Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a Renault VG So jan 22, 2011 5:18 pm

Imam Nokio 6220 classic.Ko priklopim mobitel na računalnik se mi odprejo naslednje možnosti:PC Suite,masovni pomnilnik,prenos slik,prenos predstavnosti.Kaj od tega naj izberem da bom lahko iz računalnika na mobitel prenašal slike in glasbo ki jo imam na računalniku?Hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO So jan 22, 2011 5:33 pm

če imaš naložen program PC suite oz. OVI suite, lahko izbereš opicjo PC suite; če pa izbereš opcijo masovni pomnilnik, pa se bo telefon obnašal podobno, kot USB ključek, na/iz katerega potem pač kopiraš datoteke :)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So jan 22, 2011 5:46 pm

Izbral sem masovni pomnilnik,ampak mi računalnik ne zazna mobitela.Je potrebno še kaj drugega(nastavitve...)

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Sr jan 26, 2011 10:56 am

Kakšne imate izkušnje z Nokiama E52 in E72 ? Imajo drugi proizvajalci tudi podobne "business phone" variante ?

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Če jan 27, 2011 12:34 am

MyWay! je napisal/-a:Kakšne imate izkušnje z Nokiama E52 in E72 ? Imajo drugi proizvajalci tudi podobne "business phone" variante ?

odvisno kaj jemlješ pod "business phone".
Za moje pojme so najbolši business telefoni telefoni z android-om, sam imaš lahko vse stike, emaile, sestanke, opomnike lahko sinhronizirane z Googlom, seveda imajo tud Windows telefoni to možnost ampak jih imajo ti direktno z Windowsi in mislim da (ne me tu jemat za besedo) z Hotmailom. Kako pa ima Nokia to z sinhronizacijo urejeno pa nebi vedel, mislim pa da ima svojo software opremo kar pa je - ker nemoreš pogledat sinhroniziranih podatkov drugje kot na telefonu in na lastnem računalniku.
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re:

Napisal/-a adis Če jan 27, 2011 8:10 am

damjan je napisal/-a:iphone 4 je zamenjal DELL streak.

totalno navdušen...:):)

ga imaš še oz. ali si ga kdo lasti? morda kak nasvet glede aparata?

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Če jan 27, 2011 10:34 am

Renault VG je napisal/-a:Izbral sem masovni pomnilnik,ampak mi računalnik ne zazna mobitela.Je potrebno še kaj drugega(nastavitve...)

Mislim, da ne. Ker fora tega je ravno, da ne rabiš nobenih programov. Na računaliku naj torej ne bi neki nastavljal, na mobitelu si pa itak že.
Jaz na 5800 samo pritisnem na Mass storage in ga normalno poveže in prikaže.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jan 27, 2011 11:07 am

W|zz je napisal/-a:
Renault VG je napisal/-a:Izbral sem masovni pomnilnik,ampak mi računalnik ne zazna mobitela.Je potrebno še kaj drugega(nastavitve...)

Mislim, da ne. Ker fora tega je ravno, da ne rabiš nobenih programov. Na računaliku naj torej ne bi neki nastavljal, na mobitelu si pa itak že.
Jaz na 5800 samo pritisnem na Mass storage in ga normalno poveže in prikaže.

ko to zberes pojdi v moj racunalnik in ti ga bo tam zaznalo kot disk. Potem ko kliknes to bos lahko brskal po celem telefonu.
Slika

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO Če jan 27, 2011 11:11 am

MyWay! je napisal/-a:Kakšne imate izkušnje z Nokiama E52 in E72 ? Imajo drugi proizvajalci tudi podobne "business phone" variante ?

oče ima E52 že vsaj 2 leti in je zadovoljen..
vmes mu je sicer nekaj telefon sral, ker mu je vsake tolko zmrznila tista funkcija iskanja oseb, ko pritiskaš samo tiste tipke, ki "vsebujejo" črke iskane osebe(priimek, ime), ampak je po posodobitvi SW nehalo. baterija pa mislim, da mu drži ene 3-4 dni, s tem, da ima kar dosti klicev.

za E72 ti nevem pvedati kako in kaj, imam pa sam nokio E5 ene 3 mesece do zdaj, pa sem tudi zelo zadovoljen s telefonom, edino na malo manjše tipke in število le-teh se je pač treba navaditi..:)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Re: Re:

Napisal/-a damjan Če jan 27, 2011 11:31 am

adis je napisal/-a:

ja še ga imam...
kaj te zanima?
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Re: Re:

Napisal/-a adis Če jan 27, 2011 3:49 pm

damjan je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

ja še ga imam...
kaj te zanima?
lp

kako je kaj sistem odziven glede na "multitasking"? je 512 ram-a dovolj?

mi poveš kako poteka klicarjenje, ali se opravlja preko bluetooth slušalk ali ga je potrebno držati v rokah?

ker se le odločam za nakup dell-a me zanimajo izkušnje glede same uporabe oz. napotki...

kaj je dobrega na aparatu in kakšne so njegove pomankljivosti?

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Če jan 27, 2011 11:36 pm

Torej....
sam si Della lastim že od lanskega oktobra.
Z začetnim androidom 1.6 nisem imel nikakršnih težav in tudi delal je dokaj tekoče...potem sem ga nadgradil z 2.2 froyo varianto,za katero pa lahko govorim samo v superlativih...vse deluje extremno hitro,zelo tekoče,brez nekih zmrzovanj in podobnih stvari...
sam multitasking deluje odlično in mislim da je 512 rama čisto dovolj,za poganjanje le tega.
odzivnost ekrana je veliko boljša kot pri marsikaterem touch telefonu...lahko rečem da celo boljša kot na HTC HD2,kateri je imel tudi odlično touch odzivnost...brez problema pa ga lahko primerjam z Iphonom 4 generacije katerega sem si tudi lastil pred Streakom...
jaz osebno telefoniram brez bluetooth slušalke in mi ne dela nekih extremnih preglavic...res da te malo čudno gledajo okoli sebe ampak recimo da se z zadevo da rokovati kolikor toliko normalno...res da je velik,ampak je pa sama zasnova zelo praktična in se ga da držati tudi z eno roko in pisati sms naprimer....je pa res da veliko odigra njegova debelina ki znaša 10 mm....kar je za sam telefon zelo malo....
baterija mi ob moji uporabi (poslovne klice,wifi,bluetooth,internet,kdajpakdaj kakšno igro in mp3) zdrži cca 35 ur...kar je za moje pojme kar ok glede na samo velikost zaslona.
V avtu recimo uporabljam Parrot prostoročno telefoniranje in se odlično sporazumeva z njim...

samo surfanje po internetu je pa itak iskušnja zase...kdor pravi da je ekran premajhen za tabletko in prevelik za telefon,zadeve še ni probal....zadeva zelo solidno laufa brez problema...tako avto.net,avtomobilizem,facebook,youtube....in skoraj tako hitro kot na domačem PC ju....

Torej če povzamem...
Sam morm rečt da nimam ene slabe izkušnje do sedaj.Vse dela tekoče,brez problema...niti 1x samkrat mi zadeva ni zmrznila ali zablokirala ali kakorkoli pustila na cedilu....
lastil sem si preko 60 različnih visokocenovnih aparatov in zaenkrat je tole top poleg iphona,pri katerem me moti le premajhen ekran in pa uporabniški vmesnik,ki ni slab,samo meni je kar nekaj,...in ne ne pljuvam po njemu...samo meni pač ne potegne...

je pa res da zedeva ni za vsakogar...če ga boš kupil samo za telefoniranje...
če pa pričakuješ,da bo telefon (tabletka) delala vse drugo in šele na koncu znala telefonirat in pisat smse,pa ti zelo priporočam zadevo...
edino kar ti svetujem če ga kupiš je to ,da v kompletu dobiš poleg etui iz tkanine,kateri se je meni po 2 tednih raztrgal po šivih....
na ebayu kupil usnjenega in od takrat je ok....

pograjal bi edino fotoaparat....
sej ne rečem da je slab...5.0 mP...podnevi so slike izredno lepe....ponoči ali pri slabši svetlobi,pa ti ne pomagajo niti nastavitve niti dvojna xenonska bliskavica....

to je to...če te pa še kaj zanima...pa kar vprašaj:)
lp damjan

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 30, 2011 3:19 pm

baSix je napisal/-a:

Za moje pojme so najbolši business telefoni telefoni z android-om, sam imaš lahko vse stike, emaile, sestanke, opomnike lahko sinhronizirane z Googlom,

za moje pojme pa ne.se mi zdi da so androidi v prvi vrsti namenjeni zabavi. sem ga imel par mesecev,pa se mi zdi da je andoid odličen multimedijski telefon,ko pa je treba koga klicat med vožnjo oz. poslat sms,še najbolj prav pridejo tipke.in ravno zaradi tega sem šaltal nazaj na nokio. tudi na symbianu si lahko naštimaš,da se ti mejli itd. avtomatsko sinhronizirajo.torej,ko dobiš mejl,ti pokaže,podobno kot za sms ali zgrešen klic.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 30, 2011 3:36 pm

el_diablo je napisal/-a:
baSix je napisal/-a:

Za moje pojme so najbolši business telefoni telefoni z android-om, sam imaš lahko vse stike, emaile, sestanke, opomnike lahko sinhronizirane z Googlom,

za moje pojme pa ne.se mi zdi da so androidi v prvi vrsti namenjeni zabavi. sem ga imel par mesecev,pa se mi zdi da je andoid odličen multimedijski telefon,ko pa je treba koga klicat med vožnjo oz. poslat sms,še najbolj prav pridejo tipke.in ravno zaradi tega sem šaltal nazaj na nokio. tudi na symbianu si lahko naštimaš,da se ti mejli itd. avtomatsko sinhronizirajo.torej,ko dobiš mejl,ti pokaže,podobno kot za sms ali zgrešen klic.

jap. uporabiš Nokia Messaging in je zadeva glede emailov rešena.
http://email.nokia.com/account/home.action

android je bolj multimedija ( zabavna multimedija) kot pa poslovni operacijski sistem, saj v tem segmentu prevladujeta tako nokia kot blackberry.

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Ne jan 30, 2011 10:43 pm

el_diablo je napisal/-a:
baSix je napisal/-a:

Obstaja alikacija za Android ki prepozna govor in to spremeni v ukaze :) se ravi kliči in ime, send sms to a ime, pol pa lepo pove kaj bi rad napisal :D
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr feb 02, 2011 1:00 am

Al pa se pač ustavimo ob cesti in napišemo sms.

Uporabniški avatar
branee
Uporabnik

Napisal/-a branee Sr feb 02, 2011 6:09 am

No se mojih 5 centov. Kadarkoli sem si kupil dober telefon je dobil noge, tako da sedaj kupujem povprecne telefone tam do recimo 150€. Npr: n95 ko je prisla ven sem jo kupil prvi teden za tem in sem dal 500€ takrat in narocnino za 2 leti, jo pozabim v avtu je blo steklo razbito in mobitel sel papa. Se prej pred tem so mi ukradli 2 telefona iz raznoraznih situacij ampak ta slednja me je spravla k pameti da je brezveze imeti drag telefon(tisti za 150€ opravlja skoraj vse funkcije tistega za 500€+, malo slabse)..
Minds are like parachutes. They only function when they are open.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 02, 2011 6:47 am

branee je napisal/-a:No se mojih 5 centov. Kadarkoli sem si kupil dober telefon je dobil noge, tako da sedaj kupujem povprecne telefone tam do recimo 150€. Npr: n95 ko je prisla ven sem jo kupil prvi teden za tem in sem dal 500€ takrat in narocnino za 2 leti, jo pozabim v avtu je blo steklo razbito in mobitel sel papa. Se prej pred tem so mi ukradli 2 telefona iz raznoraznih situacij ampak ta slednja me je spravla k pameti da je brezveze imeti drag telefon(tisti za 150€ opravlja skoraj vse funkcije tistega za 500€+, malo slabse)..

jah.. mogoče je to kar praviš danes res. ampak, ko si ti kupil (in jst) N95, ostali že malenkost cenejši telefoni niso imeli tako spodobne kamere (ampak take ki so delale zrnate slike), GPSa (ki ga sam precej uporabljam), wi-fi (tudi vsakdan v uporabi) in še česa.. danes ni več razlika ali telefon nekaj ima ampak je bolj vprašanje kako hiter/odziven je in kako dober ima ekran, vmesnik.. poleg tega pa so se paketi naročnin tako razbohotili, da za 150eu dobiš že kar spodobnega.

pa da še jst malo izzovem, ker bom verjetno kmali dalo mojo N95 8gb v pokoj in poleg E52 potrebujem še en telefon.. kaj je še konkurenca E72? zanimajo me predvsem telefoni ki imajo tipkovnico (lahko tudi izvlečno in touchscreen). lahko je velik telefon, pomembna je le močna baterija in tipkovnica z dovolj velikim ekranom. še cena.. tam nekje do 250+naročnina. hvala za ideje

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr feb 02, 2011 7:38 am

Jerch_ je napisal/-a:pa da še jst malo izzovem, ker bom verjetno kmali dalo mojo N95 8gb v pokoj in poleg E52 potrebujem še en telefon.. kaj je še konkurenca E72? zanimajo me predvsem telefoni ki imajo tipkovnico (lahko tudi izvlečno in touchscreen). lahko je velik telefon, pomembna je le močna baterija in tipkovnica z dovolj velikim ekranom. še cena.. tam nekje do 250+naročnina. hvala za ideje
Prvi mobitel ki mi pade na pamet je Nokia E7.Samo vprašanje kakšna bo cena.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Sr feb 02, 2011 5:46 pm

moja ima nokio E5,pa baterija nenormalno dolgo drži.poglej malo teste ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov