Napisal/-a ejsim Sr dec 31, 2014 8:06 am
Ima še kdo težave z mobilnim omrežjem ponudnika SIMOBIL?
Nam se je namreč zgodilo, da se je na dveh lokacijah signal omrež. operaterja Simobil izjemno pokvaril. Po teženju, klicanju in pisanju e-mailov ter izmenjevanju informacij s serviserji (ti ko hodijo po terenu) itd. sem dobil informacijo, da naj bi Simobil vršil neke posodobitve, ki pa naj bi verjetno (negativno) vplivale tudi signal na določenih območjih - da se pač te zadeve dogajajo in j* ga.
Seveda kljub pozivom, da nekdo pride izvršit meritve, nobenega ni bilo, nakar smo od Simobila dobili informacijo, da je za njih ta "incident" zaključen. Prosili smo jih tudi, za sofinanciranje (sploh ne financiranje) montaže tiste antene - ojačevalca signala, vendar jim tudi do tega ni bilo (antena je sicer poceni, vendar se človeku iz principa zdi neumno dajati 50, 100 eur za nekaj, da bi lahko trošil še več denarja - uporabljal njihovo storitev, sploh če je prej delalo brez težav. Pa so pisali, da je mogoče kaj narobe s telefonom, SIM kartico, itd...mislim bedarije..4 telefoni iste težave, enake težave tudi pri sosedih,..
Dejstvo pa je, da kjer so bile nekoč "3-4 črtice", sedaj sploh ne deluje - loviš 1 črtico po oknu ipd. Tudi na drugi lokaciji (vendar zračna razdalja cca 10km) je podobno. Zunaj je stanje nekaj boljše, vendar spet 50% slabše kot prej. Se zgodi, da je telefon tudi po 30 min nedosegljiv, ker je pač v kuhinji na mizi in ne na oknu. Ni pa bilo nobene gradnje v tem času. Poleg tega signal stalno niha (1 črtica, 3 črtice, 0 črtic, 4 črtice,...) ampak je po njihovih besedah to pač normalno, ker je omrežje "živ organizem".
Žal smo vsi na Simobil še nekaj časa vezani in menjava operaterja zaenkrat ne pride v poštev. Smo pa precejšnji uporabniki telefonov - računi 4 mobitelov, ki se uporabljajo na teh dveh lokacijah, se (skupno) mesečno povprečju gibljejo okrog 600 eur. Samo jaz sem pred 3 mesci dobil račun za 400 eur, ker sem telefon precej uporabljal v tujini - službeno.
Namen tega e-maila ni jamranje, je samo primer, da so vsi operaterji zelo podobni (jim dol visi) in da se kaj hitro lahko zgodi, da bodo ostali brez omrežja..posebno v manjših krajih - potem pa nafilani z aneksi ne bodo mogli menjati operaterja, ampak bodo še dodatno plačevali za nakup tiste antene.
Prijetno novo leto vsem.