Za vse kar ne paše pod ostale debate, prosti čas...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Računalnik bom... $%%&%&%&$$%!!!!

Napisal/-a lisko To nov 02, 2004 5:46 am

Torej bolj jezen in besen kot sem zdej še nisem bil....
Zadeva pa sledeča....
Po dveh mescih normalnega delovanja obeh windowsov ( ME in 2000) Mi začne jebat prvo explorer pol pa še skor polovica programov.No in lisko se odloči da bo lepo formatiru oba diska ( C,D) in postavo lepo nazaj oba windowsa ( pač hočem met dva :P )
No in zadeva se začne.... Prvo lepo oba formata skozi..... Potem lepo nalaganje ME winsa..... vse lepo in prav.Nato sledi postavljanje winsa do konca ( programi, driverji & stuff)
Lepo naložim PC-cillin-a ga updajtam poženem skozi (za vsak slučaj) ne najde nobenih virusov.... ql računalnik je čist.
Za tem sledi opravilo nalaganje sekundarnega winsa ( 2000 proffy). Vse lepo in prav ... nardi vse kot mora..... programi lepo tečejo..... driverje vse zazna (ko ponavadi popizdim pri instalaciji modema... ampak zdej kot po maslu). No in ker kot neka moja praksa je da mam u 2000 winsu gor nortona..... hočem instalirat .. opa lej ne pusti ker ma kao prestar internet explorer..... ja oki ti bo ati zrihtu IE 6.0.
Lepo grem na microsoft in potegnem dol IE6.0..... ga inštaliram .... ql. Grem na nortona.... se pojavijo prve težave..... rač ne najde zagonske datoteke za nortona.. WTF?....pol mi po pol urnem prepričevanju uspe prepričat računalnik da pa le nekje obstaja ta datoteka in inštalacija se prične....
Seveda je treba nortona zdej updajtat..... oki ni blema.... konecktam računalnik in zaženem live updajt (itak trajal eno uro da je potegnil dol vse updajte... dial up pač dela svoje.... :twisted: )
Med samim updajtom napiše neko sporočilo da kao če to berem je moj komp okužen s spywarom..... WTF??? ČE JE NA NOVO NALOŽEN PA ŠE SPLOH NA NETU NI BIL sam updajti na uradnih straneh.....
oki skenlsam jaz to sporočilo..... gremo dalje :shock:
Ker mi je vseen blo nekam čudno.... sem pognal nortona..... in rezultat... slikca pove več ko dovolj.....
Slika

In zdej pr hudičo mi naj pove kak je to mogoče? Računlanik po formatiranju ni mel virusa ( pc-cillin je šel skozi vse diske in ni najdu nič..... programi in driverji so stari in naloženi že ne vem kok krat ter na ne vem kok kompov pa še na nobenem se ni pojavu virus..... torej programi že v štartu niso okuženi...)
Edina zveza z internetom je bla uradna stran microsoftom oz. sam konectal se je na strežnik microsofta...... in pa norton kaj se je updajtal.... to je vse kar je bil povezan z netom..... torej microsoft razdaja viruse???????
Poleg tega si poglejte slikco...... kje je najdu virus.... u explorerju???? Kak če sploh na netu ni bil.... sploh ni bil u uporabi.....
Naj mi en tole razloži prej ko se lotim tega virusa z macolo.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan To nov 02, 2004 7:28 am

Zato si pa "nabavi" AVG 8)

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Re: Računalnik bom... $%%&%&%&$$%!!!!

Napisal/-a [g0ran24] To nov 02, 2004 7:32 am

lisko je napisal/-a:Torej bolj jezen in besen kot sem zdej še nisem bil....
Zadeva pa sledeča....
Po dveh mescih normalnega delovanja obeh windowsov ( ME in 2000) Mi začne jebat prvo explorer pol pa še skor polovica programov.No in lisko se odloči da bo lepo formatiru oba diska ( C,D) in postavo lepo nazaj oba windowsa ( pač hočem met dva :P )
No in zadeva se začne.... Prvo lepo oba formata skozi..... Potem lepo nalaganje ME winsa..... vse lepo in prav.Nato sledi postavljanje winsa do konca ( programi, driverji & stuff)
Lepo naložim PC-cillin-a ga updajtam poženem skozi (za vsak slučaj) ne najde nobenih virusov.... ql računalnik je čist.
Za tem sledi opravilo nalaganje sekundarnega winsa ( 2000 proffy). Vse lepo in prav ... nardi vse kot mora..... programi lepo tečejo..... driverje vse zazna (ko ponavadi popizdim pri instalaciji modema... ampak zdej kot po maslu). No in ker kot neka moja praksa je da mam u 2000 winsu gor nortona..... hočem instalirat .. opa lej ne pusti ker ma kao prestar internet explorer..... ja oki ti bo ati zrihtu IE 6.0.
Lepo grem na microsoft in potegnem dol IE6.0..... ga inštaliram .... ql. Grem na nortona.... se pojavijo prve težave..... rač ne najde zagonske datoteke za nortona.. WTF?....pol mi po pol urnem prepričevanju uspe prepričat računalnik da pa le nekje obstaja ta datoteka in inštalacija se prične....
Seveda je treba nortona zdej updajtat..... oki ni blema.... konecktam računalnik in zaženem live updajt (itak trajal eno uro da je potegnil dol vse updajte... dial up pač dela svoje.... :twisted: )
Med samim updajtom napiše neko sporočilo da kao če to berem je moj komp okužen s spywarom..... WTF??? ČE JE NA NOVO NALOŽEN PA ŠE SPLOH NA NETU NI BIL sam updajti na uradnih straneh.....
oki skenlsam jaz to sporočilo..... gremo dalje :shock:
Ker mi je vseen blo nekam čudno.... sem pognal nortona..... in rezultat... slikca pove več ko dovolj.....
Slika

In zdej pr hudičo mi naj pove kak je to mogoče? Računlanik po formatiranju ni mel virusa ( pc-cillin je šel skozi vse diske in ni najdu nič..... programi in driverji so stari in naloženi že ne vem kok krat ter na ne vem kok kompov pa še na nobenem se ni pojavu virus..... torej programi že v štartu niso okuženi...)
Edina zveza z internetom je bla uradna stran microsoftom oz. sam konectal se je na strežnik microsofta...... in pa norton kaj se je updajtal.... to je vse kar je bil povezan z netom..... torej microsoft razdaja viruse???????
Poleg tega si poglejte slikco...... kje je najdu virus.... u explorerju???? Kak če sploh na netu ni bil.... sploh ni bil u uporabi.....
Naj mi en tole razloži prej ko se lotim tega virusa z macolo.....

te datoteke moreš ročno zbrisat vsaj tiste kere se da v windowsih

druge kere nemoreš v winsih pa boš moral preklo dosa seveda diskete ker win me pa win2000 nimajo dosa sam to je možn če maš vse postavljeno na FAT32 particijah ker dos ne zna brat z NTFS particij

aja pa nastav si v antivirusnem da ti avtomatsko zbriše viruse ne da te sprašuje ka češ z njimi
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To nov 02, 2004 7:35 am

Kaj ti je človek da nalagaš Nortona, nimaš nobenega usmiljenja do kompa :P
Dobri antivirusni programi so tut NOD32, KASPERSKY, BITDEFENDER
lp Roby

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 02, 2004 7:37 am

Ok kok sem na hiter preletu nisem najdu free verzije... sicer pa moje angleščina je ko španska vas..... maš kak bolj točn link?

Pa naj še en kdo kaj reče čez ME winse..... u 2000ki mi zdej printerja ne pusti inštalirat... kao neki DOS.... falus v napaki...pol stvari ne dela.... pa ne kje da bom mogu spet oba diska formatirat?
Me zdej dela.....sam kaj pa 2000ka? ker močnejše programe sam 2000ka vredu požene...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 02, 2004 7:40 am

roby je napisal/-a:Kaj ti je človek da nalagaš Nortona, nimaš nobenega usmiljenja do kompa :P
lp Roby

Kak si trofu? RES nimam usmiljenja..... kompa zbincam kuj tak včasih..... z odpadnim motornim oljem sem bolj nežen kot pa s to kišto smotano..... sam živce mi pije.(btw računalničarji so že obupali nad mano..... ker je pred dvema letoma mel kolega ki je račulničar... vsaka dva tedna moj komp na servisu....
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 02, 2004 7:42 am

V anti virusnem je nastavljeno da naj zbriše ko najde..... ampak očitn je totalno budalo ( sej kompi so butast a ne? :P ) in me še vseen neki sprašuje kaj naj nardi..... mislim turbina od avta ma več pameti pa čeprav je sam kos železa...
Slika

Uporabniški avatar
slipy
Novinec

Napisal/-a slipy To nov 02, 2004 7:43 am

Za kvalitetno zaščito prioporočam NOD32, ki še do zdaj ni spustil nobenega virusa pa še uploada se dobro :lol:
Slika

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 02, 2004 7:53 am

slipy je napisal/-a:Za kvalitetno zaščito prioporočam NOD32, ki še do zdaj ni spustil nobenega virusa pa še uploada se dobro :lol:

Maš kak link kak do tega pridet?
P.S.Kaj lahk formatiram sam particijo D pa bo Me windovs ostal pa dam 2000ko na novo.... al morm spet obe particji formatirat in vreč stran 3 ure dela?
Ker 2000ka je postala skoraj neuporabna... ne pusti več nič instalirat.... Al se morm kr računalnika z macolo lotit?
Slika

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba To nov 02, 2004 7:59 am

večjega sranja kot NOD res ne morš dobit, kak avast jer še v njegovi klasi

za antivirus si inštaliraj Kaspersky Antivirus, best thing
pa kak firewall si umisli (sygate personal FW), ta novi adavare tudi ne škodi ;)
kaki popravki za win pa si zmagu
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] To nov 02, 2004 8:01 am

lisko je napisal/-a:V anti virusnem je nastavljeno da naj zbriše ko najde..... ampak očitn je totalno budalo ( sej kompi so butast a ne? :P ) in me še vseen neki sprašuje kaj naj nardi..... mislim turbina od avta ma več pameti pa čeprav je sam kos železa...

kompi niso butasti...butasti so tisti ki so med stolom pa tipkovnco :D
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To nov 02, 2004 8:04 am

[g0ran24] je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:V anti virusnem je nastavljeno da naj zbriše ko najde..... ampak očitn je totalno budalo ( sej kompi so butast a ne? :P ) in me še vseen neki sprašuje kaj naj nardi..... mislim turbina od avta ma več pameti pa čeprav je sam kos železa...

kompi niso butasti...butasti so tisti ki so med stolom pa tipkovnco :D

Komp razume sam 1 pa 0...... torej budalo ki zna manj kot novorojenček.... tist ki more kaj znat pa sedi pred tipkovnico..... v osnovi je budalo da mu ni para :D
No ma kdo kako idejo glede na moja prejšna vprašanj?
Slika

Uporabniški avatar
Mih@
Novinec

Kraj: Smlednik

Napisal/-a Mih@ To nov 02, 2004 8:20 am

Prvo kot prvo. Zakaj hočeš imeti sploh win me, ki so največji šit od vindovsov. Drugo če maš dial up verjetn nimaš serverja in potemtakem ne rabiš win 2000. :? Inštaliri xp-je! Za antivirus pa uporabli nod32, ki že 10 let zapored na testiranju bulletproof ni zgrešil nobenega "in the wild" virusa, s tem se ne more pohvaliti noben drug, najbližje mu je kaspersky, ki je ujel tak virus 2-krat, ostali pa še nikol!!!! Norton, shame on you! :oops:
http://mr.si/

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid To nov 02, 2004 10:10 am

Sam uporabljam BitDefender 8 Professional Plus in mi deluje super,zato ti ga priporočam.

lp,Liquide

CST™Golfy
Moderator foruma

Napisal/-a CST™Golfy To nov 02, 2004 10:17 am

roby je napisal/-a:Kaj ti je človek da nalagaš Nortona, nimaš nobenega usmiljenja do kompa :P
lp Roby

nod32 priporočam tudi jaz!
meni ni nikoli spregledal kakšnega virusa...

če pa hočeš da ti računalnik dela počasneje in da ti ne zbriše in zazna virusou pol pa kr uporabljaj norton :) ne res znebi se teh smeti ;)

Uporabniški avatar
PhoenixX
Novinec

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a PhoenixX To nov 02, 2004 10:31 am

norton antivirus professional 2004 je SUPER antivirusni program, ce mas avtomatsko live update, ti ne more ben virus do zivega!!! Jst sm zadovoljen!

lp
Dejal bi da a recem ne. A ne ni da in da ni ne. Ce bi da ne bil, dejal bi da. A ker da ni ne, recem ne.

Uporabniški avatar
roby
Novinec

Napisal/-a roby To nov 02, 2004 10:36 am

Priznam tudi jaz sem uporabljal Nortona :oops: Ko mi je pa 7 virusov spustu, nisem mel pa več usmiljenja, še isti moment sem vse zbrisal kar je dišalo po Nortonu.
Norton se update-a le za praznike :evil:
Mal počekiri Računalniške novice, pa ne povedat da maš nortona :P
Odločitev je pa vseen tvoja!
lp Roby

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To nov 02, 2004 10:41 am

Ne vem no... Sam uporabljam Panda Antivirus Platinum - tazadnjo verzijo s firewall-om in live update-om.
Do danes mi se ni zabluzil.... Sem pa tudi jaz ze slisal za tega NOD 32 in ga res kar pohvalijo...

Norton pa so resnicno ena j***a... Ne samo da ti spusca mimo viruse... Poleg tega ti se comp upocasni do nezavesti...

Lp
pa veliko srece pri odpravljanju tezav.
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To nov 02, 2004 10:47 am

win2000 so sranje pravo. si konektan na net, pa samo reklame dol vlači, viruse....
winMe pa je malo starejsi OS, pa se ga tudi vsi virusi ne primejo.
mislim, da za domačo uporabo WINME čisto dovolj.
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To nov 02, 2004 10:51 am

Jst sm meu nortona, na dveh raćunalnikih - na enemu mi je zjebau disk z svojim drkanjem, drug je pa začel delati čez čas katastorfa počasi in se tepsti z drugimi programi. No pa pol lepo odjebem nortona dol, dam gor na oba pando - prvo kot prvo začneta oba kompa delat normalno in hitro, pol pa še na enmu najde virus, ki ga je norton kljub auto update spustu čez. Norton ni pi..de materne vreden!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Nima veze z avtomobilizmom

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov