Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Re: Kakšen telefon imate? (nakup, svetovanja)

Napisal/-a IcEm4n Pe apr 08, 2011 4:10 pm

MacTron, če primerjam al pa ne primerjam SE-jev Symbian z Androidom (jst ga nisem imel namen primerjat), kakorkol vzameš, Symbian UIQ ni vreden pol p**de mzrle vode (če se mal bolj grdo izrazm). En ušiv kalkulator (ali pa kero drugo že naloženo aplikacijo) odpira zelo dolgo, da ne omenjam kakega Garmina Mobile XT, katero pa odpira "celo večnost"... SE P1i kot telefon ni slab, samo ta OS ga totalno "ubije". Glede na to, da je to nek posloven mobilnik, je žalost...
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe apr 08, 2011 6:58 pm

IcEm4n je napisal/-a:MacTron, če primerjam al pa ne primerjam SE-jev Symbian z Androidom (jst ga nisem imel namen primerjat), kakorkol vzameš, Symbian UIQ ni vreden pol p**de mzrle vode (če se mal bolj grdo izrazm). En ušiv kalkulator (ali pa kero drugo že naloženo aplikacijo) odpira zelo dolgo, da ne omenjam kakega Garmina Mobile XT, katero pa odpira "celo večnost"... SE P1i kot telefon ni slab, samo ta OS ga totalno "ubije". Glede na to, da je to nek posloven mobilnik, je žalost...

Ja, verjamem. Sem imel moznost sukati v pred seboj P800 in P910i, ki sta se starejsa od tvojega in kot sem povedal vem kako se je in se obnasa UIQ. Mogoce sem v vsem tem razlaganju razvoja med OS-oma pozabil tudi omeniti procesorje, namrec zelo pomemben clen tega pogonskega javanskega OS-a je tudi procesor. P910i vsebuje ARM9 z 156MHz tvoj bivsi P1i pa ARM9 208MHz, vendar, ce bi vzel OS od P910i in ga dal na P1i verjemi, da bi videl razliko in manj cakanja. Stvar razvoja in sinteze je sla pac pri UIQ zelo mimo zato so tudi skenslali vseskupaj (za to ni kriv Symbian). Android kot "vzhajajoca" zvezda OS-a je pac OS, ki je costume linux (da se zadevo precej prilagajati) celo vec kot pri embedded win. Temu v nagrado pa je dan tudi razvoj novega procesorja ARM11 200MHz + chipset.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 Po apr 11, 2011 4:56 pm

Zdravo
Odločam se med nakupon Nokia N8 in nakupon HTC Dezire HD.
Zato me zanima, če ima kdo omeneni telefon in kako je kaj zadovoljen z njim.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po apr 11, 2011 9:17 pm

definitivno HTC...enostavno ga prekaša v vsem....preverjeno,preizkušeno v praksi....Nokia žal spi na lovorikah....

Bambi158
Novinec

Napisal/-a Bambi158 Po apr 11, 2011 10:27 pm

damjan je napisal/-a:definitivno HTC...enostavno ga prekaša v vsem....preverjeno,preizkušeno v praksi....Nokia žal spi na lovorikah....

Hvala za nasvet. Kater od teh dveh telefonov ima pa bolši fotoaparat in kamero? Čeprav jazt nisem kaj preveč zahteven uporabnik tko, da mi jo bolj pomembna multimedija na telefonu..
Ali je še kak drug telefon, ki se lahko primerja z tema dvema?

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po apr 11, 2011 10:41 pm

Bambi158 je napisal/-a:Zdravo

Samo v opozorilo: pri desire-ju me je najbolj razočarala baterija. ni šanse da mi zdrži cel dan, pa nisem zahteven uporabnik
(do pol ure klicev, maili, do pol ure interneta..) Pa je ob 5 ali šestih zvečer že konec... Sicer pa telefonu kot takemu ni kaj dosti očitati...
Lep dan!

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po apr 11, 2011 10:47 pm

GoGo je napisal/-a:

Samo v opozorilo: pri desire-ju me je najbolj razočarala baterija. ni šanse da mi zdrži cel dan, pa nisem zahteven uporabnik
(do pol ure klicev, maili, do pol ure interneta..) Pa je ob 5 ali šestih zvečer že konec... Sicer pa telefonu kot takemu ni kaj dosti očitati...

telefon ti predvsem tako malo zdrži zaradi tega ker (predvidevam) uporabljaš brezžično omrežje wi-fi, ki je znan požeruh baterije ob delovanju :) Če bi uporabljal 3G telefonsko omrežje ti telefon ob taki uporabi nebi tako trošil baterije

Bambi158 je napisal/-a:
damjan je napisal/-a:definitivno HTC...enostavno ga prekaša v vsem....preverjeno,preizkušeno v praksi....Nokia žal spi na lovorikah....

Hvala za nasvet. Kater od teh dveh telefonov ima pa bolši fotoaparat in kamero? Čeprav jazt nisem kaj preveč zahteven uporabnik tko, da mi jo bolj pomembna multimedija na telefonu..
Ali je še kak drug telefon, ki se lahko primerja z tema dvema?

Na žalost itak ne moreš primerjati teh dveh telefonov če mene vprašaš ker je symbian čista polomija proti operacijskemu sistemu android. Vsekakor bo vse bolje delovalo (prav tako multimedija) na androidu kot pa na starem nokijinem symbian-u.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po apr 11, 2011 10:52 pm

Zanima me če še lahko kak lastnik Desire-a pokomentira baterijo in malo opiše porabo, ker imam ugodno možnost menjat mojega Wildfire-a za Desire samo me je izjava GoGo-ta malo odvrnila od razmišlanja v tej smeri.

Sedaj uporabljam WIFI kake 2ure na dan, drugače 3G, redno čeiranje maila, internet, pol ure do uro klicev in do 1uro Cardio trainerja(uporablja GPS), ob kuncu dneva nimam težav ko ga dam polnit imam še vsaj 50% baterije, včasih polnim vsak drug dan (če vsak drug dan potem ga včasih malo "dofilam" v avtu za kakih 15-20min).

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po apr 11, 2011 11:11 pm

Moreš tudi razumet, da je ekran velik porabnik energije in je od wildfire-jevega precej večji. Sicer pa kaj je problem dat telefon ponoči ko spiš prej polnit? To so Li-Ion baterije. Ni več taki problem če polniš malo zdaj malo pozneje, enkrat celo, ... nič nebo narobe :)

Ampak vseeno ne verjamem da ima tvoj telefon ob 1 urni porabi gps in taki porabi wi-fi toliko baterije - po 3 urah gps-a recimo je že baterija gotova ponavadi. wi-fi pa ni skoraj nič manjši porabnik.

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po apr 11, 2011 11:13 pm

ninjeti je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:

telefon ti predvsem tako malo zdrži zaradi tega ker (predvidevam) uporabljaš brezžično omrežje wi-fi, ki je znan požeruh baterije ob delovanju :) Če bi uporabljal 3G telefonsko omrežje ti telefon ob taki uporabi nebi tako trošil baterije

Wi-fi imam stalno izklopljen - ga ne uporabljam sploh, ker sem itak skos na lokaciji, kjer nimam omrežja. uporabljam samo edge dostop do spleta. In ja, baterija se mi zdi katastrofalno slaba. Še htc touch diamond, ki sem ga imel pred leti, je več zdržal...
Lep dan!

Uporabniški avatar
ninjeti
Uporabnik

Napisal/-a ninjeti Po apr 11, 2011 11:15 pm

GoGo je napisal/-a:
ninjeti je napisal/-a:
GoGo je napisal/-a:

Wi-fi imam stalno izklopljen - ga ne uporabljam sploh, ker sem itak skos na lokaciji, kjer nimam omrežja. uporabljam samo edge dostop do spleta. In ja, baterija se mi zdi katastrofalno slaba. Še htc touch diamond, ki sem ga imel pred leti, je več zdržal...

no tole pa mi je precej zanimivo da ti na mobilnem omrežju tako požira baterijo :O

baSix
Novinec

Napisal/-a baSix Po apr 11, 2011 11:42 pm

ninjeti je napisal/-a:Moreš tudi razumet, da je ekran velik porabnik energije in je od wildfire-jevega precej večji. Sicer pa kaj je problem dat telefon ponoči ko spiš prej polnit? To so Li-Ion baterije. Ni več taki problem če polniš malo zdaj malo pozneje, enkrat celo, ... nič nebo narobe :)

Ampak vseeno ne verjamem da ima tvoj telefon ob 1 urni porabi gps in taki porabi wi-fi toliko baterije - po 3 urah gps-a recimo je že baterija gotova ponavadi. wi-fi pa ni skoraj nič manjši porabnik.

Zakaj pa ne? Meni telefon cel dan visi na 3g omrežju, če sem doma ali v službi mam vedno Wi-Fi vkloplen, redno čekiram FB + Gmail, pa včasih še prečekiram malo internet, pa tud sms-ov in klicev ni malo, pa mi baterija drži vsaj 24 ur :)
Pa tud ko se peljem v lj iz mb in imam prižgan Google maps, ki je stalno povezan z gps + tega še sproti nalaga zemljevid iz neta, pa mi porabi ravno 10% baterije :)

Edit: je pa res da če je telefon z Androidom moreš nujno imet task killerja, ker ko ti 5-10 aplikacij laufa v ozadju bo baterija čla 1,2,3...
...::: www.CST-TEAM.net :::...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To apr 12, 2011 6:16 am

ninjeti je napisal/-a:telefon ti predvsem tako malo zdrži zaradi tega ker (predvidevam) uporabljaš brezžično omrežje wi-fi, ki je znan požeruh baterije ob delovanju :) Če bi uporabljal 3G telefonsko omrežje ti telefon ob taki uporabi nebi tako trošil baterije

Po mojih izkušnjah je 3G kar bolj potraten od wi-fi-ja. Če sem cel dan na 3G-ju bom zvečer sigurno moral filat, če pa uporabljam wi-fi mi pa ostane še cca.50% baterije. Je pa tudi res, da wi-fi je malo slabše dostopen, vsaj stran od doma in službe, tako da takrat telefon ''miruje'' :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 12, 2011 7:27 am

3g je večji porabnik energije kot wifi, saj wifi konstantno drži "svojo povezavo" medtem ko 3g preklaplja med dvemi omrežji ( pač na tisto, ki je razpoložljivo; edge/3g).

mm46
Novinec

Napisal/-a mm46 To apr 12, 2011 8:35 am

baSix je napisal/-a:Edit: je pa res da če je telefon z Androidom moreš nujno imet task killerja, ker ko ti 5-10 aplikacij laufa v ozadju bo baterija šla 1,2,3...

Jaz nisem nikoli imel task killerja na desire pa nisem imel problemov z baterijo...kot so že pred mano napisali, je 3G največji porabnik.
http://lifehacker.com/#!5650894/android ... t-use-them

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To apr 12, 2011 8:54 am

Pri vseh teh smart 3g telefonih so problemi z baterijo zarad že omenjenih zadev:

1. 3G - v SLO (tudi v LJ) ni povsod dobrega 3G signala in telefon tako stalno išče in preklaplja med omrežji (2g, 2,5g - edge, 3g, 3,5 g - hsdpa).

2. Stalna sinhronizacija podatkov (gmail, facebook ipd.). Ta stvar abnormalno velik baterije požre - jst mam Task Killerja na Galaxyju S pa se vklopljena sinhronizacija čez noč kar pozna (čeprav nič drugega ne laufa).

Tako da vsaj pr men na Galaxyju S zdrži baterija z vsemi funkcijami v povprečju 1,5 - 2 dni. Če mam 3g in sinhro izklopljena, se pozna tudi kot dodaten dan! Tko da jst mam še app Quick Settings, kjer na hitr dostopaš do vseh teh funkcij (gps, wi-fi, bluetooth, sinhronizacija, 3g ...), da ni treba skos v nastavitve rint :)

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a HPF To apr 12, 2011 9:09 am

Samsung Galaxy Spica - imel pred časom, še danes kar pogost telefon. Najboljše delovanje z original 2.1 rom-om in drugim launcherjem (v mojem primeru ADW). Slabost je bila po mojem mnenju - flash (ga ni). Slika je bila hitro meglena, tudi če si nastavil najvišji ISO. Kasneje sem ga rootal, naložil 2.2 in Cyanogen mod. Prvi večer je delal solidno, pol pa je začel vedno bolj štekat. Hardware ni dorasel temu, 3D galerijo (notri okoli 400 slik) odpiralo pol minute. Za preprosto uporabo, pa je telefon kar ok.

Apple Iphone 4 (32Gb) - imam sedaj, trenunto je na servisu in uporabljam HTC Tatto (Android 1.6 :roll:). Po internetu že dosti berem, da ima dosti ljudi težave s telefonom, no.. meni je sedaj po pol leta crknil mikrofon. Drugače je telefon odličen. Pisanje sporočil gre gladko, normalno zadaneš vsako tipko (na HTC Tattoju (nadomestni) in Samsung Galaxy Spica (prejšnji) sem več krat skoraj znorel zraven pisanja sporočil, vsako 4 tipko sem zgrešil..) GPS dobro dela, poveže se najhitreje od vseh preizkušenih telefonov, vmesnik mi je ok. Jailbrekan ni, aplikacije niso tak hudo drage (večina 0.79€..).

Preizkusil sem tudi očetov nov Googlov telefon - Nexus S (izdeluje ga Samsung) z 2.3 verzijo Androida. Telefon mi je bil super, mogoče ga bi celo zamenjal za Iphona. Na telefonu mi edino ni blo všeč, da ti daje tak plastičen občutek. Hitrost delovanja je odlična, tudi slike so vredu.

Pomanjkljivost vseh telefonov je po mojem mnenju baterija. Ob manjši uporabi 2 dni, če pa je treba uredit kaj večjega pa 1 dan. Kje so stari časi, z Nokio 6310i, ko smo jo polnili na 1 teden.. tehnologija pač zahteva svoj davek :)

Vsem, ki trenutno gledajo za telefoni višjega razreda bi predlagal, da malo počakajo, ker pridejo kmalu ven novi telefoni; LG, Motorola Atrix, z dvojedernim procesorjem, 1Gb rama(+?) in NVIDIA Tegra tehnologijo.

Za vse, ki vam telefon z Android sistemom požira preveč baterije, svetujem, da v meniju Settings -> Wireless -> Mobile Network daste kljukico pri Use only 2G network (Pot je približna, napisal na pamet), da uporabljate Task killer in da si date na zaslon Power Control (lahko vklapljate Wireless, preklapljate med 2G in 3G, prilagodite svetlost zaslona..)

Lp, S.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To apr 12, 2011 11:44 am

HPF je napisal/-a:
Apple Iphone 4 (32Gb) - imam sedaj, trenunto je na servisu in uporabljam HTC Tatto (Android 1.6 :roll:). Po internetu že dosti berem, da ima dosti ljudi težave s telefonom, no.. meni je sedaj po pol leta crknil mikrofon. Drugače je telefon odličen. Pisanje sporočil gre gladko, normalno zadaneš vsako tipko (na HTC Tattoju (nadomestni) in Samsung Galaxy Spica (prejšnji) sem več krat skoraj znorel zraven pisanja sporočil, vsako 4 tipko sem zgrešil..) GPS dobro dela, poveže se najhitreje od vseh preizkušenih telefonov, vmesnik mi je ok. Jailbrekan ni, aplikacije niso tak hudo drage (večina 0.79€..).

telefon je prva liga :tomidelej: je pa hkrati tudi potrošni material kot večina današnjih stvari. ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To apr 12, 2011 11:50 am

adis je napisal/-a:
HPF je napisal/-a:

telefon je prva liga :tomidelej: je pa hkrati tudi potrošni material kot večina današnjih stvari. ;)

Prvi je bil trpežen, drugi in tretji so mal kiksnli pri materialih sta precej bolj švoh. 4ke pa še nisem dolgoročno stestiral, ampak glede na oglaševano pa kokr sem ga imel v rokah izgleda zopet malo boljše kvalitete.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So apr 16, 2011 6:58 pm

Jaz imam Nokia E72. Sem več kot zadovoljen z njim. Deluje brez kakršnih napak. Optična tipka deluje odlično, baterija zdrži 1 teden kar je zame največji + pri tem telefonu, kakovost izdelave je tudi dobra napram ( Nokii E5, nekaterim Blacberryem). Imam ga od Septembra 2010 in do sedaj brez kakršne napake.
Pred tem sem pa imel Nokio N95, ki sem jo imel 3 leta in tudi brez napak razen enkrat je bila na popravilu ker so se na ekranu pojavile neke ravne črte.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov