BoneS je napisal/-a:Zakaj imam taksno mnenje? Zakaj prodat pa it? Zarad tega, ker zau delam v panogi, ki je pri nas obsojena na propad. Tudi zaradi bank. Se vedno pa za situacijo, ki je, krivim evro.
In, ko se bodo krivci za propad zavedal, kaj so storil (itak se nikol ne bodo, ker imajo poune riti vsega), bo prepozn.
Fantje in dekleta-"znanje" je ze odslo v tujino.
Konkreten primer-povejte mi za eno SLOVENSKO podjetje, ki je v tem trenutku zmozno zgradit en viadukt v sloveniji?
Ko se toliko omenja varcevanje-varcujes takrat, ko imas.
R 34 GT-R je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:Zakaj imam taksno mnenje? Zakaj prodat pa it? Zarad tega, ker zau delam v panogi, ki je pri nas obsojena na propad. Tudi zaradi bank. Se vedno pa za situacijo, ki je, krivim evro.
In, ko se bodo krivci za propad zavedal, kaj so storil (itak se nikol ne bodo, ker imajo poune riti vsega), bo prepozn.
Konkreten primer-povejte mi za eno SLOVENSKO podjetje, ki je v tem trenutku zmozno zgradit en viadukt v sloveniji?
Pa ne morš Slovenske gradbene mikro klime primerjat z Evropsko???? Zidar je še kako znal naredit dober km avtoceste v Nemčiji, doma so mu pač dopustili delat na način kot je.
Marsikatero naše podjetje, ampak če stvar stane realnih 100 enot, zmenijo se za 180 (80 si sporazumno razdelita obe strani), verjamem da taka računica ne gre skozi.
Ste gradbinci v času konjunkutre, vrtoglavih cen vaših stanovanj in ostalih izdelkov/storitev razmišljali o recesiji?
BoneS je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:Zakaj imam taksno mnenje? Zakaj prodat pa it? Zarad tega, ker zau delam v panogi, ki je pri nas obsojena na propad. Tudi zaradi bank. Se vedno pa za situacijo, ki je, krivim evro.
Pa ne morš Slovenske gradbene mikro klime primerjat z Evropsko???? Zidar je še kako znal naredit dober km avtoceste v Nemčiji, doma so mu pač dopustili delat na način kot je.
Marsikatero naše podjetje, ampak če stvar stane realnih 100 enot, zmenijo se za 180 (80 si sporazumno razdelita obe strani), verjamem da taka računica ne gre skozi.
Ste gradbinci v času konjunkutre, vrtoglavih cen vaših stanovanj in ostalih izdelkov/storitev razmišljali o recesiji?
Kolikor mi je znano, je dogovarjanje (edino dokazano) dobilo epilog na sodiscu. Infrastruktira, ki se je gradila/ali pa se se gradi, je izvedena po veljavni zakonodaji. Vprasanje na mestu je slednje: na podlagi cesa se investitor odloci pri javnem razpisu, komu odda narocilo?
Ima namrec le dve moznosti:
1. ekonomsko najugodnejsa ponudba
2.najnizja cena
Itak se ve, za kaj se je investitor odlocu. Na koncu ni bilo niti to vazno, ce za neko opravljeno delo sploh nudi garancijo za dobro izvedbo.
Vse, kar je bilo javnih narocil, je zadnjih nekaj let postalo pravo bojisce.
Da so veliki gradbeni koncerni lahko "ziveli", so svooje storitve ponujali do 50% pod ceno. Za vsako ceno je bil primoran pridobiti posel. Med tem, ko so mala podjetja (90% salabajzerjev z izpitom za C kategorijo in enim 1980 letnik tamicem-so kar naenkrat cez noc postali "strokovnjaki), in so ponujali v osnovi precej nizke cene. Katerim se je veliko podjetje stezka priblizalo.
Dogovarjanje pravis? Da ponudis vec, kot dejansko stane? Hja, kaj pa potem pocnejo revizorji? Vsaki ponudbi je potrebno priloziti analizo cen. Ki se skrbno pregleda in korigira.
Ce men nekdo placa 180 enot namesto 100. Sem potem jaz kriv?
Zakonodaja je kljucnbi problem.
In damping.
BoneS je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:
Bi ti naštel par firm iz naše regije, pa jih itak sam tudi pozanš....
Verjetno jih res![]()
Kokrkol, prsl smo do nezavidljive situacije. Sam bog nam lahko pomaga.
R 34 GT-R je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:
Bi ti naštel par firm iz naše regije, pa jih itak sam tudi pozanš....
Verjetno jih res![]()
Kokrkol, prsl smo do nezavidljive situacije. Sam bog nam lahko pomaga.
lousy excuse, Bog se piše z veliko
MRV je napisal/-a:
verjemi da njemu je čisto vseenobogu mislim
Bago je napisal/-a:Ne ga srat ljudje, od debate kako narediti 1200€ iz 1000€ smo že prišli do illuminatov, JFK-a, 9/11 pa še obstoja boga. Rajši se držite teme, ker mi je kar všeč in je ne bi rad videl zaklenjene.
Ontopic:
MRV, popolnoma prav imaš da zlato ni primerno za kratkoročno naložbo, ker je zlato mišljeno kot naložba za 20-30 let ali pa za primer vojne.
DePalmo je napisal/-a:Meni je sam zanimivo da je taka "resna" debata nastala v "Zabavnem kotičku". Meni tukaj ni nič zabavno... niti vzvišenost nekaterih da vse vejo... še manj pa razumljivo da če imaš 1000e na banki jih je vrednih 1200 (kako le?!?) in če imaš 1200e na banki jih je vrednih 800![]()
No, nima veze... mi je vseeno. Zame je 1000 evrov 1000 evrov, 1200 pa 1200 evrov. In če hočeš kaj imeti, je treba delat... ali pa jit za politika.
DePalmo je napisal/-a:Meni je sam zanimivo da je taka "resna" debata nastala v "Zabavnem kotičku".
MRV je napisal/-a:
sam res, zakaj je to v zabavnem kotičku?
FireSTORM je napisal/-a:DePalmo je napisal/-a:Meni je sam zanimivo da je taka "resna" debata nastala v "Zabavnem kotičku". Meni tukaj ni nič zabavno... niti vzvišenost nekaterih da vse vejo... še manj pa razumljivo da če imaš 1000e na banki jih je vrednih 1200 (kako le?!?) in če imaš 1200e na banki jih je vrednih 800![]()
No, nima veze... mi je vseeno. Zame je 1000 evrov 1000 evrov, 1200 pa 1200 evrov. In če hočeš kaj imeti, je treba delat... ali pa jit za politika.
A ni blo napisano v smislu, danes daš na banko 1000€ ki je enako vrednosti 1200$, zaradi razvlične vrednosti valute.
Čez par let imaš pa na banki 1200€(zaradi obresti), ki pa so dejansko vredni še samo 800$, zaradi nihanja vrednosti valut.
Kar je res in mogoče celo možen scenarij(vendar z različnimi številkami).
Vendar, če teh 1000€ ne bi dal na banko, ne bi bilo zraven 200€ teh obresti.
Torej imaš doma v "zoknu" še vedno samo 1000€ ki so pa potem vredni (zaradi različne vrednosti valut) samo 666,667€
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov