Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

nooblette
Novinec

Re: Selitev, iskanje boljše prihodnosti, itd...

Napisal/-a nooblette Po okt 07, 2013 8:20 pm

xxl je napisal/-a:Arabske države,ni šans,preveč ekstremizma,verskega fanatizma,kratenja pravic...,tudi v USA ne bi živel,tam je svoboda,pravice in podobno,farsa (no,tudi tukaj ni bistveno boljše).

Se strinjam oni so preveč "vatreni" za moje pojme. USA mi je vredu ampak ni poceni.

@adis, za 25k eur si recimo v kambodji dobesedno kralj naslednjih 10-15let. Strežejo tvojo rito od zgoraj,spodaj in ob straneh. In ravno tako moraš na avijon če recimo koristiš kakšne zdravstvene usluge itd...
Only music takes me there, where i can be me.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po okt 07, 2013 10:05 pm

nooblette je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:Arabske države,ni šans,preveč ekstremizma,verskega fanatizma,kratenja pravic...,tudi v USA ne bi živel,tam je svoboda,pravice in podobno,farsa (no,tudi tukaj ni bistveno boljše).

Se strinjam oni so preveč "vatreni" za moje pojme. USA mi je vredu ampak ni poceni.

@adis, za 25k eur si recimo v kambodji dobesedno kralj naslednjih 10-15let. Strežejo tvojo rito od zgoraj,spodaj in ob straneh. In ravno tako moraš na avijon če recimo koristiš kakšne zdravstvene usluge itd...

jaz osebno svojo penzijo, če jo bom doživel ( če vključim 1000 če-jev; služba, prihodki, zdravje itd....) vidim ob obali nekje na nekem otoku.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po okt 07, 2013 10:20 pm

adis je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

jaz osebno svojo penzijo, če jo bom doživel ( če vključim 1000 če-jev; služba, prihodki, zdravje itd....) vidim ob obali nekje na nekem otoku.

-potem rabiš še svoje letalo =P
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 08, 2013 7:43 am

xxl je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

-potem rabiš še svoje letalo =P

enega propelerja pa je :)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr okt 09, 2013 12:20 am

adis je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:

Ta bi bil recimo? :)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Če okt 17, 2013 10:27 pm

Torej..? Še kakšne ideje kam se splača odselit? Z denarjem ali brez.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne okt 20, 2013 2:44 pm

Južna Amerika bi znala bit zanimiva - predvsem Čile. Podobno podnebje in rastje, praktično povsod si ob (ali zelo blizu) morja, dobro vino... :lol: Problem bi lahko bili potresi, ampak ker so najbolj destruktivni cunamiji po njih, je dejstvo, da se nadmorska višina hitro vzpne od obale, kar koristno. Argentina tudi...Brazilija pa - precej kriminala in nezadovoljstva med ljudstvom, bi blo treba pazljivo izbrat.

Čeprav sam bi raje zašel v Avstrijo/Nemčijo če govorimo o Evropi in Novo Zelandijo/Avstralijo/ZDA če govorimo o tujini. V Avstriji imam žlahto, v Avstraliji žal ne (za razliko od mnogih Slovencev) - to bi znalo precej otežit zadeve, ampak proba se pa lahko.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette To okt 22, 2013 7:14 pm

Daedalus je napisal/-a:Južna Amerika bi znala bit zanimiva - predvsem Čile. Podobno podnebje in rastje, praktično povsod si ob (ali zelo blizu) morja, dobro vino... :lol: Problem bi lahko bili potresi, ampak ker so najbolj destruktivni cunamiji po njih, je dejstvo, da se nadmorska višina hitro vzpne od obale, kar koristno. Argentina tudi...Brazilija pa - precej kriminala in nezadovoljstva med ljudstvom, bi blo treba pazljivo izbrat.

Čeprav sam bi raje zašel v Avstrijo/Nemčijo če govorimo o Evropi in Novo Zelandijo/Avstralijo/ZDA če govorimo o tujini. V Avstriji imam žlahto, v Avstraliji žal ne (za razliko od mnogih Slovencev) - to bi znalo precej otežit zadeve, ampak proba se pa lahko.

Lahko mogoče poveš kaj več o avstrijcih?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To okt 22, 2013 7:21 pm

Zelo so fajn in prijazni ampak - naša žlahta so. :lol: Nisem pa bil še gor, na žalost. Vedno pridejo oni k nam na obisk - ker nas je tukaj pač več. ;)

PS: so pa potomci mojega prastrica, ki se je (mislim da) malo po 2. sv. vojni preselil gor, torej tudi nimam informacij o tem, kako je, če greš zdaj živet gor.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr okt 23, 2013 10:28 am

nooblette je napisal/-a:Torej..? Še kakšne ideje kam se splača odselit? Z denarjem ali brez.

brez denarja? kakšen skrit otok in zaživeti v popolni divjini :D tako kot Tom Hanks v "Cast Away".

z denarjem? južna Afrika :)

namig: za vse tiste, ki hočejo investirat predlagam, da naj si malo ogledajo trg "Afrika"... ta trg počasi prevzema primat od Brazilije-Rusije-Indije-Kitajske. ;)

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Sr okt 23, 2013 6:42 pm

adis je napisal/-a:
nooblette je napisal/-a:Torej..? Še kakšne ideje kam se splača odselit? Z denarjem ali brez.

brez denarja? kakšen skrit otok in zaživeti v popolni divjini :D tako kot Tom Hanks v "Cast Away".

z denarjem? južna Afrika :)

namig: za vse tiste, ki hočejo investirat predlagam, da naj si malo ogledajo trg "Afrika"... ta trg počasi prevzema primat od Brazilije-Rusije-Indije-Kitajske. ;)

Hehe, takoj če bi se dalo. Oziroma ,da je kakšen interspar na otoku :mrgreen: Si nekako ne predstavljam sam loviti kakšne živali itd... :D

Poleg tega če se ne motim se rabiš za južno afriko cepit proti malariji? :?:

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Sr okt 23, 2013 7:24 pm

Daedalus je napisal/-a:Zelo so fajn in prijazni ampak - naša žlahta so. :lol: Nisem pa bil še gor, na žalost. Vedno pridejo oni k nam na obisk - ker nas je tukaj pač več. ;)

PS: so pa potomci mojega prastrica, ki se je (mislim da) malo po 2. sv. vojni preselil gor, torej tudi nimam informacij o tem, kako je, če greš zdaj živet gor.

No jaz imam tudi žlahto gor, pa večkrat sem tam, pa lahko samo rečem, da je to podn od folka.
Standar je že boljši, ostalo pač za moje pojme ne.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr okt 23, 2013 9:44 pm

emozul je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:Zelo so fajn in prijazni ampak - naša žlahta so. :lol: Nisem pa bil še gor, na žalost. Vedno pridejo oni k nam na obisk - ker nas je tukaj pač več. ;)

No jaz imam tudi žlahto gor, pa večkrat sem tam, pa lahko samo rečem, da je to podn od folka.

Je res.. sem le kratek čas delal gori v zgornji Avstriji in sem občutil, videl, doživel to :D

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Ne okt 27, 2013 6:50 pm

Kaj mislite o češki in poljski? Ima kdo kaj več informacij o življenju tam?

gusti85
Stalni uporabnik

Kraj: Kotlje - Koroška

Napisal/-a gusti85 Ne okt 27, 2013 7:38 pm

Doche je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:

Je res.. sem le kratek čas delal gori v zgornji Avstriji in sem občutil, videl, doživel to :D

A lahko to malo obširneje pojasnita prosim?

Dani.
Nov uporabnik

Kraj: Ergolding

Napisal/-a Dani. Ne okt 27, 2013 7:52 pm

gusti85 je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:

A lahko to malo obširneje pojasnita prosim?

Bi tudi jaz rad slišal pojasnilo.Zaradi službe sem dosti v stiku z Avstrijci in Nemci in so vsi čist kul in mi ni jasno kako imate vsi takšne kaktastrofalne predstave o njih.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne okt 27, 2013 9:09 pm

Ne marajo da tujci delajo pri njih (če ni res neka pametna in visoka pozicija). Podobno kot pri nas ljudje gledajo na priseljene delavce.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne okt 27, 2013 9:57 pm

Potem so isti podn kot mi ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne okt 27, 2013 10:43 pm

gasolinedream je napisal/-a:Ne marajo da tujci delajo pri njih (če ni res neka pametna in visoka pozicija). Podobno kot pri nas ljudje gledajo na priseljene delavce.

Evo točno to! In ko bi Slovenci dali skozi enkrat nekaj takega, delati v tujini, kjer vsi hodijo po njih, bi mogoče spremenili odnos in mnenje do vseh južnih, ki so zgradili Slovenijo, eni zastonj, eni za drobiž.
Bi pa to drugače omejil nekako na starejšo generacijo, kjer se res vidi tisto zaničevanje, podcenjevanje, predsodki itd.. Sicer sem tud jaz najprej slišal od ljudi, kakšni so oni tam, pa nisem verjel dokler sam nisem bil gori. Ampak ni vse tako posplošeno. Ko delaš en čas z njimi, ugotoviš, da oni majo po eni strani bolj sami s sabo probleme (no sej tud to vidim tukaj pri sosedih in njihovih odnosih družinskih)..

Sem delal npr. z avstrijci, zraven je bil pa še en hrvat. Ker je pač težko razumet njihov dialekt sem si občasno pomagal s hrvatom in smo tako med pavzo rekli kakšno besedo glede razmer in stvari pač nasplošno. No pa da povem samo za dva primera konkretna. Avstrijec (ima družino, dva sinova - eden od nijh vodovodar) si gradi novo hišo, najeti mora vodovodarje, ker ni razlike ali mu pride delat sin ali pa firma - plačat more oba. Sin noče delat zastonj. Enako je pri vsej njegovi družini. Na vsake 2 meseca pridejo na objekt z rokami v žepih in gledajo in komentirajo - nihče ne vpraša za pomoč itd.. Drug primer - tip pred upokojitvijo se trga za delom, nikomur ne pusti opravljat njegovega dela, nikomur ne deli naprej znanja, z nikomer se ne pogovarja, totalen solist v vsem kar dela, tud na malici :D .. umre mu lastna mama. Pogreb je na soboto ob 13h. On pride v soboto normalno delat nadure (ki so mimogrede v tem podjetju povsem prostovoljne) do 12h, potem pa na pogreb. Čist hladni so po eni strani.

Medtem, ko so pa mladi čist druga liga. Jaz bi jih nekako rangiral do 30 let so super, od 30-45 odvisno od človeka, nad 50 pa so zajebani vsi po vrsti. Četudi se ti dela prijaznega, se lepo pogovarja s tabo, samo čaka kdaj se boš obrnil, da ti zarine nož v hrbet in te prikaže kot nesposobnega. Z mladimi je pa tako, ful odprti, ful naklonjeni pogovoru, ne delajo razlik, čudijo se kako ljudje preživijo tukaj s takšnimi plačami (no vbistvu se vse generacije - ampak starejši ob tem ne pokažejo čustev, se občasno pač samo nasmejijo češ nam gre pa super), kažejo pač nek interes.

Po drugi strani pa sem bil v Nemčiji še dlje časa, kjer pa ne morem prehvalit ljudi od 20-65 let. Čisto vsi se obnašajo enako, vsi so odprti, neverjetno družabni,.. vglavnem vse kontra Avstriji.

nooblette
Novinec

Napisal/-a nooblette Po okt 28, 2013 12:11 am

Doche je napisal/-a:
gasolinedream je napisal/-a:Ne marajo da tujci delajo pri njih (če ni res neka pametna in visoka pozicija). Podobno kot pri nas ljudje gledajo na priseljene delavce.

Evo točno to! In ko bi Slovenci dali skozi enkrat nekaj takega, delati v tujini, kjer vsi hodijo po njih, bi mogoče spremenili odnos in mnenje do vseh južnih, ki so zgradili Slovenijo, eni zastonj, eni za drobiž.
Bi pa to drugače omejil nekako na starejšo generacijo, kjer se res vidi tisto zaničevanje, podcenjevanje, predsodki itd.. Sicer sem tud jaz najprej slišal od ljudi, kakšni so oni tam, pa nisem verjel dokler sam nisem bil gori. Ampak ni vse tako posplošeno. Ko delaš en čas z njimi, ugotoviš, da oni majo po eni strani bolj sami s sabo probleme (no sej tud to vidim tukaj pri sosedih in njihovih odnosih družinskih)..

Sem delal npr. z avstrijci, zraven je bil pa še en hrvat. Ker je pač težko razumet njihov dialekt sem si občasno pomagal s hrvatom in smo tako med pavzo rekli kakšno besedo glede razmer in stvari pač nasplošno. No pa da povem samo za dva primera konkretna. Avstrijec (ima družino, dva sinova - eden od nijh vodovodar) si gradi novo hišo, najeti mora vodovodarje, ker ni razlike ali mu pride delat sin ali pa firma - plačat more oba. Sin noče delat zastonj. Enako je pri vsej njegovi družini. Na vsake 2 meseca pridejo na objekt z rokami v žepih in gledajo in komentirajo - nihče ne vpraša za pomoč itd.. Drug primer - tip pred upokojitvijo se trga za delom, nikomur ne pusti opravljat njegovega dela, nikomur ne deli naprej znanja, z nikomer se ne pogovarja, totalen solist v vsem kar dela, tud na malici :D .. umre mu lastna mama. Pogreb je na soboto ob 13h. On pride v soboto normalno delat nadure (ki so mimogrede v tem podjetju povsem prostovoljne) do 12h, potem pa na pogreb. Čist hladni so po eni strani.

Medtem, ko so pa mladi čist druga liga. Jaz bi jih nekako rangiral do 30 let so super, od 30-45 odvisno od človeka, nad 50 pa so zajebani vsi po vrsti. Četudi se ti dela prijaznega, se lepo pogovarja s tabo, samo čaka kdaj se boš obrnil, da ti zarine nož v hrbet in te prikaže kot nesposobnega. Z mladimi je pa tako, ful odprti, ful naklonjeni pogovoru, ne delajo razlik, čudijo se kako ljudje preživijo tukaj s takšnimi plačami (no vbistvu se vse generacije - ampak starejši ob tem ne pokažejo čustev, se občasno pač samo nasmejijo češ nam gre pa super), kažejo pač nek interes.

Po drugi strani pa sem bil v Nemčiji še dlje časa, kjer pa ne morem prehvalit ljudi od 20-65 let. Čisto vsi se obnašajo enako, vsi so odprti, neverjetno družabni,.. vglavnem vse kontra Avstriji.

Dobro napisano, pohvale.

Torej češka, poljska, slovaška? Mogoče kdo ve kako je življenje v teh državah? :)
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov