Hisko, lahko da je kriv modem, ali software, ali pa kabl, ampak pri kablu je lahko en hec. Namrec, ce si si sam vleko linijo do kompa, verjamem, da si si naredil vsaj toliko strokovno da dela ane. Saj si hodil na SERS ane? Mi ja valda to znamo, pa magari z macolo.....

No namrec mam namen povedati, da imas ti kabl dobro narejen, ampak kaksen pa je kabl od telekomove omarice na drugi strani ulice do tebe? (s tem mislim, v kaksnem stanju je kabel na tvojih najblizjih sticnih tockah (varjanta A: Prikljucek pri strehi (ce mas kabl na streho vezano (kot je blo pr meni) in na drogu) oz. varjanta B: morda isto prikljucek na strehi in druga stran pri sosedu it. dvojcek). Kaj ti mislim z tem povedati, ti morda ni zaj jasno, ampak poslusaj mojo foro: No jas imam za razliko ADSL ze skor leto in pol, v tem casu je net, kakor telefon (ISDN) delal kot mina hitro. Ampak pred cca 2 mesecema, se je ravno, ko sem nanovo winse nalozil, zacel net nekaj stekat (blokirat), telefon pa je tud bil cez dan nekam sumljivo tiho (ponavadi je pri nas kot na telekomovi centrali - telefon nonstop tuli). No mi zacnemo prijavlat vsakodnevno napako, ampak hec je bil v tem, da je slo vse vkup po gobe vsak dan med 11 dopoldan in vecerom 8ker je bilo vetrovno in se je kabl majal). Ker mamo doma tud taksne medsosedske odnose (z nekaj sosedi - tud z babico), da smo na bojni sekiri. Sem mislil na vse mogoce, tud na sabotazo!!!!! Paranoja mi je vsak dan delala 100 na uro......itd. No ko so se telekomovci le prisukali z Dukejom na celu, so po 2 DNEH ugotovili, da se je zacvikal (oz. preribal) kabl, ki je med drogom, kjer je omarica 8ob cesti) in streho, ravno pri strehi. Pred tem pa sumili modem, spliter (razcepek), ISDN modul,..... No to so zamenjali, me dali na direktno linijo, ter drug drog, ampak telefon je zaj delal, ADSL pa ne. Razlog: Foter je taglavnemu obljubil pac enga 0.3 za dobro jutro (res so bli korektni in se prisukali ze ob 8 zjutraj), revezu so se pa tak zacele slinit sline, da je kr vse vkup zvezal. Tako da narod, ce vam telekom hodi kaj popravlat, ne jim omenjat kake pijace, ali narezkov, dokler ne naredijo do konca in korektno. No ker jas se jih zaradi tega nisn resil 3 tedne. Ker so polomili enih par konektorjev + en spliter (kak jim je to ratalo mi pa ni jasno), v glavnem potem je bil en cajt mir, ampak na centrali so nekaj brklali (mene pa dali na testni port) in me odklopli. No ta del zgodbe, da sem sem bil na GSM zvezi z rajonskim in doma preverjal, kako je va razdelilni omarici zvezano bom raje izpustil. No nauk te zgodbe: Ni glih vazno, da je okvara pr tebi, lahk je poleg tebe, a kaj, ko popravilo ni v tvoji pristojnosti. No sedaj mam ze lep cajt mir (trkam na les - svojo glavo), od tega pa sem le potegnil eno dobro zadevo........sn rajonskemu obljubu da greva enkrat na pir, pa lej ga zlomka, kr naenkrat je nekaj brklal na testnem portu, tak da zaj res nevem, all je modem pokvarjen, all kaj, ampak namesto lucke za 1Mbit prenos, sveti lucka za 2Mbit prenos, pa modem je tud nekam poskocen zadne cajte........

tak da sam
Hec pa je v tem, da poloznica za ADSL pa je se zmeraj ista 5.900,00 SIT za 1024/256.
73 de S56ZWH (Andrej)
PS: Pa bo res treba zaj onega tipa enkrat

na