Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Ram - računalničarji pomoč

Napisal/-a RedBull™ So mar 21, 2015 6:23 pm

Nisem nek računalniški tip, tako da prosim za pomoč od tistih, ki se na to spoznajo.

Zadnje dni mi nagaja računalnik, kateri je do sedaj delal brez p.b. , sedaj pa začne čez čas RAM (bralno - pisalni polnilnik) nabijati do konca. Recimo je tako, da je vsako uro malce večji procent, dokler po nekako osmih urah ne nabije na polno... potem se pa itak zaštrika vse do konca.

Pregledal sem ga z antivirusnim in nič ne najde, tudi preko online ni našel nič, v varnem načinu tudi ne. Včeraj sem ga tudi razdrl in ga spihal, sem mislil, da se karkoli pregreva, ker ga ponavadi ne ugašam, ampak zadeva nespremenjena.

Kako nadaljne ukrepati pa ne vem več, ker se moje poznavanje glede tega tu konča.... kaj mi priporočate?

Še slika za predstavo.
Priponke
ram.jpg
ram.jpg (17.03 KiB) Videno 5050 krat
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Scorp84
Stalni uporabnik

Re: Ram - računalničarji pomoč

Napisal/-a Scorp84 So mar 21, 2015 6:49 pm

Kaj pokaže task manager? Poglej kateri program ti nabija ram, verjetno gre za nepravilno delovanje programa, ki nabija register v prazno.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So mar 21, 2015 8:38 pm

Probaj s tem
http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/
ComboFix is a program, created by sUBs, that scans your computer for known malware, and when found, attempts to clean these infections automatically. In addition to being able to remove a large amount of the most common and current malware, ComboFix also displays a report that can be used by trained helpers to remove malware that is not automatically removed by the program.

Please note that running this program without supervision can cause your computer to not operate correctly. Therefore only run this program at the request of an experienced helper.

This program does not work on Windows 8.1 at this time!

Še prej bi pa to pognal
http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/
AdwCleaner is a program that searches for and deletes Adware, Toolbars, Potentially Unwanted Programs (PUP), and browser Hijackers from your computer. By using AdwCleaner you can easily remove many of these types of programs for a better user experience on your computer and while browsing the web.

najde vso šaro od začetka uporabe računalnika ako ni bil formatiran.
Potem pa še tegale
http://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/
RKill is a program that was developed at BleepingComputer.com that attempts to terminate known malware processes so that your normal security software can then run and clean your computer of infections. When RKill runs it will kill malware processes and then removes incorrect executable associations and fixes policies that stop us from using certain tools. When finished it will display a log file that shows the processes that were terminated while the program was running.

Te tri uporabljam že 5 let in so stabilni programi.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist So mar 21, 2015 9:27 pm

Fizično z ramom ni nič narobe. Kot je že nekdo prej omenil, ti en program/servis/virus nabija ram. Kot rečeno - odpri task manager in nato na zavihku procesi (processes) sortiraj spomin (memory) padajoče, pa boš takoj videl kater proces je kriv za tvoj problem.
No escape from the mass mind rape...
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 2 gostov