Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

e-bay

Napisal/-a Mrcina Pe okt 08, 2004 8:40 am

Ta e-bay zgleda precej kul stvar, sam me par stvari bega (beri:vse :D ), mogoče je bilo že napisano, ampak mi lahko nekdo razloži celoten postopek naročanja? kako je s pošiljanjem, če je stvar iz amerike? Obstaja kakšna podobna zadeva za evropo? Ker zdejle sem gledal, pa so stvari, ki me zanimajo vse iz amerike.

Hvala!
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
cc 206
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a cc 206 Pe okt 08, 2004 8:44 am

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Pe okt 08, 2004 8:44 am

emmm ebay.de ,ebay.co.uk ?

drugače pa postopek sem opisal že ene 6x. bom mal kasnej poiskal če bom imel cajt
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe okt 08, 2004 8:48 am

cc 206 je napisal/-a:Maš:

www.ebay.com

www.ebay.de

www.ebay.at

Hehe, se mi je zdelo da bo kej tacga... TNX!
dihtunga.press

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi Pe okt 08, 2004 8:48 am

Pejt na stran www.ebay.de in boš ziher najdu kej tut za tvoj avto.
Naročanje je simpl, je pa fora v tem, da se morš najprej registrirat in ti oni pol po pošti domov pošljejo eno kodo da lahko začneš uporabljat kontakt s prodajalcem.
Pol je pa itak ful lahko, ker se za vsako stvar posebi meniš po mailu z prodajalcem.
Aja pa en koristen nasvet je, da kupuj samo pri prodajalcih, ki so POWER SELLER-ji in tko ziher ne boš mel problemov, ker so ful korektni.

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE Pe okt 08, 2004 9:01 am

En hiter opis poteka:

-> se prijaviš
-> izbereš si izdelek
-> če je "sofort kaufen" oz. "buy it now" klikneš gor in ga kupiš
-> tebi in prodajalcu pošlje mail
-> se zmenita kako in kaj
-> nakažeš mu denar (+ cca. 3000sit za bančne stroške)
-> počakaš da pozvoni poštar

-> če izdelek ni "sofort kaufen" oz. "buy it now", licitiraš. Najbolje je, da napišeš navišjo vrednost, ki si jo še pripravljen plačati za ta izdelek. Če je stopnja licitiranj npr. 1€, ti pa si pripravljen za to plačat 200€, napišeš ceno 200€ in to je to. Ko bodo dtugi licitirali dom nekdo naprimer napisal ceno 120€. Ti ga boš prehitel s ceno 121€ in tako naprej, dokler te nekdo ne preseže. Če je bil drugi najvišji licitator 150€, ti pa 200€, si ti ob izeku licitacije zmagovalec s 151€ in plačaš samo 151€. Koliko je tvoja najvišja cena veš samo ti, tudi prodajalec ne...
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe okt 08, 2004 9:17 am

HORSE je napisal/-a:če izdelek ni "sofort kaufen" oz. "buy it now", licitiraš. Najbolje je, da napišeš navišjo vrednost, ki si jo še pripravljen plačati za ta izdelek. Če je stopnja licitiranj npr. 1€, ti pa si pripravljen za to plačat 200€, napišeš ceno 200€ in to je to. Ko bodo dtugi licitirali dom nekdo naprimer napisal ceno 120€. Ti ga boš prehitel s ceno 121€ in tako naprej, dokler te nekdo ne preseže. Če je bil drugi najvišji licitator 150€, ti pa 200€, si ti ob izeku licitacije zmagovalec s 151€ in plačaš samo 151€. Koliko je tvoja najvišja cena veš samo ti, tudi prodajalec ne...

A ti to resno? :?: :?
Slika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe okt 08, 2004 9:22 am

Kolikor jaz vem, nisem nič mimo usekal...
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe okt 08, 2004 9:35 am

Nixxon je napisal/-a:
HORSE je napisal/-a:če izdelek ni "sofort kaufen" oz. "buy it now", licitiraš. Najbolje je, da napišeš navišjo vrednost, ki si jo še pripravljen plačati za ta izdelek. Če je stopnja licitiranj npr. 1€, ti pa si pripravljen za to plačat 200€, napišeš ceno 200€ in to je to. Ko bodo dtugi licitirali dom nekdo naprimer napisal ceno 120€. Ti ga boš prehitel s ceno 121€ in tako naprej, dokler te nekdo ne preseže. Če je bil drugi najvišji licitator 150€, ti pa 200€, si ti ob izeku licitacije zmagovalec s 151€ in plačaš samo 151€. Koliko je tvoja najvišja cena veš samo ti, tudi prodajalec ne...

resno. lahko le potrdim vse kar je horse napisal.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din Pe okt 08, 2004 9:43 am

maky je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

Vse je prav samo, da je taktika slaba :P , bolje čakat v preži in zadnjo sekundo butneš :twisted:
Slika

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Pe okt 08, 2004 9:45 am

din je napisal/-a:
maky je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

Vse je prav samo, da je taktika slaba :P , bolje čakat v preži in zadnjo sekundo butneš :twisted:

to itak... samo se tud kle lahko zafukaš... (slaba in počasna povezava) :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Pe okt 08, 2004 10:02 am

No, sej nisem zdej hotel rečt, da je to najboljša taktika, samo hotel sem povdart to, da ni nujo, da plačaš toliko, kolikor si napisal...
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Po okt 11, 2004 7:58 am

OK, js se zmenim, mu nakažem denar... Kaj mi jamči, da dobim pol izdelek? A to je tisto: Power seller, ki jih je jurchi omenjal, ti so kao ziher? Mislim, kje je varovalka, da me on ne zaj***???
dihtunga.press

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po okt 11, 2004 8:26 am

Men se zdi, da je neka varovalka preko "organizacije e-bay"... Ti ga lahko pijaviš, on pa more od pošte pokazat potrdilo, da je res poslal robo na TVOJ naslov. Če tega niam, se mu davkarija na plačo obesi. Seveda moraš tudi ti met potrdilo banke, da si denar resnakazal na NJEGOV račun...
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Po okt 11, 2004 8:52 am

Aha! no sej to je nekak logično, da neka varovalka mora bit, ker če ne ne bi noben kupoval... Zdej pa naprej.... Garancije jst nimam, recimo, da mi on zatrjuje, da ta stvar definitvno paše kot ulita na moj avto, pol pa temu ni tako? Al je pa stvar obtolčena ipd... Kaj v tem primeru?

Pa še to me zanima: Midva se zmenva (v nemščini najbrž?), denar je nakazan, zadevo mi on pošlje, koliko je približno dodatnih stroškov na relaciji nemčija-Slovenija? Katera firma to pripelje, DHL? Nekaj moram plačati za nakazilo, a poštnino plačam njemu, pa pol on plača recimo DHL-u, al jst plačam ob prevzemu?

V glavnem, rad bi se dobro pozanimal, preden se spustim v to. Shit je tut, ker je angleški pač samo ameriški, nemščina mi pa ne teče glih gladko, tako da bom mogel taščo v igro spustit, ko se zakurim :D :D ....

Aja, kolk vas je pa že kej naročalo, pa kake izkušnje mate?

Hvala, Hvala!!!!!
dihtunga.press

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po okt 11, 2004 9:18 am

Jst (oz. moj otac) je naroču že:
-> dvoje klaviature (sintisajzer)
-> Laptop-a
-> kup kablovja (za musko)
-> spajkalnik
-> spominske kartice za sintisajzer
-> Baterije za digitalca
-> zihr sm še kej pozabu

Vedno je vse prišlo, edina nevšečnost je bila, ko je en američan (edino naročilo, ki ni bilo iz ebay.de) namesto v Slovenijo, poslal na Slovaško. Potem je haklal mojga fotra, da kao ni hotel prevzet, ko pa so se vse zmenili, pa je normalno dobil na dom...

Kolikor sem do sedaj spremaljl zadevo, sem nekako opazil, da je stroškov nakazila cca. 3000sit (1500 za slo banko in 1500 za nemško banko), poštnino pa je fotr do sedaj vedno plačeval s samo ceno oz. je bila vključena v nakazilo...
Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Po okt 11, 2004 9:24 am

če hoče gdo kaj iz ebaya lahko mene pita, več kot 500 positivnih in več kot 3 leta izkušenj se že nekak morejo poznati

in če se spoznas je "Sofort-Kaufen" oz. "Buy ot now" zlata jama

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po okt 11, 2004 9:33 am

Ko jst gledam, dam kot prvo na "nur sofort-kaufen", ker ti cena pri licitacihh do konca akcije sploh nič ne pove... Poleg tega pa ma "sofort kaufen" večinoma nove stvari, pri licitacijah pa so večinoma rabljene, čeprav prav tako nastopajo tudi nove...
Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po okt 11, 2004 9:39 am

mistervegas je napisal/-a:če hoče gdo kaj iz ebaya lahko mene pita, več kot 500 positivnih in več kot 3 leta izkušenj se že nekak morejo poznati

in če se spoznas je "Sofort-Kaufen" oz. "Buy ot now" zlata jama

sem tudi sam ravno pred nakupom :D . nasel power sellerja, ki vbistvu prodaja samo fotoaparate (tocno tisti model, ki ga bom kupil) pa me samo zanima, ce zna bit kak problem pri samem naslovu, ker sem vpisal sumnike in mi je najprej vse ok izpisalo potem po prijacvi sem pa videl sumnike v obliki vprasaja. sicer samo enega ampak...zna bit problem ne? :?

pa vse pride, ce ti on na mesto na ime s sumniki posle na ime brez sumnikov :?: :?: :?
govorim seveda o ebay.de

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Napisal/-a HORSE Po okt 11, 2004 9:54 am

Mi operiramo samo brez šumikov in vedno pride...
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov