odplačevala (600 evrov na mesec), potem bo pa mir.

Poleg tega da je ona naredila v tem času magisterij, jaz pa zaključujem faks (še par izpitov + diploma).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To feb 21, 2012 11:02 am

Lepo sta uredila, skoda je le ker nista pri tem naklonu strehe dodala kaksno frcado. Zanima me kaj vaju je prepricalo da sta ponovno dala bramac na streho?
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To feb 21, 2012 11:32 am

hiša zgleda v živo bombastično :D

torej, bistvo je, kar sem povedal že prej, da se porabi toliko kolikor se zasluži.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 21, 2012 2:17 pm

branee je napisal/-a:Lepo sta uredila, skoda je le ker nista pri tem naklonu strehe dodala kaksno frcado. Zanima me kaj vaju je prepricalo da sta ponovno dala bramac na streho?

Prej je bila kritina betonska in stara 25 let. Tiste slike nimam, jo bom pa probal poiskat. Tako da na prvi sliki je že nova streha - streha je ista na obeh slikah. Poleg tega je bil Bramac ko sva kupovala najbolj ugoden (komplet vsi cegli so bili za 1700 evrov, pa je streha okol 250 kvadratov velika).
Pa še en problem imava in sicer z mahom, ker je nad hišo takoj gozd, iz katerega pa stalno letijo trosi mahu. In ker se mah prijema na vse, sva potrebovala čisto gladke cegle, kar bramac classic je, da se mah ne more oprijeti cegla, ter da ga že najmanjši dež spere dol (je okoli bajte vse zeleno, ko dež začne padat). To pa zato, ker je prejšnja streha dobesedno razpadala zaradi mahu - v vsega 25 letih jo je mah pojedel v kompletu, pa še les spodaj. Na stari hiši (drug kraj, daleč od gozda) smo imeli enak betonski cegu skoraj 50 let pa je bil še dober, tukaj pa 25 pa je razpadel, tako da sva se zato odločila za tako kritino.

Frčada - ja o njej razmišljava in mogoče jo bova celo naredila enkrat v prihodnosti. Smo imeli smolo, ko smo streho delal in je cel mesec dež padal, tako da je bilo treba na hitro narest, drugače bi že takrat kaj naredila.

Danes, če bi toliko vedel, kot takrat, ko sva delala, bi podrl hišo do temeljev in še te dal odkopat, pa bi za isti denar postavil vse novo v kompletu.

Adis, hvala. Kako boš pa ti kej uštimal? Pa kje si zdej?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To feb 21, 2012 2:59 pm

A tako :)
V najvecji meri je odvisno od tega ali ima streha pravilni naklon ter kvaliteta zracnega mostu pri temu in ali koliko kritina zdrzi. Pri betonskih kritinah je pa prov poseben problem to, da ce jo vgrajujes "svezo" ni ravno enako "trda" kot tista postarana, to se recimo najlazje opazi kako se robovi(in se kaj drugega) lomijo. Vglavnem pravilno izvedena konstrukcija strehe glede na namembnost resi neprijetne situacije v vec kot 80% primerov (ravnanje, pravilni naklon glede na to kje se hisa nahaja, pravilno narejen zracni most, zacenjsi s pravilno vgradnjo taivec folije itd...) Vse to vpliva, na "zivljensko dobo" kritine..

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To feb 21, 2012 3:06 pm

nebivedu je napisal/-a:Adis, hvala. Kako boš pa ti kej uštimal? Pa kje si zdej?

pridem na obisk enkrat ko bom šel mimo :)

Stanovanje je uštimano, adaptirano v celoti. Sedaj imam notri podnajemnika, ki mi bo kredit plačeval :D

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To feb 21, 2012 3:17 pm

nebivedu je napisal/-a:
branee je napisal/-a:Lepo sta uredila, skoda je le ker nista pri tem naklonu strehe dodala kaksno frcado. Zanima me kaj vaju je prepricalo da sta ponovno dala bramac na streho?

Prej je bila kritina betonska in stara 25 let. Tiste slike nimam, jo bom pa probal poiskat. Tako da na prvi sliki je že nova streha - streha je ista na obeh slikah. Poleg tega je bil Bramac ko sva kupovala najbolj ugoden (komplet vsi cegli so bili za 1700 evrov, pa je streha okol 250 kvadratov velika).
Pa še en problem imava in sicer z mahom, ker je nad hišo takoj gozd, iz katerega pa stalno letijo trosi mahu. In ker se mah prijema na vse, sva potrebovala čisto gladke cegle, kar bramac classic je, da se mah ne more oprijeti cegla, ter da ga že najmanjši dež spere dol (je okoli bajte vse zeleno, ko dež začne padat). To pa zato, ker je prejšnja streha dobesedno razpadala zaradi mahu - v vsega 25 letih jo je mah pojedel v kompletu, pa še les spodaj. Na stari hiši (drug kraj, daleč od gozda) smo imeli enak betonski cegu skoraj 50 let pa je bil še dober, tukaj pa 25 pa je razpadel, tako da sva se zato odločila za tako kritino.

Frčada - ja o njej razmišljava in mogoče jo bova celo naredila enkrat v prihodnosti. Smo imeli smolo, ko smo streho delal in je cel mesec dež padal, tako da je bilo treba na hitro narest, drugače bi že takrat kaj naredila.

Danes, če bi toliko vedel, kot takrat, ko sva delala, bi podrl hišo do temeljev in še te dal odkopat, pa bi za isti denar postavil vse novo v kompletu.

Adis, hvala. Kako boš pa ti kej uštimal? Pa kje si zdej?

Mi smo pred 10imi leti doma delali 700m2 (gospodarsko poslopje - hlev) pa je tisti mesec scalo kot iz škafa. Ko smo steho pokrili, se je takoj zjasnilo. Imamo pa en drek na strehi, neko italijansko gumjasto kritino Ondline, ki jo bo treba slej kot prej zamenjat.

Po vsej verjetnosti tut bramac, cegu je le cegu!

Da ne bo več off, ne živim ničveč doma, s punco živiva "na svojem" imava stanovanje, ki k sreči ni potrebno plačvat najemnine, slej ko prej, ko bodo finance omogočala bova šla v svojo nepremičnino.
Mesečno vodiva svoje finance in imava popoln pregled nad njimi.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To feb 21, 2012 5:24 pm

Kok od vas ima pa limit in v kakšni meri ga koristite ?

Sam ga nimam. Žena tut ne. Oba sva ga imela in sva ga postopno zmanjševala, do popolne ukinitve.
Ker se bi zdi butasto. Najdražja oblika kredita. Prvič ga koristiš, potem pa s prilivi prilezeš do nule in ga spet koristiš, ker drugače ne gre.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore To feb 21, 2012 6:28 pm

jack86 je napisal/-a:Po vsej verjetnosti tut bramac, cegu je le cegu!

Bramac ni cegu, ampak beton. ;) Cegu je tondach, ki ga imam jaz na strehi.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee To feb 21, 2012 6:34 pm

mmikolj je napisal/-a:
jack86 je napisal/-a:Po vsej verjetnosti tut bramac, cegu je le cegu!

Bramac ni cegu, ampak beton. ;) Cegu je tondach, ki ga imam jaz na strehi.

res je bramac je betonska kritina, tondach je pa opecna in ne cegu, stene so iz cegla :D. tondach in pa creaton sta opecni kritini ki sta zares dobri tudi sama garancija pove dosti :)

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal To feb 21, 2012 6:56 pm

AgitatoR je napisal/-a:Kok od vas ima pa limit in v kakšni meri ga koristite ?

Sam ga nimam. Žena tut ne. Oba sva ga imela in sva ga postopno zmanjševala, do popolne ukinitve.
Ker se bi zdi butasto. Najdražja oblika kredita. Prvič ga koristiš, potem pa s prilivi prilezeš do nule in ga spet koristiš, ker drugače ne gre.

Sem ga imel nekaj časa, ko sem bil še študent. Vzel sem ga pa v povezavi s kreditom. Je pa dejansko tako, da če ga izkoristiš do konca in ker je naravnan na prihodke pomeni, da ga ne moreš kar tako pokriti. Upam, da tukaj misliš izredni limit, ki je lahko 2-3 večji od prihodkov posameznika. Primeren je v bistvu samo kot npr. kratkoročni manjši kredit, če ne dobiš npr. lastnega denarja pravočasno na račun. V tem primeru se splača, ker je npr. vstopnih stroškov samo 1% na pol leta in lahko npr. dobiš 2000 eur za 40 eur stroškov letno (seveda brez obresti). Če bi pa vzel npr. kredit za eno leto 2000 imaš takoj 200 stroškov kredita. Seveda pa moraš pri limitu upošteveti še obresti, ki nanesejo še več kot pa stroški kredita. Zato moraš pa prej premisliti koliko časa-dni boš v polnem minusu.
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov