Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Nezanesljivo Simobil omrežje?

Napisal/-a ejsim Sr dec 31, 2014 8:06 am

Ima še kdo težave z mobilnim omrežjem ponudnika SIMOBIL?

Nam se je namreč zgodilo, da se je na dveh lokacijah signal omrež. operaterja Simobil izjemno pokvaril. Po teženju, klicanju in pisanju e-mailov ter izmenjevanju informacij s serviserji (ti ko hodijo po terenu) itd. sem dobil informacijo, da naj bi Simobil vršil neke posodobitve, ki pa naj bi verjetno (negativno) vplivale tudi signal na določenih območjih - da se pač te zadeve dogajajo in j* ga.

Seveda kljub pozivom, da nekdo pride izvršit meritve, nobenega ni bilo, nakar smo od Simobila dobili informacijo, da je za njih ta "incident" zaključen. Prosili smo jih tudi, za sofinanciranje (sploh ne financiranje) montaže tiste antene - ojačevalca signala, vendar jim tudi do tega ni bilo (antena je sicer poceni, vendar se človeku iz principa zdi neumno dajati 50, 100 eur za nekaj, da bi lahko trošil še več denarja - uporabljal njihovo storitev, sploh če je prej delalo brez težav. Pa so pisali, da je mogoče kaj narobe s telefonom, SIM kartico, itd...mislim bedarije..4 telefoni iste težave, enake težave tudi pri sosedih,..

Dejstvo pa je, da kjer so bile nekoč "3-4 črtice", sedaj sploh ne deluje - loviš 1 črtico po oknu ipd. Tudi na drugi lokaciji (vendar zračna razdalja cca 10km) je podobno. Zunaj je stanje nekaj boljše, vendar spet 50% slabše kot prej. Se zgodi, da je telefon tudi po 30 min nedosegljiv, ker je pač v kuhinji na mizi in ne na oknu. Ni pa bilo nobene gradnje v tem času. Poleg tega signal stalno niha (1 črtica, 3 črtice, 0 črtic, 4 črtice,...) ampak je po njihovih besedah to pač normalno, ker je omrežje "živ organizem".

Žal smo vsi na Simobil še nekaj časa vezani in menjava operaterja zaenkrat ne pride v poštev. Smo pa precejšnji uporabniki telefonov - računi 4 mobitelov, ki se uporabljajo na teh dveh lokacijah, se (skupno) mesečno povprečju gibljejo okrog 600 eur. Samo jaz sem pred 3 mesci dobil račun za 400 eur, ker sem telefon precej uporabljal v tujini - službeno.

Namen tega e-maila ni jamranje, je samo primer, da so vsi operaterji zelo podobni (jim dol visi) in da se kaj hitro lahko zgodi, da bodo ostali brez omrežja..posebno v manjših krajih - potem pa nafilani z aneksi ne bodo mogli menjati operaterja, ampak bodo še dodatno plačevali za nakup tiste antene.

Prijetno novo leto vsem.

Uporabniški avatar
matey18
Novinec

Kraj: kranj

Re: Nezanesljivo Simobil omrežje?

Napisal/-a matey18 Sr dec 31, 2014 8:23 am

Sj je povsod isto. Jst sem šel letos iz simobila na mobitel ker sem mislu da bo signal v službi bolši. Prej simobil sem lovil enkrat 3g enkrat edge potrebujem pa vsaj 3g nonstop. No sedaj imam pa GPRS in pa nonstop prekinjanje omrežja in brez signala.

mavrica
Novinec

Napisal/-a mavrica Sr dec 31, 2014 8:45 am

Raje plačam več (če že), pa da imam dobro pokritost s signalom in predvsem da sem povsod dosegljiv. Kaj mi pomaga super duper telefon in nizka naročnina, če pristanem z avtom v jarku, kjer ni signala .... in v teh razmerah zmrznem.

Simobil mi ne lovi na območju, kjer se zelo pogosto nahajam. Pri Tušu me je pa motilo, da je skos preklapljalo med baznimi postajami in je signal močno nihal - mogoče so to že odpravili.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Sr dec 31, 2014 11:06 am

Imam občutek, da so ti cenejši paketi ki se pojavljajo v zadnjem času, neke vrste "priveski" na že zasedenih omrežjih.

Prodajo več paketov kot jih zmore omrežje, da si zagotovijo neprestano polno zasedenost omrežja... večajo dobičke.

Če omrežje ni zasedeno z uporabniki dražjih paketov imaš signal če pa se jih v določenem trenutku pojavi več pa sistem avtomatično izključi neprivilegirane uporabnike, da zagotovi kvalitetno storitev uporabnikom z dražjimi paketi.

Včasih do samodejnega prekinjanja signala med pogovorom ni prihajalo v zadnjem času je pa tega že preveč.

Tudi prenosa podatkov ni bilo tako da je to sedaj dodatni vzrok za preobremenjenost omrežja.

Lp.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Sr dec 31, 2014 11:34 am

So me nategnili pred 2 letoma s Simobilom, kjer sem se še celo vezal zaradi telefona. Zaradi katastrofalnega omrežja sem predčano prekinil vezavo, poplačal stroške in me ne vidijo več. Mobitel je zakon, imam pa tudi Tušmobil, pa moram rečt, da je na določenih območjih celo boljši od Mobitela (vsaj kar se 3G pokritosti tiče). Je pa definitivno pametno prej testirati omrežje, preden se nategneš s kakšno vezavo, saj se kvaliteta omrežja zelo spreminja tudi znotraj mest.
Jaz sem se nategnil zato, ker sem slepo verjel, da v tako urbanih naseljih kjer se gibljem, bi pa morali imeti omrežje porihtano, pa je vseeno katastrofa. Najbolj mi je šlo na živce pa fora, da je signal bil skoraj poln, pa sem kljub temu bil nedosegljiv, pa tudi klicati nisem mogel. Kot da bi imeli neko fejk omrežje.

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla Sr dec 31, 2014 11:42 am

Zanimivo ... celo pri polnem signalu ste bili nedosegljivi... kot kaže res vrsta paketa določa stopnjo privilegiranosti na omrežju.

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Sr dec 31, 2014 11:44 am

Jap, tudi sam zbrisal s SiMobila ... Ljubljana, pa mi je veza padala dol po 5x na dan, ali pa javljalo "Ni omrežja" in podobne fore, pa je bil poslovni paket (tako da dvomim, da imajo kak QoS zadaj, ki bi perferiral "dražje" naročnike). Hvala lepa, šel na Mobitel, kjer se mi po mojem v letu dni ni zgodilo toliko izpadov kot prej v enem dnevu.

LP, g

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Sr dec 31, 2014 12:07 pm

Ko smo sekali drevesa na Menini sem imel sam isti problem. 4 črtice od 5 signala, pa si komaj koga lahko klical. Pa sem na mobitelu. No v večini res bolje lovi mobitelov signal.
Pr kolegu doma, ki je doma bolj v zakotni vasici pa ravno simobilov signal bolje lovi. Očitno se razlikujejo omrežja in pač vzameš tisto kar ti bolje lovi signal.

Uporabniški avatar
Dinko35
Nov uporabnik

Napisal/-a Dinko35 Sr dec 31, 2014 12:15 pm

Nevem, zakaj simobil toliko šteka, ker sem na tušmobilu in ga moram pohvalit, ker so omrežje ful dobro porihtali. Včasih smo rabili mobitelovo gostovanje, sedaj pa še to ne. Res je dobro pred vezavo preverit omrežje na 7 dnevnem testiranju, drugače pa še nisem imel slabe izkušnje s tem operaterjem.

Vem edino, da je simobil nekaj nadgrajeval v lte-a in so morda zato kaj zbrklali ostala omrežja za navadne smrtnike. Ampak iskreno povedano nevem.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr dec 31, 2014 12:19 pm

Jaz (oz. vsi pri hiši) sem pa šel iz mobitela na Simobil, ravno zaradi pokritosti s signalom. Doma, kljub GSM ojačevalcu, z mobitelom ni mogoče normalno opraviti pogovora, s simobilom to ni problem (zaenkrat).

Da ne omenjam ignorantski odnos mobitela do problematike, vse kar so zmogli, je bil odgovor, da na tem območju ni predvidena nobena nadgradnja oz. izboljšanje porkitosti (pa naj bi bili nacionalni operater telekomunikacij).

Ostajam na Simobilu, ko (če) bodo izboljšali pokritost na domačem naslovu, pa se lahko kaj pogovrajamo....

Jaz (zaenkrat) nimam težav s Simobilovim omrežjem, res se mi je 2× zgodilo da sem bil nedosegljiv sredi MB, ampak to isto se mi je zgodilo tudi pri Mobitelu!
Pomoje ni neke razlike v sami kvaliteti omrežja, glede pokritosti pa je tako, da na določenih področjih ima mobitel boljšo pokritost, drugje pa simobil in pač najelegantnejša rešitev je, da se odločiš za operaterja, ki ima boljšo pokritost na območju, kjer se večinoma nahajaš...

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Sr dec 31, 2014 12:36 pm

Simobil ima težave tam, kjer je pokritost sicer dobra, a nima dovolj kapacitet (preveč uporabnikov hkrati) - torej mesta, kjer bi po logiki pričakoval najmanj težav.
Kar pa se tiče odročnejših predelov pa sploh ni pravila - pač nekdo ima običajno bazno postajo bliže in tisti je potem boljši brez pardona. Ker tam navadno ni nekega hudega navala uporabnikov, tudi ni zgoraj opisanih težav in v tem primeru verjamem, da tudi SiMobil funkcionira bp.

LP, g

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Sr dec 31, 2014 12:38 pm

Bil sem pri mobitelu več kot 15 let.......nobenih tehničnih problemov.
Ampak letos sem jih skenslal ker so začeli neki srat z paketi(moj paket ukinil ,ter bi me prestavili na dražjega za 10eur :evil: ).Sedaj se pri BOBU(Simobil),
trenutno nobenih težav.
Meni je telefon zadnja stvar na svetu.Imam čisto navadnega na yes and no!Potem pa imamo nove generacije ki lih tolko da ne,že priveka z telefonom vun :roll: .Zadnjič na šihtu sem šel na pavzo(kofee-15min),pa vidim ta nove -vsak svoj telefon drka(touch),ne bu ne mu.Pa pri malci isto -je pa drka telefon...
.O šit kam smo prišli.Ker ,ko se mi stara garda dobi na pavzi-to pa je smeha pa zgodb :mrgreen: ........nevem kaj bojo zanamci kj ustvaril....

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 31, 2014 1:53 pm

Ma simobil je že od štarta svojega obstoja imel vedno neke probleme s signalom oz. pokritostjo...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Sr dec 31, 2014 2:18 pm

Pri mobitelu je treba paziti, ker 3g bazne postaje imajo na frekvenci 2100 Mhz. Slabost je ta, da se na visji frekvenci, signal slabse prebija cez steno/gozdove. Zato pa imajo vec baznih postaj, ki so manj obremenjene. Simobil/Tus imata na 800, kjer je posledicno daljsi domet in tudi manj baznih postaj, ker pokrijejo ze z dometom. Slabost pa je, preobremenjenost sploh ker se 3g uporablja se za internet. Pri 2g vecinoma operaterji nimajo velikih problemov, ker se ze vsak telefon poveze na 3g.
Pri lte je zgodba drugacna, samo da se dajo frekvence iz 1800 na 800/900 so zmagali.
Pri avtorju teme, ce le lahko pogleda, so mu verjetno posodabljali bazno postajo, tako da so znizali oddajno moc. So ze imeli svoje razloge, da drugim narocnikom dajo kvalitetno storitev.

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Sr dec 31, 2014 2:33 pm

Ubistvu so s temi posodobitvami oz. frekvencami vzeli nam z določenega področja, da bi dali lahko več drugim?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 31, 2014 2:38 pm

Sicer je pri mobitelu treba zeloooooo pazit na 3g, ker sred žabarlanda v neki pisarni 3g od mobitela deluje b.p., medtem ko pri simobilu se lahko samo vprašaš, kaj je to 3g.Pa sta telefona drug ob drugem :lol:

ejsim je napisal/-a:Ubistvu so s temi posodobitvami oz. frekvencami vzeli nam z določenega področja, da bi dali lahko več drugim?

Nekak dvomim, da bi to naredili iz tega razloga.....v bistvu niti ni možno. So pa zmanjšali oddajno moč, kar se pozna pri signalu.Zakaj? To pa le oni vedo.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

blaz2013
Stalni uporabnik

Napisal/-a blaz2013 Sr dec 31, 2014 3:10 pm

Jaz imam dva telefona, tuš mobil in mobitel. Mobitel ima malenkost večjo pokritost kot tuš mobil in tudi malo hitrejša je internetna povezava. Drugače sem pa z obema zadovoljen, tuš je malo cenejša naročnina zato vzamem malo slabšo pokritost in slabšo hitrost v zakup za nižjo ceno. Delata pa oba brez posebnosti.

Sem bil pa pred tem na Simobilu in se mi je isto dogajalo. Zasedena linija ko me je kdo klical, čeprav nisem govoril, prekinjalo je znotraj pogovora, dobil sem sporočilo da me je nekdo klical, čeprav je bil signal skoraj poln in podobno. Še najbolj me je jezilo, ko se je velikokrat zgodilo da je po parih sekundah pogovora prekinilo in sem moral plačati celo minuto. Simobil bi se moral preimenovati v Nimobil.

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr Sr dec 31, 2014 4:00 pm

Problemi so povsod, bolj ali manj. Jaz sem s Simobilom zelo zadovoljen. Kjer živim imam celo LTE signal, tako da prenos seka :) Ma pa kolega strašne probleme z mobitelom v ljubljanskem btc-ju :D
lp dejan

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr dec 31, 2014 4:09 pm

spektr je napisal/-a:Problemi so povsod, bolj ali manj. Jaz sem s Simobilom zelo zadovoljen. Kjer živim imam celo LTE signal, tako da prenos seka :) Ma pa kolega strašne probleme z mobitelom v ljubljanskem btc-ju :D

To si si izmislil,ne? Veš zakaj sprašujem? Ker ima telekom (mobitel) v žabarlandskem btc-ju mislim da štiri bazne postaje, tak da bo bolj težko imel probleme tam :P

spektr
Novinec

Kraj: Cerklje

Napisal/-a spektr Sr dec 31, 2014 4:20 pm

Resno, so pa tam zraven če ne celo v kristalni palači. Prej so imeli simobil, potem so šli vsi v službi na mobitel, in imajo kar težave.
lp dejan
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov