iLLoGiC je napisal/-a:1. tam ko bi mogel vpisat IP, v winsih, kao add itd. tam mi piše DHCP Enabled...
in pol sem probal kr tam ko je prvo odklukano pridobi od ponudnika... odklukal da sam vpisem,pa vpisal tisti 10.31.12.122, in pol se v videoLAN-u...
a je to ok, ker...
iLLoGiC je napisal/-a:2. ...je prvo spilalo,ampak samo kanala na kompu in tv pa poptv na kompu in tv, nič različnega... pol pa sploh ni več špilalo ampak štekalo ko p*****a...
iLLoGiC je napisal/-a:3. sem ki kaj narobe naredo?ti maš statični ip?
kaj pa če recimo aminota ugasnem,pol bi mi na kompu mogo katerikoli program špilat ne?
NoName je napisal/-a:uporabi vlc - videolan client... rabis pa vsaj windows 2000, za dodeljevanje vecih ip naslovov.
za zacetek si downloadas program iz http://www.videolan.org/
potem si downloadas se playlisto (js mam eno staro na sledecem naslovu: http://www.rula.net/sioltv.m3u ) in ne, to ni winamp playlista temvec vlc playlista. ce jo bos odpru z winampom ne bo haska.
pol nucas nekako izvedet ip naslov aminotove kiste. recimo ce downloadas kak sniffer, recimo ethereal iz http://www.ethereal.com/
pol instaliras sniffer pa ga zalaufas..
gres na capture>start in se odpre novo okno. med tem z opticnimi receptorji preskeniras povrsino aminotovega boxa za eno crtno kodo ki se nahaja na zgornji strani. zram pise ena cifra... 00000202001c2e recimo... odstranis prvi dve nicli, ter v polje desno od capture filter vpises tisto cifro brez prvih dveh, z zmesnimi dvopicji "ether host 00:02:02:00:1c:2e and arp", brez narekovajev. kliknes start...
resetiras aminota... ko bos vidu da je filter sprejel ene par deset paketkov... pol ustavis skeniranje.. odpre se ti ena glomazna tabela...
najdes nekje paketek s sourcom AminoCom_00:1c:2e, destination Broadcast, protocol ARP v ter info 10.31.12.123 is at 00:02:02:00:1c:2e
zapomnis si ip, torej 10.31.12.123
v winsih si dodelis se en, podoben ip naslov, recimo 10.31.12.123, subnet maska 255.255.0.0
v w2k gres recimo takle: Start>Settings>Control Panel>Network and Dial-up Connections>Local Area Connection>izberes Internet Protocol (TCP/IP) Properties>Advanced>pri IP addresses kliknes Add in napises 10.31.123.122 (za eno drugacna cifra na koncu) v IP address, ter 255.255.0.0 v subnet mask. nato add in ok...
zapres vsa ta nepotrebna okna...
and now the fun part:
odpres vlc media player
Settings>Preferences
dkljukas advanced options spodaj desno
levo gres pod General Settings>Input
v polje network interface address vpises tisti ip k si si ga dodelil in je za ena razlicen od ipja aminota. Save&OK
View>Playlist
Manage>Open playlist>zberes tisti sioltv.m3u ki si ga downloadal ter Open... 2x kliknes na ime programa.. gledas...
aja...
pa ce hoces lahko gledas samo en program hkrati na racunalniku in aminotu (z izjemo akanala ter poptvja, ker manj bandwidtha zasedeta). drgac pa lahk tud na disk shranjujes ce hoces... mam narejeno eno skripto ki mi da snemat program ce ga bom zamudu.. ampak se mi res ne da razlagat.. prvo se mal tak pospilaj...
js mam pa izpit cez slabih 10 ur... tak da prosim drzi pesti ko sm se ze tolk potrudu da sm vse to pisal namest da bi se ucil!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov