Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Tweety
Novinec

Kraj: Ivančna gorica

romunski avti ob nasih cestah-pozor

Napisal/-a Tweety Pe sep 17, 2004 9:35 am

V zadnjih dveh tednih so ljudje in policisti ob avtocestah in lokalnih cestah ponovno opazili več romunskih državljanov, ki poskušajo ogoljufati voznike. Običajno ponoči ustavijo avtomobil in vozniku potarnajo, da se jim je pokvaril avto, a nimajo denarja za popravilo. V zameno za gotovino voznikom prodajo "zlat" nakit oziroma ponaredke.

Na območju ljubljanske policijske uprave so odkrili okoli 70 takšnih primerov, največkrat pa so Romune videli ob cestah Ljubljana-Litija, Bogenšperk-Radohova vas, BičLjubljana- Logatec, Ljubljana-Kranj, Ljubljana-Trojane in na cesti skozi Tuhinjsko dolino. Policisti prosijo vse, ki jih bodo Romuni skušali ogoljufati, naj pokličejo 113 in jih prijavijo, saj je te spretne goljufe težko ujeti pri delu in jim dokazati kaznivo dejanje. Za zdaj jih policisti pošiljajo k sodniku za prekrške in zbirajo dokaze za morebitne ovadbe in izgon iz države.

Vir: večer

Včeraj so ustavljajli folk na avtocestnem počivališču v Višnjigori, kasneje so jih opazili ob regionalni cesti Krka - Ivančna Gorica. Te znajo tudi okrasti, ne samo prodati ponarejeno zlato... :evil:

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe sep 17, 2004 9:54 am

na mariborskem avtosejmu se jih morš kr otepat...
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček Pe sep 17, 2004 10:14 am

.........da niso to ROMI?!?........
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe sep 17, 2004 11:03 am

Mene je tut eden ustavljal in ustavil na stari cesti med Sl. bistrico in Konjicami... Pa ne bi ustavil, sam je bil tip spedenan, nič turek v faco, safrana je imel, s francosko registracijo, havbo odprto, jst ustavim, on pa:" No money, buy, buy!" Pa mi rine neke zlate prstane..... Da jim j**** mater. Sej nej proba zaslužit, sam zarad njih ne bo folk več nobenmu ustavil, čeprav mu bo šel res avto lečt ob cesti...
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Pe sep 17, 2004 12:18 pm

zaenkrat sm samo eni ženski k je štopala, pa se mi je luštalo družbe drgač pa ne ustavlam

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe sep 17, 2004 8:59 pm

še nekaj z naših koncev

Predsinočnjim sem slišal za naslednji doživljaj: Dan prej sta se znanca (par srednjih let) peljala z avtom iz Idrije proti Ljubljani. Pri Hotedršici je ob cesti stal »velik nobel« avto, družina ob njem pa je razburjeno ustavljala mimovozeče. Ko sta se znanca ustavila, je »sine« stopil pred avto, »mama« za njega, »ata« pa je odprl vrata avta in ju okradel. Bili so Romuni, drugo mi ni bilo povedano zelo podrobno.

Včeraj, 9.9.2004 ob 17:30 smo se z družino peljali od Velikih Blok proti Cerknici. Nekako tam, kjer se cesta povzpne najviše, je ob cesti stal temno siv BMW serije 7, starejši, vendar v dobrem stanju. Romunska registracija, zadaj zatemnjene šipe. Vzporedno ob njem je ravno ustavila svoj avto domačinka, ženska v živopisanih oblačilih, kot jih najpogosteje vidimo pri Rominjah, pa se je voznici približevala tako, da je scena najbolj spominjala na prometno kontrolo tik preden policist reče: »Dober dan, dokumente prosim.«

Ker je bila pripoved prejšnjega večera še nadvse živa, sem zapeljal vzporedno z avtomobiloma (k sreči ni bilo nikogar z nasprotne strani), voznici pa smo s kričanjem in mahanjem dopovedali, naj odpelje dalje. Hitro je dojela in speljala. Nekaj sto metrov dalje sva oba ustavila in se na hitro sporazumela, za kaj gre. Sivi romunski BMW je tačas že pripeljal za nami. Na poti proti Cerknici nam je nekaj časa sledil, v nekem trenutku pa vešče prehitel. Na tisti cesti se z brzino ne da delati čudežev, zato smo ga v prvem naselju videli zopet stoječega ob cesti, ko je nevpadljivo opravljen najstnik brkljal zadaj po prtljažniku. Pozneje je avto spet mirno vozil za nami in odpeljal proti Rakeku.

Voznica-domačinka pred nami je medtem po telefonu že obvestila policijo v Cerknici, mi pa smo policistoma v avtu, ki sta pripeljala nasproti, dali listek z opisom in registrsko številko avta. Vozil ga je čokat možakar z brki, poleg opisanih je bil četrti član družine še manjši otrok, ki je ves čas dogajanja sedel v avtu.

Ni šala, ni pripovedka, žal mi je, ker bo imel kak romunski turist morda dodatne težave, èe se mu bo v Sloveniji pokvaril avto ali pa ga bo prijelo lulat, ampak kilogramska Mag-lajtka in spray CS ostajata v vsakem od naših avtov.

Če se vam zdi vredno, povejte še komu.

to sm dobu včeri po mailu :roll: :roll:

dlaka
Nov uporabnik

Napisal/-a dlaka Pe sep 17, 2004 9:36 pm

sej folku se revež zasmili in kupi zlat prstan vreden celih 50 sit :?

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe sep 17, 2004 9:51 pm

Dons mi je avto neki crknu, pa sem se direkt spomnu na to temo, ko smo tam stal ob cesti, folk pa mim vozu pa bulu. :x
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Ne sep 19, 2004 6:44 pm

P406 je napisal/-a:.........da niso to ROMI?!?........

Jap. En kup dela je z njimi. So pa fajn zmenjeni. Enga modela fuknejo ven nekje preden oni stojijo da jih poklice kdaj se policija pripelje in po sam gasa. Na enem mestu pa se ne zadržujejo več kot 10 minut. Pazite se jih ker so sposobni tud kej pokrast.

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Ne sep 19, 2004 8:27 pm

hheheeh mene je na avtocesti ustavu mi prodaju zlate prstane!od mece itd..........

kekci oz take treba zapret al pa zlato pobrat! :twisted:

Uporabniški avatar
AIRbrush
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a AIRbrush Po sep 20, 2004 10:21 am

_VeNoM_ je napisal/-a:hheheeh mene je na avtocesti ustavu mi prodaju zlate prstane!od mece itd..........

Zlato??

Tist pleh je daleč od zlata!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 20, 2004 11:06 am

AIRbrush je napisal/-a:
_VeNoM_ je napisal/-a:hheheeh mene je na avtocesti ustavu mi prodaju zlate prstane!od mece itd..........

Zlato??

Tist pleh je daleč od zlata!

Tisto je navaden pleh pobarvan namočen v zlato barvo.
Old subarus never die, they just get faster!

Smrkec
Novinec

Napisal/-a Smrkec Pe okt 08, 2004 7:01 am

Tut midva s fotro sma će pred leti naletela na njih! Bila čisto ista situacija kot jo vi opisujete tuki. Nek malj boljši mercedes z odprto havbo in divje mahajo da jim kdo ustavi. Foter dobra duša in seveda ustavi,da bo pomagu, še iz avta nisma stopla, je že teta prstane rinla,pa jamrala da nima za bencin,na drugi strani ceste je pa njen mož biu in tut ustavlu avte,pol je hitr še on prek prteku, ko je vidu da nas je žena ustavla,sam jih je foter hitrs skapiru pa sam sam šla,dokler ni situacija še bolj zapletena ratala. Pol takoj je pa tut policijo poklicu.
Sam tole je tut dost nevarna zadeva, če tko gledaš da se peleš po hitri cesti cca100km/h in pol ti en maha, pa moreš v tistih parih metrih ustavt,se ti kaj hitro lahko kdo teb v rit napiči!
Sam kaj češ,je bla pa ena izkušnja več in vemo kaj ne smemo več početi!
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov