Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

mišek
Uporabnik

Runtastic - na telefonu, slabo dela

Napisal/-a mišek So feb 15, 2014 7:06 pm

Pozdravljeni!

Vrjetno marsikdo uporablja kakšne GPS aplikacije na telefonih za spremljanje pri rekreaciji.

Ne vem ali imam samo jaz ta problem ali imate tudi drugi; skratka, sem si že par programov dol potegnil pa noben ne dela, kot bi človek pričakoval.
Moti me nenatančnost, oz. ne sledi dejanskemu stanju. In sicer, hodiš tam pa kar nule kaže, hitrost nič, razdalje ne šteje, potem pa naenkrat pokaže hitrost recimo 15 km/h, kar seveda ni res, potem se prikaz mogoče približno uskladi z dejanskim stanjem, ko se situacija ponovi, vse vrže na nulo. Zgleda kot, da izgubi signal, ko pa spet dobi potem pa če gledaš na karto, ti kar ravno črto potegne od tam ko je nazadnje delalo. S tem pa krajša ovinke. Pri takem delovanju je funkcija prikaz trenutnega tempa (min/km) čisto neuporabna, čeprav je ravno ta podatek najboljši pokazatelj tempa.

Če pa isti program probam tako, da se z avtom peljem, tam pa bolj točno dela, ni tistih prekinitev. Zakaj to dela? Pa hodiš po odprtem terenu, ni ovir, pa je isto sranje, kot da ga matra, ker je mala hitrost in prekinja; samo saj pa je program temu namenjen, za športne dejavnosti, med drugim tudi za pohodništvo, kjer gre vse skupaj bolj počasi.

Telefon je HTC desire X. Preizkusil sem tudi Sports Tracker in JogTracker, pa je isto.

Ve kdo za kako rešitev tega, ali pač te zadeve v praksi ne delajo tako kot v teoriji razlagajo?

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Re: Runtastic - na telefonu, slabo dela

Napisal/-a ojnica So feb 15, 2014 7:55 pm

Sem uporabljal te aplikacije, tud men meče ven, pa kaže naenkrat 20km/h, vse to zaradi slabe GPS antene v telefonu.

Kupi si garmin uro potem bo odstopanje lahko samo 3m ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So feb 15, 2014 8:00 pm

Na nokii men sport tracker dela u nulo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica So feb 15, 2014 8:01 pm

Dela že, samo kolk zanesljivo, ker tud garmin dela, imam NOkia X6....

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So feb 15, 2014 8:33 pm

Zdravo,

isto aplikacijo uporabljam tudi sam in sem z njo izredno zadovoljen. Res se zgodi - ampak zelo redko - da te za kakšen meter zgreši ali seka kak ovinek, vendar je napaka zanemerljiva. Sam sem si dokupil še merilnik srčnega utripa - z originalne strani - in dobil tudi kodo za polno aplikacijo. Uporabljamo tako za na kolo kot tudi pri pešačenju. Je pa res, da pri pešačenju telefon vedno vtaknem v žep na rokavu, pri kolesarjenju pa na hrbtu, tako da navadno sprejema ne motim s svojim telesom. Uporabljam tudi Sygic navigacijo s katero sem tudi zelo zadovoljen in je zelo natančna. Vse to mam naloženo na Samsungu S4.

LP Simon

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So feb 15, 2014 8:35 pm

Ja saj dela, samo kako. Meni gre na živce, to ko lepo zaženeš program, najde signal gps, startaš uro in greš, pa hodiš tak na oko 50 metrov, stvar pa še nič ne registrira, potem pa na enkrat pokaže kot da si 100m prehodil, trenutna hitrost pa taka, da bi moral pošteno laufat, da bi bilo res glede na to kar kaže, v resnici pa v snegu gaziš v hrib, hitrost med 2 in 3km/h realno. Potem ko gledaš tempo, skoz enakomerno hodiš, vrednosti pa skačejo, enkrat kaže 6min/km, drugič pa 30min/km. Saj potem na koncu ko pogledaš izrisano pot, je približno (bolj kot greš naravnost bolj je točno), če greš pa precej cik cak (planinske poti) pa se zgodi, da ti kako šikano kar ven spusti, in naredi ravno špuro. Vmes ko pa gledaš, trenuten tempo, pa te stvari pa čisto pogori. ALi pa recimo, višinske metre; ves čas greš samo gor, meni pa pokaže 25m spusta. Ja ker lahko na miru stojiš, pa enkrat kaže 620m, čez sekundo pa 610m.
Zgleda, so ti gps- si v telefonih premalo odzivni, in ga take male spremembe zmedejo.
Veliko pa tako to ne moreš uporabljat, danes sem hodil malo več kot dve uri, pa mi je baterijo čist požrlo. Prvič, ko kje greš je pa zanimivo, da ti izmeri pot. V nadaljevanju bi pa bilo uporabno, če hočeš izboljšat čas, da vmes vidiš, ali še imaš rezerve, ali moraš pojačati tempo. Ampak zato bi morala zadeva bolj točno delati, ne da pri isti hitrosti kaže za faktor 4 ali pa še več različne vrednosti.

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica So feb 15, 2014 8:39 pm

Saj ne veš kolk zanesljivo deluje, noben GPS ni 100%, ampak nekaj odstopanja je čist vredu, ampak da pa včasih kaže odstopanje 20-30% je pa tud velik.
Včasih sem ieml garmin uro pa je bilo res min.odstopanje.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So feb 15, 2014 8:58 pm

ojnica je napisal/-a:Dela že, samo kolk zanesljivo, ker tud garmin dela, imam NOkia X6....

LOL na X6 niti gps kot sam ne dela vredu kaj da bi šele pognal kake programe....Novejši si pomagajo z trigonometrijo preko neta....Jaz semcelo travnik narisu ko sem kosil :P
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So feb 15, 2014 9:05 pm

Na enem forumu sem našel, da mogoče pomaga GPS-Fixlt, da bi naj bil bol stabilen signal, sem ga cuknil dol, bom videl, če je kaj res na tem

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica So feb 15, 2014 9:13 pm

[quote="lisko"][quote="ojnica"]Dela že, samo kolk zanesljivo, ker tud garmin dela, imam NOkia X6....[/quote]

LOL na X6 niti gps kot sam ne dela vredu kaj da bi šele pognal kake programe....Novejši si pomagajo z trigonometrijo preko neta....Jaz semcelo travnik narisu ko sem kosil :P[/quote]

Pa ti rečem da dela, samo so odstopanja pri številkah, gre pa dejansko samo za testiranje aplikacije, kaj mene briga kolk kilometrov prehodim na dotični dan in kako hitro grem, glavno je da se gibaš :D

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec So feb 15, 2014 10:32 pm

vse je odvisno od telefona in ne aplikacije, meni sportstracker na iphonu redko zataji.. prej ko sem imel 3gs mi je na trasi dolgi cca 6km, 1km več pokazalo kot sedaj, pa ko sem potem začrtano pot pogledal, je tak zgledalo kot da sem cikcak po cesti hodil, včasih 20m vstran po hišah :D ipd. Podobno je bilo na htc desire, pod pohorjem sploh ni signala pridobilo in ni začelo merit... Novejši kot je telefon, boljši bo imel gps, tako da ne vem če se da kaj dosti nardit na tem...

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So feb 15, 2014 10:57 pm

Tako je. Aplikacije so ponavadi super, telefoni so tisti ki zajebavajo. Sem delal pred časom spletno stran kjer se uporablja tudi GPS iz telefona/tablice, cenejši telefoni so čisti obup kar se tega tiče, tudi nekateri boljši so bili zelo slabi na tem področju, nekateri so bili pa zelo dobri.
Dejansko je čista loterija ...

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica So feb 15, 2014 11:10 pm

Kupi si športno uro, ne bo ti žal, pa prodaš jo lahko kadarkoli za kukr tolk dobr gnar, res pa da stanejo 150 evrov.
Za tekače je to nepogrešljiv pripomoček, da ne omenjam kolk zanesljiva je bila garmin 405cx
http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-00658-30
To sem imel in potem se lahko sled gleda v google zemlja.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po feb 17, 2014 10:10 pm

Zgleda je res problem, da ima ta htc bolj slab gps sprejemnik; sem našel eno aplikacijo GPS test,isto sem imel prej naloženo na samsungu galaxy 3 i5800.
Pri samsungu je tam zelo dobro prikazovalo hitrost, stvar je bila odzivna in stabilna. Htc- ju pa problem delajo predvsem majhne hitrosti, kjer se tudi najbolj opazi točnost delovanja.
Včeraj sem spet malo testiral runtastic, prej pa aktiviral gps fixlt. Se mi zdi, da je malo bolje, da ne prihaja do takih prekinitev, vseeno me pa zelo moti neodzivnost. Sem prav gledal na čas; sem se ustavil in traja okrog 10 sekund da vrže hitrost na 0. Potem pa začnem hodit pa čez 20 sek. komaj začne kazat hitrost, spet drugič je trajalo več 40 sek. da je poštudiral, da se gibam. Katastrofa. Ko sem na koncu pogledal sled, je pa tako, približno ftrofi ;) , zmatrajo ga kakšni ovinki, pa tudi večinokrat, kaže da hodiš po njivi poleg, ali pa most prečkaš 10 metrov prej čez vodo :D .Ko pa na mestu stojiš pa kaže da greš 3km/h, na karti pa se potem vidi, kot da bi laufal v krogu :D
Ko pa stvar testiraš v avtu pa se opazi, da dostikrat slabše sledi števcu v avtu, pri samsungu je bilo tak, da pri konstantni vožnji je kazalo okrog 3km manj kot števec, htc pa bolj po svoje to dela. Nisem najbolj zadovoljen z njim.
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov