Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Kraj: No Adress

Kaj bi naredili vi?

Napisal/-a Clio_16V Po okt 18, 2004 2:01 pm

No zadeva je sledeca. Zivim v bloku. Sosed ki smo s katerim ne govorimo zaradi določenih zadev je hisnik nasega bloka. Za vse je dolga zgodba ki je ne bom pisal. Problem je ker imam svoje kolo ali karkoli pac ze spravljeno v skupnih prostorih za keter sem moral pobrati podpis solastnikov bloka ali dovolijo da imam tam pac to stvar. Vsi so bili seveda za. Problem pa je nastopil po pol leta ko je ta zamenjal ključavnico in mi ne da ključa. Bil sem na policiji in pravijo da se ne bodo umesavali. Vse smo opozorili da naj kaj ukrenejo ali pa bomo sami. Pravijo da se ne bodo umesavali edino ce pride do pretepa ali kakih drugic akcij pa bodo posredovali. Ali lahko kako tozim njega za mojo lastnino ali kaj podobnega? Prosim da se vzdrzite tem prebutaj ga, poslji mu mafijo in podobno. Lepo prosim za pomoč :!:

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Re: Kaj bi naredili vi?

Napisal/-a vesolc Po okt 18, 2004 2:03 pm

razbij vrata do kolesa, pol pa se nega, pa policiji rec da te je napadu :twisted: :twisted: !!
pejt do enga odvetnika al pa ce je ksn kle gor na forumu, pa nej ti pove, ce ga lah tozis, ker se mi zdi, da ti je zaplenil lastnino, sploh ce mas ti dovoljenja od sostanovalcev v bloku!!

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Po okt 18, 2004 2:06 pm

S tozbo ne bos 0 naredu....ce prou razumem je zamnju klucavnico in dau vsem kljuce razen tebi...ce je temu tako...nekje sfehtaj kljuc si ga nared in mirno kolo odpelji ven...lahko pa se tudi z sostanovalci zmenite in pac hisnika odstavite in placate podjetje da skrbi za vas blok (to vem da v dravljan delajo ker se bolj splaca pa se bolj poceni je kot pa hisnika placevat). Lahko pa da sem z vsem cist zgresu, ne zivim v bloku tko da bl mal vem:)

Lp,
Zm3-D3n

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po okt 18, 2004 2:09 pm

A ima samo hišnik ta ključ,drugače reci nekemu sosedu da ti ga posodi pa si nared svojga!
Enim pa res v glavo stop to,da so fuckin hišniki :roll:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Po okt 18, 2004 2:12 pm

ubi, ubi! :twisted:
deadly getaways TM
Slika

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Po okt 18, 2004 2:13 pm

ključ ima samo cistilka in seveda on. Gre se za prostor kjer ima cistilka cistila. Majhno sobico za katero sem zaprosil sostanovalce ce imam lahko notri kolo. sostanovalci nimajo ključa. Ima ga le on in cistilka. Tudi ce si ključ sposodim in ga naredim ne bo nic boljse. Ključavnica je zamenjana ze v drugo.

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Po okt 18, 2004 2:24 pm

če mene uprašaš:

njemu nebi nč naredu.... kaj hčerko ma? :EE

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Po okt 18, 2004 2:28 pm

torej tako!!

tako ti povem,brezproblema prijav tisto stavr za ukradeno!!!na policijo pojdi in prijavi zadevo ,torej prijaviš še polek tistega ki sumiš da je ukradel,v tem primeru tvoj sosed!!on ti je zaklenil eno zadevo in ti kluča neda ,to je zame kokr da bi mi model ukradu!

mislim da je to najbolš ali pa vrata razbi pa pober!sej ti nemore nč mu pa dej drugo klučavnico ali pa nič!

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a vesolc Po okt 18, 2004 2:29 pm

Golfy je napisal/-a:
kaj hčerko ma? :EE

:twisted: :twisted: :twisted: :vc :8

sfehti kluc od cistilke, pa nared kopijo kluca...al pa odstavte hisnika...mu je prevec u glavo stopl!!! KO bom velik bom hisnik :P

Uporabniški avatar
dgrejtest
Uporabnik

Napisal/-a dgrejtest Po okt 18, 2004 2:35 pm

edina stvar poleg nastetih je, da lahko zatezis s tem, da brez potrebe zapravlja denar stanovalcev za nove kljucavnice! Drugace se pa probi pogovort z njim... lepo ga prosi, da te ne zajebava... ce ne bo slo, pa probaj z nesrecami... se ti recimo strese 12-pack j**c tik pred njegovim vhodom... pa take "nedolzne" stvari... ne vem... tezko je rect.

pero
[img]http://peter.si21.com/celica/celi_sig.jpg[/img]

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Po okt 18, 2004 2:38 pm

lol pero a si že kdaj probau to z jajci? :bow :cry

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po okt 18, 2004 2:38 pm

če so skupni prostori in maš zbrane podpise še kje shranjene, napiši hišniku pismo da j e tvoje kolk shranjeno v skupnih prostorih, do katerih imaš pravico dostopati, samo kolo pa je lahko parkirano tam, ker so ti to dovolili sostanovalci
povej mu še da če ti ne bo omogočen dostop do kolesa v roku 15 dni po prejemu pisma, da boš zadevo prijavil policiji
pismo pošlji priporočeno, kopijo pisma (najbolša je fotokopija), potrdilo shrani

po 15 dneh prijavi stvar policiji, napiši da ti je bilo kolo ukradeno.... storilec pa naj bi biu po tvojih virih hišnik

zdej u najslabšem primeru boš dubu vsaj kolo (zdej lahk da bo poškodovano, pri tem boš meu težavo dokazat kdo ti ga je poškodvou, razen če ni on edini ki ima ključ)
gleda hrambe v naprej je pa edina verzija na sestanku stanovalcev, da sprejmete sklep da ti mora biti omogočen dostop in hramba kolesa, če tega hišnik ne bo upošteval, ga zamenjajte ali najamite firmo za vzdrževanje
podpis

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po okt 18, 2004 2:40 pm

sej ce od cistilke dobi kluc, ga verjetno ne bo seu kopirat, ker verjetno potem nima namena dajat kolo spet tja not :)
pa tista je tut uredu ideja, da rec da ti je kolo ukradu :)

lp

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po okt 18, 2004 2:53 pm

čistilko enkrat nabriš pa bo takoj dala ključ za razmnozit :P (hec :wink: )

ej dec. izi problem. (lahko bi tudi tvoj oče pomagal al je dec al ni :roll: ). načinov za rešit je veliko. pa ja ni vrag da ne boš mogel kolesa ven dobit. jaz sem vedno imel bike doma. bolj varno :wink:

Uporabniški avatar
Clio_16V
Novinec

Napisal/-a Clio_16V Po okt 18, 2004 9:01 pm

ključa mi ne enostavno ne da. Danes sem se hotel z njim pogovrit clovesko in ne gre. Pravi da potrebujem 100% strinjanje lastnikov podpisov pa imam 90%. Receno naj bi bilo da 2/3 podpisov mora biti. Pravi da bom dobil pogodbo po kateri bom plačal najem prostora ampak ključa ne bom imel. Odklepal naj bi mi on kadar rabim kolo. Pravi tudi da bom moral plačati 60 000sit najemnine za eno leto ker sem imel kolo notri, kar je seveda ne bom plačal saj nismo imeli dosedaj nobene pogodbe za katero me tudi ne more tirjati za plačilo. Prijavit sem ga sel na policijo. Pravijo da prijave za krajo ne upostevajo ker naj bi mu rekel naj mi okdlene vrata in mi jih mora. Kako bi se zadevo resilo kako drugace?

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Po okt 18, 2004 9:17 pm

ma ej popizdi sred bloka.nared mu totalno bruko,da bojo vsi šlišal drgač pa ko kukr je pero reku j***a stres

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Po okt 18, 2004 9:27 pm

Clio_16V je napisal/-a:ključa mi ne enostavno ne da. Danes sem se hotel z njim pogovrit clovesko in ne gre. Pravi da potrebujem 100% strinjanje lastnikov podpisov pa imam 90%. Receno naj bi bilo da 2/3 podpisov mora biti. Pravi da bom dobil pogodbo po kateri bom plačal najem prostora ampak ključa ne bom imel. Odklepal naj bi mi on kadar rabim kolo. Pravi tudi da bom moral plačati 60 000sit najemnine za eno leto ker sem imel kolo notri, kar je seveda ne bom plačal saj nismo imeli dosedaj nobene pogodbe za katero me tudi ne more tirjati za plačilo. Prijavit sem ga sel na policijo. Pravijo da prijave za krajo ne upostevajo ker naj bi mu rekel naj mi okdlene vrata in mi jih mora. Kako bi se zadevo resilo kako drugace?

ja in če tega ne upošteva, potem je ukradu kolo
pa a nimate nobenga sestanka stanovalceu, to tm ured pa je
pa on nesme bit edini k ma ključ
podpis

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy Po okt 18, 2004 9:29 pm

ma sam sm živeu u bloku pa smo meli usi celo po 2 kluča.....

menjajte hišnika jao :)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po okt 18, 2004 9:40 pm

Sicer nisem pravnik tko da če se kdo dejansko s tem ukvarja nej me popravi če je treba.

Drugače je pa tko. Ker nima veljavne pogodbe ti ne more rečt da mu boš plačal kakršen koli znesek za uporabo prostora. Policija ti očitno ne more pomagat, čeprav je ta hišnik tebi protipravno ''zaplenil'' kolo. Če je lastnina tvoja, moraš po zakonu TI razpolagat z njo in ne tvoj hišnik.

Če bi bil jaz na tvojem mestu:
1. Pogovoril bi se z njim in ga lepo prosil če odklene. (ti si ta korak že opravil)
2. Priskrbel bi si novo ''garažo'' za bicikel.
3. Še enkrat bi šel k hišniku in mu z diktafonom v žepu rekel da naj osvobodi tvojo lastnino, drugače jo boš ti sam!
4. Če ne odpre, na silo vlomi v sobo, vzemi kolo ven in ga spravi na drug kraj.
5. Ko pride noret k tebi (oz. ko pokliče policijo) mu ti zavrtiš posnetek.
6. Če pride do večjih problemov s Policijo, te mora lastnik/upravnik sobe tožit. Lastnik pa je hišni svet. To ne bo nikol prišlo na sodišče.

Obstaja pa še ena verzija, ki je sicer jaz iz inata ne bi naredil.
Ponavadi prihajajo čistilke vsakič isti dan in približno isti čas. Počakaj da odpre sobco, zakorakaj not in odpelji bicikel ven, pol pejt pa na parkirplac pa hišniku avto podklocnej :twisted: :twisted: :twisted:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
ITA_car_fan
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ITA_car_fan Po okt 18, 2004 10:03 pm

eh joj, najd si drug plac.. a morš glih tisga k nimaš kluča od njega?

če maš lift si ga pelji do vrat in ga zaklepaj pred vrati. pa ti naj teži, pol je vsaj en povod za svađo 8)

1. on te napade zaradi tega kr mu ješ živce od samega začetka in nemorjo gledat tvojga bajka nikjer

2. ti mu nakaži en eye-đep > pa kr knock out... stvar rešena.

3. poskrbi da bojo priče na tvoji strani :lol:
deadly getaways TM
Slika
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov