Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a xalfist To feb 15, 2011 11:09 pm

adis je napisal/-a:@xalfist: v prvotnem postu si omenil preverjanje kilometrov ( pristnost) in jaz sem se obesil na ta del toliko, da ne bo nesporazuma.

ta "fora" z tem programom je meni podobna tisti, kjer si preko gsm ( internega gps) ugotavljal za koliko ti "laže" števec torej brezpredmetno.

še dobro da si izuzel samo da del. Ker sem jaz napisal tudi, da so podatki ki sem jih podal ne natančni, ker še sam nisem takrat dobil maila , da bi si pogledal zakaj se sploh gre, pač napisal sem par podakov mogoče kakšnega preveč. Če bo kdo zaradi tega bolje spal pa tudi ok. :D
No saj vseeno.

Glede spomina telefonov in možnosti spominske kartice, ki jo telefon sprejme pa si le malo poglej ;)
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 15, 2011 11:35 pm

xalfist je napisal/-a:
adis je napisal/-a:@xalfist: v prvotnem postu si omenil preverjanje kilometrov ( pristnost) in jaz sem se obesil na ta del toliko, da ne bo nesporazuma.

ta "fora" z tem programom je meni podobna tisti, kjer si preko gsm ( internega gps) ugotavljal za koliko ti "laže" števec torej brezpredmetno.

še dobro da si izuzel samo da del. Ker sem jaz napisal tudi, da so podatki ki sem jih podal ne natančni, ker še sam nisem takrat dobil maila , da bi si pogledal zakaj se sploh gre, pač napisal sem par podakov mogoče kakšnega preveč. Če bo kdo zaradi tega bolje spal pa tudi ok. :D
No saj vseeno.

Glede spomina telefonov in možnosti spominske kartice, ki jo telefon sprejme pa si le malo poglej ;)

ne razumeva se dobro... kar se samega programa tiče je razlika kot dan in noč med tistim, ki ga instaliraš na telefon in med tistim, ki ga instaliraš na pc.

torej sama količina in ustreznost teh podatkov ( tako slikovno kot besedno) se razlikuje med tema dvema opcijama.kar se pa spomina tiče mislim, da je čisto zadosti 32gb spomina in 512mb rama na telefonu...meni je.

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt Po feb 21, 2011 6:26 pm

PogachnyK je napisal/-a:JP so zavarvani kot bubrek v loju :D :D

Bomo vidl, drugi teden pričakujem klic kako pa kaj naprej, bomo vidl, kako bo šlo.....

Že kaj novega?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To feb 22, 2011 7:00 pm

imam nokio e52.načeloma sem zadovoljen,mi pa nekaj ni jasno. prej sem imel e51,in sem opazil,da e52 dela počasneje(odpiranje menija,vklop kamere,...).razlike so majhne,vendar moteče. prog.oprema je posodobljena. glede na to,da naj bi bil telefon zmogljivejši in nadgradnja predhodnika,mi ni jasno zakaj je tako. pri kolegovi e52 je enako. se kumu kaj sanja kaj je vzrok? pa tudi nasplošno se mi zdi e51 boljše izdelave.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To feb 22, 2011 7:04 pm

el_diablo je napisal/-a:imam nokio e52.načeloma sem zadovoljen,mi pa nekaj ni jasno. prej sem imel e51,in sem opazil,da e52 dela počasneje(odpiranje menija,vklop kamere,...).razlike so majhne,vendar moteče. prog.oprema je posodobljena. glede na to,da naj bi bil telefon zmogljivejši in nadgradnja predhodnika,mi ni jasno zakaj je tako. pri kolegovi e52 je enako. se kumu kaj sanja kaj je vzrok? pa tudi nasplošno se mi zdi e51 boljše izdelave.

Imam iste probleme. Načeloma zadovoljen s telefonom ampak to pa me res moti. Prej pri sonyju tega ni bilo nikoli. Na servisu so rekli, da tako pač je in bolj se bom sekiral slabše bo. Tako pač je in ne moreš nič. Mene tudi res zelo zelo to moti.

lp

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt Če feb 24, 2011 8:27 pm

Namen imam kupiti nokio, ki pa nima pregledovalnika dokumentov. Zanimam me al se da kje na spletu ali v ovi trgovini dobit program za pregledovanje dokumentov? Ima kdo izkušnje s tem?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe feb 25, 2011 1:45 pm

stenlyt je napisal/-a:Namen imam kupiti nokio, ki pa nima pregledovalnika dokumentov. Zanimam me al se da kje na spletu ali v ovi trgovini dobit program za pregledovanje dokumentov? Ima kdo izkušnje s tem?
Katero Nokio pa.Samo tako me zanima.

Uporabniški avatar
stenlyt
Nov uporabnik

Napisal/-a stenlyt Pe feb 25, 2011 4:34 pm

Renault VG je napisal/-a:
stenlyt je napisal/-a:Namen imam kupiti nokio, ki pa nima pregledovalnika dokumentov. Zanimam me al se da kje na spletu ali v ovi trgovini dobit program za pregledovanje dokumentov? Ima kdo izkušnje s tem?
Katero Nokio pa.Samo tako me zanima.

Gledal sm c5-03, c3-01, x3-02. Še najbolj me mika c3-01 ker ima tipkovnico.

bircaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a bircaboy So feb 26, 2011 9:01 am

Eno leto imam Nokio N86, zaenkrat zadovoljen. Edino ušesni zvočnik sem zamenjal prejšnji teden, delam pa v zelo prašnih pogojih.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 05, 2011 2:46 pm

Mogoče kdo od vas kej bolje pozna ta dva telefona:

- http://www.orto.si/ponudba/telefoni-in- ... tc-desire/
- http://www.orto.si/ponudba/telefoni-in- ... tc-trophy/

Bi pa rad slišal mnenja tako glede telefonov kot OS pri obeh (plusi in minusi vsakega). Kako je glede aplikacij pri obeh OS (najbrž pr Androidu mnogo več)?
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne mar 06, 2011 12:56 am

IcEm4n je napisal/-a:Mogoče kdo od vas kej bolje pozna ta dva telefona:

- http://www.orto.si/ponudba/telefoni-in- ... tc-desire/
- http://www.orto.si/ponudba/telefoni-in- ... tc-trophy/

Bi pa rad slišal mnenja tako glede telefonov kot OS pri obeh (plusi in minusi vsakega). Kako je glede aplikacij pri obeh OS (najbrž pr Androidu mnogo več)?

nemoreš primerjati ta dva telefona med seboj, ker sta to 2 različna svetova.

android je na visoki stopnji razvitosti napram windows 7 operac. sistemu. mnogi windows 7 operacijskem sistemu napovedujejo exponentno rast tako kot jo ima sedaj android. ko se bodo razvijalci aplikacij lotili tega segmenta bo win 7 huda konkurenca androidu.

malo sem testiral win 7 in me je presenetila hitrost sistema bi ti pa predlagal da pogledaš po samsung omni-ji 7, ima le malo boljši in večji ekran ter hitrejši prenos podatkov.

Uporabniški avatar
_IceMan_
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a _IceMan_ Ne mar 06, 2011 8:08 pm

Pozdravljeni!

Potreboval bi nujno en nasvet glede mobitela. In sicer sem si že dolgo želel Nokio 8800 Carbon Arte. Uporabljal bi ga kot 2 telefon... Sedaj sem našel enega, za 300 evrov, dobil tudi 3 slike na mail (priložene spodaj). Ne vem pa, če je original, ker na telefonu piše made in Korea? Ali kdo iz slik razvidi, če je original ali ne? Sedaj imam že drugo Nokio in na obeh piše made in Finland. Ima še tudi 7 mesecev garancijo in tudi račun, ampak bi se rad prej prepričal, če je original, preden se vozim v MS.

Še slike:

http://img12.imageshack.us/i/image1kd.jpg/
http://img824.imageshack.us/i/image2fx.jpg/
http://img651.imageshack.us/i/image3rr.jpg/

http://www.bolha.com/telefoni-nokia/nok ... 1273478147

Hvala za vsak odgovor in nasvet!

Lp

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po mar 07, 2011 10:50 pm

to bi ti mel kot 2 telefon? :shock: Kaj pa vem, meni je cena za telefon pretirana, že res da so materiali in sama izdelava vrhunska, ampak vseeno
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po mar 14, 2011 11:58 pm

iz amerike mi bo sorodnik prinesel iphone4 32g?
Pa zdj nevem a so to že odklenjeni oz imam Simobil pa me zanima ali bo telefon delal ko vstavim to kartico....oziroma kaka je fora če je iphone zaklenjen / odklenjen?

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To mar 15, 2011 12:13 am

HaMzO je napisal/-a:iz amerike mi bo sorodnik prinesel iphone4 32g?
Pa zdj nevem a so to že odklenjeni oz imam Simobil pa me zanima ali bo telefon delal ko vstavim to kartico....oziroma kaka je fora če je iphone zaklenjen / odklenjen?

Mislim da če je zaklenjen, dela samo sim kartica od operaterja pri katerem je bil kupljen.
Če ga bo prinesel direkt iz trgovine bo 95% zaklenjen, saj če se nemotim, iphonov ne prodajajo v prosti prodaji, ampak samo prek naročnin.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 15, 2011 12:45 am

Klobasa je napisal/-a:

Mislim da če je zaklenjen, dela samo sim kartica od operaterja pri katerem je bil kupljen.
Če ga bo prinesel direkt iz trgovine bo 95% zaklenjen, saj če se nemotim, iphonov ne prodajajo v prosti prodaji, ampak samo prek naročnin.

preden še kaj podobnega napišeš se dobro pozanimaj kaj pišeš. en primer: v švici prodajajo v prosti prodaji iphone in to ODKLENJENE.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa To mar 15, 2011 1:06 am

adis je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:

preden še kaj podobnega napišeš se dobro pozanimaj kaj pišeš. en primer: v švici prodajajo v prosti prodaji iphone in to ODKLENJENE.

aha, potem se pa opravičujem. Zato sem pa napisal "če se ne motim". mogoče je bilo tako samo s 1. Gen iphonov? Naprimer googlov telefon Nexus one prodajajo samo prek neta, zato pa je prodaja tako slaba...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 15, 2011 7:01 am

Klobasa je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:

aha, potem se pa opravičujem. Zato sem pa napisal "če se ne motim". mogoče je bilo tako samo s 1. Gen iphonov? Naprimer googlov telefon Nexus one prodajajo samo prek neta, zato pa je prodaja tako slaba...

off:
ni se treba nič opravičevati zato je forum. preveri pa najprej informacije preden se jih na "prvo žogico" objavi.

on:
jaz grem konec meseca po svojega ( beri: iphone 4 ) v švico :D no pa da vidim, kaj to čudo od tehnologije zmore ( beri: multitasking).

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To mar 15, 2011 7:13 am

adis je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:

HaMzO je napisal ''iz Amerike''. Kokr vem se 4ka prodaja v Ameriki samo prek Verizona ali AT&T, tako da bo skor 100% zaklenjen. Kakšna je pa trenutna situacija z odklepanjem iOS 4.2-4.3 pa ne vem...predvidevam da 4.2 se da/se bo dal odkleniti, 4.3 pa skor sigurn še kar neki časa ne. V določenih državah v Evropi se pa dobi odklenjene.

Adis...zakaj iz Švice, so cenejši kot v Italiji?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 15, 2011 10:06 am

gecco je napisal/-a:
adis je napisal/-a:
Klobasa je napisal/-a:

HaMzO je napisal ''iz Amerike''. Kokr vem se 4ka prodaja v Ameriki samo prek Verizona ali AT&T, tako da bo skor 100% zaklenjen. Kakšna je pa trenutna situacija z odklepanjem iOS 4.2-4.3 pa ne vem...predvidevam da 4.2 se da/se bo dal odkleniti, 4.3 pa skor sigurn še kar neki časa ne. V določenih državah v Evropi se pa dobi odklenjene.

Adis...zakaj iz Švice, so cenejši kot v Italiji?

v ameriki so odklenjeni in stanejo cca. 500 USD, preverjena informacija iz californije.

v švici so najcenejši ( beri: razlog je ddv, katerega ni potrebno plačati pri nas tj. 20%). cena v švici je 600 eur oz. 769 CHF.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov