Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...
 
Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma
 
Prispevkov: 4312
Pridružen: So maj 08, 2004 9:47 am

Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 06, 2018 3:16 pm

Mi zna kdo od računalničarjev prosim pomagati, kajti Windows 10 se mi ne posodablja na nekatere novejše popravke, ker naleti na težave. Za lažjo predstavo, bom prilepil par slik za v pomoč.
Priponke
w.jpg
wi.jpg
win.jpg
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
 
Tommaazz
Novinec
 
Prispevkov: 216
Pridružen: Sr maj 18, 2011 10:13 am

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a Tommaazz Ne maj 06, 2018 3:35 pm

Ma tudi jaz imam isti problem...maš original potem pa ne moreš posodabljat :roll: ...sem malo brskal in se mi zdi, da je problem premajhna sistemska particija...se mi ne da s tem ukvarjati več bi pa tudi jaz rad imel čim lažjo rešitev, ker mi vedno na začetku ko prižgem računalnik downloada zato, da potem napiše da ne more updajtat :roll:
2002 VW Polo 1.4MPI; 2008 Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 Mazda 3 G120;...
 
Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4301
Pridružen: Po feb 19, 2007 4:16 pm
Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a Ivan36 Ne maj 06, 2018 5:35 pm

Hja tile od lani decembra rabijo 64 GB prostora za posodobitev + tisto kar že imaš na disku :DDD Jaz sem si kar klon naredil z Aomei Backupper in mi dela bp.
http://www.backup-utility.com/free-backup-software.html
Dajte si dol potegniti najnovejši WIN10 in potem ohrani moje dadoteke in nastavitve ! Meni je tako sesulo prenosnik, ko sem samo Avast posodobil :huh: :DDD Ostali so privzeti programi ostala šara pa se je pobrisala, tudi ključ izdelka je ostal isti.
Prvo obvezna kopija / klon, obstoječega diska na NOV zunanji disk!
PS do lani Decembra je bilo še dovolj 4GB rama od posodobitve pa zahteva kar 2,3 GB za delovanje prej je bilo dovolj 1,7 GB max 1,9 GB
 
Tommaazz
Novinec
 
Prispevkov: 216
Pridružen: Sr maj 18, 2011 10:13 am

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a Tommaazz Ne maj 06, 2018 6:01 pm

Men napiše da particije rezervirane za sistem ni bilo mogoče posodobiti in da v tem računalniku sistema windows 10 ni mogoče uporabljati...LOL...laptop je več kot dovolj zmogljiv...butaste Microsoft fore še original j**e...bah
2002 VW Polo 1.4MPI; 2008 Renault Megane Grandtour 1.6 16V; 2011 Peugeot 508 SW 1.6 THP; 2017 Mazda 3 G120;...
 
Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4307
Pridružen: So mar 02, 2002 6:12 pm
Kraj: MarburgAnDerDrau

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a dobek Ne maj 06, 2018 10:34 pm

bolj so krivi cudni antivirusni in podobni programi:

https://support.microsoft.com/en-us/hel ... ng-windows (sicer druga koda, a zelo podobna napaka)


se je pa pri tazadnjem in predzadnjem vecjem updejtu pojavljala tudi "This may signify that your PC doesn’t meet the minimum requirements to download or install the upgrade to Windows 10." napaka, za katero ni bilo neke pametne podlage
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
 
alexwell
Novinec
 
Prispevkov: 488
Pridružen: Po dec 05, 2011 11:19 pm

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a alexwell To jan 26, 2021 12:54 pm

eno vprašanje in sicer na starejšem namiznem računalniku sem zamenjal trdi disk, in ob zagonu win10 ne deluje tipkovnica, miška.... me zanima v čem bi lahko bil problem. A bi morala biti PS/2 za začetek?
 
Uporabniški avatar
luxxx7
Novinec
 
Prispevkov: 459
Pridružen: So sep 10, 2011 1:03 pm

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a luxxx7 To jan 26, 2021 2:17 pm

- Windows 10 je našel gonilnike, ko si prišel na namizje?
- Mogoče imaš deaktivirano tipkovnico in miško v BIOS-u, če pa ti je delalo s ''starim'' diskom in nisi nič spreminjal, potem ta predlog ne igra vloge...
 
Uporabniški avatar
D12J12
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 518
Pridružen: So okt 27, 2012 11:44 pm
Kraj: Kranj

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a D12J12 To jan 26, 2021 2:27 pm

Žična ali brezžična?
 
alexwell
Novinec
 
Prispevkov: 488
Pridružen: Po dec 05, 2011 11:19 pm

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a alexwell To jan 26, 2021 6:25 pm

ponastavil sem win10, tako da je začetna stran za namestitev in ne gre nič.
tipkovnica je žična USB, miška je brezžična. V BIOS je videt vse ok.
če dam stari disk noter deluje brez problema.
 
Uporabniški avatar
D12J12
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 518
Pridružen: So okt 27, 2012 11:44 pm
Kraj: Kranj

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a D12J12 To jan 26, 2021 8:51 pm

Ciljal sem na gonilnike, v kolikor je tipkovnica žična in ne prime je problem nekje drugje.
 
Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma
 
Prispevkov: 6290
Pridružen: Če jun 22, 2006 12:17 pm

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a IcEm4n To jan 26, 2021 9:23 pm

Si poskusil na vseh USB vhodih? Ko vključiš/izključiš, se sliši pisk, da je zaznal novo napravo ali čisto nič?
Slika
 
alexwell
Novinec
 
Prispevkov: 488
Pridružen: Po dec 05, 2011 11:19 pm

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a alexwell To jan 26, 2021 11:42 pm

probal na vseh vhodih in nič. Ko prižgem računalnik gori lučka na num lock, ko pa se pojavi win ikona pa ugasne in ne gre nič
 
Uporabniški avatar
D12J12
Stalni uporabnik
 
Prispevkov: 518
Pridružen: So okt 27, 2012 11:44 pm
Kraj: Kranj

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a D12J12 Sr jan 27, 2021 5:21 am

Vem malo čudno vprašanje, ko si menjal disk predvidevam da je bil to edini disk v računalniku, si namestil ponovno win10?
 
Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma
 
Prispevkov: 4301
Pridružen: Po feb 19, 2007 4:16 pm
Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Windows 10 ni mogoče posodabljati

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 27, 2021 9:29 am

alexwell je napisal/-a:eno vprašanje in sicer na starejšem namiznem računalniku sem zamenjal trdi disk, in ob zagonu win10 ne deluje tipkovnica, miška.... me zanima v čem bi lahko bil problem. A bi morala biti PS/2 za začetek?
Deluje tudi na HDD _ SSD ali SSD na M.2 ,,, ali SSD na HDD.
Vzemi NOV disk ven ali ga nekje not priklopi pa iz STAREGA diska KLONIRAJ stari disk na NOV disk z https://www.ubackup.com/
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov